• 9.375.867 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.509)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Prachtige animatiefilm! Van deze film heb ik echt genoten, geen enkel moment verveelde. Zeker en vast een van de betere animatiefilms.

Spijtig dat het verhaal toch niet zo origineel blijkt te zijn als gedacht, ook ik trek hier toch een half sterretje voor af..

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Bij Disney komt tegenwoordig de ene na de andere film uit, en dat begin je wat te voelen aan de kwaliteit van de films. Niet dat dit een slechte film is, totaal niet. Maar hij geraakt al weer niet aan het niveau van die klassiekers van vroeger, of misschien ben ik gewoon old-fashioned, dat kan ook.

Het verhaaltje is leuk. Het begin met de introductie van Fredericksen vond ik net iets te lang duren, dat had op een andere manier ingevuld kunnen worden. Verder loopt het verhaal goed, met veel verwachtte wendingen natuurlijk, maar bij een animatiefilm stoort me dat nu nog niet.

De stemmen pastten goed bij de personages. De humor zat ook wel goed in deze prent. Daar doen die animatieprenten het dan wel altijd goed, er zit humor in voor jong en oud.

Over het algemeen een goed filmpje dus, die je meesleept door emoties zoals een tekenfilm moet doen. Maar toch mis ik ook weer bij deze prent iets dat ik niet echt kan benoemen. Er is eigenlijk maar één film uit de animatiereeks bij welke ik dat niet mankeer, en dat is finding nemo.

avatar van Rizz

Rizz

Je bent echt de enige volgens mij die het begin niet helemaal kan waarderen. Een beter begin van een film heb ik zelden gezien.

Zeriel

Ik moest gelijk denken aan de het Chinese echtpaar; Wu Ping en Yang Wu, die 3 jaar (2004-2007) standhielden in Chongqing tegen de oprukkende nieuwbouw. Wat de hele wereld rondging, dus daar hebben die fransen het idee vandaan waarschijnlijk. Uit even googlen blijkt, dat China waarschijnlijk alles heeft gedaan om dit van internet te verwijderen, want veel is er niet meer te vinden.

Huis

Nail-house

Up is schitterend vormgegeven, mooie karakters, erg grappig die Kevin en Dug.

Dikke pluim voor het landschap, ik dacht even, flauw zien ze een schildpad in de rotsen....maar die schildpad bestaat dus echt! Bij de extra's een docu vd PIXAR-animatoren die op expeditie gaan naar de Tepui-bergen in Venezuela. Wat bepaald geen Efteling-uitstapje was. Ze hebben echt flink moeten zweten om dit landschap erop te krijgen.

Een buitengewoon bizar landschap bovenop steile bergplateau's.

Je denkt leuk bedacht dat extreme landschap, mooie fantasie, maar het Tepui-landschap is in werkelijkheid nog vreemder dan in UP.

Tepui gebergte

avatar van joeyspo

joeyspo

Wat een super film, ik vind hem leuker dan WALL-E. Super animatie film. Heb me super vermaakt en geen moment verveeld. Maar mijn vraagje is, waarom vind iedereen het eerste kwartier het leukst. Wat is daar zo bijzonder en mooi aan?

Een 4 voor deze animatie.

avatar van Rizz

Rizz

Het raakt het inlevingsvermogen van de meeste mensen en het is voor veel mensen erg herkenbaar.

avatar van RipCurl

RipCurl

Ben een grote Disney / Pixar fan, maar dit vond ik persoonlijk geen leuke film, zeg maar gerust saai. Grafisch was het zeker wel goed, maar het verhaal sprak mij totaal niet aan (op de eerste 10 minuten na dan). Jammer, maar ik kom niet verder dan 2.5 en dan eigenlijk voornamelijk nog omdat ik een fan van ze ben.

TheLionKingFan

Nog geen jaar oud en nu al gejat (HEEL sterk)

What's Up?!

Zie hier link: bol.com | What's Up? - Gered Door De Ballon | Dvd

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Net als die Finding Nemo rip-off met dat schildpadje.

avatar van Knienke

Knienke

Prachtige film. Het eerste kwartier is al zo ontzettend mooi, dat had mij betreft een film opzich kunnen zijn. Heel ontroerend, en mooi dat ze het hele verhaal vertellen zonder tekst.

Enige minpuntje voor mij is dat de rest van de film niet zo goed is als het begin.

avatar van ikzendenbee

ikzendenbee

slechtste film uit de pixar collectie. Een zeer vreemde film in feite. Het begin is wel zeer ontroerend maar wat is het doel hiervan. uiteindelijk is het de opsomming van een zielig leven dat waarschijnlijk veel meer mensen op de zelfde manier ervaren dan ze willen toegeven. Wanneer de man dan zijn dromen gaat najagen wordt de film al helemaal absurd. alsof het op een andere planeet is waar enkel hij en die rare bende leeft. Als zijn droom dan vervult is woont hij helemaal alleen op een hoge kale vieze berg??? what the hell. Ik zou liever bij 100 ander oudjes de hele dag bingo spelen in een bejaardehuis dan helemaal alleen te moeten leven op de maan...

avatar van _Casper_

_Casper_

is dit echt een kinderfilm of ook leuk voor de ouderen/volwassenen onder ons?

avatar van harm1985

harm1985

De meeste Pixar films zijn ook te genieten voor volwassenen, behalve Wall-E, dat is linkse milieu propaganda met een dusdanig moralistische boodschap dat je daar niemand aan zou moeten blootstellen. Het begin van deze film is wel het beste.

avatar van james_cameron

Net herzien, ik was benieuwd of ik de film nu beter zou vinden dan de eerste keer dat ik 'm zag. Ik blijf bij mijn originele waardering- dit blijft één van de mindere Pixar-films. Vreemd, want bepaalde elementen zijn werkelijk fantastisch, waaronder de prachtig gedetailleerde animatie en het sublieme kleurgebruik. De openingsmontage, ondersteund door steeds verder wegstervende muziek, is zeer ontroerend en behoort met gemak tot het beste dat Pixar ooit gedaan heeft. Ongeveer halverwege begint de film echter in te zakken. Het verhaal kent dan te weinig ontwikkeling en er zijn te weinig inventieve visuele vondsten om tot het einde te blijven boeien. Maar ja, een mindere Pixar is nog steeds beter dan 99% van de huidige animatiefilms.

james_cameron schreef:

Maar ja wat is minder. Het aparte van deze film is dat er relatief weinig gebeurd. De meeste animatiefilms zitten helemaal volgestopt, met nauwelijks rust. Hier wordt in gezwoegd, en gaan dingen vaak traag, het schiet allemaal niet op wat precies klopt met de plotontwikkeling, wat realistischer is dan van de ene grap naar de andere te springen. Van bv Alice in wonderland werd ik gewoon niet goed, zo volgeplempt dat die zit.

Ik vond dit wel prettig. Visueel is het absoluut top.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Deze film heeft me best vermaakt, vooral het begin, maar ik ben er niet zo ondersteboven van als de primotiepraatjes me vooraf deden geloven.

Verlaagd van 3* naar 2,5*

TheLionKingFan schreef:

Verlaagd van 3* naar 2,5*

Want?

avatar van MissJJ

MissJJ

Film met een mooie boodschap.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Deze film samen met mijn neefje van 12 in de bioscoop gezien, met 3-D brilletje op. We hebben samen genoten en ik was erg blij dat mijn neefje hierheen wilde. Want ik heb me weer eens lekker kind gevoeld, daar zorgt deze film wel voor met een heerlijk uitgewerkt verhaal vol fantasie en dromen die uitkomen, prachtig in beeld gebracht met humor (vooral koppige Carl en klunzige Russell) en gewoon een goed verhaal dat staat als een huis, haha ...

Zeriel schreef:

Want?

Na hem 2 keer gezien te hebben wordt hij nogal saai

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Heerlijke animatiefilm!

De stijl vind ik schitterend. Hoog aaibaarheidsgehalte met Dug en Kevin, evenals alle andere pratende hondjes . Ook de vibrante kleuren en haarscherpe details maken deze animatie visueel van hoge kwaliteit. Ook de muziek is leuk en passend, dus audiovisueel zit het wel in orde.

Zoals vrijwel elke (Pixar) animatiefilm zit er ook in deze film weer een boodschap. Zal wel iets in de trant van 'live your dream', ik let er nooit zoveel op. Het verhaal was leuk gevonden, niet super origineel maar het boeide me wel de gehele film door. Belangrijkste is gewoon dat de kids hun fantasieën de vrije loop kunnen laten gaan, en dat lukt wel met zo'n exotische avonturen verhaal.

Voice acting is ook zeer goed, de jonge Russel heeft een hele goede voice actor. Grappig om te zien dat de 2 producenten ook nog een rolletje hebben als voice-actors, zij het de ene wat groter dan de andere. Toch wel leuk, ik snap namelijk nooit waarom studios enorm dure namen kiezen om werk te doen wat m'n buurman ook met gemak zou kunnen.

Al met al een geslaagde animatiefilm! Zeker aan te raden om met kleine kids te gaan kijken, maar kan ook zeker gewoon op een avondje door jezelf worden aangezet, niets mis hiermee!

avatar van DigiGee

DigiGee

Ik heb de film nu meerdere keren gezien. Om sommige scenes kan ik steeds weer blijven lachen. Echter zijn er ook enkele delen die mij saai overkomen.

AL met al een leuke animatie, een aanrader voor jong en oud maar was er niet compleet ondersteboven van.

avatar van _Casper_

_Casper_

hele leuke gezellige animatie film, ik geef em dikke 3.5*

het had alleen beter gekunt, ik miste een beetje de spanning zoals die van hoe tem je een draak.. of de humor van shrek.

Maar heb me er alsnog ontzettend mee vermaakt.. tis zeker een aanrader

avatar van Grover

Grover

Leuke film en eentje met een niet vaak voorkomende hoofdrol...een oudere man. Vooral het begin van de film vind ik mooi om naar te kijken. Pixar die op een subtiele wijze een liefde in beeld brengt het begin...en het einde ervan.

Het avontuur an sich vind ik niet het sterkste gedeelte en dat met die honden, heeft mij niet echt 'gegrepen'.

Karakters waren m.i. ook niet zo heel sterk dit keer.

Maar het verhaal is leuk.

avatar van Silenzo

Silenzo

Vond het verhaal heel goed alleen het einde viel wat tegen. Heb me goed vermaakt en een verdiende 4.0*

avatar van Pete_033

Pete_033

Vond het begin van deze film net als bij WALL-E geweldig, briljant gewoon!!

Leuk verhaal. Leuke karakters, vooral Russell met zijn stem.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Een heel mooie, humoristische en zelfs in bepaalde momenten ontroerende Pixarfilm.

Het begin was buitengewoon subliem, in het midden zakte hij een beetje weg maar in het einde was het opnieuw zeer mooi.

Hierdoor geen perfectie, maar toch een zeer dikke 4 sterren waard.

avatar van Brm

Brm

ik vond het eerder langdradig en saai

avatar van Fuentes

Fuentes

Ook ik vind vooral het eerste kwartier heel mooi, bijna ontroerend: knap hoe een levensverhaal verteld wordt met alleen beelden en muziek.
Daarna was het mss niet steeds even boeiend, maar wel erg mooi(vooral de honden, zoals die in de vliegtuigjes zaten, zo koddig!)