• 9.379.030 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van voskat

voskat

Hmm, zegt het moviemeter reglement iets over mensen die massaal accounts aanmaken zodat ze slechts één en dezelfde film 5 sterren kunnen geven?

avatar van rebjuh

rebjuh

Film is best te doen, maar geen tweede keer kijken waard.

Leuk was 15 step van Radiohead

***

avatar van syno

syno

Linn schreef:

Yes! Ik heb hem al op dvd

Hoe ? :O

Of is het de amerikaanse dvd versie? :S

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film met een heerlijk sfeertje!

Vooral de eerste helft van de film vond ik erg goed

Je voelde echt de spanning etc. tussen hen

Jammer dat er niet wat meer/langer actie aan het einde zat.

Maar zo is de film ook zeker de moeite waard!

avatar van vcrrr

vcrrr

Dit is in geen geval een horror film, maar eerder een mix van drama, romantiek, mystiek en een beetje actie

Ik heb me wel vermaakt met deze film!

Alleen de effecten die gebruikt worden voor de vampiers, vooral het 'snel bewegen', zien er natuurlijk niet uit. Maargoed, daar hoeft deze film het ook echt niet van te hebben.

Er zit genoeg goeds in!

avatar van Rocketship

Rocketship

Geweldig geweldig geweldig.

De film is geweldig, maar ik moet eerlijk toegeven dat het boek WAY better is.

avatar van DecodePM

DecodePM

DVD Relaese: 8 JULI

Zooo mooie film!!

weet iemand wanneer new moon uitkomt?

Of is er geen tweede film van?:P

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Tamarax3 schreef:

Zooo mooie film!!

weet iemand wanneer new moon uitkomt?

Of is er geen tweede film van?:P

Doe effe de moeite om de berichten hiervoor te lezen, daar staat het wel 1000x vermeld.

avatar van jesse2204

jesse2204

Fantastische film! Ik besloot om deze film 's nachts te kijken, en had verwacht dat ik na een tijdje wel in slaap zou vallen, maar deze film bleef me boeien tot het einde! Ik vond de acteerprestaties zeer goed, ook de verhaallijn zat goed in elkaar. Enige minpuntje vond ik soms de witte huidskleur van vampiers, dat kwam soms beetje 'fake' over. Maar na een half uurtje kijken wen je er wel aan Van mij krijgt deze film 4 sterren...

avatar van Brianna

Brianna

Heel lang heb ik zitten denken of ik deze film wel wilde zien, romantische films zijn niet mijn ding, maar oooohhh wat ben ik blij dat ik m toch heb gezien, wat een mooie film. Kan nniet wachten op het vervolg!!!!!!!!!!!

avatar van Julie

Julie

wat eeen moooooie film!

ik hoorde veel slechte commentaren, omdat het boek tien keer beter is.

Tja, het boek zal altijd wel beter zijn.

Maar ik vind de film helemaal niet slecht, integendeel zelfs

het is zelfs nog iets mysterieuzer dan ik in gedachten had

en ik hou van mysterie!

Robert Pattinson en Kristen Stewart zijn perfect voor deze rollen! zo had ik Bella en Edward echt ingebeeld!

wachten op het vervolg nu!!! alleszins, de boeken zal ik binnenkort wel uithebben

kimberlyVD schreef:

ben al blij dat jij moeite doet om tegen mij te lullen;)

avatar van Kelzo

Kelzo

Als je hebt boek hebt gelezen valt de film enorm tegen, ondanks dat toch een erg leuke film. Robert Pattinson en Kristen Stewart zijn inderdaad perfect voor de rollen, vooral Robert vind ik erg goed passen bij het beeld dat ik van Edward had. Lekkere zwijmelfilm met hier en daar wat spanning, erg leuk.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Ik snap niet dat mensen kritiek hebben op iemand zijn of haar commentaar, omdat het zo positief is en met volle enthousiasme is gebracht. Iemand geeft gewoon zijn/haar mening en daar reken je toch niet op af. Ik vind niet dat je kan zeggen: "Oh je zal vast max. 15 jaar zijn. Daar is deze doelgroep ook eigenlijk voor". Wat maakt dat nou uit?

Even over de film:

Geweldige en prachtige film. Ik had niet gedacht dat ze het zo in elkaar zouden kunnen zetten. Zelf heb ik het boek niet gelezen, dus daar zou ik het niet mee kunnen vergelijken. (Meestal valt het ook tegen, als je het boek hebt gelezen) Verder vind ik dat Robert Pattinson, zijn rol Edward Cullen, prachtig heeft neergezet! De film zit vol spanning, beetje actie en vol romantiek.

Een heerlijke zwijmelfilm met extra's!

avatar van voskat

voskat

Dianaa` schreef:

Nou, er worden domweg veel te hoge scores uitgedeeld aan deze film. De helft van de "recensies" hier komt van jonge meisjes die zich puur en alleen voor deze film hebben aangemeld op moviemeter om er 5 sterren aan te geven. Alsof één of ander schoolklasje heeft afgesproken om zich massaal hier aan te melden met als enige doel om het gemiddelde van Twilight op te krikken.

En dat is tegen de regels, lijkt me.

Maar ja, wie ben ik om tegen een horde gillende meisjes in te gaan?

Ik stel voor om eens naar "Låt den rätte komma in" (Let The Right One In) te kijken. Dat is toch andere koek qua twaalfjarige-vampierenfilms! Låt den Rätte Komma In (2008)

voskat schreef:

En dat is tegen de regels, lijkt me.

Maar ja, wie ben ik om tegen een horde gillende meisjes in te gaan?

ik denk eigenlijk dat het ook zo is:P

wel stom, maar oke.

avatar van Mankatans

Mankatans

voskat schreef:

En dat is tegen de regels, lijkt me.

Ja, en zo zijn er net zo goed mensen die lage scores aan films geven alleen omdat het hun smaak niet is, terwijl het kneitergoeie films zijn. Ook wat voor te zeggen.

Iig, na het tegen elkaar wegstrepen van deze 2 hou je nog maar zo'n laag percentage over, dat zou misschien 0.1 schelen in de totaalwaardering. So be it

Vond dit overigens een verassend goede film, dit is in principe een 13 in een dozijn vampierfilm, maar dan veel beter uitgewerkt.

avatar van Montorsi

Montorsi

Mja mja.. de sfeer redt het nog een beetje, maar voor de rest was dit toch wel behoorlijk matig hoor. Verhaaltje van een doorsnee fantasy-serie als Buffy The Vampire Slayer, maar dan gepropt in 2 uur. Dat merk je ook aan het slot wat echt out-of-the-blue aangekondigd werd en razendsnel werd afgehaspelt. Verder probeert de film wat snelle en opvallende cinematografie toe te voegen, maar eigenlijk werkt dat alleen maar contra-productief aangezien met name die scenes waarin de vampieren erg snel lopen en springen er gewoonweg niet uitzien.

Een beetje kalverliefde met wat grauwe tintjes, maar uiteindelijk is het allemaal veel te makkelijk om van iets interessants te spreken.

avatar van Julie

Julie

ach, in zo'n rage zijn er altijd voor en tegenstanders

altijd mensen die er voor te vinden zijn en sommigen niet

niet bepaald iets waar we aan kunnen doen...

maar als de 593 stemmen tot nu toe enkel van meisjes kwamen, die zich hier aanmelden, enkel om deze film vijf sterren te geven

dan was dat al lang gebeurd... en dan waren er misschien nog meer stemmen geweest

(er zullen er wel enkele tussenzitten)

alleszins, ik heb er ongelooflijk veel van genoten. Als je het boek leest moet je je verwachtingen wel wat intomen.. want anders raak je zeker telleurgesteld.

avatar van Noodless

Noodless

Ik had meer wat spanning verwacht, maar de film kon me toch bekoren door zijn originaliteit en de sfeer. Het vampierenverhaal wordt heel anders gebracht dan de meeste vampierenfilms. De acteurs stoorden niet. Het einde was wat abrupt. 7/10

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Ik snap niet hoe een kritische kijker dit leuk kan vinden.

De hoofdpersonage kijkt de hele tijd alsof ze iemand voor het avondlicht een beurt moet geven en de personages praten zo cheesy tegen elkaar dat het gewoon niet aan te zien is. Wat een slecht geacteerde film.

Ik hou van horrorfilms en vampieren heb ik ook niks tegen. Maar dit is gewoon te slecht voor woorden.

En even tegen de mensen die deze film een 5 geven: Doe normaal. Je ziet zo toch wel dat deze film ver weg van perfect is. Het tegenovergestelde zelfs. Ik snap wel dat ieder meisje Robert Pattinson leuk vind (en dat is nog zacht uitgedrukt) maar dat zegt niet dat deze film meteen goed is.

Nog een keer: Zeer slecht acteer werk. Punt.

avatar van christian

christian

o0Timmy0o schreef:

Het is dan ook geen horror film, dat is dan zeker de reden dat je hem slecht vindt?

avatar van FlyLo

FlyLo

christian schreef:

Dat, of het rotslechte acteerwerk, de verschrikkelijk slechte dialogen en het miserabele camerawerk.

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Leuke film,vooral die hoofdrolspeler doet 't zeer zeer goed !! Speelt een boeiende personage wat 't heel prettig maakte om te blijven kijken hoe hij zich ontpopte .

Goed acteerwerk,zeer goeie special effects,verhaal aardig .

avatar van sfeermeneer

sfeermeneer

vond het maar een zozo film ,en ben al helemaal geen fan van de manier waarop vampiers hier neergezet worden!Maar ben dan ook totaal niet de doelgroep van deze film ,en die zullen dit wel geweldig vinden !

avatar van skipy05

skipy05

ik vond het een heel goede film. Ik had hem maar slecht verwacht en hij verraste mij goed. Het was toch een redelijk origineel verhaal dat heel goed is. Het is een van de beste rollen dat ik Kristen Stewart al zien spelen heb.

avatar van Fryce

Fryce

Ik hou van de wijze waarop vampiers in beeld gebracht worden in deze film. Ik geloof er niet zo in dat je bij het oude moet blijven, omdat dat zo hoort. Ik hou van fantasie en romantiek en deze film zit vol van beide, op een mooie manier in beeld gebracht en redelijk geacteerd.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Vampieren sucken, maar Twilight suckt harder.

Wat een vervelende zoetsappige poep zeg. Ik kan me voorstellen dat deze film voor een doelgroep onder de 16 jaar bedoeld is en misschien had ik de film daardoor moeten laten liggen. Echter heeft de goede berichten en dito score me toch verleid om deze film eens te bekijken. Toegegeven, het ziet er allemaal aardig uit en met de soundtrack is ook niet veel mis. Met veel moeite heb ik de film dan toch nog af kunnen kijken, maar aan het vervolg ga ik mijn vingers absoluut niet branden.

2.0

avatar van Seifer

Seifer

Nou deel 2 lijkt mij zo'n film waarin de kijker kennis gaat maken met de wolven, oftewel weerwolfen.

Ik vind dit nog niet eens zo'n hele slechte film, er namelijk zijn zat vampieren films die slechter zijn.