X-Men Origins: Wolverine (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gavin Hood
Met onder meer: Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston
Releasedatum: 28 april 2009
Bekijk via Disney+
Plot X-Men Origins: Wolverine
"Witness the origin."
Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.
- Trailer (YouTube)
- X-men Origins: Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
John Wraith / Kestrel
David North / Agent Zero
Wade Wilson / Deadpool / Weapon XI
Wolverine is niet onsterfelijk,
hij is gewoon heel moeilijk te vermoorden. In de stripboeken had Magneto hem bijna vermoord.
Hoe dan bijna?
En is er weleens een x-men echt doodgegaan zonder terug te komen?
Heb nooit echt de stripboeken gevolgd namelijk maar ben wel nieuwsgierig...
ouwezeug
nou ik had laatst een stukje gekeken van de serie X-Men en ik moet eerlijk zeggen liev schreiber vind ik erg goed als sabretooth in wolverine maar die in X-men vond ik meer lijken op sabretooth
ja sabretooth leek teveel op een katachtige en niet op verwilderde sabertooth uit X-1
ook al staat zijn naam in verband met het uitgestorven dier de sabretooth tiger
maar dan zou hij langere tanden nog hebben, hij heeft ook wel redelijk lange tanden maar om een sabretooth tiger te zijn waren ze niet lang genoeg
Hoe dan bijna?
En is er weleens een x-men echt doodgegaan zonder terug te komen?
Heb nooit echt de stripboeken gevolgd namelijk maar ben wel nieuwsgierig...
Wolverine wilde Magneto vermoorden om een reden, (Magneto was een bondgenoot van de X-men destijds) en Magneto voelde zich verraden en manipuleerde de adamantium skelet van Wolverine en vermoorde hem bijna.
Charles Xavier werd zo kwaad dat hij Magneto in coma had gestuurd, maar omdat hij zijn kracht voor het slecht had gebruikt, werd er een onderbewustzijn bij hem gecreeerd. Een wezen genaamd Onslaught werd "geboren" via Xavier. Dit wezen heeft een behoorlijk wat aantal helden vermoord, die daarna zijn teruggehaald door Franklin Richards, de zoon van Reed Richards en Susan Storm (Mr. Fantastic en Invisible Woman). Franklin kan zijn eigen pocket-universum creeren. Alleen de Hulk had Onslaught overleefd.
En er zijn meer dan zat X-men gestorven en zijn teruggekomen. In een stripverhaal kun je alles maken. Machtige wezens als Galactus kunnen de doden terughalen, bijvoorbeeld.
LEIDENAAR187
Hmmm ja beetje irri,als er iemand doodgaat komen ze weer terug...
Dank je voor uitleg,onslaught ken ik niet.
Nicholas
"All I ever wanted was to travel far off to exotic places, meet new and exciting people..and then kill them".
Geweldige line!
Hayabusa
Hmmm ja beetje irri,als er iemand doodgaat komen ze weer terug...
Dank je voor uitleg,onslaught ken ik niet.
Hij was een eenmalig schurk, hier heb je de wiki.
Onslaught (comics) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
LEIDENAAR187
Mijn favoriet is toch wel apocalypse,maar die is natuurlijk meer voor de x-men films dan in een wolverine-film haha....
LEIDENAAR187
Hoezo mag er niet op Wolverine gestemd worden terwijl er zo vaak op films gestemd worden die nog uit moeten komen,omdat mensen ze via internet zien,beetje vaag..
Heb hem zelf nog niet gezien by the way.
Hayabusa
Heb hem zelf nog niet gezien by the way.
Omdat de filmn niet compleet is, het is een workprint, het mist een aantal scenes en special effects.
LEIDENAAR187
Hmmmm ok,die film komt binnen 2 weken in de bioscoop maar is nog niet helemaal klaar...Lijkt me niet maar goed...
Prudh
De film is nog niet als definitieve versie uitgelekt en wordt pas einde deze maand wereldwijd gereleased. Niemand hier heeft de definitieve versie nog gezien, daarom mag er niet op gestemd worden. Lijkt me simpel.
Mr_White
- 2067 berichten
De workprint is nog van voor de reshoots die ze ergens in de afgelopen maanden hebben gedaan.
Mindreavert
Begrijp je wel hé
Kom op hee, echte x-men fans wachten juist tot ie heel mooi in de bios te zien is. Ik ga nog lekker even een weekje wachten en blijf van die workprint af.
christian
In australie is ie sinds 8 april uit. Dus in princiepe mag er gestemd worden.
finalman
bijna dood is niet dood
swollenaer68
Dus er mag nog niet gestemd worden?
Als we dan straks wel mogen stemmen (moet de film eerst uit zijn
in Nederland, uniek...niet eerder meegemaakt), zal ik een 4.5 geven.
Dan weten jullie dat vast.
bijna dood is niet dood
Dat klopt, maar het feit dat Wolverine niet onsterfelijk is klopt ook.
LEIDENAAR187
Kinderachtig dat die stemmen worden verwijderd terwijl het mogelijk is de originele versie te zien..
Dit gebeurt bij andere films nooit.
Ook word de afbeelding zomaar veranderd zonder dat het gevraagd word,is er een crewmember wolverine--fan ofzo?
Die andere poster met gambit en sabretooth enzo erop was veel beter.
Legan
Dit gebeurt bij andere films nooit.
LEIDENAAR187
Dan moeten ze bij elke film het zekere voor het onzekere nemen en niet alleen bij deze film.
lulni
x men hebben altijd mijn intresse gehad
weer een prachtige film voor de collectie
af of niet
Legan
lazaroni_86
Wat is er mis met een workprint ? ik heb liever een workprint dan een CAM versie waarvan het beeld en geluid niet deugt. Als ze iets wilen doen moeten ze het ook goed doen. Bullshit dus...
Mr_White
- 2067 berichten
Alleen is het al tijden bekend dat de workprint een vroege versie is (waar op het gebied van montage nog een boel veranderd kan worden, en er nog officiële muziek onder moet) en er nog ruim 10 minuten aan footage gewoon ontbreken. Verre van compleet dus.

Keiharde actiefilm 'X-Men: Wolverine' met Hugh Jackman morgenavond te zien op televisie

De Russo Brothers zouden Wolverine "graag onder handen willen nemen"

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Fantasy / Avontuur, 2001