Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Eric Roberts, Phillip Rhee en James Earl Jones
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Releasedatum: 29 juni 1990
Bekijk via Prime Video
Zondag 8 februari in één bioscoop (Breda)
Plot Best of the Best
"A team is not a team if you don't give a damn about each other."
Een Amerikaans team van uiteenlopende karakters heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap karate. Het bestaat uit de eigenlijk gestopte veteraan Alex Grady (Eric Roberts), de Koreaans-Amerikaanse Tommy Lee (Phillip Rhee), de Texaanse bluffer Travis Brickly (Chris Penn), boedhist Virgil Kelly en de van Italiaanse afkomst zijnde Sonny Grazo. Ze moeten het onder leiding van hun coach Couzo (James Earl Jones) één op één opnemen tegen de regerend kampioen van Zuid-Korea. Hun kopman Dae Han (Simon Rhee) doodde tijdens een gevecht in de vorige ontmoeting tussen de landen Lee's broer.
Alex Grady
Jennings
andolini
Deze is al niet BEST, laat staan de vervolgen (zijn ze al bij de 20?). 2,0*
vic
dat had ik nou ook toen ik hem voor het eerst zag macmannus. De vervolgen waren wel een stuk slechter dan deze
tovenaar
Dit was voor mij DE film uit mijn jeugd
heb hem toen echt heel vaak gezien. Pump it Tommy!
Noooooooooooo
En vergeet Chris Penn niet he, clap 'em like a toilet-seat Tommy!
FisherKing
Op de een of andere manier vind ik Eric Roberts altijd wel een beetje irritant.
moviefreak#1
Ja daar kan ik het mee eens zijn, eric roberts is en zal altijd het vervelende broertje van... zijn
BoordAppel
Als je niets te doen hebt en bij vrienden een beetje zit te zitten is dit wel een leuke film om te kijken, om m helemaal af te zeiken en dr grappen over te maken, want goed is ie niet. Ik zat lange tijd aan een 2 voor t o zo standaard verhaal maar t einde haalt er toch nog even een 0,5 vanaf. Dat was wel heeeeeel erg erg.
mister blonde
hahaha, dit is echt precies wat ik gisteravond met een paar vrienden heb gedaan.
we hadden eerst north by nortwest en mean streets gekeken. daarna de godfather, tijdens reclames hebben we de tijd genomen deze film helemaal de grond in te stampen. zeker als je eerst zulke goede films hebt gekeken, is dit wel heel slecht.
oh ja 0,5.....
Captain Pervert
Jeugdsentiment, ja.
Film zit vol met Amerikaanse heroïen en het einde is vrij belachelijk. Desalniettemin leuk tijdverdrijf.
Eén van de bekendste rollen van Eric Roberts als ik me niet vergis.
Chris Penn is ook goed te harden. Van die Chinees (Tommy Lee heet ie in de film, wat origineel...) hoorden we alleen nooit iets weer.
2.5 sterren
dope
- 20064 stemmen
Vond ik altijd een van de beste films uit dit genre! Maar begint toch een beetje oud te worden (misschien ook wel te vaak gezien). Ook Eric Roberts hou ik normaal niet van, maar vind ik hier wel dik in orde. De laatste 25 minuten blijven echt geweldig. Dus toch 4,5 *
Scorpio11
Zonde van je tijd, maar mijn kinderen vonden hem prachtig. Vandaar een "beloning" van 1*.
WB
Toch wel een leuke vermakelijke film (zoveel ik me er nog van kan herinneren). Het einde is toch wel ontroerend, en de gevechten zijn kewl! 3 sterren
Captain Pervert
Destijds vond ik het einde wel leuk maar het is eigenlijk te debiel voor woorden.
mikey
Amerikanen tegen koreanen in deze karateflick. Voor een van de dudes is dit een persoonlijke zaak. knokken, eer, vriendschap en vergeving zijn belangrijke zaken. 2.5. Can I kick it? Yes you can!
Avitas Sibannac
Een jaar of 10 geleden vond ik deze film heel goed. Het is ondertussen dan ook al zeker 7 jaar geleden dat ik deze film nog gezien heb. Als ik hem nu zou terugzien zou ik em waarschijnlijk belachelijk vinden.
Daarom ben ik voorlopig niet van plan deze nog is terug te zien en hou ik het nu op 3*
Tara
Ik heb deze film ook al vaak gezien, en ik blijf het toch wel een gave film vinden.
De gevechten zijn goed, het acteren iets minder.
Toch best apart eind, misschien een beetje Amerikaans maar het was weer eens wat nieuws.
Wat pas echt belachelijk was, waren het tweede en derde deel
Deze eerste krijgt van mij een 3,5*
Leno
Eric Robert is altijd nog beter te pruimen dat die zus van hem, en het verhaal vond ik best vermakelijk vroeger. Deze komt uit de tijd dat ik zulke films nog echt cool vond, nu zal ik het wel een heel stuk minder vinden..
HiLL
Ooit was ie leuk toen ik 10 was denk ik, als ik het eerlijk bekijk is het natuurlijk een zwakke cliche film.
Respekked
heerlijke film vroeger. Ik vond het 2de deel ook nog wel te doen, alhoewel die wel ietskes over de top is en te vol staat met clichés. Deel 3 is echt te brak, daar zit ook alleen die philip rhee nog in.
Maar deze is wel gewoon gaaf. Lekker vechten. Zit chris penn ook in deel1? ik kan het me niet goed meer herinneren. Weet wel zeker datie in deel 2 zat.
savi_7
dit is geen verkeerde film, ook al zit hij er nu wat goedkoop uit maar dat boeit niet. het verhaal is erg goed voor een Americaanse vecht film, vond het een goede opzet eerst het team bij elkaar zoeken met demo wedstrijden, dan hard trainen en dan vechten tegen Z-K. alhoewel het einde tegespeeldt is.
koreaan
Ik vind em ook niet verkeerd al denken veel mensen er anders over
YuLaw16
Ik vond dit een hele leuke film. De drama was heel verrassend, vooral in de film die ik achtte als hersenloos. Erg goede acteurs, en de gevechten waren uitstekend. plus 0.5 punt extra voor het jeugd sentiment waarde
4.5/5
SuperSideSwipe
Absolute topper, good vechtwerk, goed acteerwerk en een aardig verhaal voor een vechtfilm. Eric Roberts deed het zeer goed net als de rest van de cast. De film had ook nog eens een mooi eervol einde.
Een van de beste vechtfilms.
4,0
Flipman
Verschrikkelijk! Verschrikkelijk einde, geen spanning, deze hele Film slaat nergens op! Ik heb deze hele Film destijds voor níks zitten kijken! Dat sentimentele einde liet al helemaal de emmer overlopen!
Fran
- 1953 berichten
Ik ben een van de weinige, zie ik, maar ik vond deze film echt geweldig. Vanaf moment 1 zat ik er helemaal in. De vervolgen van deze film slaan nergens op, maar deze film vond ik echt heel goed.
FixX
net zoals bloodsport en kickboxer is dit ook een topper
alleen jammer dat bij die eerste 2 de vervolg delen gelijk klote waren en best of the best 2 toch nog een redelijk vervolg was .toch is dit een gouwe ouwe
een echt sentimenteel filmpie een 4
arthur*tiel
kan iemand voor mijn best of the best (1989)
op dvd krijgen?
of weet waar ik m online kan kopen?
laat t mijn weten op mijn @-adres:
je maak er iemand heel gelukkig mee..
alvast bedankt namens die persoon..

Best of the Best: Without Warning
1998

Best of the Best 3: No Turning Back
1995

Best of the Best 2
1993

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Der Siebente Kontinent

Out for Justice
Actie / Thriller, 1991

Youngblood
Drama / Romantiek, 1986
seoul, zuid-koreasportmartial arts tournamentseoul, south korea