• 9.376.124 stemmen

Met onder meer: Eric Roberts, Phillip Rhee en James Earl Jones

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 29 juni 1990

Plot Best of the Best

"A team is not a team if you don't give a damn about each other."

Een Amerikaans team van uiteenlopende karakters heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap karate. Het bestaat uit de eigenlijk gestopte veteraan Alex Grady (Eric Roberts), de Koreaans-Amerikaanse Tommy Lee (Phillip Rhee), de Texaanse bluffer Travis Brickly (Chris Penn), boedhist Virgil Kelly en de van Italiaanse afkomst zijnde Sonny Grazo. Ze moeten het onder leiding van hun coach Couzo (James Earl Jones) één op één opnemen tegen de regerend kampioen van Zuid-Korea. Hun kopman Dae Han (Simon Rhee) doodde tijdens een gevecht in de vorige ontmoeting tussen de landen Lee's broer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Alex Grady

Catherine Wade

Travis Brickley

Virgil Keller

Sonny Grasso

Don Peterson

avatar van Mvisser

Mvisser

Vond het een goede martial arts film!! heb hem ook ik weet niet hoe vaak gezien.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Jeugdsentiment. Ook ik zou deze echt heel graag op dvd hebben, niet te vinden. 3 sterren!

avatar van DragQueen

DragQueen

Echt een beetje jeugdsentiment, deze film. maar ik vindt het nog altijd een redelijke vechtfilm, met een verteerbaar verhaaltje. het acteerwerk is ook degelijk. roberts en rhee doen het aardig, en hun gevechten zijn ook best vermakelijk. natuurlijk is de prent nu wel wat minder als vroeger, maar toch... ik ken slechtere films. 3 sterren.

avatar van Wouter

Grappig. Ik had nog nooit van deze film (en diens vervolgen) gehoord....

avatar van Salto

Salto

4* Dan speelt jeugdsentiment natuurlijk een grote rol. Maar als een film goed is, dan is ie goed vind ik. Werelds einde!!! erg emotiononeel als ik terugdenk.... ja.... echt mooi

avatar van Gettie

Gettie

Deze is inderdaad niet te vinden op DVD

avatar van lykathea

lykathea

Hij is wel al uit op Dvd, in Amerika.

28 November op tv, trouwens

avatar van sherena

sherena

Gewldige film. Inderdaad jeugdsentiment ja. Rhee deed geloof ik ook de MA coördinatie. (of zijn broer Simon?)

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hoewel ik van dit soort films best leuk vindt, vond ik deze niet echt super. Blood sport is 10 keer leuker. Blood sport is voor mij jeugdsentiment.

avatar van Malick

Malick

Het klinkt nou niet echt een film voor een achtjarig knulletje maar dit is toch echt de eerste film die ik gezien heb. En wat voor één was dat toen! Dus naar al die jaren werd het tijd voor een herkijkbeurt. En dan merk je maar weer eens dat herinneringen soms verkeerde dingen op je los laten. Want zo dacht ik toch echt dat de voorselectie van de Amerikanen toch veel langer duurde dan op de VHS-band versie toendertijd. Niet dat het veel uitmaakt want er was genoeg om van te genieten. Denk eens aan mensen zoals Eric Roberts, James Earl Jones, Chris Penn die allemaal lekker fout acteren. En dat jaren ‘’80 sfeertje of het feit dat de Amerikanen winnen van het communistische Korea. Het doet het er allemaal niet toe want in mijn herinneringen zal deze film altijd bestaan. Of de ‘’Best of the Best’’ nu slecht of goed is, voor mij blijft het pure jeugdsentiment.

avatar van mikeenjanet

mikeenjanet

hallo kan iemand mij vertellen waar je best of the best kan kopen op dvd..

avatar van Botterboy

Botterboy

goede film

avatar van deTuinman

deTuinman

mikeenjanet schreef:

hallo kan iemand mij vertellen waar je best of the best kan kopen op dvd..

amazon,ebay, niet in Nederland

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Verhoeven schreef:

.... En dat jaren ‘’80 sfeertje of het feit dat de Amerikanen winnen van het communistische Korea....

Volgens mij moesten ze tegen Zuid-Korea en dat is geen communistisch land, dat is Noord-Korea.

Ik dacht zelf, trouwens, dat het Best of the Best een Tae Kwon-Do film was, maar volgens de beschrijving is het een karate film.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

leuke film zeker als je van martial arts houd ben je bij deze film aan het goede adres

vooral die karakters vind ik erg goed geacteerd

en ook voor mij is het 'n beetje jeugdsentiment

avatar van Quaternion

Quaternion

de beschrijving bij deze film vind ik toch wel heel matig

avatar van Spetie

Redelijke film met een simpel en niet zo bijzonder verhaal. Het acteerwerk is niet altijd even goed, maar het enhousiasme en de sfeer maken dit enigszins goed. De gevechten zijn redelijk, en gelukkig is de afloop van de film nog enigszins verrassend. Wat kan die James Earl Jones trouwens schreeuwen zeg!

avatar van Spetie

SmuttWars schreef:

Het zijn karateka's, maar op het eind tegen de Zuid-Koreanen wordt er inderdaad tegen elkaar gevochten d.m.v.Tea Kwon-Do.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gehuurd toen ik 8 jaar oud was. In die tijd keek ik vooral films als: Commando, Predator, Rambo en Cyborg. Tja films met de ultieme jaren 80 helden.

Toch vond ik deze film toen ook helemaal geweldig. Ondertussen zo'n 15 jaar niet meer gezien.

avatar van Minotaures

Minotaures

Hoort toch wel onder de jaren '80 Martial Arts Box, samen met Blood Sport en Kickboxer.

avatar van superfly84

superfly84

Verstand op 0 en genieten van leuke vermakelijke gevechten. Beetje humor en beetje drama erbij. 1 van de toppers van die goede oude tijd.

avatar van de grafhond

de grafhond

uit het bolle hoofdje ken ik ze nog bijna stampen; virgill keller - providence rhode island, sonny grasso detroit michigan, travis brickley miami florida, tommy lee fresno california and alexander grady portland oregon!!!

Ook voor mij 1 van de eerste filmpjes die ik met een buil chips op de bank liggend bij mijn ouders thuis keek!! Nostalgie. Die namen en opsommingen van (hoofd) steden van die staten hebben mij indertijd aangezet om voortaan te gaan schijten met een atlas. Daar ben ik nooit mee gestopt! En ken nu zo goed als iedere hoofdstad van ieder land ter wereld. Beetje uit de hand gelopen hobby! Doet het leuk op feestjes!

avatar van jpbosch

jpbosch

Minotaures schreef:

Inderdaad!

avatar van Aapje81

Aapje81

Jeugdsentiment. Redelijk leuk in zijn genre

avatar van mrwhite

mrwhite

dit is waarschijnlijk één van de beste films in z'n genre en dus ook metéén zeer ondergewardeerd.

avatar van van duijn

van duijn

Vond het best wel een goede fim. Waarom hij een gemiddelde van 2,55 heb snap ik eigenlijk helemaal niet.

*3.5

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede martial arts film. Natuurlijk niet geweldige acteurs, maar wel geweldige actie!

avatar van Lennert

Lennert

Inclusief cheezy soundtrack (afgezien van de nummers van Neerlands eigen Golden Earring natuurlijk!) is deze film een perfect voorbeeld van de competitieve martial arts films die eind jaren 80/begin jaren 90 hun hoogtijdagen beleefden. Het verloop van de film is zeer voorspelbaar (afgezien van het ietwat merkwaardige einde), het acteerwerk bij vlagen overdreven melodramatisch (Eric Roberts zou iets minder moeten huilen), maar de gevechten mogen er zeker zijn.

Feitelijk gezien zitten er wat haken en ogen aan de gevechten en de gebruikte martial arts. De Amerikanen gebruiken karate, de Koreaanse kampioenen gebruiken Taekwondo, maar de technieken lijken meer op Hapkido (door het gebruik van worpen en grepen) dan op Taekwondo zelf. Het zal me verder een worst wezen, want de gevechten zien er zeer overtuigend uit, maar ik moet de eerste wedstrijd vorm van karate of taekwondo nog tegenkomen waar men iemand die op de grond ligt met de vuist in het gezicht mag rammen.

Maar goed, er zijn ergere dingen. Een aantal acteurs heeft geen martial arts ervaring, maar zetten toch in een aantal scenes overduidelijk zonder stuntdoubles goeie moves neer. Helemaal Eric Roberts komt zeer realistisch over, waar Chris Penn (overigens een zeer irritant personage) toch voornamelijk een stuk logger overkomt.

Het einde kwam ergens vrij onverwacht, en ik vraag me nu nog steeds af waarom Tommy niet gewoon een kleine stoot of trap tegen de buik gaf, daar had hij gewoon een punt mee gescoord en alsnog mee gewonnen... De verbroedering is echter, ondanks alle clichées toch een mooi einde van een film die zeker gezien mag worden als gelijkwaardig aan bijvoorbeeld Kickboxer of Bloodsport.

avatar van Halcyon

Halcyon

Gave knokfilm.

Best of the Best is zo'n film die ik als klein jongetje uit de videotheek meenam en waar ik gefascineerd naar heb zitten kijken. Zoveel jaren later blijkt daar (tegen mijn verwachtingen in eerlijk gezegd) weinig aan veranderd te zijn. Voor dit genre, waarin entertainment toch voorop staat, zijn het scenario en de personages betrekkelijk sterk. Bovendien bevat Best of the Best enkele mooi gechoreografeerde gevechten. Naar het einde toe gaat men de sentimentele toer op, maar door de geloofwaardige achtergrond van de personages is dat een meerwaarde. Alle ingrediënten, inclusief een mooie blondine in spandex, zijn dus aanwezig om van deze film een van de beste in z'n soort te maken.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ook al zon jeugdsentiment-film. Uit de tijd van Bloodsport, Kickboxxer etc. Heerlijk vermaak, al is het uiteraard niet hoogstaand.

Heerlijk jaren 80 sfeertje, acteurs zijn redelijk, gevechten zijn ook te doen.

Dergelijke vechtfilms uit die tijd, zijn wel wat anders dan de hedendaagse Tekken etc-films.