• 9.378.500 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van J-fan

J-fan

Naja... ik vond er eigenlijk niet zoveel aan. Ik vond het eigenlijk saai.
Het was heel voorspelbaar en standaard. Er zaten geen verrassende ellementen in. Naja op die glinsterende huid na dan. Maar ik vond dit geen pluspunt.

Wat wel leuk bedacht was, was de manier waarop ze gingen honkballen

Acteer presenataties waren naar mijn mening zo zo en ik vond de personages ook niet boeiend. Ze konden van mij allemal doodvallen.

De serie Moonlight is net zoiets, maar veel overtuigender.
Oke, je kunt een tv serie niet met een film vergelijken aangezien de tijdsduur veel korter is bij een film, maar het gaat over hetzelfde onderwerp: Meisje wordt verliefd op vampier, maar dit kan niet want het is te gevaarlijk blablabla

avatar van FillumGek

FillumGek

Het vampierengenre boeit me steeds minder. Voor de verandering wordt het een keer over een andere boeg gegooid. Vampiers blijken niet altijd monsters, zoals je in films als Blade ziet.

Een normaal meisje wordt namelijk verliefd op een vampier. Deze is echter niet bang van zijn duistere geheim en ze wordt zelfs in bescherming genomen door de familie. Allemaal leuk bedacht, maar ik zie vampiers het liefst wel als woeste beesten. Helaas is er weinig vernieuwing te bespeuren wat betreft het vampier zijn. Alleen de glinsterende huid had ik nog nooit gezien.

Maar uiteindelijk is het geen horror, het draait hier om de romantische verhouding tussen mens en vampier. Natuurlijk brengt dit de nodige problemen met zich mee. Stewart en Pattinson overtuigen beiden al vond ik de vonk niet echt overslaan. De hele cast deed het trouwens wel goed. De film duurde wel een kwartier te lang. De film bevat ook genoeg sfeer.

Wel waren de special effects soms twijfelachtig. En dan doel ik op het rennen en springen. Iets te overduidelijk touwtjeswerk. Ook vroeg ik me af waarom Bella en Edward nog in een auto reden terwijl ze te voet veel sneller zijn.

Niet veel op aan te merken verder, maar uiteindelijk ook niet vernieuwend genoeg om echt te blijven hangen.

avatar van Liesha

Liesha

verhaal kwam een beetje raar op gang (naar mijn mening) en ik vond het boek leuker, dan de film.

verder was het acteerwerk zeker goed te doen want ik voelde duidelijk de spanning die tussen bella en edward hing, tegen het midden van de film zat ik er helemaal in. dus dat zat dan wel weer goed. er hing ook zeker een heel fijn sfeertje door de hele film heen (zoals hierboven ook al vermeld)

alleen lieten de special effects mij af en toe even in de steek, maar gelukkig niet vaak genoeg!

Riiann

Ik heb het boek niet gelezen, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik vond de film in ieder geval erg leuk! Normaal ben ik niet zo van het vampiergenre, maar deze film sloeg echt alles. Ook vooral door de geweldige Robert Pattinson (wat is die man mooi), maar ook door het verhaal. Ik houd van romantische verhalen, en met deze aparte spannende sfeer vond ik de film heerlijk!

En inderdaad, dat sfeertje in de film was heel raar. Vooral de duistere beelden waarin het gefilmd word. Bijna in geen scène schijnt de zon, erg mysterieus.

De liefde die opbloeit, en dan vooral die kus! Ik heb nog nooit een filmkus gezien waarbij het zólang duurde voordat de lippen elkaar raakten. Ik zat er helemaal in, en toen het dan tóch gebeurde.. Geweldig!

Ik geef 5 sterren, puur leedvermaak dit!

avatar van Parisa

Parisa

2*.
Want het duurde 50 min. voordat er eindelijk iets gebeurde.
Daarnaast vond ik het maar vaag om vampieren in bomen te zien klimmen, te zien baseballen en met mobieltjes te zien bellen.

Geef mij maar de vampierfilms in oude tijden. De man die James speelde was trouwens wel lekker, maar die kreeg onvoldoende zendtijd.
En dan die blauwe waas de hele tijd over de film. Of Bella die de hele film net zo doods acteerde als de andere vampieren.

Interview with the vampire blijft hier ver boven.

avatar van slobmeister

slobmeister

Riiann schreef:

Normaal ben ik niet zo van het vampiergenre, maar deze film sloeg echt alles.

Ik geef 5 sterren, puur leedvermaak dit!

Waarom termen gebruiken die je niet snapt?

Hoe dan ook, persoonlijk vond ik de film wel heel erg traag op gang komen. Vanaf het honkballen ben ik er pas echt goed voor gaan zitten maar voor ik het wist rolde niet al te veel later de aftiteling over m'n scherm..

slobmeister schreef:

Waarom termen gebruiken die je niet snapt?

Ik weet heel goed welke termen ik gebruik.

Maar het is inderdaad maar net van wat voor soort film je houd. Ik snap wel dat mensen dit een 'slappe' film vinden, maar ik hou er juist wel van.

avatar van meclip

meclip

Hmm vond het toch wel een aardige film,

Vond wel the 'bad guy's niet erg overtuigend,

en had wel iets meer actie in gemogen.

Sfeer daarentegen vond ik wel erg mooi en ook wel lekker

duister afentoe.

Hele goede soundtrack, met

name debussy - clair de lune natuurlijk.

avatar van slobmeister

slobmeister

Riiann schreef:

Ik weet heel goed welke termen ik gebruik.

Uhuh.. absoluut..

Je houdt normaal gesproken al niet van films met vampieren, maar deze is nog slechter dan de voorgaande films die je gezien hebt.

Dat is wat je zegt.. En wel 5* geven haha!

En welke scene(s) uit de film bestempel jij als leedvermaak als ik vragen mag?

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Om even antwoord te geven op een paar bovenstaande vragen:
FillumGek: Ze gaan met de auto omdat Bella kotsmisselijk wordt van het rennen, maar dit komt in de film misschien niet zo erg naar voren (kan ik me niet meer herinneren). Zo staat het in ieder geval wel in het boek.
Riiann: Doe eens een gokje waarom de zon zo weinig schijnt, misschien omdat de huid van de Cullens anders de hele film lang staat te schitteren en het idee is dat de mensen in Forks niet achter hun ware identiteit komen? Het is maar een gokje hoor..

avatar van FillumGek

avatar van comedygirl

comedygirl

Ik ben twilight verslaafd

doodah

Ben je verslaafd aan de film zelf, dus het verhaal, de acteerprestaties,...

Of is het die wondermooie Robert Pattinson aan wie je verslaafd bent...?

slobmeister schreef:

Dat is wat je zegt.. En wel 5* geven haha!

En welke scene(s) uit de film bestempel jij als leedvermaak als ik vragen mag?

Ik heb niet gezegd dat ik deze film nog slechter vind dat de voorgaande films, dat zijn jouw woorden. Maar het lijkt me beter om deze nutteloze discussie te beeïndigen.

En welke scenes ik leedvermaak vind? De hele film vind ik leedvermaak, omdat ik van een romantisch genre houd. En naar mijn mening is deze film romantisch.

avatar van Nephilim

Nephilim

Riiann schreef:

Leedvermaak is plezier beleven aan een ander zijn leed(als in slechte ervaringen, pijn, ongeluk, etc).

Voorbeeld: Lachen om iemand die struikelt

avatar van Roger87

Roger87

Geweldige Film, Natuurlijk een geweldig stel maar ook de rest klopte helemaal. normaal ben ik niet zo van iets met vampier maar in deze verhaal/boek/film paste het helemaal..Toen ik er achter kwam dat hier ook een boek van te krijgen is, ben ik die gelijk gaan halen en voor het eerst in mijn leven een boek gaan lezen.. dat zegt dus al een hele boel

In mijn ogen een verdiende 4.5*

op naar deel 2!

avatar van voskat

voskat

Uier schreef:

Nogal bekrompen, vind je niet?

Normaal had deze film geen hoge score gekregen, maar omdat er voor jou een knap koppie meespeelt, krijgt de film een overdreven hoge score?

Dat zegt genoeg over jou en over het stemgedrag van veel van de positieve gestemden van deze film.

Ze kunnen zichzelf een hoop moeite besparen door als reactie gewoon CapsLock aan te zetten en de letter i tien seconden lang ingedrukt te houden.

Hoppa: instant bakvis-reactie!

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Had er ook wat meer van verwacht. Ik zie de potentie van de film, maar dat is niet helemaal gelukt om zo op film te zetten, dat het spannend en intrigerend genoeg blijft. Mooie mannen, mooie natuur, aardig verhaaltje, maar verder mist alle fantasy en vooral de aktie, is dit soms bedoelt voor onder de 16 jaar ofzo, zat zelfs geen echte sexscene in, niet dat dit hoeft, maar omdat ze zó verliefd zijn enzo.... Het is alweer een tijdje terug dat ik hem heb gezien, maar ik weet dat er meerdere van komen, dus ben benieuwt wat ze daar dan mee gaan doen, Een kuise versie, zodat de jongeren hem kunnen kijken, of een volwassen versie, met meer bloed en alles wat bij dit soort films hoort. Ben toch wel benieuwd.........

Voor liefhebbers, ga kijken naar de serie True Blood, uit de koker van Alan Ball (Six Feet Under) over een wereld waar net als de situatie rond Afrikaanse Amerikanen in de jaren 60, die gelijke rechten wilden, maar dan met vampieren. Ook gebasserd op boeken, maar meer paperbacks, weet alleen deel v/d titel (Sookie) met Anna Paquin, die hiervoor haar 1ste golden globe won. Komt dit jaar in Nederland op tv en op dvd te koop, iig het 1ste seizoen. In Amerika zijn ze al met het 2de seizoen begonnen, zo goed was de serie, vooral na een paar afl. De film heeft alles, vampieren, speelt zich af in het broeierige New Orleans, Beautemps of zoiets, V, vampierenbloed is als drugs voor mensen, wat ook veel mooie scenes oplevert, shapeshifter, gedachtenlezende Sookie, die verliefd wordt op vampier Bill, maar er loopt ook een seriemoordenaar (toch.....of vampier....) rond, die mensen vermoord die zich met vampieren bevrienden, romantiek en vriendschap, haar stoere, maar eenzame vriendin Tara, haar baas, die zich ook als dier kan transformeren en haar looser broer en zijn vrienden zorgen dat True Blood een hele goede ONORIGINELE vampierenserie, niets als Buffy of Angel en zeker bedoeld voor wat oudere jongeren, zeg maar. Probeer die maar eens, maar geef hem wel even de tijd, dan weet ik zeker dat als je van goede series houdt, deze ook heel goed zal vinden. Lijkt niks op zijn vorige serie, maar wel duidelijk van hem, heerlijke serie, 4 sterren en dat zijn er bijna 2 meer dan ik deze film ga geven.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Deze film kon me niet echt boeien. Het is allemaal mooi geschoten, dat dan weer wel, maar het verhaal kon me niet pakken. Ik denk dat deze film gericht is op de jongere generatie en daar behoor ik toch niet meer toe... (ben 40, tenslotte)

Net als LucretiaBorg (hierboven mij) ben ik dan meer nieuwsgierig naar de nieuwe serie van Alan Ball: True Blood. Heb net het eerste seizoen gekocht en wanneer ik seizoen 8 van Smallville heb voltooid ga ik dat kijken.

Gij hoort nog van mij.

Dus....

2,5 *

avatar van Tun-89

Tun-89

Dat het met Vampiers te maken had sprak me niet aan, want ik hou niet van Vampiers maar wat de Romantiek betreft wel, dus toch maar gekeken.

Echt geweldige film! Mooi verhaal, spannende momenten.

Ook prachtig gefilmd, donker en mysterieus, hele mooie aparte scénes.

Zeer sterkt acteerwerk en ook écht chemie tussen Kristen Stewart en Robert Pattinson. ik kijk nu al uit naar deel II New Moon ik ben fan

Echt een mooie film, zeker het kijken waard.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Moet zeggen dat ik er wel minder van had verwacht. Na het hoge Moviemetercijfer en het winnen van een aantal MTV Movie Awards vond ik dat ik de film eigenlijk wel moest kijken.

Twilight is in de eerste plaats duidelijk een romantische film. Alhoewel beide acteurs goed kunnen acteren vond ik dat de chemie tussen Stewart en Pattinson totaal ontbrak. Nergens werd hun relatie overtuigend. Daarnaast vond ik Stewart een beetje een saai personage, haar manier van doen vond ik vrij emo-achtig. Tevens viel het mij op dat Cullen de vampier wel een dikke laag lippenstift leek op te hebben, maar dat zal wel bij de visuele sfeer van de film hangen - duidelijk veel kleurenfilters. Sowieso lijkt een groot deel van de cast wit uitgeslagen gezichten te hebben.

Ik vond het verhaal vrij summier voor de speelduur, maar er wordt wel enigszins wat goed gemaakt door de sfeer. De montage is leuk en de visuele uitstraling heeft ook wel wat. De effecten zijn niet geweldig maar doen wat ze moeten doen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Deze is zo te zien dus beter dan Let the Right One In

avatar van gotti

Niet beter. Alleen veel populairder op dit moment. Twilight is vooral vele malen luchtiger dan het meer volwassen Let the Right one In. Beiden zijn wel aan te raden overigens...

avatar van kniteforce

kniteforce

Persoonlijk vind ik twilight niet beter dan Let the right one in!

Het zijn twee uitstekende op zich zelf staande films.

Eén is hollywoods en één is europees.

Die uit hollywood draaid in pathe.

Die uit europa draaid in filmhuizen.

Die uit hollywood bereikt een commercieel publiek + de liefhebbers.

Die uit Europa zou meer in de smaak vallen bij filmfreaks die open staan voor meer dan alleen hollywood films. En deze zelfs beter zullen waarderen dan twilight.

Het mooie van twiligt is dat het bestaat uit meerdere delen. omdat het gebaseerd is op een boeken reeks. Je zou er dus in kunnen groeien.

Let the right one in is ook gebaseerd op één boek. Maar gaat niet meer verder. En laat dus veel aan je verbeelding over. Je zou dus nieuwsgierig kunnen zijn naar een deel 2 die er niet komt.

Al met al kijk ik als liefhebber van deze genre uit naar de twilight saga!

avatar van Yugnav

Yugnav

Domme emo film dit, wil er verder geen woorden aan vuil maken...

doodah

Ik moet je jammergenoeg vragen er toch nog enkele woordjes aan "vuil te maken":

Waarom is dit een emofilm?

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Film valt al bij al nog zeer goed mee! Niet één van mijn beste films, maar zeker ook niet één van mijn slechtste.

avatar van jasson456

jasson456

beste film 2008 !!!!!!!!!!!

doodah

Ieder zijn smaak zeker...

avatar van Missygirl9192

Missygirl9192

Zeker weten een 5 waard! Ik had er al hier en daar over gehoord en toen ik hoorde dat de film al meerdere awards had gewonnen, ben ik 'm gaan kijken. Ik was meteen verkocht, de sfeer rond de film is fantastisch ook de chemie tussen bella en edward. Ben nu bezig in het boek, wat trouwens ook een aanrader is voor de liefhebbers!

ik kijk erg uit naar de nieuwe film New Moon, die jammer genoeg pas in november uitkomt