• 9.379.380 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van sweetlover100

sweetlover100

Ik heb hier veel slechte recensies overgelezen maar nu ik hem heb gezien... geen woorden voor..

*Kristen Stewart acteerd geweldig, echt heel goed!

*Je voelt gewoon zo erg de liefde/chemie tussen die twee.. echt heel knap gedaan..

*Ik vind die vampieren-familie wel erg goed gecast!

Minpuntje: het verhaal zelf was opzich niet enorm geweldig

avatar van RodneyS

RodneyS

Zeer vermakelijk filmpje.

Prima acteerwerk, en vooral het romantische gedeelte van de film vond ik erg mooi.

Gelukkig absoluut geen standaard vampieren filmpje.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Leuke alternatieve vampieren film.

avatar van Colombo

Colombo

Waarom geven mensen hier volle ster? op IMDB staat deze film op een 6.1. drama cijfer.

Voortaan daar kijken voor tips, sla deze over.

avatar van Ibar

Ibar

leuke film, heb me er wel mee kunnen vermaken

avatar van marlijn

marlijn

tog een 5 , heb m nu al 3 of 4 x gezien en hij blijft leuk

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Leuk film. Jammer voor de weinig vecht scénes, want dat was wat ik meer verwachtte. Het romantische kreeg toch de overhand in deze film.

avatar van syno

syno

Weet iemand nu al de EXACTE release datum van deze film toevallig?

want ik heb namelijk al 3 release datums van België...:

13 mei

20 mei

9 juli

avatar van Astriid*

Astriid*

syno schreef:

Weet iemand nu al de EXACTE release datum van deze film toevallig?

want ik heb namelijk al 3 release datums van België...:

Belgium 26 November 2008

?? xD

avatar van Astriid*

Astriid*

ik vond de film wel erg mooi, en robert pattinson is gwn perfect voor die rol (a)

avatar van xXSuusXx

xXSuusXx

*****

Dit is echt een mooie film, maar ook is het een goede film de special effects zijn zeker goed.

De moeite waar om te kijken!

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Waardeloze kutfilm is dit, sorry voor het taalgebruik maar mensen gaven me deze film met de zin "het is een horror over vampiers" en krijg ik een film die op maat van tienermeisjes is gemaakt....

En aan de paar commentaren hier vlak boven mij is het wel duidelijk voor wie deze film gemaakt is LOL

avatar van syno

Kwil de DVD release weten

avatar van Lovebreeze

Lovebreeze

Hip-Hop Drunkie schreef:

dat is inderdaad een beetje idioot

het is echt een prachtfilm, maar die horror moest er niet bij gestaan hebben bij het genre

avatar van Zoyechka

Zoyechka

Wat een heerlijke film is dit..

Natuurlijk is het geen horror, daarom is het nog geen waardeloze kutfilm lol.

Een lekker verhaal, vond het erg amuserend! 4.5 sterren

avatar van Alina<3

Alina<3

Oehh Twilight is zooo geweldig ik kan er maar niet over ophouden... jammer genoeg heb ik de film niet in de bioscoop gezien maar ik heb hem gedownload en ik heb sprakeloos zitten kijken Pattinson is zo knap Ik lees nu het derde deel van de serie en ik heb het bijna uit ik zit met smert te wachten tot het vierde deel in het nederlands uitkomt en wanneer het tweede deel in de Nederlandse bioscopen draait ik raad de hele wereld aan twilight de zien en te lezen want het is té geweldig om het niet te doen.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Alina<3 schreef:

Ik schat dat je max 15 jaar bent....

En dat is dan ook de doelgroep voor deze film....

avatar van dian-92

dian-92

Van alles wat ik gehoord heb had ik iets meer verwacht.

Maar alsnog leuke film.

avatar van Groenepaperclip

Groenepaperclip

Vind ik wel leuke film,

kon me zeker 2 uren boeien.

lekker mysterieus ook,

echte aanrader!

avatar van wwelover

wwelover

Een vermakelijke film, die helaas wel wat te zoetsappig is, en het is me wel duidelijk wat de doelgroep is, en dat is wel jammer want nu ontstaat er een zeer onrealistische score op Moviemeter. Als je bedenkt dat 5* het meest gegeven zijn. En volgens bijna alleen maar door tienermeisjes, (niks mis mee overigens dat ze die film geweldig vinden), maar je ziet ook wel het verschil tussen de score op Moviemeter en IMDB.

Ik vind de combinatie van vampieren en romantiek wel leuk, maar zoals ik zei is het wat te zoetsappig, en ik miste toch de belangrijke connectie tussen de twee "lovers", hopelijk zal dat in deel 2 beter zijn. Maar daar ga ik wel vanuit. Ik hoop ook dat het verhaal dan spannender is, want dat miste ik nog wel in dit deel. Maar verder is het verhaal erg leuk bedacht.

Visueel is het een hele mooie film, mooi gebruik gemaakt van duistere kleuren en ook de omgeving is erg goed gekozen daarvoor. En de Special Effects zijn ook erg goed. Alleen het vliegen is wat minder. Ook de muziek is erg goed, tenminste de gekozen liedjes zijn vaak beter dan de score, maar ook de score is prima.

De cast is dik in orde, maar alleen de chemie miste ik tussen de hoofdpersonen. Het zijn ook meer de oudere castleden die echt goed speelden. Maar Stewart en Pattinson zijn goed, maar worden wel een beetje onnodig de hemel in geprezen (net als de rest van de film).

Al bij al een prima film, gelukkig vertrouwde ik de 5*en hier toch niet omtrent deze film en waren mijn verwachtingen ook niet te hoog. Ben wel erg benieuwd naar deel 2, die volgens mij dit jaar al komt, hopelijk is hij wel een stuk spannender.

avatar van marlijn

3,5

avatar van Markymark

Markymark

MovieGirl13 schreef:

Ik vond de film zelf niet zo geweldig maar, Robert Pattinson is zo knap in deze film!

Een 4,0

Je vindt de film niet zo geweldig, maar geeft wel een 4...

avatar van doodah

doodah

Ze zegt toch waarom: Robert Pattinson was zo knap.

avatar van Linn

Linn

Yes! Ik heb hem al op dvd

avatar van frank92

frank92

Prima film niets op aantemerken. De film had wel iets weg van Jumper

avatar van voskat

voskat

De slechtste vampierenfilm die ik in tijden heb gezien. En dat zeg ik echt niet als anti-reactie op de 5-sterren-storm afkomstig van het contingent pubers hier.

Wat een idioot slechte dialogen. Om je gek te lachen.

Alleen Robert Pattinson laat bij vlagen aardig acteerwerk zien, hoewel ook hij regelmatig slachtoffer is van het met cliché's vol geramde script.

avatar van voskat

voskat

xXSuusXx schreef:

*****

De moeite waar om te kijken!

Dus 0,5 ster?

avatar van Devoo

Devoo

Eerst het boek even lezen, en dan deze film bekijken!

avatar van dutchchicky

dutchchicky

Ik vond het echt een goede film,

Ben daarna direct de boeken gaan lezen!!