Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer
8,3 (1.221.078)
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Up
"The greatest adventure is just getting back home."
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Carl Fredricksen (stemrol)
Charles F. Muntz (stemrol)
Russell (stemrol)
Dug / Alpha (stemrol)
Beta (stemrol)
Gamma (stemrol)
Construction Foreman Tom (stemrol)
Newsreel Announcer (stemrol)
Young Ellie (stemrol)
Young Carl (stemrol)
tieske!
slechtste film uit de pixar collectie. Een zeer vreemde film in feite. Het begin is wel zeer ontroerend maar wat is het doel hiervan. uiteindelijk is het de opsomming van een zielig leven dat waarschijnlijk veel meer mensen op de zelfde manier ervaren dan ze willen toegeven. Wanneer de man dan zijn dromen gaat najagen wordt de film al helemaal absurd. alsof het op een andere planeet is waar enkel hij en die rare bende leeft. Als zijn droom dan vervult is woont hij helemaal alleen op een hoge kale vieze berg??? what the hell. Ik zou liever bij 100 ander oudjes de hele dag bingo spelen in een bejaardehuis dan helemaal alleen te moeten leven op de maan...
Dit is allemaal bullshit.
waar slaat dit op?
dit is een levensverhaal,
en ja er zitten ook wat dingen in die niet kunnen. maar het is een tekenfilm en geen gewone serieuze film!
De film was leuk om te kijken. hij is ook de 2de x niet meer leuk omdat je nooit dezelfde grappen leuk vind. geen slimme actie.
TinkerTex
Een fijne animatiefilm van Pixar en Disney. Het mooie is dat je als kijker geen flauw benul hebt waar de film heen gaat. Bij vlagen lijkt het enorm vergezocht, maar verder zit de film goed in elkaar.
x-v-flawless-v-x
een ding wat ik snap waarom lange verhalen kan je gewoon niet typen het was goed of slecht en cijfer geven .niemand vraagt je mening maar je vote dudes net alsof jullie film critics zijn die niks te doen hebben
ik vond het een leuke film ik geef het een 10 zie je zo simpel dan hebben mensen tenminste er wat aan
hopeloos
jorissimo
Ik zag je top 10 van films. Nu snap ik je kritiek wat beter
Disnie
hopeloos
Doe alsjeblieft normaal gast! Deze site is bedoeld om inderdaad cijfers te geven, maar ook om daarbij een passende motivatie te geven. En misschien kun je de volgende wat meer interpunctie gebruiken.
Leviwosc
Eens met Disnie; x-v-flawless-v-x is kennelijk vergeten op wat voor site hij hier is.
Iedereen schrijft wat hij/zij blieft, staat het je niet aan houdt niemand je tegen om weg te gaan.
Persoonlijk lees ik juist heel graag uitgebreide recensies!
Disnie
Ben ik eigenlijk nog vergeten om mijn eigen motivatie te geven voor de vier sterretjes.
Persoonlijk vond ik het één van de meest ontroerendste Disney/Pixar films. Op Bambi na natuurlijk. De film laat je heerlijk ff wegdromen en de humor die in de film aanwezig is, is leuk bedacht. Het enige wat ik niet helemaal volgde was waarom er honden met halsbanden waardoor ze konden praten in de film zaten. Maar ook dat deel was met veel flair afgewerkt.
Omdat het inderdaad gaat om wegzondering van de bewoonde wereld, konden de makers zelf verzinnen wat ze doen.
En het idee van ballonnen aan een huis?? Dat is gewoon geniaal!
maurice32
vond de film niet echt geweldig , jammer ...weinig grappen en saai , 3 sterren , meer kan ik niet geven .
Insignificance
In korte tijd een aantal van de meest recente Pixars gezien en dan valt toch wel op hoe relatief simpel enkele van de voorgaande zijn. Niet dat Up ingewikkeld is, maar er steekt toch duidelijk meer achter. Het heeft een motortje en dat in de persoon van de aimabele Fredrickson en zijn geschiedenis.
Docter laat het je voelen in de formidabele start waarin Carl´s leven voorbij komt. Samen met de opening van Wall-E het meest memorabele werk van Pixar. Ook de sidekick, het padvindertje, pakt daarmee wat sympathieker uit. Russell's comic relief en Carl's mistroostigheid houden elkaar redelijk in balans. Dat toontje verandert wel wat als Muntz een rol gaat spelen, maar als Carl nog een keer Ellie's avonturenboek openslaat, is de meeste weerstand wel weg.
Het avontuurtje is verder tamelijk conventioneel van opzet. Met Dug (geinige spraak) heeft het nog wel een aardig karaktertje in petto, maar komt het toch een beetje over als een knieval naar het trouwe Pixar-publiek. Tot hier en niet verder, zoiets. Toch is er zowaar iets meer dan alleen animatiekracht met een charme-offensief. Up heeft Fredrickson met een grape soda dop als kloppend hartje.
assface
Ik had de film veel beter en leuker verwacht, om dan maar niet te beginnen over dat droevige begin, vond dat niet echt wat voor een kinderfilm.
Maargoed voor de rest is de film erg voorspelbaar met typisch voorspelbare amerikaanse humor, ik heb misschien 2 keer moeten grijnzen.
Na het kijken van de film heb ik de film in de prullenbak gegooid, ik wil alleen goede films in mijn collectie.
puckb96
Geweldige Disney film! Mooie animaties en een leuk idee van die hond. Zeker de moeite waard!
Hanzig
Pff, ga wat anders doen zeg dan deze leuke film voorspelbaar te noemen en hem niet leuk te vinden. Wel erg benieuwd naar wat voor films jij dan niet in de prullenbak gooit..
Peter Ho
Je had de film wel aan mij kunnen geven
Joän
Vond dit een goeie animatie.
Vond alleen het verhaal iets te zwaar en serieus voor kleine kinderen, kan me voorstellen dat ze niet alles begrijpen.
AddictedToMovies
Vrijwel altijd lijkt succes tot aan het einde uitgemolken te worden, maar elke Pixar blijft die kinderlijke onschuld behouden, en zo heeft ook Up iets heel puurs en speels. Up wist vrijwel direct mijn hart te winnen met de zoals altijd prachtige animaties en de nostalgische jaren '30 beelden waar we onze held ontmoeten als kind. Helemaal schitterend is het verhaal van hem en zijn levenspartner in slechts enkele minuten verteld. Het verhaal dat zich vervolgens ontplooit is ook aardig, waar de jonge padvinder ook heel wat leuks toevoegt. Maar als we gekke achtervolgingen en pratende honden krijgen gaat de film opeens een hele andere kant op, en ik ben er nog steeds niet over uit of dat een positieve kant is of niet. Waar het kinderlijke zorgt voor creatieve vondsten kan het ook leiden tot een ietwat chaotisch verhaal dat van hot naar her springt. Dit blijft zeker vermakelijk, maar de kracht ligt 'm toch juist in het simpele, de manier waarop de dingen die in het leven zo dicht tot ons staan zo mooi verbeeld worden.
Doordat het een animatiefilm is lijken de grenzen ver zoek, en leven de makers zich flink uit met bizarre wezens en verhaaverloop. Hoewel het af en toe lijkt alsof ze de weg kwijt raken, blijft het heerlijk genieten van de oude en jonge hoofdpersoon, en geinige beesten. Shots waren mooi verzorgd en er zaten weer geweldige vondsten bij. Muziek was op zich niet heel bijzonder, maar paste er goed bij.
Het aardige van deze familiefilms is ook dat er vaak nog een heel gedachtegoed achter de schijnlijke simpele verhaaltjes. Zo was Wall-E naast een schattig opruimrobotje ook een serieuze aanklacht tegen onze decadente samenleving, en ook achter Up houdt het een en ander schuil. De oude man die niet meer in de moderne wereld past, het romantische beeld van avontuur en rolmodellen dat in duigen valt, de reis die uiteindelijker avontuurlijker is dan het doel. Misschien wijsheden op een laag niveau, maar door de goudeerlijke manier waarop het verteld wordt zeer aandoenlijk. Weer een zeer verdienstelijke Pixar-film, ik heb werkelijk genoten van het prachtige Up, wat enigszins richting verliest halverwege maar nog wel op het spoor weet te blijven.
TMP
Heel sterk begin van deze film. Daarna wordt het echter steeds minder, de wezens zijn niet echt leuk en het verhaal gaat niet echt ergens heen. Jammer, want op basis van het sterke begin had er meer ingezeten.
%%%%%%
Up haalt nooit het niveau van haar voorgangers.
De overname van Pixar is voor Disney natuurlijk een ongeloofelijk succes gebleken op alle fronten ( Commercieel,Sportief).Ondertussen hebben ze ook naam gemaakt met titels als Monster & Co,Finding Nemo,Ratatouille.Helaas past Up niet in dit rijtje.
Up (2009) mist daarvoor de juiste hoofdrolspeler bij Monster & Co heb je de goeie 'monsters' die kindjes moest bangmaken, Ratatouille heeft de rat met kookwonderen en bij Up de.... U zult mijn punt wel begrijpen. De karakters zijn in Up gewoon velen malen minder boeiend,leuk om er echt mee in te leven, en helaas is de Ouweman ook nog vrij emotioneel. Dat zorgd de film ook nog vrij veel ' ontroerende' momentjes die onwennig overkomt. Pixar kan dat wel ik dacht dat er in Finding Nemo ook zo'n moment in zat en toen leefde ik een stuk meer mee. Het kleine jongetje brengt het allemaal een stuk luchterig en naief ( behalve aan het einde) ,maar in het begin vond ik het net een wandelende clown. Die probeert leuk te zijn,maar meer flauw is, alhoewel sommige opmerkingen wel grappig zijn.Tot het moment dat die gekke vogel in het verhaal kwam die eigenlijk nauwlijks toevoeging heeft en meer eritand is. Dan komt ook eigenlijk meteen De hond inbeeld hem vond ik wel geslaagd en maakt eigenlijk ook het verschil tussen 2,5 en een 3.
UP bied op visueel vlak ook het onderspit bij de vorige titels.Hier blijft het nogal oppervlakkig wat we krijgen te zien. Bij vlagen zie je gewoon dat er meer in heeft gezeten 2 voorbeelden ervan Het huisje van Carl Fredricksen tussen de giga appertementen, Het zicht vanuit het ballon over de stad Vond ik zeer goed gelukt, voor de rest blijft het meer bij,planten,rotsen,wolken. Jammer had liever wat meer visuele hoogstandjes gezien,waar Pixar meester is onder de animatie ! ( Mischien de crises? )
De film wel vermakelijk,maar steld het gewoon wat teleur gezien de hoge scores en de media aandacht. 2,80 3 sterren.
VanRippestein
Ik begin pixar moe te worden... Net als Wall-E heeft ook Up last van een goede intro, waarna het geheel bergafwaarts gaat.
Ik snap dat ik naar een fantasy animatie zit te kijken maar dit gin toch wel heel erg ver. De vondst met de pratende honden was ronduit beroerd en lijkt meer een excuus voor het gebrek aan visuele communicatie, ondanks de intro dit dan weer wel kan. Zo zaten er wel meer rare situaties in waardoor de spanning er een beetje vanaf ging: staande op een enorme klif lijkt het doel ver weg, dichtbij, dan weer verder weg, vervolgens zijn er opeens bomen, dan staan ze weer boven op de klif. Kortom, het script rammelt behoorlijk. De muziek vond ik ook maar matig.
Decec
Een leuk animatiefilm...
Pixarfilm is ook de beste...
Wist het niet dat voice: bekende acteur: Edward Asner, Christopher Plummer
en Delroy Lindo...
Prima camerwerk...
Zeker een leuke avonturenfilm...
Maar geen topper film...
'Up' werd bekroond met twee Oscars en kan worden toegevoegd aan de reeks grote Pixar successen.
david bohm
Geslaagde animatiefilm met een wat mij betreft origineel verhaal en karakters. Animaties zelf vind ik er fraai uit zien, ook de gelaatsuitdrukkingen bijvoorbeeld. De stemmen vind ik ook prima. Dat ventje Russel en de hond Dug vind ik het leukst van de film. Enfin, originele animatiefilm waarmee ik me goed heb vermaakt.
3½ sterretje
fionepoon
Wauw. Wat een mooie film. Hoewel ik een vrouw ben (ahum) hou ik eigenlijk van gewelddadige actiefilms
, maar wat een prachtige film was dit. In het begin heb ik zelfs zwaar ontroerd op de bank zitten snuffen, so not me!
Af en toe was het ook vreselijk lollig en herkenbaar. Het is inderdaad een 'levensverhaal'. De honden zijn hilarisch! ( 'treat, treat, treat, treat, treat!!!!
lvlvlv
Origineel verhaal, maar niet echt m'n smaak.
Begin is echt wel mooi, maar daarna wordt het saai.
Spijtig, was een supermooi concept, kon er iets beter van maken.
Toch nog een mooie film, maar niet zo goed als de incredibles en zo
Xtrickz
Origineel verhaal, maar niet echt m'n smaak.
Begin is echt wel mooi, maar daarna wordt het saai.
Spijtig, was een supermooi concept, kon er iets beter van maken.
Toch nog een mooie film, maar niet zo goed als de incredibles en zo
Mee eens! het begin schiep bij mij ook verwachtingen. Zodra ze op die plek zijn verliest het zn charme. Kvond het zelfs slecht worden op het einde... Jammer!!

Intouchables

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006
age differencecentral and south americaballoonreizencomputer animatiehondduringcreditsstingerpetsexploringseniorwalt disney pixargeni - pixar