• 9.375.163 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van rep_robert

Wat nou als je de alternatieve versie download en die bekijkt?

Beetje lastig beoordelen zo lijkt me, ik heb ze allebei bekeken en heb mijn oordeel over beiden geveld

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Deze film kent enkele behoorlijke enge momenten, waar je haren van overeind gaan staan. Toch vond ik het eind afgeraffeld en teleurstellend. Ik had bijvoorbeeld een soort einde verwacht waarin de demonoloog een rol speelde. Ook had ik verwacht dat we wat meer te zien zouden krijgen van de demoon zelf. Maar gezien het minimale budget waren die verwachten wellicht te hoog. Deze film past in het rijtje van The Blair Witch Project en Open Water en is in dat opzicht de moeite waard om (middernacht) een keer te kijken.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Ik hou wel van films met dit soort camera werk. Cloverfield, The Blair Witch Project, allebei vond ik het goede films.

Ik vond wel dat er heel weinig schrikmomenten in zaten, alleen het einde, als ze naar de camera toe 'loopt', was misschien een béétje creepy. Tip: kijk deze film in de bios, want ik kan me voorstellen dat hij thuis maar half zo leuk is.

avatar van Baksteen

Baksteen

Leuke thriller met opbouwende spanning. Jammer dat de geloofwaardigheid er soms aan gaat. Dat de camera opeens op het aanrecht staat en daarna opeens weer in de handen van de jongen tijdens hetzelde gesprek.. Zulke dingetjes zijn jammer en haalde voor mij al gauw de spanning er van af. Toch zitten er heel veel leuke dingen en maakt de kleine omgeving, het handycam principe de film sterk.

Al was het bizarre brandalarm dat afging in de bioscoop nog het spannends. Tijdens de laatste scene gingen de lampen abrupt aan, nog voor dat de credits begonnen en werd de zaal ontruimt. Ik dacht enig moment nog dat het bij de film hoorde totdat we echt buiten stonden

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtige spookthriller die langzaam opbouwt, de spanning constant erin houdt en fnaal voor een prachtig einde zorgt.

Het is allemaal wat braaf en chet amerawerk is aanvankelijk wat wennen maar verder niet storend. Beter dan bij Rec. Hier is met een zeer klein budget, en goede marketing, toch een grote film ontstaan.

avatar van maarten_d

maarten_d

Bart013 schreef:
Ik vond het echt een geweldige film, de spanning die elke avond net dat kleine beetje sterker begon te worden. De setting, het (nu inmiddels wel een beetje cliché) camera perspectief. Echt, alles was naar mijn gevoel goed. Een echt geweldig moment vond ik het creepy lachje voordat ze slapen ging toen ze zei; we zijn veilig! Tot we bij nacht 21 (21 was het geloof ik?) aanbelandde. Wat een KUT einde was dit zeg, godver. Heeft de hele film voor mij verpest. Zo abrupt, en eigenlijk sloeg het nergens op.

Ik heb alternatieve eindes zitten lezen, en die klinken veel beter. Micah die dood gaat, daarna gaat ze aan bed zitten voor 2 dagen tot er politie komt, en dan ontdekt de politie het lijk. Neemt de demon bezit van haar opnieuw, en schiet de politie haar dood.

Of wanneer ze gewoon micah vermoord, de kamer inloopt en haar eigen keel doorsnijd.

Dit einde heeft het echt verpest vind ik, en daarom -1,5 punt. Een 3.5 nog steeds redelijk, maar plak er zo'n alternate ending aan ipv deze en hij krijgt van mij een mooie 4.5

alternatief einde is veel slechter daarom dat ze inde 2009 versie het einde veranderd hebben

avatar van rep_robert

Nee dat is hoogstwaarschijnlijk niet de reden.

Het einde van de biosversie is gewoon meer om de mainstream mensen te bedienen, die willen dit soort scenes en krijgen dat dan ook.

Veel simpeler dan het originele einde.

avatar van fdewit

fdewit

Poeh, wat is ie spannend. Tijd geleden dat mijn angsten door het televisiescherm werden geprikkeld! Ik was wat sceptisch bij aanvang omdat ik het homevideo-idee wel een keer gezien had, maar ik werd aangenaam verrast. Zo'n film die je 's avonds wat ongemakkelijk door je eigen huis laat lopen.

avatar van bhuijer

bhuijer

Ik vindt dat je deze film meer moet zien als een real life documantaire. Het is geen high-tec, maar zeker boeiend genoeg om te blijven kijken. Het gaat uiteindelijk om het einde... Je wilt toch graag weten hoe het afloopt.

avatar van R9

R9

rep_robert schreef:

Grappig ook, van geen enkele horrorfilm krijg ik nachtmerries, hoe eng dan ook. Dat jij van die films nachtmerries krijgt zegt meer iets over jou dan over de desbetreffende films R9

haha dat wordt niet letterlijk genomen, toevalig heb ik vandaag weer eens met 2 mensen the strangers zitten kijken (al 2x eerder gezien maar lichtelijk vergeten)

deze film is echt vanaf minuut 15 spannend en ik zat echt 10x bijna tegen t plafond aan van de schikmomenten..

dit valt gwn zwaar tegen bij PA.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Het is heel lang geleden dat ik een film gekeken heb die zo eng is als deze. Normaal schrik ik vrijwel nergens van, maar de nachtelijke scenes in de slaapkamer hebben mij toch op het puntje van de stoel weten te krijgen. De spanning was heel goed opgebouwd.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de homevideo horrors, omdat je meestal misselijk word van het bewegende beeld. Maar bij deze viel dat reuze mee. Wat mij betreft is dit de beste horror van de laatste jaren. Wat vooral leuk is, zijn de reacties bij schrikmomenten van de medebioscoopganger, die duidelijk minder gewend zijn. Dat versterkt het effect.

En dan het einde, als klap op de vuurpijl, om te smullen. Je weet gewoon dat er iets komt, en toch schrik je je helemaal dood. Echt super .

avatar van wennekej

wennekej

Ik ben zeer benieuwd naar deze film

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Zojuist gezien en hij is écht eng!

avatar van BierTjeu

BierTjeu

Was een zeer spannende film.

Door het camerawerk lijkt het waar gebeurd te zijn, maar ik weet eigenlijk nog steeds niet of deze film nou waargebeurd is of niet.

Had deze film 's avonds opgezet.

Filmpje kijken voordat we (ik en m'n vriendin) naar bed gingen.

Maar het is zo'n film waardoor je al bijna niet meer na bed durft...

Creepy!!!

Maar hij is het kijken zeker waard.

Vooral als je al wel van het genre houdt.

Had alleen toen de film begon zoiets van wat is dit van iets, maar als je er eenmaal inzit dan blijft ie je wel boeien.

En wil je weten wat er als volgd gaat gebeuren.

Van mij krijgt ie 4 sterren.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg goede film, met een van de beste spanningen die ik ooit heb gezien en gevoeld, Alleen het stel was erg iritand maar verder een uitstekende film.

BierTjeu schreef:

Was een zeer spannende film.

Had deze film 's avonds opgezet.

Filmpje kijken voordat we (ik en m'n vriendin) naar bed gingen.

Maar het is zo'n film waardoor je al bijna niet meer na bed durft...

Creepy!!!

Maar hij is het kijken zeker waard.

Vooral als je al wel van het genre houdt.

En wil je weten wat er als volgd gaat gebeuren.

Van mij krijgt ie 4 sterren.

Deze film is niet waargebeurd, ik heb enkele recensies op het net gelezen waaruit blijkt dat deze film fictief is.

avatar van TriplaR

TriplaR

Geweldige film! Heb de 2009 versie gezien, weet niet precies of dat het 'betere' einde was?

Maar de film steekt gewoon heel goed in elkaar! Emoties druipen van de spelers af en de onderlinge relatie lijdt (logischerwijs) onder de situatie. Verwacht geen Hollywood-style acteerprestaties: Het is een doodnormaal stelletje en zo spelen ze het ook, niks op aan te merken.

Overdag kom je als kijker op adem, maar de nachten zijn (voor mijn gevoel) gewoon lekker ouderwets doodeng! En na een paar nachten merk je als kijker dat het elke nacht nóg erger wordt, en durf je niet eens meer iets te verwachten.

Als je hem gaat kijken, probeer je te verplaatsen in de spelers.. Stel dat jij in hun schoenen zou staan. Ik zou pepernoten schijten...

Bart013 schreef:

Welk einde heb jij dan gezien als ik vragen mag?

TriplaR schreef:

Ik zou pepernoten schijten...

TE grappig

mcdaktari

Ik vraag me af welke versie ik nu eigenlijk gezien heb? dat ze op het einde uren naast het bed zit totdat de politie binnen komt, die heb ik gezien. Is dat ook de versie die in de bioscoop draait, of is dat een andere? Maar heel veel anders zullen de versie's toch niet zijn neem ik aan. Van sommige hoor en lees ik hier dat het, ik weet niet hoe spannend en eng was. Daarom denk ik dat ik een andere versie zag. Want die ik zag was helemaal niet apart spannend of eng te noemen. Of laten jullie je gewoon met de meute meesleuren en praat je maar een beetje met al die ja knikkers mee? Of het moet zijn dat jullie het dus echt een enge film vonden wat me wel zou verbazen. Ik weet het niet meer.

mcdaktari schreef:

Ja dat moet ik nu ook zeggen, ik las hier net dat 't meisje op het einde van de film naar de camera gelopen komt dat heb ik helemaal niet gezien in mijn versie. Ik heb dezelfde als jou gezien, nl. dat ze naast haar bed zit en dat dan de politie binnenvalt en haar neerhaalt daarom dat ik net al aan iemand hier vroeg welke hij gezien had

mcdaktari

maar zeg eerlijk vond je hem nu echt zo eng zoals vele hier beweren?

mcdaktari schreef:

maar zeg eerlijk vond je hem nu echt zo eng zoals vele hier beweren?

Ik vond dat er veel akelige scènes waren, maar het einde stak me tegen. Ik denk dat als ik een ander alternatief einde had gezien dat ik meer onder de indruk was, ik bleef zo een beetje verbijsterd achter, het gevoel van was dit het? Begrijp je? Wat vind jij?

mcdaktari

ja ik begrijp jou wel, maar ik zelf had zoiets van, is dit alles??/ hebben ze hier nou zo'n heisa over gemaakt? want dat filmpje op youtube waar je dat publiek ziet wat zich telkens dood schrikt, dat is toch 1 grote nep vertoning. Maar na het zien van dat filmpje ga je wel met een bepaalde verwachting die film kijken. En achteraf blijkt het allemaal maar wat vaag gedoe. Nee sorry maar dan had ik toch meer spanning verwacht. Kijk dat ze reclame maken voor een film dat is normaal, maar misleidende reclame is de boel voor de gek houden.

avatar van Kenaryu

Kenaryu

Ik heb de film in de bios gezien en daar is het einde dat dat meisje opstaat uit bed ze gaat naast bed staan loopt naar beneden en is het een tijdje stil en dan schreeuwt ze opeens zo hard en een beetje demonisch. Micah wordt daardoor wakker en rent naar beneden en die begint ook te schreeuwen en hij wordt geslagen ofzo want je hoort hem beetje kreunen. Dan is het weer stil en hoor je voetstappen de trap op komen en is het weer stil en dan vliegt micah opeens naar de camera (hij is dan dood volgens mij) en zie je dat meisje onder het bloed loopt ze naar micah gaat ze beetje aan hem zitten en tenslotte kijkt ze naar de camera komt ze dichterbij en zie je opeens een demonisch gezicht en dan is de film afgelopen . Ik vond de film ook echt niet zo eng ben ook geen 1 keer geschrokken. Ik vond het zo schijt irritant dat je niks van die demon kreeg te zien of wat dan ook. En ja ze konden die film ook wat langer doen en dat die demonoloog ook een rol speelde in die film. Bijvoorbeeld dat hij kwam waardoor de demon nog bozer werd waardoor de film ook wat enger kon.

avatar van rep_robert

what's your point. Soms is het juist leuker om niet te veel te laten zien, dat houdt het juist spannend.

Jou reactie rechtvaardigt jou 3,5* niet echt?

avatar van jordandejong

jordandejong

Inderdaad doordat je de demon niet zag en alleen maar in die donkere gang zat te kijken werd het juist spannender vind ik dan he.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Dan had ik liever de bios versie gezien. Ik had ook met de politie die Katie doodschoot gezien.
Misschien kijken of ik hem op een andere manier kan zien.

avatar van rep_robert

Of je gaat gewoon naar de bios en helpt de filmindustrie een handje om films te kunnen blijven maken

avatar van etherman

etherman

ik heb weinig meegekregen van de hype rond deze film,daarom was ik verrast.

Er zijn weinig films die zo eng zijn als deze.