• 9.374.549 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.222)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

planet_of_death

Ook het eerste kwatier vond je niet boeiend?

avatar van laundromat

laundromat

planet_of_death schreef:

Ook het eerste kwatier vond je niet boeiend?

betekent dit dat jij het 1e kwartier ook/iig/alleen/vooral/anders boeiend vond?* ik zelf wel.

*streep door wat niet van toepassing is

planet_of_death

Ik vond het eerste kwartier geweldig!

avatar van SandLover

SandLover

Het eerste kwartier is de enige reden dat deze film een voldoende scoort. Bij een herzienjng kan het vervelende laatste stuk nog wel eens zwaarder gaan doorwegen.

avatar van MrCinema

MrCinema

Gewoon een leuke film met een aantal leuke verrassingen. De animatie is heel sterk gedaan en ik vond dat de voiceactors de personages geloofwaardig hebben neergezet (heb alleen de originele, engelse voices gehoord overigens want die Nederlandse stemmen irriteerden me al na 5 minuten)

Het verhaal is leuk. In elk geval iets wat ik nog niet echt kende. Leuke humor momenten (zoals je van Pixar kan verwachten overigens

Sterk gemaakt en sfeervol.

4 sterren van mij

[edit]

jipt schreef:

Denk je dat kinderen zich niet kunnen inleven, het is meer geschikt voor kinderen dan volwassenen

Zoals eerder gezegd is het verhaal inderdaad in meerdere nivo's te onderscheiden qua achterliggende gedachte. Om hier even op in te haken vind ik ook dat Pixar dit heel bijzonder goed heeft neergezet. Zowel voor volwassenen als kinderen.

Een rondje internet (met betrekking tot psychologische onderzoeken naar medeleven/inlevings vermogen leert steeds weer dat kinderen zich inderdaad wel kunnen inleven... maar absoluut NIET tot een nivo van een volwassene. En deze film weet dat goed te onderscheiden en doet ook geen poging beide zienswijzen geforceerd bij elkaar te brengen. Erg goed gedaan mijns inziens.

De film is dus geschikt voor zowel kinderen als volwassenen alleen op andere nivo's

avatar van .Fee.

.Fee.

De animatie was prachtig! Wat een details!

Het verhaal was ook lekker blij en vrolijk, echt een film waar je vrolijk van wordt!

avatar van harm1985

harm1985

Heerlijke Pixar film, zoals we eigenlijk inmiddels wel van ze gewend zijn. Het begin is een beetje zielig, maar wekt wel meteen een hoop sympathie voor de oude man op, en dat kan ie, ondanks zijn nurkse gedrag in de rest van de film, niet meer verpesten. Sterker nog, ik kies vaker partij voor hem dan voor dat jongetje. De hele tijd denk je, 'zet dat huis nou maar op zijn plaats, die vogel komt straks wel'. De film loopt niet helemaal af zoals je verwacht, maar heeft wel een echt feel good einde dat bij de film past. De animaties zien er wederom prachtig uit, zeker in HD.

avatar van mnrk

mnrk

harm1985 schreef:

Prima omschrijving van een prima film.

En zeker op blu-ray en dan in Full HD is dit zeker te weten de moeite waard.

Ook pluspunten voor de honden en vooral de Engelse Bull-dogg ..dit is super gedaan.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Gewoon een fijne, goedgemaakte film met verhaal en heel veel humor. Verder helemaal eens met Harm1985.

avatar van JustMike

JustMike

ik vind het een originele film. Een origineel script. Zou graag nog zo'n soort film willen zien!

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Leuke animatiefilm die me verschillende malen aan het lachen wist te brengen. Die pixarhumor blijft altijd wel leuk en het was gewoon een vermakelijk geheel 3.5*

avatar van schaap2403

schaap2403

leuke boeiende animatie.

heb me anderhalf uur goed vermaakt.

avatar van Film Pegasus

Op zich geen slechte film, maar ik begrijp de vele lovende recensies niet echt. Echte humor ontbreekt in deze film en de film moet het vooral van de gedetailleerde animatie en de wow-momentjes hebben. Net als Wall-E kon dit mij niet bekoren. Daarin mis ik wel de frisse fantasy van Toy Story, Monsters Inc, The Incredibles, Cars en Ratatouille. Die vogel is nogal flauw, het avontuur is vrij voorspelbaar en de enige humor komt nog van de honden. De film heeft voldoende kwaliteit om het nog boeiend te houden tot het einde, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Op naar de volgende Pixar...

avatar van Freckles

Freckles

Toch één van de mindere Pixar films. Wall°E vond ik ook niet echt leuk, dus ik hoop dat Pixar en Disney rap met iets beter komen.

avatar van Tonyline

Tonyline

Niet zo goed als de andere films van Pixar, Maar zeker wel een leuke film. De humor is vrij flauw soms, Maar dat maakt niet uit want dat beviel mij wel. Heel mooi gemaakt, en de boodschap die ze brengen is ook erg mooi.

Ik geef hem een *3,5!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een lieve leuke film is dit ! Tegegeven, ik vond het eerste half uur veel leuker dan het tweede half uur. Zodra die pratende honden erbij kwamen (beetje neppig) vond ik het wat minder enthousiast. Mijn dochtertje vond dat echter weer geweldig.

Zowel mijn man en ik als die kleine hebben echt genoten van de film. In het begin komen er wel wat volwassen onderwerpen voorbij zoals kinderloosheid en het overlijden van Ellie. Mijn dochtertje van bijna 5 jaar oud weet (helaas) al dat opa's en oma's op een gegeven moment naar de hemel gaan. Maar wees wel voorbereid dat je die onderwerpen eventueel moet uitleggen aan je kind.

Maar voor de rest is de film zo leuk. Carl is zo'n aandoenelijke oude chagarijn. Je zou hem zo met huis en al achter in je eigen tuin zetten. En wat zijn die ballonnen toch een mooi gezicht !

avatar van Joe-K

Joe-K

Freckles schreef:

Toy Story 3.

OT: Deze film viel me toch tegen. Ik vond het verhaal zeer matig. En ik had het gevoel dat deze film 'te' lief was. Hij staat wel zeer hoog gewaardeerd moet ik zeggen. Maar dat wist ik ook al toen ik hem ging kijken. Daardoor waren m'n verwachtingen ook erg groot. Misschien toch nog een keer herzien. Maar voor nu ga ik niet verder dan een 3*

Grappig. Lijkt me idd iets te toevallig.

avatar van Thom1994

Thom1994

Jemig. Dat is gewoon een regelrechte kopie. Geen twijfel mogelijk.

Wat een tegenvaller!

planet_of_death

Ook hier een half sterretje eraf. Ze hebben toch niet zo veel inspiratie...

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Best vermakelijk voor een animatiefilm...

avatar van Musicer

Musicer

Zeer mooi vormgegeven film (die me regelmatig wat aan The Sims deed denken, alleen gedetailleerder) met een ontroerend verhaaltje... tot ongeveer 40 minuten ver. Vanaf het moment dat men komt aandraven met sprekende honden en een kleurrijke vogel die je in het echte leven enkel zou kunnen tegenkomen als je een beetje te veel aan de drugs hebt gezeten, verdwijnt het hart van de prent een beetje.

Hoogtepunt zijn de dikke 5 minuten die je het leven van Carl met zijn Ellie voorschotelen en waarschijnlijk ook een van de mooiste animatiefilmmomenten die ik al gezien heb. Van originaliteit is echter niet veel sprake. Je kan onder de indruk zijn van het hele vliegende huis idee, maar voor de rest is het allesbehalve nieuw; een oudje zijn huis dat onteigend wordt, het grote voorbeeld uit je jeugd dat plots je grote vijand wordt, het cliché einde,...

Op den duur leer je het idee van de babbelzieke blaffers en het vliegende huisje wel aanvaarden, maar toch vind je het jammer dat ze de lijn van het eerste half uur niet doorgetrokken hebben. Wat een mooie overlevingstocht van een oude knar en zijn jonge metgezel had kunnen zijn, is een gevecht tussen goed en kwaad in een outdoor hondenkennel geworden.

Maar desalniettemin aangenaam om naar te kijken, speelduur gaat vlot voorbij en de graphics zijn geweldig, zoals we van Pixar gewoon zijn.

Zelfde score als voorganger WALL-E, 3,5*

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Boeiende animatiefilm.

Alleen Pixar kan van een oude chagirijnige vent een leuke film maken.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

TheLionKingFan schreef:

Alleen Pixar kan van een oude chagirijnige vent een leuke film maken.

Bij Gran Torino is het anders beter gelukt.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Bij Gran Torino is het anders beter gelukt. [/quote]

:I

avatar van Freckles

Freckles

Geweldige animatie film door Pixar met kleurrijke en prachtige karakters.

avatar van Emmuze

Emmuze

Kleurrijke, vrolijke en gezellige film!

avatar van Frenetic

Frenetic

Leuke animatiefilm Zeker een aanrader 4/5

avatar van shelter

shelter

Naar mijn mening geweldige film met meer emotie dan verwacht.

Het begin met die oude vent en zijn dromen enz vond ik toch wel mijn ziel raken. Geweldige humor trouwens. Ik vond die hond wat minder eerlijk gezegd. 4*