Låt den Rätte Komma In (2008)

Alternatieve titel: Let the Right One In

Låt den Rätte Komma In (2008)
817 stemmen | gemiddelde 3,56
mijn stem:
Zweden
Drama / Horror
114 minuten

geregisseerd door Tomas Alfredson
met Kåre Hedebrant, Lina Leandersson en Per Ragnar

Oskar is een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die een geheim van zijn buurmeisje kent.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 22:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
vond het een ontroerend verhaal vond het meisje afentoe eng kijken
maar niet echt horror.op t einde had ik zoiets van aaaah nee maar t kwam min of meer nog goed

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 22:33 uur
Hele smaakvolle en vooral mooie film. Het acteerwerk van de kinderen is heel goed en de chemie tussen de twee hoofdpersonen is prachtig. Tel daarbij de melancholische muziek en de schitterende sneeuwlandschappen en je hebt werkelijk een film naar mijn hart. Enig nadeel vond ik de zwak uitgewerkte bij verhalen. Ook waren een aantal special effects nogal zwak.

Maar het hoofdverhaal en de sfeer zorgen ervoor dat je echt meeleeft en in het verhaal wordt opgezogen. Het is eigenlijk een soort kruising tussen Ben X, Bridge To Tahabitia en een willekeurige vampierenfilm.

Ik heb er in ieder geval van genoten en vind het alleen jammer dat de makers zich niet hebben beperkt tot het hoofdverhaal en er overbodige zijplotjes in hebben gedaan. Hierdoor valt mijn score iets lager uit.

Menace2society
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 22:23 uur
Prachtige film.
Voor een film met veel actie en vampieren moet je 30 days of night kijken,maar voor een realistische drama-film zit je bij deze film helemaal goed.

Het verhaal en de sfeer zijn top,de jonge hoofdrolspelers zijn goed op elkaar ingespeeld en ook de muziek past perfect in dit plaatje.
Een wat deprimerende film die echt een indruk achterlaat.

Prachtige scene was de scene in het zwembad. Voor filmfreaks als wij allemaal is het op zich geen bijzonder scene,in elke vampieren-film of horrorfilm zitten hardere of brutere scenes,maar juist omdat deze film je echt pakt en geen hersenloze actie-film is komt zo'n scene veel sterker tot zijn recht en maakt zo'n scene toch wel echt indruk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 1:08 uur
Mooi, mooi, mooi....
Vampierenfilms hebben steevast de neiging spectaculair uit de hoek te willen komen met hectoliters in het rond spattend bloed, vrachtladingen ingewanden en andere vetzakkerij. Denk daarbij gerust aan "30 Days of Night (2007)", ook een goeie film trouwens !

Hier gaat het er héél wat rustiger aan toe maar zeker niet minder meeslepend.
Je kan er best naar beginnen kijken met de verwachting een mooi en gevoelig Drama voorgeschoteld te krijgen dat af en toe een kortstondige opflakkering kent met bloederige Horrorscènes, maar die vormen zeker NIET de hoofdbrok van deze film.

De kennismaking met- en ontluikende vriendschap tussen de jonge Oskar en het vampiermeisje Eli is waar het hier om gaat, en dat werd wondermooi in beeld gebracht met bevroren en ondergesneeuwde landschappen als passend decor voor de kille emoties.

Tijdens het bekijken van het 'bloedmooie' einde met die oorstrelende muziek erbij begon het tot mij door te dringen wat het grootste gebrek is van deze film: er was haast GEEN filmmuziek aanwezig, alhoewel de pakkende eindscène duidelijk aantoont hoezeer dit kan bijdragen tot het versterken van de getoonde emoties. Een gemiste kans van de makers en de reden dat ik hem een volledig punt minder geef in mijn eindbeoordeling !

7,5/10.
Een beklijvende kijkervaring !
Bij een volgende kijkbeurt ga ik hem waarschijnlijk nog beter vinden, de tijd zal het uitwijzen 8)

Filmsite : http://www.lettherightonein...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 1:27 uur
Theunissen schreef:
De film speelt zich volgens mij af ergens in de jaren 70.

Jaren '80!

Mooie soundtrack en score!

neo
(moderator)
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 10:15 uur
Near_Dark: Er zit een ruime 40 minuten muziek in de film hoor. Ook die oorstrelende muziek (je bedoelt waarschijnlijk het hoofdthema) is hiervoor al flink wat malen te horen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 12:58 uur
neo schreef:

:o Vreemd, dat is mij dan totaal niet opgevallen, ik herinner mij héél af en toe een flard muziek maar deze zal niet zo nadrukkelijk aanwezig geweest zijn als bij de eindscène..?
Grollende magen en smakkende geluiden waren er in overvloed ;)

Als ik hem ooit herbekijk ga ik er extra aandacht aan besteden.

neo
(moderator)
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 13:59 uur
Er is ook best wel een fiks gedeelte van de muziek die meer op de achtergrond te horen is. Daarvan kan ik best begrijpen dat niet iedereen dat erg opvalt. Maar het thema voor Eli is bv. best wat keren goed te horen. Luister hier naar wat samples. Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn... Ik heb onlangs een interview afgenomen met de componist (Johan Söderqvist). Daarin verteld hij ook iets over deze film en de muziek (vooral helemaal aan het einde): interview.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 20:00 uur
Het is me nooit zo opgevallen, maar nu ik die nummers terugluister zijn ze prachtig :).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 0:19 uur
neo schreef:

Interessante info, nu wil ik hem absoluut terugzien om eens goed te luisteren waar de muziek zoal op de voorgrond komt, want da's mij toch wel ergens ontgaan :?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 0:37 uur
Sfeervol.. mooie muziek..maar wat fucking boring....
Moest echt mijn best doen om te blijven kijken zo tergend saai en voorspelbaar.

Muziek erg mooi, meisje speelde erg goed..maar kon er niet warm van worden...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 19:53 uur
Vond dit echt geen horrorfilm eigenlijk. :)
Verder vond ik het best een vaag verhaal, maar wel een leuk filmpje.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 23:57 uur
Menace2society schreef:
Prachtige film.

Een wat deprimerende film die echt een indruk achterlaat.

Niks meer aan toe te voegen. Helemaal met je eens.

Heb er met veel plezier naar gekeken.

Peter

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 8:10 uur
grid8400 schreef:
Sfeervol.. mooie muziek..maar wat fucking boring....
Moest echt mijn best doen om te blijven kijken zo tergend saai en voorspelbaar.

Muziek erg mooi, meisje speelde erg goed..maar kon er niet warm van worden...

Met zo'n top 10 verbaast me dat niks.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 10:33 uur
Tja, het is toch al goed dat hij openstaat voor z'on films? Beter dan personen die het nog niets eens willen zien, omdat ze van actiefilms houden.

niet ingelogd

106.761 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.104 berichten | 3.457.090 stemmen