• 9.377.559 stemmen

Role Models (2008)

Komedie | 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Seann William Scott, Paul Rudd en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 12 maart 2009

• Netflix Bekijk via Netflix
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Role Models

"They're about to get more than they plea-bargained for."

Twee vertegenwoordigers van een producent van energiedrankjes komen in de problemen, wanneer één van hen door liefdesverdriet grote schade aanricht. Ze worden door de rechter gedwongen om vrijwilligerswerk te doen, namelijk het Big Brother programma, waar ze allebei te maken krijgen met een probleemjongere die ze moeten begeleiden.

Danny Donahue

Ninto

Ik vond het wel grappig

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Suck it, "Reindeer Games"!

Geweldig, dat kleine zwarte mannetje met z'n opmerkingen. Fuck dit, fuck dat, Ben Affleck dit, boobies dat, heerlijk Njah, een film met Sean William Scott en Paul Rudd in de hoofdrollen kan al niet meer stuk eigenlijk. Althans, dat vind ik. Beide erg leuke acteurs, die niet garant staan voor een meesterwerk, maar wel voor een lekker potje vermaak.

Christopher Mintz-Plasse was in Superbad erg goed gecast, maar hier kon hij me minder bekoren. Opzich wel een aardige rol, maar totaal niks bijzonders. Maarjah, als Elizabeth Banks dan zo nu en dan nog even tevoorschijn komt, kan het gelukkig helemaal niet meer stuk natuurlijk. Leuke vrouw, met een prachtige uitstraling. Het verhaal stelt uiteraard niet veel voor, maar is uiterst vermakelijk. De manier waarop Kiss erin betrokken wordt is erg leuk. Daarnaast gewoon erg veel grappige scénes: Why do drugs? Because it's cool! Geweldig wanneer Rudd van die takelwagen probeert af te rijden, heerlijk wanneer Scott naakt wakker wordt midden in het kamp en ook het eindgevecht was erg leuk, al sloeg het totaal nergens op. Natuurlijk zijn de nodige cliche's, zoals het ongelovelijk voorspelbare einde onvermijdelijk, maar dat geeft allemaal niet.

Ik heb me wederom erg vermaakt met een komedie uit de US. Die blijf ik toch erg leuk vinden. De ''nieuwe'' generatie, met een Rudd, Scott etc. etc. mogen wat mij betreft nog lang doorgaan. Erg coole acteurs. Dikke voldoende ook voor deze prent.

avatar van Gerrie7908

Gerrie7908

Ik had de resensie gelezen in de veronica gids en had daardoor hele hoge verwachtingen van de film.Het blijkt helaas toch een hele flauwe film te zijn met af en toe scherpe en dubbelzinnige opmerkingen die het daardoor toch tot 2,5 sterren schopt.

avatar van AHWA

AHWA

HarmJanStegenga schreef:

Recensie.

Na zo'n recensie verwacht ik toch een hogere score dan 3 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

AHWA schreef:

Na zo'n recensie verwacht ik toch een hogere score dan 3 sterren.

Nah, ik vond 3 sterren wel gepast eigenlijk Het zijn wel drie dikke sterren trouwens. Misschien gooi ik er nog wel eens een halfje bovenop.

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

Whispering eye!:D

avatar van geejeetje

geejeetje

Ik heb deze film gisteravond gezien en puur omdat Scott er in speelde besloot ik mijn argwaan opzij te zetten en er eens goed voor te gaan zitten.

Misschien lag het aan bier dat opraakte, maar alleen in het begin moest ik een paar keer om de subtiele grapjes van Scott grinniken.

Eigenlijk heb ik de hele film gedacht dat het nog om een soort van intro ging en dat het 'echte verhaal' nog wel zou komen.

Waarschijnlijk ging ik er van uit dat het een volwassen 'American Pie' zou worden, en ik denk meer lezers met mij. Uiteindelijk ging de film wel heel erg de kant van het RTL-4 drama op met levenslessen en een moralistisch vingertje.

Wie ik echt godsirritant vond was Jane Lynch in haar rol als directrice. Wat een ongelooflijk slechte actrice is dat zeg! Ik lees hier dat ze het er expres dik bovenop legt, maar in al haar films is het zo dat ze liever naar de camera grijnst dan dat ze met haar verhaal bezig is.

Natuurlijk is dat kleine ventje geweldig om te zien in zijn doen en laten en hij hield de film dan ook nog redelijk bij elkaar.

Al met al een leuke film voor een verloren avond.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

hahah wat een leuke film(H)

niet helemaal gezien, maar vanaf het midden ongeveer geloof ik..

al met al heb ik me kapot gelachen..

Paul Rudd en Seann William Scott A.K.A stiffmeister vormden een sterk komisch duo(H)

avatar van Prudh

Prudh

Typisch Amerikaanse tienerkomedietje met een passend Amerikaans moraal, dat verborgen gaat onder een o, zo ontdeugend laagje. Want kijk: blote borsten! En wat is dat kleine negerjongetje stout zeg, hij zegt heel vaak 'fuck'! Gniffel, gniffel, hardihar.

Maar als puntje bij paaltje komt leert iedereen weer zijn lesje, is iedereen vrolijk en wordt elk personage beter mens. De nerd krijgt zijn vriendinnetje, de gedumpte dude wint zijn vriendin terug en de onverantwoordelijke vrijbuiter wordt een stukje verantwoordelijker. Dat had ik niet zien aankomen hoor...

Een enkele keer gniffelen, vooral om dat hele LAIRE-gebeuren. Die koning is lekker fout. Ook die vrouw van Sturdy Wings was wel geinig, een soort vrouwelijke Ben Stiller uit Dodgeball. Verder pur.

avatar van custom22

custom22

Heb me hier prima mee vermaakt. tegen de verwachting in.

ja het is een standaard komedie waar je op het eind nog vlug even een moraal door de strot geduwt word, maar daarom niet minder vermakelijk.

je moet er van houden, en ik kan flauwe humor wel waarderen.

hij is voorspelbaar van begin tot eind, dus verwacht geen hoogstande dialogen of plotwendingen, maar gewoon even verstand op nul en je hebt toch weer anderhalf uur van je leven besteed aan iets dat een stuk beter is dan firljeppen of skutjesieln

avatar van losbandig

losbandig

Leuke film, lekkere wegkijker!

Hier en daar wat overtrokken maar dat is in de gehele linie nergens vervelend. Gewoon een vrolijk geheel met een heel klein serieus ondertoontje.

avatar van Sando-san

Sando-san

Die échte komische sfeer mis ik een beetje bij deze film. Hij was al met al wel aardig, maar absoluut geen topper. 2*

avatar van Xen0n

Xen0n

Geweldige film! Ik heb me heel erg vermaakt, wat een film, wat een acteurs! Heel erg leuk gespeeld, grappig verhaal, top komedie. Echt een film die je gewoon moet hebben gezien. Het is niet zo'n komedie als veel andere met veel flauwe grappen, uiteraard wel een paar:P. Ik kan het wel waarderen.

Maar ja, wat wil je, Sean William Scott en Paul Rudd, wat mij betreft gegarandeerd succes!

4* waardig!

avatar van tijn79

tijn79

Heerlijke film, grotendeels erg standaard, maar toch zeker vermakelijk.

Sean William Scott en Paul Rudd zijn in ieder geval een leuk en aan elkaar gewaagd duo

avatar van Saaimen

Saaimen

Saaimen schreef:
Ik heb wel gelachen om deze film, wel heerlijk voorspelbaar maar toch zaten er leuke grappen in zoals "the whispering eye" en dat kleine jochie speelt het echt geweldig, 3 sterren is netjes genoeg.....

avatar van hulkio

hulkio

Geslaagde domme komedie die eigenlijk net wat te veel tijd nodig heeft om goed op gang te komen, maar toen dit ook eenmaal gebeurde was het allemaal zeer vermakelijk. Al had ik het op het einde ook wel een beetje gehad met dat hele role playing gedoe, het viel een beetje in herhaling. Gelukkig heeft de film wel een R-rating gekregen waardoor alle remmen los kunnen en dat levert dan ook de meest leuke situaties op.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Hier en daar een glimlach en verder een vrij matige film. Ook hier bevatte de trailer al iets van 60% van de grappen in de film.

avatar van andrehoek

andrehoek

Trailers van komedies nooit kijken, dat weet toch ierdereen? Net zoals de achterkant lezen van een dvd of in mijn tijd van een videoband die je huurde en dan tot te ontdekking kwam dat de achterkant toch beter was.

Prettige film die misschien wat te lang duurt en hier en daar wat te netjes blijft. Mening: 3 sterretjes...

avatar van Hankert

Hankert

heb een paar goeie lachmomenten gehad

avatar van Ari..

Ari..

Film komt net wat te langzaam op gang, en dosis humor is aan de schrale kant...

Verder wel beetje van kunnen genieten...

niet meer dan een 2,5

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Geweldig!

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Hij had zoveel beter kunnen zijn, heel sterk begin, Fukin grappig

maar zakte daarna in.

avatar van V

V

Prima komedie met een sterke cast. Paul Rudd als cynische droogkloot en Sean William Scott als seksistische hork, lekker! Ook de twee koters doen het prima, maar het hoogtepunt is toch wel de directrice van dat buddy project, wat een mafketel.

Uiteraard is de nodige moraal en het feelgood element weer vertegenwoordigd, maar niet storend. De grapdichtheid had echter wel iets hoger mogen liggen.

avatar van kiwi II

kiwi II

Soms wel leuk, grappige momentjes, echt blijven lachen is niet gelukt bij deze film... Ik hoef hem niet nog is te zien,....

avatar van Poppe

Poppe

Puike komedie, punt.

avatar van john constantine

john constantine

Deze film is echt geniaal!

Heb echt zovaak strak gelegen... Iedereen zet z'n rol goed neer, en is erg grappig... kleine Eddy Murphy steelt toch wel de show in deze film te mooi gewoon!

Een van zijn mooie zinnen was.. You're white then you're Ben Affleck!

Hoop in de toekomst nog meer van hem te zien

Krijg van mij gewoon een dikke 5.0* Ik heb een hele mooie avond gehad:D

avatar van Nijmegen

Nijmegen

1 woord: GEWELDIG !

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Aardige comedy met een hoog moraal gehalte. De laatste 20 minuten hadden ze er zo uit mogen knippen

avatar van behangdelul

behangdelul

Erg erg erg uitgekauwt gebeuren met 0,0 nieuwe grappen. Sorry ik ben echt een grote sean william scott fan en vandaar geef ik nog een 2,0 ipv een 1,0