• 9.378.710 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.222.096)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Let if lift you up

Deze animatie gaat over een oudere man die op expeditie gaat om zijn jongens droom te vervullen die hij aan zijn vrouw heeft beloofd.

De eerste 10 minuten zijn erg droevig, en hierdoor creëer je een band met de Carl. In deze tien minuten krijg je een kijk in het leven van Carl met plaatjes en zonder tekst. Heel origineel.

Animatie is zoals verwacht erg top. Ook zeer gedetailleerd. Zo zie je bijvoorbeeld een klein litteken op de neus van Carl. Ik heb de film in 2D gezien. Hier komen de kleuren beter na voren dan bij 3D, waar alles een beetje donker is.

Kortom een leuke animatie met, actie, humor en avontuur.

Squirrel!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Pixar did it again!

Voor de nieuwste film van Pixar was ik nog niet klaar. Kon deze wel goed zijn? Ratatouille was geweldig, dit kon Ratatouille toch niet overtreffen? Maar dat lukte Pixar wel met UP!!!

Maak kennis met Carl, Russel, Dug en niet te vergeten: Kevin!

Deze 4 gaan op avontuur en ze komen de gekste dingen tegen. Christopher Plummer als bad guy bijvoorbeeld, echt heerlijk hoe hij weer zijn rol speelt dat kan hij echt goed. Carl vindt ik het beste, wat is hij leuk gemaakt zeg! Je hebt hier te maken met een oude opa die een beetje nors is (wat logisch is) en dan op avontuur gaat met zijn vliegende huisje. De originaliteit van deze film is gewoon het beste, dat huis is zo geweldig gedaan. Toen Carl opsteeg met zijn huisje kreeg ik kippenvel, zo mooi gemaakt al die verschillende kleurtjes. Pixar let dan ook weer op de details en stelt me zoals gewoonlijk WEER niet teleur! Pixar is geweldig in verhalen en animatie al moet ik bekennen dat ik toch de oude Disneystijl beter vind. Maar dit is ook ge-wel-dig.

De muziek was ook top, de oscar voor Michael Giacchino is dan ook terrecht al had ik liever misschien Sherlock Holmes zien winnen...het hoofdthema van de film is echt geweldig, lekker simpel en het past precies bij de oude Carl. Toch weer een zielig verhaaltje dat in de loop van de film een staartje krijgt. Carl beleeft de leukste avonturen en het is heerlijk om dit oude mannetje te volgen. De film is leuk, spannend, humoristisch en uiteindelijk brengt het een glimlach op ieder z'n gezicht!

4,5* voor deze heerlijke film!

avatar van Film Pegasus

Op zich geen slechte film, maar ik begrijp de vele lovende recensies niet echt. Echte humor ontbreekt in deze film en de film moet het vooral van de gedetailleerde animatie en de wow-momentjes hebben. Net als Wall-E kon dit mij niet bekoren. Daarin mis ik wel de frisse fantasy van Toy Story, Monsters Inc, The Incredibles, Cars en Ratatouille. Die vogel is nogal flauw, het avontuur is vrij voorspelbaar en de enige humor komt nog van de honden. De film heeft voldoende kwaliteit om het nog boeiend te houden tot het einde, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Op naar de volgende Pixar...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een lieve leuke film is dit ! Tegegeven, ik vond het eerste half uur veel leuker dan het tweede half uur. Zodra die pratende honden erbij kwamen (beetje neppig) vond ik het wat minder enthousiast. Mijn dochtertje vond dat echter weer geweldig.

Zowel mijn man en ik als die kleine hebben echt genoten van de film. In het begin komen er wel wat volwassen onderwerpen voorbij zoals kinderloosheid en het overlijden van Ellie. Mijn dochtertje van bijna 5 jaar oud weet (helaas) al dat opa's en oma's op een gegeven moment naar de hemel gaan. Maar wees wel voorbereid dat je die onderwerpen eventueel moet uitleggen aan je kind.

Maar voor de rest is de film zo leuk. Carl is zo'n aandoenelijke oude chagarijn. Je zou hem zo met huis en al achter in je eigen tuin zetten. En wat zijn die ballonnen toch een mooi gezicht !

avatar van Musicer

Musicer

Zeer mooi vormgegeven film (die me regelmatig wat aan The Sims deed denken, alleen gedetailleerder) met een ontroerend verhaaltje... tot ongeveer 40 minuten ver. Vanaf het moment dat men komt aandraven met sprekende honden en een kleurrijke vogel die je in het echte leven enkel zou kunnen tegenkomen als je een beetje te veel aan de drugs hebt gezeten, verdwijnt het hart van de prent een beetje.

Hoogtepunt zijn de dikke 5 minuten die je het leven van Carl met zijn Ellie voorschotelen en waarschijnlijk ook een van de mooiste animatiefilmmomenten die ik al gezien heb. Van originaliteit is echter niet veel sprake. Je kan onder de indruk zijn van het hele vliegende huis idee, maar voor de rest is het allesbehalve nieuw; een oudje zijn huis dat onteigend wordt, het grote voorbeeld uit je jeugd dat plots je grote vijand wordt, het cliché einde,...

Op den duur leer je het idee van de babbelzieke blaffers en het vliegende huisje wel aanvaarden, maar toch vind je het jammer dat ze de lijn van het eerste half uur niet doorgetrokken hebben. Wat een mooie overlevingstocht van een oude knar en zijn jonge metgezel had kunnen zijn, is een gevecht tussen goed en kwaad in een outdoor hondenkennel geworden.

Maar desalniettemin aangenaam om naar te kijken, speelduur gaat vlot voorbij en de graphics zijn geweldig, zoals we van Pixar gewoon zijn.

Zelfde score als voorganger WALL-E, 3,5*

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik moest gelijk denken aan de het Chinese echtpaar; Wu Ping en Yang Wu, die 3 jaar (2004-2007) standhielden in Chongqing tegen de oprukkende nieuwbouw. Wat de hele wereld rondging, dus daar hebben die fransen het idee vandaan waarschijnlijk. Uit even googlen blijkt, dat China waarschijnlijk alles heeft gedaan om dit van internet te verwijderen, want veel is er niet meer te vinden.

Huis

Nail-house

Up is schitterend vormgegeven, mooie karakters, erg grappig die Kevin en Dug.

Dikke pluim voor het landschap, ik dacht even, flauw zien ze een schildpad in de rotsen....maar die schildpad bestaat dus echt! Bij de extra's een docu vd PIXAR-animatoren die op expeditie gaan naar de Tepui-bergen in Venezuela. Wat bepaald geen Efteling-uitstapje was. Ze hebben echt flink moeten zweten om dit landschap erop te krijgen.

Een buitengewoon bizar landschap bovenop steile bergplateau's.

Je denkt leuk bedacht dat extreme landschap, mooie fantasie, maar het Tepui-landschap is in werkelijkheid nog vreemder dan in UP.

Tepui gebergte

avatar van james_cameron

Net herzien, ik was benieuwd of ik de film nu beter zou vinden dan de eerste keer dat ik 'm zag. Ik blijf bij mijn originele waardering- dit blijft één van de mindere Pixar-films. Vreemd, want bepaalde elementen zijn werkelijk fantastisch, waaronder de prachtig gedetailleerde animatie en het sublieme kleurgebruik. De openingsmontage, ondersteund door steeds verder wegstervende muziek, is zeer ontroerend en behoort met gemak tot het beste dat Pixar ooit gedaan heeft. Ongeveer halverwege begint de film echter in te zakken. Het verhaal kent dan te weinig ontwikkeling en er zijn te weinig inventieve visuele vondsten om tot het einde te blijven boeien. Maar ja, een mindere Pixar is nog steeds beter dan 99% van de huidige animatiefilms.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Heerlijke animatiefilm!

De stijl vind ik schitterend. Hoog aaibaarheidsgehalte met Dug en Kevin, evenals alle andere pratende hondjes . Ook de vibrante kleuren en haarscherpe details maken deze animatie visueel van hoge kwaliteit. Ook de muziek is leuk en passend, dus audiovisueel zit het wel in orde.

Zoals vrijwel elke (Pixar) animatiefilm zit er ook in deze film weer een boodschap. Zal wel iets in de trant van 'live your dream', ik let er nooit zoveel op. Het verhaal was leuk gevonden, niet super origineel maar het boeide me wel de gehele film door. Belangrijkste is gewoon dat de kids hun fantasieën de vrije loop kunnen laten gaan, en dat lukt wel met zo'n exotische avonturen verhaal.

Voice acting is ook zeer goed, de jonge Russel heeft een hele goede voice actor. Grappig om te zien dat de 2 producenten ook nog een rolletje hebben als voice-actors, zij het de ene wat groter dan de andere. Toch wel leuk, ik snap namelijk nooit waarom studios enorm dure namen kiezen om werk te doen wat m'n buurman ook met gemak zou kunnen.

Al met al een geslaagde animatiefilm! Zeker aan te raden om met kleine kids te gaan kijken, maar kan ook zeker gewoon op een avondje door jezelf worden aangezet, niets mis hiermee!

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een fijne animatiefilm van Pixar en Disney. Het mooie is dat je als kijker geen flauw benul hebt waar de film heen gaat. Bij vlagen lijkt het enorm vergezocht, maar verder zit de film goed in elkaar.

avatar van Disnie

Disnie

x-v-flawless-v-x schreef:

een ding wat ik snap waarom lange verhalen kan je gewoon niet typen het was goed of slecht en cijfer geven .niemand vraagt je mening maar je vote dudes net alsof jullie film critics zijn die niks te doen hebben

ik vond het een leuke film ik geef het een 10 zie je zo simpel dan hebben mensen tenminste er wat aan

hopeloos

Doe alsjeblieft normaal gast! Deze site is bedoeld om inderdaad cijfers te geven, maar ook om daarbij een passende motivatie te geven. En misschien kun je de volgende wat meer interpunctie gebruiken.

avatar van Insignificance

Insignificance

In korte tijd een aantal van de meest recente Pixars gezien en dan valt toch wel op hoe relatief simpel enkele van de voorgaande zijn. Niet dat Up ingewikkeld is, maar er steekt toch duidelijk meer achter. Het heeft een motortje en dat in de persoon van de aimabele Fredrickson en zijn geschiedenis.

Docter laat het je voelen in de formidabele start waarin Carl´s leven voorbij komt. Samen met de opening van Wall-E het meest memorabele werk van Pixar. Ook de sidekick, het padvindertje, pakt daarmee wat sympathieker uit. Russell's comic relief en Carl's mistroostigheid houden elkaar redelijk in balans. Dat toontje verandert wel wat als Muntz een rol gaat spelen, maar als Carl nog een keer Ellie's avonturenboek openslaat, is de meeste weerstand wel weg.

Het avontuurtje is verder tamelijk conventioneel van opzet. Met Dug (geinige spraak) heeft het nog wel een aardig karaktertje in petto, maar komt het toch een beetje over als een knieval naar het trouwe Pixar-publiek. Tot hier en niet verder, zoiets. Toch is er zowaar iets meer dan alleen animatiekracht met een charme-offensief. Up heeft Fredrickson met een grape soda dop als kloppend hartje.

avatar van TMP

TMP

Heel sterk begin van deze film. Daarna wordt het echter steeds minder, de wezens zijn niet echt leuk en het verhaal gaat niet echt ergens heen. Jammer, want op basis van het sterke begin had er meer ingezeten.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Up haalt nooit het niveau van haar voorgangers.

De overname van Pixar is voor Disney natuurlijk een ongeloofelijk succes gebleken op alle fronten ( Commercieel,Sportief).Ondertussen hebben ze ook naam gemaakt met titels als Monster & Co,Finding Nemo,Ratatouille.Helaas past Up niet in dit rijtje.

Up (2009) mist daarvoor de juiste hoofdrolspeler bij Monster & Co heb je de goeie 'monsters' die kindjes moest bangmaken, Ratatouille heeft de rat met kookwonderen en bij Up de.... U zult mijn punt wel begrijpen. De karakters zijn in Up gewoon velen malen minder boeiend,leuk om er echt mee in te leven, en helaas is de Ouweman ook nog vrij emotioneel. Dat zorgd de film ook nog vrij veel ' ontroerende' momentjes die onwennig overkomt. Pixar kan dat wel ik dacht dat er in Finding Nemo ook zo'n moment in zat en toen leefde ik een stuk meer mee. Het kleine jongetje brengt het allemaal een stuk luchterig en naief ( behalve aan het einde) ,maar in het begin vond ik het net een wandelende clown. Die probeert leuk te zijn,maar meer flauw is, alhoewel sommige opmerkingen wel grappig zijn.Tot het moment dat die gekke vogel in het verhaal kwam die eigenlijk nauwlijks toevoeging heeft en meer eritand is. Dan komt ook eigenlijk meteen De hond inbeeld hem vond ik wel geslaagd en maakt eigenlijk ook het verschil tussen 2,5 en een 3.

UP bied op visueel vlak ook het onderspit bij de vorige titels.Hier blijft het nogal oppervlakkig wat we krijgen te zien. Bij vlagen zie je gewoon dat er meer in heeft gezeten 2 voorbeelden ervan Het huisje van Carl Fredricksen tussen de giga appertementen, Het zicht vanuit het ballon over de stad Vond ik zeer goed gelukt, voor de rest blijft het meer bij,planten,rotsen,wolken. Jammer had liever wat meer visuele hoogstandjes gezien,waar Pixar meester is onder de animatie ! ( Mischien de crises? )

De film wel vermakelijk,maar steld het gewoon wat teleur gezien de hoge scores en de media aandacht. 2,80 3 sterren.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Ik begin pixar moe te worden... Net als Wall-E heeft ook Up last van een goede intro, waarna het geheel bergafwaarts gaat.

Ik snap dat ik naar een fantasy animatie zit te kijken maar dit gin toch wel heel erg ver. De vondst met de pratende honden was ronduit beroerd en lijkt meer een excuus voor het gebrek aan visuele communicatie, ondanks de intro dit dan weer wel kan. Zo zaten er wel meer rare situaties in waardoor de spanning er een beetje vanaf ging: staande op een enorme klif lijkt het doel ver weg, dichtbij, dan weer verder weg, vervolgens zijn er opeens bomen, dan staan ze weer boven op de klif. Kortom, het script rammelt behoorlijk. De muziek vond ik ook maar matig.

avatar van Decec

Decec

Een leuk animatiefilm...

Pixarfilm is ook de beste...

Wist het niet dat voice: bekende acteur: Edward Asner, Christopher Plummer

en Delroy Lindo...

Prima camerwerk...

Zeker een leuke avonturenfilm...

Maar geen topper film...

'Up' werd bekroond met twee Oscars en kan worden toegevoegd aan de reeks grote Pixar successen.

avatar van david bohm

david bohm

Geslaagde animatiefilm met een wat mij betreft origineel verhaal en karakters. Animaties zelf vind ik er fraai uit zien, ook de gelaatsuitdrukkingen bijvoorbeeld. De stemmen vind ik ook prima. Dat ventje Russel en de hond Dug vind ik het leukst van de film. Enfin, originele animatiefilm waarmee ik me goed heb vermaakt.

3½ sterretje

avatar van Whazaa

Whazaa

Prachtig verwoord, vooral:

AddictedToMovies schreef:

Helemaal schitterend is het verhaal van hem en zijn levenspartner in slechts enkele minuten verteld. Het verhaal dat zich vervolgens ontplooit is ook aardig, waar de jonge padvinder ook heel wat leuks toevoegt. Maar als we gekke achtervolgingen en pratende honden krijgen gaat de film opeens een hele andere kant op, en ik ben er nog steeds niet over uit of dat een positieve kant is of niet.

Deze film heeft me ook enorm ontroerd, vooral het begin van de film.

Heel Mr. Fredricksens levensloop zit bewaard in het huis en hij kan dit alles natuurlijk niet zomaar achterlaten.

Thanks for the adventure, now go have a new one.

Ik blijf erbij, ik vond deze film niet per se grappig, maar uiterst ontroerend.

avatar van ibendb

ibendb

Up brengt je mee in de lucht, hoog in de lucht.

Alweer een pareltje van Disney - Pixar. Zoals we van ze gewend zijn. De film is vermakelijk voor zowel jong als oud.

De beginscene is werkelijk de beste van alle Disney-films. Ik zat heel de tijd met kiekevel te kijken. Het wordt allemaal mooi in beeld gebracht. Ook wat volwassener dan gewoonlijk. Bv: Ellie die onvruchtbaar blijkt te zijn, de liefde tussen Karl en Ellie, en natuurlijk de dood van Ellie. Dit kwam eigenlijk als een shock. Het werd zo mooi in beeld gebracht dat ik het toch niet kon laten om een traantje te laten.

Daarna wordt het toch allemaal wat kinderaachtiger en voorspelbaar. Russel is wel een hilarisch kind. Mollig en grappig. Ook de vriendschap tussen Karl en hem zie je groeien. En dan ook Kevin en Doug! Man, wat heb ik gelachen om die twee. Die dwaze blik van Kevin en die opgewektheid van Doug. En ook zijn one-liners: Ik ken u nog maar net, maar ik vind u nu al aardig; Eekhoorn!.....Heb ik al gezegd dat ik je aardig vind?

En dan nu de schurk. Die viel wel wat tegen. Hij zag er zo sympathiek uit, en hoe kan ie dan zo hebzuchtig zijn? Maar ja, zijn dood was wel erg on-Disney: Van de zeppelin vallen en te pletter storten. :I

De animatie is werkelijk fantastisch, vooral in 3D. En ook het einde is wel weer typisch Disney, maar ik stoorde mij er niet aan, want het werd leuk uitgewerkt. Wel, dit is eentje die ik zo snel mogelijk in mijn DVD-collectie wil. Een zeer mooie 4* voor een zeer mooie film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Erg mooi gemaakt. Leuk avontuur van een oude man die eerst wat nors is, maar toch wel een klein hartje heeft en een dik mallotig padvindertje dat uiteindelijk ook heldhaftig kan zijn.

Het verhaal is goed bedacht en de honden die kunnen praten had ook wel wat. Alles begeleid door passende muziek en voorzien van een mooie boodschap.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De film start erg leuk en ontroerend, alleen als ze beginnen met dat jungle-avontuur met die honden dan gaat er toch wat van de charme af...okay het blijft allemaal wel aardig, maar ook de charme van Carl en Russel zinkt wat naarmate de film vordert.

We zagen slechtere Disney en Pixar-films, maar ook betere.

Deze is midden-categorie.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

De film begon prachtig. Tranen in mijn ogen bij het niet gesproken stuk over het leven van Carl en Ellie. Een prachtig stuk animatie.

Ook daarna bleef het vermakelijk en creatief, het huis met de ballonnen is een erg mooi beeld.

Helaas vond ik het vanaf de landing matig worden. Ik begrijp dat het een fantasiefilm is, maar iets meer achtergrond over de pratende honden was niet overbodig geweest. Vond het nogal een vreemd gegeven. Waar kwamen ze vandaan? Waarom en hoe konden ze praten? Ik hoef geen plausibele uitleg ofzo, maar ik vond het een vreemd en nogal storend element in de film. En waarom trouwens HONDEN? Ze zijn in de jungle nota bene! En hoe kan het dat de ontdekkingsreiziger nog leefde? Dat was onmogelijk gezien de leeftijd van Carl. Slordig en vreemd.

De film wordt mooi afgemaakt, en het ziet er allemaal uiteraard weer geweldig uit. Maar toch had ik de film qua verhaal wat simpeler en minder gezocht willen zien. De vogel, de honden.... ik weet het niet, het was apart.

Maar mooi uitgangspunt, en zeer mooie animatie, dat zeker. Niet Pixars beste, uiteraard wel ruim voldoende.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het ook een mooie film. Een kleurrijke film met een erg sterk begin. Ondanks dat de scène met het opstijgende huis al in de trailer zat, kreeg 'k er nog steeds kippenvel van.

Voor de rest bevatte de film wel wat voor elks: avontuur, humor (die hond met die rare stem ), vertedering, ...

Inderdaad wel niet de strafste Pixar film, maar zeker eens het bekijken waard.

avatar van scorsese

UItstekende film waarin een oude man op ontdekkingsreis gaat. Een origineel verhaal dat er visueel erg mooi en kleurrijk uitziet. Dit alles begint met een prachtige opening waarin het leven van de man in een mooie montage voorbijkomt. Maar als eenmaal de pratende honden in beeld verschijnen, wordt de film helaas een stuk kinderlijker. Desalniettemin blijft het onderhoudend en bevat de film een aantal goeie actie-scenes. Een ruime 3.5 sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tegenvaller.

Na een sterk begin waarin het leven van mr. Fredricksen voorgesteld wordt, valt eigenlijk zowat alles als pudding in mekaar. Een resem flink irritante personages passeert de revue en dat is een fout die zelfs de sympathieke hoofdpersoon en de leuke basisidee niet kunnen goedmaken.

De stemmencast doet het naar behoren. Vooral de stemacteur van mr. Fredricksen heeft me kunnen bekoren. Die andere ouwe rot, Christopher Plummer, laat me wat op mijn honger zitten.

Visueel vallen vooral de achtergrondanimaties op. Die zijn erg mooi gedaan. De mannetjes (en honden) zelf zien er wat raar uit, vooral het vierkante hoofd van mr. Fredricksen heeft me niet kunnen bekoren.
Qua kleuren heeft Up best wat te bieden - wat wil je ook met al die balonnen en regenboogvogels. Fel is het allemaal wel, storend gelukkig niet.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ik heb deze destijds in de bioscoop gezien met een jong meisje van 8 jaar. Zij vond hem heel leuk, maar ook ik als jongvolwassen vrouw vond hem best leuk gemaakt.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Erg mooie animatie! Mooie realistische texturen op vele objecten, van zulke beelden kan ik echt genieten. Ook een fijne score, veelal klassiek getint.

Het tempo is aangenaam, met tijd om de indrukken op te nemen. Erg fijn.

Het verhaal is origineel: de oude baas Mr. Fredricksen is iedereen te slim af en gaat er met huis en al vandoor, grappig en avontuurlijk.

Ik vind dit echt een mooie en humorvolle film en ook voor volwassenen leuk.

avatar van arno74

arno74

Hele mooie animatie, stukken beter dan verwacht. Ik dacht (o.b.v. de trailer) dat dit een doorsnee kinderfilm zou worden, maar niets is minder waar. Het laat zich goed wegkijken.

Vergeet vooral niet om "Partly Cloudy" te zien, dat op de DVD als extra content te vinden is. Geweldig filmpje!

avatar van Kondoro

Kondoro

Geen enkel moment verveelt aan de film.

Leuk en grappig personages met soms erg zielige stukjes ertussen!

De film krijgt een 4.0 van mij. Ik denk dat hij dit ook heeft verdient.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Het intro van de film, waarin het leven van Carl en zijn vrouw in flashbacks worden vertoond, is één van de mooiste stukjes animatie die ik ooit heb gezien. Daarna daalt het niveau wat, maar niettemin is dit wederom een erg leuke film van Pixar.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik heb deze film destijds in de bioscoop mogen bewonderen en ik moet zeggen dat deze film toch wel hoort in het rijtje"beste animatie films"al zeg ik het zelf.

De opa is leuk neer gezet als ouwe brombeer en ik vind het randje drama in deze film ook zeer geslaagd en draagt veel bij aan deze film.

Een film die ik nog vele malen op ga zetten om samen met mijn zoon te bekijken