C'era una Volta il West (1968)
Genre: Western
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)
Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans
Releasedatum: 3 november 2016
Plot C'era una Volta il West
"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.
Jill
Frank's Gunman
Sheriff
Brett McBain
Nephilim's Son
Een geweldige beeld-muziek film van de bovenste plank. Prachtig verhaal ondersteund door nog prachtiger muziek.
Voor de westernliefhebber een absolute must-see!!
%%%%%%
nauw hoe moet ik dat uitleggen:
eeuuummm.....
Zo als bevoorbeeld de scéne dat frank wordt neer geschoten. Hij krijgt maar een kogel in zijn lichaam. normaal in westerns wordt de vijand volgepompt met kogels,maar ja dat is mijn mening.
of op het einde dat Cheyenne overlijd aan een verwond van mr. tsjoektsjoek. raar dat daar in de loop van de film niets wordt gezegd..
zo dat was het ongeveer. dat bedoelde ik met zwakjes.
Jaa ik vind dit echt een prachtige film maar ik moet A.L.I.E.N
op sommige punten toch gelijk geven
Handsome Bill
Eigenlijk is er best veel op deze film aan te merken maar dit vergeet je door de overweldigende indruk die de film in zijn totaliteit maakt.
Alleen de openingsscene is al een oscar waard.
Natuurlijk.
Enkele schietscenes hebben een hoog John Wayne - western gehalte.
Het klappertjespistool van mijn zoontje maakt meer indruk.
Het gemak waarmee Bronson zijn duels wint is ook wat overdreven vind ik.
Verder klopt het geluid niet in verhouding tot afstanden.
De kogels fluiten ook te hard.
Het is allemaal niet schokkend maar ga nou niet net doen of dit de perfecte film is.
Nogmaals, het geheel rechtvaardigd een toppositie.
combi
- 20609 berichten
Natuurlijk.
Enkele schietscenes hebben een hoog John Wayne - western gehalte.

Het klappertjespistool van mijn zoontje maakt meer indruk.
mag ik er ook 1
Het gemak waarmee Bronson zijn duels wint is ook wat overdreven vind ik.
valt toch wel mee, hij word nota bene neer geknald aan het begin
Verder klopt het geluid niet in verhouding tot afstanden.
is dat zo, hoe weet je dat eigenlijk?
De kogels fluiten ook te hard.

bepaald ieder voor zichzelf, ik vind hm perfect btw.
Nogmaals, het geheel rechtvaardigd een toppositie.
Handsome Bill
Alle spaghetti westerns hebben last van bovenstaande kenmerken.
Het overdreven neervallen na afgeknald te zijn is ook zo iets.
Er komt bijna een dubbele salto aan te pas.
Ik zie niet in wat er op aan te merken is. Dat is overduidelijk een keuze en gelukkig maar, want het is prachtig.
Ze werden gemaakt door Italianen, het land van opera. Het is een beetje hetzelfde als gaan zeuren dat opera's overdreven zijn en niet realistisch.
Handsome Bill
JA een keuze maar ik vind dat dus jammer.
Haal je die showelementen eruit dan heb je een 5 sterren film.
Bart Simpson
Ik vond: The Good, The Bad and The Ugly.
Al BRILJANT!
Wat moet ik van deze vinden? Is er één woord dat krachtiger is dan BRILJANT?
Denk het niet, wat wel krachtiger is dan een 4.5* (4.5* was het cijfer voor The Good, The Bad and The Ugly) is een 5.0*!
Adrenal
Ik vind normaal een film niet snel saai, maar deze heb ik na anderhalf uur toch uitgezet. In geen weinig opzichten interessant: de kleuren zijn lelijk, het camerawerk is niet opvallend, tenzij de te snelle close-ups, maar deze film is vooral saai. De muziek is wel erg mooi en de acteerprestaties zijn prima. Ik ga niet stemmen maar mijn oordeel is toch geveld.
Driello
mooi, mooi, mooi. Prima verhaal, sterk acteerwerk, heerlijke fluitende kogels,
fantastische muziek.
®Tc
Westerns: Wanneer ik jonger was er veel gezien op tv maar de cowboys konden me allemaal niet zozeer boeien. Nu heel wat jaren later nog niet. Cowboys zullen nooit men ding worden denk ik dus die handicap had C'era una Volta il West al. Maar toch vond ik veel aan de film ontbreken:
- De acteerprestaties vond ik niet echt om over naar huis te schrijven. Frank is wel een cool personage en super geacteerd door Fonda. Maar de rest vond ik maar ondermaats en deed me niet veel met Bronson op de kop.
- De cinematografie stelt ook niet veel voor: Rauw en lelijke kleuren, kille locaties zonder iets (zegt me niet veel) en flauw camarawerk. Vooral die steeds terugkeerende close-ups werden irritant.
- Het leuke deuntje uit de harmonica van Harmonica klinkt leuk maar na de 5de keer heb je het ook wel gehad, de soundtrack brengt wel wat sfeer in de film maar keert veel te veel terug.
- Het verhaal is ook simpel, enkel de finale kon het verhaal toch nog redden van een buis. Mede door het trage tempo is dit verhaaltje oninteressant om volgen.
En veel meer positiefs kan ik daar niet tegenover stellen. Sorry mensen, ik heb het geprobeerd ik kan het me goed voorstellen dat fans dit geweldig vinden maar het is allemaal niks voor mij.
- De cinematografie stelt ook niet veel voor
?!?!?!
®Tc
Lees dan ook even verder na het dubbelpunt
Zo een indruk maakte het op mij allemaal niet
DiStefanO
Dit is duidelijk niet aan mij besteed. Waarom deze film zo hoog in de notering staat is mij dan ook een compleet raadsel.
Al bij al een overschatte spaghettiwestern, maar grandioos sterrenhoogte getild door de inbreng van de acteurs. Maar dat is het ook. Het verhaal is niet krachtig, en word slecht vertaald.
Ik vrees dat er vele meelopers zijn die deze film zo hoog waarderen.
Nomak
Wat verwacht je dan van deze film? Natuurlijk is het rauw, het is toch geen zoetsappig verhaaltje. En de kleuren waren prachtig, je kan zo een film toch niet maken met felgele en roze of paarse kleuren.
En de locaties konden niet beter denk ik, een echt niemandsland.
®Tc
En de locaties konden niet beter denk ik, een echt niemandsland.
Tja zoals ik al zei:
1) Het maakt geen indruk op mij
2) Cowboys kunnen me weinig boeien
Driello
Ik vrees dat er vele meelopers zijn die deze film zo hoog waarderen.
Wat een flauwe kul zeg. Er zijn velen die hiervoor duidelijk hebben aangegeven waarom ze de film zo fraai vonden. Dat telt blijkbaar niet?
Ik vond dit al een goede film toen ik 15 jaar was. Dat is ruim 20 jaar geleden. Toen bestond moviemeter nog niet eens. Er zijn vast meer mensen die de film al lang erg goed vinden en dus navenant hoog prijzen. Een beetje respect daarvoor, graag. Dat je een film niet goed vindt, geen probleem (al ontbreekt een onderbouwing, jammer), maar je laatste zin is een overbodige uitspraak!
Minotaures
Grotendeels hier mee eens, mooi gedetaileerd uitgelegt waarom deze film jou niet heeft geraakt.
Kevin13
ik heb een kortere versie, eentje van 149 minuten?
DiStefanO
Ik hoef helemaal niets te onderbouwen. TC hierboven ons heeft het al goed verwoord, en daar sta ik volledig achter.
En ook achter mijn mening van meelopers. Die zijn er zat.
Nomak
Die onderbouwing van TC vind ik een persoonlijke mening, het zijn geen feiten. Ik kan al zijn argumenten weerleggen, maar daar verspil ik geen tijd aan, want ik respecteer zijn mening.
En ook achter mijn mening van meelopers. Die zijn er zat.
Jij bent dan de grootste meeloper, want jij hebt geen eigen mening. Jij volgt TC' mening, dus ben jij een meeloper.
Tja, t'is maar hoe je het bekijkt.

Once upon a Time in America
1984

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Klassieke Filmschurken van 1930 tot 1968

Apocalypse Now
Oorlog, 1979

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
verlies van geliefdeshowdownbountypremie jagerkleine stadsadnesschantageharmonicaanti heroauctionsterven en doodpeasantkrankzinnigheidwesterswedding partyspaghetti westernarizona territoryintercontintental railroad outlaw gangwater pumpmysterious characterboom townrailroad companyhope for a new liferailroad construction preserved film