Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Ping
Zeer enge film, ik hou wel van dat semi-realistische. Het einde was ook zeer onverwacht. weinig zo'n enge film gezien
rokkenjager
Het eindeloos geneuzel van het stel hoorde er bij vind ik
Vanzelfsprekend. Maar ik kan die eindeloze discours en conversaties toch gewoon saai/irritant vinden?
bubbles79
In het begin dacht ik 'gaat er nog iets gebeuren' op de helft dacht ik 'jaja bullshit' en toen hij afgelopen was durfde ik niet eens meer in m'n eentje de gang op.. Top film, dat is lang geleden dat ik dat gevoel kreeg van een enge film.
kaztor
Spielberg is overigens niet de enige die de film niet aankan: ook tijdens testscreenings liepen velen de zaal uit omdat ze de film te eng vonden.

mcdaktari
En dat vind ik ONVOORSTELBAAR, wat een mop zeg, te eng. Het is gewoon een stunt om bezoekers te trekken. want zeg nou zelf, durfde jij hem niet uit te kijken?? Kom nou zeg, echt een lachertje
DonLeone
mop vh jaar: Spielberg met zijn handen voor zijn ogen 'Ik durf niet kijken voor de zon opkomt'
Ruuwd
zeer goede thriller, met klamme handen zitten kijken..
nog nooit zo'n spannende film gezien
een dikke 8
kaztor
Ja, het is wel een erg gemakkelijk inkoppertje.
We leven niet meer in de jaren '60.
maarten_d
willemfilm,
Bottleneck,
Dus mijn hoop gezever, ik zal nogmaals herhalen want blijkbaar begrijpen jullie het niet, film is 2 jaar geband in amerika feit 1, feit 2: iedereen die ik ken vind het super enge film thriller, oke ja als je altijd bij je mama woont (nog op 31 vr mij goe) maar als je vaak alleen op kot zit en je denkt eraan ... totaal iets anders.
BTW: ONZIN idd ik geef iedereen recht op eigen mening en geef je die film een 0 of 1 ster tja oke maar dan weet je niets van films. Deze film is door 2 mensen gemaakt, neem harry potter waar 1000 mensen aan werken en je moet nu toch zeggen dat die films toch ook geen topper zijn héé oke harry potter 1 wel (maar iedereen wil gwn zien wat er met harry gebeurd kbedoel die rowling heeft het goed gespeeld harry potter KASKRAKER en rest bucht want het is altijd hetzelfde verhaal). Maar oke je kan harry potter niet vergelijken met paranormal activity.
paranormal activity geen low budget maar een NO budget, kijk gwn al hoeveel geld er in films van tegenwoordig kruipt en deze film zijn er mss 4 mens die in beeld komt dat is toch fantastisch (met zo weinig en zo'n film). Dat je horror niet goed vind oke maar als je deze film barslecht vindt ... (en verschiet momenten zaten ervoor mij gwn niet in maar het is gwn al het werk erachter en er rond dat de film afmaken, gewoon al doen of het een waargebeurde film is met zo op het einde te zeggen men weet niet wat er met katie gebeurde ...)
maar wete kheb eens bij willem gekeken the hurt locker (een pure amerikaanse propaganda film 3,5* zeer goed hoor, je zou beter tot het amerikaanse leger toetreden) ik wil wel nog eens kjijken maar volgens mij kijk je gwn graag naar leeghoofden films en kijk je nooit naar het werk dat niet op de set gebeurd, geloof mij dan gaje je mening over bepaalde films zkr veranderen).
om nog even over top films als pirates of caribbean en harry potter te praten, ondanks al het werk door vele mensen zijn dit de films waar de meeste fouten in zitten en ik denk dat jullie deze waarschijnlijk als top films aanvaarden ? ... oke dat je een mening hebt maar opnieuw, sorry voor die films maar prutswerk prachtige acteerprestaties maar dat is nie alles hoor ? als je mij niet geloofd check officiele persberichten over films, misschien zou je nog iets leren??? (alhoewel 31 jaar en denken dat 19 jaar te naief is om iets van film te kenne, kdenk dat dat ruikt naar egotripperij ...)
stuur hier nog comments naar toe, zkr die wel en die andere want zit niet zoveel op moviemeter en alstublieft stuur degelijke onderbouwde comments wnt zo een hoopje zever oke ja als je dat vind goed maar zeg waarom ...
groeten
Turkeyloverz
Vanzelfsprekend. Nergens in mijn bericht staat ook dat dat niet mag.
mock turtle
Ik merk hierboven dat deze film de filmliefhebbers verdeelt. Wat mij betreft: ik ben hier een fan van, hoor!
Precies wat ik verwachtte: een simpele film waarin heel doeltreffend een eng sfeertje wordt gecreeerd.
Einde dat ik gezien heb (met de agenten) vond ik echter een behoorlijke anticlimax. Daardoor net geen 5 sterren, verder boeiend genoeg!
Curriculum
Een waardeloze film echt.
0% angstaanjagend.
De personages zijn gewoon gebasseerd op mensen die Stemmen in hun hoofd horen en aan hallucinaties leiden om vervolgens hun vriend te vermoorden. Ik heb al tal van deze soortgelijke films gezien. En ben op dit gebied volkomen apatisch
Mijn zus en ik hebben hem gezien(zus bioscoop)(ik thuis),en we hebben allebei een totaal verschillend eind meegemaakt??????????????
Turkeyloverz
Er zijn 2 versies (eigenlijk 3, maar de 3e is maar 1 keer vertoond). In de bios laten ze de versie zien waar de vriend naar de camera toe vliegt. Als je hem thuis zag, heb je vast de versie gezien waar Katie wordt vermoord door de agenten.
deft0nes
Wat een zieke horror was dit zeg. Bepaalde scénes lieten echt de koude rillingen over mijn rug lopen! Nu nog in slaap proberen te komen... xD
t-i-m
ik vraag me af....mensen die het een goede spannende film vonden...wat was er nou zo spannend? en waar zijn jullie zo geschrokken.....ik snap het gewoon niet, het lijkt wel alsof ik een hele andere film heb gezien.....voor mij werd de film echt helemaal nergens spannend...en ik ben ook niet geschrokken ofzo.....daarnaast hoorde ik toen de film was afgelopen allemaal mensen klagen wat een saaie film het was die bij mij in de bioscoop zaal zaten....
ayko7
goed film..na 20 minuten waou ik uit zetten maar daar na ging het echt spannend worden...
Zonix
..Hmm spannende film.. maar niks speciaals.. misschien 2 momenten in de film dat het dreigde spannend te gaan worden.
Toen ze midden in de nacht op zolder gingen kijken en beneden
Maar stelde toch niks voor. Vond ik zelf jammer.
Verder gezien het budget best een goede film.
Zonix
welke film heb jij gezien dan??
jpbosch
Het koude zweet loopt me nog over de rug na em net gezien te hebben..
Een verschrikkelijk angstaanjagende film.
En wat een ontzettende anticlimax! Desalniettemin origineel einde zeg..Tuurlijk weet je dat het niet goed af gaat lopen, maar de manier waarop..pfoe..
Mijn hart sloeg echt een aantal keer over, dit is met afstand de engste (dus niet de gruwelijkste, bloederigste of wreedste) film die ik tot nu toe heb gezien.
Bij mij bekroop toch het gevoel dat dit écht was en niet gespeeld, cruciaal bij een goede horror/thriller.
Ik geloof absoluut niet in geesten en demonen enzo, maar dit zet mij echt aan het denken..stel..stel dat dit ooit echt gebeurd is, theoretisch zou het gewoon kunnen..brr..
Ik ga even wat anders doen, shrek kijken ofzo
DiDa
Ik heb heel lang gehoopt en gedacht. Wanneer zou er nou nog eens film komen die mij de stuipen op het lijf kan jagen. Sinds The Blair Witch Project is dit nooit meer gebeurd. Maar met Paranormal Activity was het raak. Wat een enge film!
Je ziet al dat ik aangeef dat ik The Blair Witch ook eng vond. Dit soort films maken mij bang omdat het allemaal zo realistisch oogt. Nogmaals, ik zie hier de discussies regelmatig oplopen, maar dit zijn gewoon films waar je van houdt of niet. Je moet je kunnen inleven in dit soort films / verhalen. Dan beleef je echt de film veel beter. Iedereen heeft een andere angst, daarom is het nutteloos om tegen iemand zijn mening in te gaan bij het beoordelen van dit soort films.
Voor mij is dit de ultieme angst en daarom is de film voor mij 5 sterren waard. Knap dat je met zo weinig middelen dit voor elkaar krijgt. Tip: kijk hem gewoon in de bios. De film komt hier heel anders over met alle geluiden enzo.
Topper in het horrorgenre voor mij. 5 sterren
t-i-m
@ DiDa...nog een film die op de manier van the blair witch project en paranormal activity is gefillmd met dit budget is het spaanse [REC]...na die gezien te hebben verblinden alle andere films met wiebelende camera's.
DiDa
Was idd ook heel goed. Maar vond PA beter...
ken1976
Tja, een film die wat rustig begon.... maar naarmate de film vorderde toch wel spannend werd... ik ben niet snel bang maar deze film jaagde me soms echt op de stuipen!!!
Goed verhaal, goede cast , spannend, meeslepend ....alleen het einde was voor mij iets te open!!
Persoonlijk, vond ik deze enger dan the BWP....maar dat komt voornamelijk door het verhaal!!
Kortom een aanrader in zijn genre......
PAS OP : alleen voor mensen met sterke zenuwen en kijk hem vooral niet alleen in het donker...... ik ken mensen die na het kijken van deze film zelf een beetje gingen flippen!!!
4,0 sterren!!
film_kaza
Enge film. In het begin dacht ik echt van, is dit het nou? Maar opgeefmoment word het heel creepy. Niet gek eng, maar gewoon creepy. Ik schrok wel hard toen dat meisje uit d'r bed wed gerukt. Ik heb in tijden niet meer zoiets engs gezien. Aan de ene kant wel goed, aan de andere kant niet leuk.
Ik vond het wel noob dat ze Blair Witch probeede te immiteren. Ok met zo'n amateur camera mag wel, maar probeer niet te doen alsof het echt gebeurd is. We weten allemaal dat het gewoon geacteerd is. Overigens deden de 2 hoofdpersonen erg dom. Wat het ook minder spannend maakte. Echt zo van, OMG de deur beweegt.
Hoe dan ook. Wat ik me het meest van de film zal herinneren in dat schot van de kamer en de weg ruk scene.
Kan iemand me vertellen wat er op het einde gebeurde? Het meisje was bezeten door de demon, doodde de jongen, maar wat gebeurde er met die vriendin? Ging ze dood? Of schrok ze van het lijk en waarschuwde ze de politie? Dat was best onduidelijk.
Turkeyloverz
Hoezo imiteren? Je zegt toch ook niet dat normaal opgenomen films elkaar imiteren?
En ook al weten we allemaal dat het geacteerd is, als ze het wat realistischer proberen over te brengen is het toch alleen maar leuker? Moesten ze dan midden in de film af en toe grijnzen naar de camera zo van, het is niet echt. En ik ben ook benieuwd hoe jij zou reageren als je deur opeens open en dichtgaat.
Dat wordt denk ik aan de kijker overgelaten. Ik vermoed dat de vriendin zo schrok dat ze meteen weer wegging en de politie belde.
Bitking
evolva20
ik kan er ook nog steeds niet over uit, ik heb deze film zelfs 2 keer gezien... maar niks heeft mij kunnen overtuigen.
Rodehaan
Mooi staaltje vakmanschap en zeer terecht de engste film van het jaar
Tsja, zitten genoeg momentjes in dat er spanning is. Als je zelf ook een beetje nadenkt kan je natuurlijk wel weten dat we vooral op de nachtscenes doelen.
Verder gebruikt de film natuurlijkook geen muziek/geluid ter ondersteuning van de spanning, wat thriller/horrorfilms normaal wel altijd hebben.
Misschien dat jullie dat wel nodig hebben bij een film?
Voor het budget wat de film had en het resultaat wat ze ermee hebben geboekt is deze film uiterst geslaagd in mijn ogen.
maarten_d
Een waardeloze film echt.
0% angstaanjagend.
Een verschillend eind is mogelijk, je hebt wrs de film illegaal gedownload en dat is versie 2007 (de slechte versie dus) film in bioscoop is 2009, verbeterde versie

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw