• 9.382.735 stemmen

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Actie / Sciencefiction | 107 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gavin Hood

Met onder meer: Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston

Releasedatum: 28 april 2009

Plot X-Men Origins: Wolverine

"Witness the origin."

Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.

Logan / Wolverine / Weapon X

Wade Wilson / Deadpool / Weapon XI

avatar van Legan

Legan

lazaroni_86 schreef:

Wat is er mis met een workprint ?

Ehm, misschien dat het niet af is? Duh...
lazaroni_86 schreef:

ik heb liever een workprint dan een CAM versie waarvan het beeld en geluid niet deugt.

En dit is nu precies het geval met een workprint. Vele zaken zijn niet af en deugen dus niet.
lazaroni_86 schreef:

Als ze iets wilen doen moeten ze het ook goed doen.

Dan moet je ze ook de tijd geven. Zie mijn eerdere voorbeeld met de leraar. En ook hier: duh...

Bullshit dus...

Kijk, zijn we het toch over iets eens .

avatar van john constantine

john constantine

Ik heb de workprint helaas al gezien.. want ik kon niet wachten tot de biioscoop.. 1 Woord Geweldige actiefilm.. en dat nog zonder de special effexts.. ik ga hem zeker in de bioscoop nog eens kijken en hij komt zeker bij me Blue-ray collectie!!

Maar wat ik hier en daar hoor zeggen... dat er nog 10 minuten niet in de film zitten?? ben beniewd, want de hier opgegeven speeltijd is precies net zolang als de workprint, dus of ik dat moet geloven weet ik niet.. ik hoop het natuurlijk wel! En dat Ryan Reynolds A.k.A. Deadpool nog meer te zien krijgen.. Nog 5 dagen en dan is het zover:D

Ze mogen van mij deel 2 en 3 ook al in de planning zetten.. als ze net zoals dit deel worden!!

avatar van Jaxxx

Jaxxx

De echte fans die de workprint al hebben gezien, gaan in 90% van de gevallen ook naar de bios om het te zien!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

john constantine schreef:

Er stromen nu geruchten binnen (en langzaam ook bevestigingen) dat de workprint wel degelijk dezelfde versie is als de theatrale versie, ondanks eerdere berichten dat hij incompleet zou zijn (ontbrekende scènes).

Mr_White schreef:

Haha,maybe waren ze zo geschrokken dat de originele versie gestolen was en dat ze inkomsten mis zouden lopen dat ze maar 1 denk konden bedenken en dat was lullen dat het niet de originele versie was haha...l

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Mr_White schreef:

Yep. Nu ook bevestigd op AICN: "Well, having seen the finished film, the mystery is solved: the workprint version IS in fact identical to the release print, sans effect and some audio work"

Ook ontbreken er een paar scenes die wel in de trailer waren te zien.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat is niet zo vreemd; dat hebben meer films.

avatar van Samio

Samio

leuk tussendoortje maar meer ook niet

avatar van wolverine77

wolverine77

Leuke film. Niet echt bijzonder. Kijkt lekker weg, zeker niet slecht.

Maar voor al die mensen die discusieren over hoe je deze film gaat zien. Blijf aub on-topic en laat die off-topic buiten wegen of plaats die ergens anders.

avatar van boldhead

boldhead

is een film die ik gezien moet hebben, dus dinsdag lekker naar de bios:)

avatar van BonGoogy

BonGoogy

Ik heb de film gister gezien. Hij is erg goed, veel strakke vechtscènes en Hugh Jackman is een nog betere Wolverine als in de vorige delen. Liev Schreiber is ook erg bruut als Victor/Sabretooth. Er zijn alleen onnodig veel personages ingegooid. Gambit is erg overbodig en verdient een betere terugkeer, en Deadpool is (hoewel aan het einde erg vet) ook te weinig gebruikt. De verhaallijn met Dominic Monaghan had ook best geschrapt kunnen worden. Toch is de film beter dan The Last Stand. X1 & 2 hebben een herkijkbeurt nodig, voordat ik een definitief oordeel vel.

avatar van Dawid127

Dawid127

Een MUST SEE!!

Ik kon het niet laten om hem voortijdig te kijken :$ Maar k vind hem zo goed dat ik hem ook zeker in de bios ga zien! Ook schitterend werk van de acteurs.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

avatar van Minotaures

Minotaures

De poster die ik bij een bushalte zag vond ik toch mooier. Zo eentje met Wolverine en een paar mutanten aan zijn zijde.

Minotaures schreef:

Ja die stond hier eerst ook,was zeker beter ja

avatar van movies-love-it

movies-love-it

Heb de film gisteravond gekeken.

Kon het gwoon niet laten ( en had ook geen zin om te wachten tot hij er in de bios is )

hij is zo goed dat ik hem misschien ook nog in de bios kijk.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

speelt deze film zich dus af voor X-men, X2 en de last stand?

anders ga ik deze film eerst kijken voor ik de andere X-films eens bekijk of moet je echt de andere X-films zien om deze te snappen?

JTV-kijker schreef:

speelt deze film zich dus af voor X-men, X2 en de last stand?

Deze speelt zich af voor de andere films ja

movies-love-it schreef:

Heb de film gisteravond gekeken.

hij is zo goed dat ik hem misschien ook nog in de bios kijk.

dus je hebt de workprint gezien

avatar van Rena

Rena

Echt een goede film, ik ben ban begin tot eind geboeid geweest

finalman schreef:

dus je hebt de workprint gezien

Kan je niet ophouden over die workprint,die is nu al 100x genoemd,we weten het wel inmiddels,wie zegt dat de originele versie niet uit is,lekker belangrijk,maak je niet druk.

finalman

jij maakt je zelf druk over da workprint. Gewoon niet reageren als het je stoort, simpel.

finalman schreef:

Blijf gewoon over de film praten vanaf nu,je hoeft niet elk bericht iets te vermelden over die workprint om erbij te horen,we weten het nu wel,begrepen?

on-topic: maybe dinsdag gelijk naar de bios,hoewel ik niet hou van volle zalen...

lol, om erbij te horen?

avatar van JellyBelly

JellyBelly

Dus als ik het goed begrijp kan je deze film gaan bekijken zonder de andere 3 delen gezien te hebben of is het toch aan te raden de andere 3 delen eerst te bekijken ?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het is een losstaand verhaal, dus het lijkt me niet echt nodig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind het niet nodig om dat te doen. Dit is een Spin-off.

Een spin-off wil zeggen: Iets wat ontstaan is uit een bepaalde film of serie.

Bijvoorbeeld de serie Xena: Warrior Princess is ontstaan uit Hercules: The Legendary Journeys

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zo'n beetje alles wat in de film gebeurt, gaat rechtstreeks tegen de X-Men trilogie in (met name zijn ontsnapping uit het Weapon X experiment, wat compleet anders is). Dus het niet bekend zijn met de X-Men films is alleen maar goed want dan stoor je je tenminste niet kapot aan alle continuïteitsproblemen.

avatar van JellyBelly

JellyBelly

OK, dank jullie wel voor de uitleg.

Ik denk dat ik Wolverine dit weekeinde in de Bioscoop ga kijken en dat ik de X-Men films daarna ga bekijken.

avatar van flrn

flrn

Ik zag een trailer van deze film in de bioscoop en was erg onder de indruk, maar het betreft hier inderdaad een spin-off. Ik vind de film ernstig slecht gemonteerd en een zeer onsamenhangend verhaal hebben, ik zag echt rare scenes zoals een niet kloppende helicopter, jaren 70 effecten qua lasers. en vooral toen ik het gevecht in het project-x gebouw zag, werd er iemand opgetild via draden, en weer naar beneden gelaten, dit zag ik dus meerdere keren voorbij komen, dus bij deze 2*

ik hoop dat ik een workprint heb gezien in dit geval..

dit was mijn eerste post, ik zag niet een ik-stel-me-voor-sectie.

dus bij deze.