• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van Akkiej

Akkiej

Erg leuke film, alleen is dit niet een film die je steets weer wilt kijken. Na een stuk of wat keren gaat hij toch wel een beetje vervelen. Maar verder top film, ben benieuwd naar het vervolg.

avatar van Veruca

Veruca

Ach, en weer zo'n mierzoet verhaaltje wat ik stiekem wel meerdere keren wil kijken.

De special effects waren wel bagger.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

deze film haalt vooral hoge scores door de knappe faces van Bella en Robert ... en door het boek...

maar eerlijk de film zelf viel gwn mee special effects waren niet zo goed spanning zat er helemaal niet in .. alleen de romantische liefdes scènes zijn verukkelijk, het acteertalent van Robert Bella en co is zeer goed

avatar van Data

Data

Let the right one in, is een soort gelijke onverwacht mooie vampieren film, die ik beter vind dan deze, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

sfeermeneer schreef:

vond het maar een zozo film ,en ben al helemaal geen fan van de manier waarop vampiers hier neergezet worden!Maar ben dan ook totaal niet de doelgroep van deze film ,en die zullen dit wel geweldig vinden !

ik sluit mij hier volledig bij aan.

avatar van johnrambo

johnrambo

Ik ben ook geen fan van het vampieren genre, maar deze film verraste mij compleet. De jonge acteurs waren onverwacht sterk, en het uitgemolken onderwerp van vampieren werd hier op een totaal vernieuwende wijze vertoont. De film duurde 2 uur, en waar ik het normaal na 1,5 uur wel een beetje gezien heb, boeide deze de volle speelduur. De juist getimde afwisseling van romantiek, spanning, en goede special effects maakte deze film voor mij zeker de moeite waard.

avatar van Paatje

Paatje

Ik vond dit best een vermakelijke film. Geen standaard vampierenfilm.

Keek lekker weg. Geen wereldverhaal, maar zeer goed te doen.

van mij een 3,5

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

De hoge beoordeling van deze film verbaast mij best wel eigenlijk, maar smaken verschillen natuurlijk, gelukkig!

Maar zelf vond ik de film bijzonder slecht, het deed echt aan als een vampieren tiener film en daar kunnen er naar mijn mening nooit te weinig van zijn.

avatar van Rutte

Rutte

Aardige film.

Soms worden er mooie beelden getoond van de natuur, maar daar staat weer tegenover dat sommige special effects bar slecht in beeld worden gebracht.

Verder vond ik de uitwerking van het oprecht mooie verhaal af en toe nogal rommelig overkomen. Het ging soms echt van de hak op de tak. Jammer.

Toch blijft het als geheel gezien best wel sfeervol allemaal, en ondanks het ontbreken van echte spanning keek het best goed weg, met name door het prima acteerwerk.

moviemarloes

4,5 puur voor die lekkere Robert Pattinson, wauw wat een uitstraling.

Ik was op slag verliefd. Heb de film met mijn vriend in de bios gezien. Hij vond het drie keer niets, absoluut niet realistisch, slechte verhaallijn. Ik ben het wel met hem eens, ik ga zeker New Moon kijken, al is het alleen om die heerlijke Robert Pattinson.

avatar van doodah

doodah

Je vind de film eigenlijk slecht, maar omdat de kop van Robert Pattinson je wel aanstaat, geef je hem 4.5 sterren?

Dit vind ik eerlijk gezegd wel wat belachelijk. Het is ergens wel de bedoeling om de film in het algemeen te beoordelen.

Dat je hem dan een 3.5 geeft, ok daar kan ik nog mee leven.

Maar een 4.5 sterren betekent dat de film een echt meesterwerk is. En je zegt zelf dat je dat zeker niet vond.

moviemarloes

Haha sorry maar ik geef de sterren, jij niet.

En ja naar mijn mening maakte Robert zn koppie er een meesterstuk van.

moviemarloes

nouja meesterstuk is lichtelijk overdreven, in ieder geval maakte het veel goed!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik vindt dit een goede film, ik hou van het genre vampieren, en lees er vaak boeken over.

In deze film is de vampier in een modern jasje gestoken, en ik vindt de film een lekkere sfeer hebben.

De acteurs spelen hun rol goed, ik zou deze film zeker wel nog een keer kijken.

avatar van AxNUS

AxNUS

Volgens MovieMeter zou hij al vanaf 12 mei te huur zijn, maar toen ik vandaag Videoland inliep en naar de film vroeg, wisten ze nergens van af -er stond niet eens wanneer ze hem binnen zouden moeten krijgen in de computer.

Anyway, nu was mijn: Weet iemand waar je hem wel kunt huren (in Den Haag) of is hij echt nog niet te huur?

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

moviemarloes schreef:

4,5 puur voor die lekkere Robert Pattinson, wauw wat een uitstraling.

Speciaal voor jou: Apple - Movie Trailers - How To Be

avatar van r0biin

r0biin

Hoewel het boek echt super leuk is, is de film veel minder. Vooral de special effects zijn echt bagger. Ook de huid van de Cullens krijgt steeds een andere kleur. Aan het begin van de film zijn ze veel witter dan aan het eind, vooral Edward heeft daar last van. Ook verandert de hoeveelheid uitgroei die Rosalie heeft door de film heel erg.

Maar het is natuurlijk wel heel leuk om hem 20 keer te kijken (vooral Edward (Robert Pattinson) en Jasper (Jackson Rathbone) dan natuurlijk.

avatar van syno

syno

Hier is hij ook nog nergens te huur... 12 mei....men voeten ja....

Van welke bron kwam die datum....

avatar van Z500

Z500

Data schreef:

Hier ben ik het mee eens. Let the right one in is veel beter, wel oppassen dat je niet kijkt met de engelse dubs

Ik vond twilight zeer irritant vanwege de slechte graphics. En vampieren die ineens overdag rondlopen en een glimmende huid hebben? Beetje jammer.

avatar van soom

soom

Z500 schreef:
Ik vond twilight zeer irritant vanwege vampieren die ineens overdag rondlopen en een glimmende huid hebben? Beetje jammer.
Als je een beetje had opgelet, had je geweten, dat Edward en Bella pas tegen het einde van de middag in het bos komen, waar hij haar zijn geheim onthult. Niet zo vreemd dus dat hij een glimmende huid had toen..

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

moviemarloes schreef:

Haha sorry maar ik geef de sterren, jij niet.

En ja naar mijn mening maakte Robert zn koppie er een meesterstuk van.

Nogal bekrompen, vind je niet?

Normaal had deze film geen hoge score gekregen, maar omdat er voor jou een knap koppie meespeelt, krijgt de film een overdreven hoge score?

Dat zegt genoeg over jou en over het stemgedrag van veel van de positieve gestemden van deze film.

avatar van Z500

Z500

soom schreef:

Waarom is dat niet zo vreemd? Naar mijn idee is het gewoon veel toffer dat ze niet tegen zonlicht kunnen ipv een mooi huidje krijgen. Nu hebben ze amper zwakke punten

avatar van loesje81

loesje81

Bij gebrek aan beter afgelopen vrijdag Twilight maar gaan kijken. Tot mijn verbazing: super soundtrack en zeer vermakelijke en verrassende film! Acteerwerk uitstekend van Kristen Stewart en Robert Pattinson.

Kijk echt uit naar het vervolg en ga in de tussentijd de boekjes maar lezen.

avatar van Artemis_fowl

Artemis_fowl

Tamarax3 schreef:

ik denk eigenlijk dat het ook zo is:P

wel stom, maar oke.

Zo is het ook, maar wie zijn wij om ertegenin te gaan?

(By the way, ik ben ook een grote fan, maar dat komt idd voornamelijk door het boek)

avatar van Snaaf

Snaaf

Anders dat iets dat ik normaal gesproken zou bekijken. Ik was namelijk al omgekocht door meningen van anderen "kinderfilm" etc. Ik vond m heel erg gezellig hoor, maar niet zo goed als het gemiddelde cijfer hier. Sowieso mooie landscapes shots, leuke chick (veel te jong), goed acteerwerk; te lief verhaal. Overall heb ik geen spijt van dat ik 'm gecheckt heb!

avatar van Natasja22

Natasja22

ik vond dit wel een mooie film

niet zo standaard en ook niet saai.

ik vond ook dat er een toch wel mooi verhaal in zat.

voor mij een dikke 4,5

avatar van what is truth

what is truth

deze film moet snel uit de top 100 verdwijnen. De film is best slecht.

normaal 3 sterren maximaal voor de moeite. Wie hoger geeft heeft volgens mij niet goed gekeken.

Dan kan je beter LET THE RIGHT ONE IN in kijken. Ongeveer zelfde thema, veel meer lowbudget en toch veel beter dan deze film.

avatar van justkimm22

justkimm22

Ik vond dit een zeer goede film voor zo'n beetje alle leeftijden af en toe had het wel iets realistischer gemogen. (vampieren)

Maar verder niks op aan te merken heb het tweede deel van het boek ook al gelezen en kan niet wachten als het tweede deel dan ook af is in een film versie

avatar van Loveconfused

Loveconfused

Kei goeie film. Het kan dan wel onrealistisch zijn, maar dat is hier ook de bedoeling, zoiezo films met vampieren zijn niet realistisch. Goed gedaan, vond het verhaal ook goed bedacht!

avatar van Diederik58

Diederik58

Heel mooi gefilmd. Sterk geacteerd, zoals beiden de romantische spanning opbouwen. De muziekkeuze maakt het extra sfeervol.