• 9.378.059 stemmen

Genre: Oorlog / Avontuur

Alternatieve titel: Winter in Wartime

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Martin Koolhoven

Met onder meer: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen en Jamie Campbell Bower

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Duits

Releasedatum: 27 november 2008

Plot Oorlogswinter

"A country occupied, a child's innocence lost."

Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

avatar van Cosworth

Cosworth

Wouter schreef:

Ken je nog leuke jongens van 13/14 jaar?

Gatverdamme

avatar van Wouter

De dvd wordt helemaal te gek.

Ook meteen op blu-ray neem ik aan?

Quentin

Ja, kan alleen nog nergens iets vinden over de extra's op de 3-DVD uitgave.

Welke maatschappij gaat 'm uitbrengen?

Quentin

Video Film Express, hebben ook voor Kruistocht een prima 3-DVD afgeleverd.

avatar van rose

rose

Wanneer komt ie op dvd uit?

avatar van neo

neo

Via Bol.com al geruime tijd te reserveren.

avatar van Quido

Quido

Nou, vers van de pers, de inhoud van de 3 DVD-box:

Disc 1:

Film

Film met audiocommentaar van Martin Koolhoven

Film met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

Beeld: 16:9 anamorphic (let wel op W., bij Duska hebben ze aan het beeldformaat gekloot)

Geluid: Dolby Digital 5.1

Soundtrack-cd (Pino Donnagio)

Packshot op NeerlandsFilmdoek

Digipack op NFD

Quentin

Dat ziet er inderdaad goed uit, ben alleen niet zo kapot van de verpakking.

avatar van Norma

Norma

Geweldig dat er een soundtrack cd bij zit Ik heb hem blindelings gereserveerd, maar dit is fijn nieuws!

avatar van De Mees

De Mees

Nou Video Film Express pakt het goed aan. ook een soundtrack cd, moet meer gedaan worden. Zit er ook een inlay bij de cd?

Sjoerd111

Inderdaad goed nieuws van de soundtrack, al betekent dat wel dat ik 'm dubbel heb .. In ieder geval zeer goede zaak, wat ik ook graag zie bij meer Amerikaanse films. Filmmuziek is nu wat vergeten, maar toch een zeer belangrijk en interessant muziekgenre en dit soort promotie verhoogt de populariteit, of in ieder geval respect(verschrikkelijk woord) voor het muziekgenre.

Ben erg benieuwd. Vond de Making Of op publieke omroep al geweldig(nog te zien op uitzendinggemist). Bevat dit bonusmateriaal deels dezelfde beelden als de making of van tv, of zijn het allemaal nieuwe beelden/interviews?

avatar van neo

neo

Waarom zou je dat dan persee bij meer Amerikaanse films willen zien? Ik zou zeggen dat het van mij veel vaker mag gebeuren, ongeacht het land. Tot nu toe bij dvd uitgavens van andere Nederlandse films betrof het muziek die niet via een muzieklabel was uitgebracht (Kameleon 2, Tiramisu..). Dat maakt het er overigens niet minder leuk op dat het schijfje ook bij de dvd uitgaven van Oorlogswinter zit.

neo schreef:

Je hebt inderdaad gelijk, het geldt voor films uit alle landen. Ik had iets breder moeten zijn. Toch zeg ik bewust Amerika, omdat mijn favoriete componisten (o.a. James Newton Howard, John Williams) vooral voor Amerikaanse films schrijven en Amerika volgens mij toch het meest invloedrijke filmland is (zegt niks over de kwaliteit van de meeste Amerikaanse films, noch ten opzichte van andere landen, maar ik bedoel qua aantal films die over de hele wereld gepubliceerd worden). Ik zeg niet dat muziek uit Amerikaanse films beter is, in tegendeel. Ik weet ook dat het grootste deel wat daar uitkomt te grote troep is om hier in de bioscoop uit te komen. Doel vooral op Amerika, omdat dat het grootste publiek bereikt.

Sowieso zie ik deze actie voor films uit alle landen, wat dat betreft zei ik het inderdaad verkeerd.

Quentin schreef:

Dat ziet er inderdaad goed uit, ben alleen niet zo kapot van de verpakking.

Wat zie je dan graag anders? Vind het packshot er wel fraai uitzien..

avatar van Quido

Quido

Oorlogswinter grote winnaar Rembrandts

AMSTERDAM - Oorlogswinter is maandag de grote winnaar geworden van de Film1 Rembrandt Awards. De Nederlandse productie, naar het boek van Jan Terlouw, won in Escape in Amsterdam de prijzen voor beste film, beste acteur (Martijn Lakemeier)) en beste actrice (Melody Klaver).

Actrice Willeke van Ammelrooy kreeg een ere-Rembrandt voor haar filmoeuvre. Miracle van zangeres Ilse DeLange werd uitgeroepen tot beste filmhitsong (Bride Flight). De titel beste dvd ging naar Alles is Liefde, de film die vorig jaar de meeste beeldjes in de wacht sleepte bij de uitreiking van de filmprijzen.

Naast de bekroningen voor de Nederlandse filmwereld werden er internationale prijzen toegekend. De succesvolle musical Mamma Mia! won in de categorieën beste buitenlandse film en beste actrice (Meryl Streep). Heath Ledger kreeg postuum opnieuw een prijs voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight. De 28-jarige acteur overleed vorig jaar januari.

Producent en initiatiefnemer Rene Mioch presenteerde het evenement, waarbij tal van bekende acteurs en actrices aanwezig waren. RTL5 zendt donderdag 12 maart om 23.45 uur een verslag uit van de avond en herhaalt dit vrijdag 13 maart om 00.30 uur.

Bron: ANP

avatar van cornelis

cornelis

LOL

Quentin

Ghehe, het viel inderdaad op.

avatar van Wouter

Broodnuchter, heren. (Geen idee wat dat dan weer zegt)

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Maar wat was nu echt de goede volgorde...?

avatar van Wouter

Anders dan in het filmpje!

avatar van Stephan

Stephan

Je moet ook niet alles geloven wat op de televisie te zien is.

avatar van timbo_

timbo_

Hmm klinkt niet als echt serieus te nemen prijzen eigenlijk. Best film Mamma Mia en beste actrice Meryl Streep in Mamma Mia. Ook Melody Klaver vind ik veel te veel eer. Natuurlijk wel leuk voor de betrokkenen maar verder.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Nou ja, het zijn de publieksprijzen. Het is maar waar je waarde aan hecht...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Ik vind niet dat Lakemijer had moeten winnen. maarja, het zijn publieksprijzen, en die pakken vaak anders uit dan prijzen met een proffesionele jury. Lakemijer doet het best goed hoor, maar is absoluut niet prijzenswaardig. Zijn tegenspeelster deed het iets beter, maar is ook niet prijzenswaardig. Ach.