• 9.396.676 stemmen

Role Models (2008)

Komedie | 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Seann William Scott, Paul Rudd en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 12 maart 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Role Models

"They're about to get more than they plea-bargained for."

Twee vertegenwoordigers van een producent van energiedrankjes komen in de problemen, wanneer één van hen door liefdesverdriet grote schade aanricht. Ze worden door de rechter gedwongen om vrijwilligerswerk te doen, namelijk het Big Brother programma, waar ze allebei te maken krijgen met een probleemjongere die ze moeten begeleiden.

Danny Donahue

Jim Stansel

Lynette Farks

avatar van mandy7

mandy7

heb hard gelachen, vooral om dat kleine ventje, wat een taalgebruik man, haha

paul rudd vind ik altijd wel grappig

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Zaterdag gezien heb ook net zo als heel de zaal helemaal dubbel gelegen van het lachen. Iedereen zette zijn rol erg goed neer.

Kortom zeer geslaagde komedie!

Minotaur Feel the Beast!!

avatar van Guidoww

Guidoww

heerlijke film! heb me echt rot gelachen. ga deze film zeker nog paar keer kijken! 4 sterre

avatar van Rulo

Rulo

Stem verhoogd van 4* naar 4,5* na de 3e keer bekijken:D

Echt een supergrappige film

avatar van kraj28

kraj28

met af en toe wat grapige momenten die er al reeds

in andere films zijn vertoond,

is het niet meer dan een leuke film voor de zondag middag,

er had hier veel meer ingezeten

avatar van ken1976

ken1976

goeie komedie met Seann William Scott.... gewoon die begin scene al ...'guess what I did last night' hahhaha

Leuke film met leuke humor en soms een vleugje romantiek!!!

3,5 sterren!!!

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Sean William op zijn best.. Paul Rudd verbaast denk ik ook iedereen in deze film!

Ontzettend (veel) leuke humor, met een wel ontzettend origineel verhaal!

avatar van koukla

koukla

Vond de film tegenvallen weinig humor. Alleen Sean William maakte het haalbaar om hem af te kijken.

avatar van DeScherpschutter

DeScherpschutter

Een leuke film voor een zondag middag, meer niet. Er zaten zeker wat leuke momenten in, maar je kon me niet wegdragen van het lachen.

De twee kinderen vond ik allebei trouwens erg goed met ieder hun eigen "ding".

Ik zou hem geen aanrader willen noemen voor een avondje lekker lachen.

avatar van Killerbert

Killerbert

wel een grappige film

leuke scènes mooi verloop en een grappig verhaal

avatar van Matsoe Mats

Matsoe Mats

leuke film.. zit op zich wel een goed verhaal in. heb me kapot gelachen om seann william scot en het kleine negertje, perfecte combianatie. het is weer is lekker om een goeie komedie te kijken.

perfecte film om ff onder uit te zakken en je kapot te lachen.

avatar van miesmol

miesmol

Keek aardig weg.Zaten wel wat leuke momenten in maar niet te vergelijken met films als 'sex drive' en 'knocked up'. Die vond ik stukken beter.

avatar van stuffie

stuffie

1 ster voor het eerste uur (doodsaai), 3 sterren voor het laatste stuk.

avatar van Pistons

Pistons

Leuk als de twee vrienden op de bad ass toer gaan, maar die moralistische nerdy game crap konden ze maar beter weglaten.

Toch nog net geslaagd als geheel.

Edwin Pindahaai

In een film met in een van de hoofdrollen Sean-William Scott, kun je een hele hoop platte humor verwachten. En nee, nu gaat ik niet heel dwars beweren dat dit bij Role Models anders is. Dat is namelijk niet zo. Role Models staat bol van flauwe Amerikaanse grappen. Vaak gaat het dan over neuken. Gaat het niet over neuken, dan gaat het over tieten. Plat, maar een glimlach valt niet te onderdrukken.

Wheeler en Danny proberen op scholen een energiedrankje genaamd Minotaur aan de man te brengen. Volgens Wheeler de mooiste baan van de wereld, Danny denkt daar anders over. Hij ziet het helemaal niet meer zitten en zijn leven raakt in een sleur. In een poging om uit deze sleur te komen vraagt hij zijn vriendin ten huwelijk, die dit weigert en het tot overmaat van ramp ook nog eens uitmaakt. Vanaf dat moment kan het Danny allemaal niks meer schelen en verkondigt hij op een school waar hij reclame moet maken voor Minotaur, dat het leven waardeloos is en dat het energiedrankje vergif is. Vervolgens zorgt hij voor nog meer problemen en overtreedt zelfs de wet.

Een rechter veroordeelt de twee tot 150 uur vrijwilligerswerk bij Sturdy Wings, een organisatie waar volwassenen de kameraad worden van kinderen. Wheeler krijgt de kleine macho Ronnie onder zijn hoede. Danny moet maatjes worden met Augie, een nerd van jewelste. Wheeler en Danny, die een voorbeeldfunctie moeten vervullen, weten zich geen raad met de kinderen. Ronnie scheldt iedereen verrot en Augie speelt in zijn vrije tijd het liefst ridder, terwijl hij op zijn leeftijd met meisjes zou moeten spelen. Maar langzaamaan beginnen Wheeler en Danny er meer schik in te krijgen, en het zelfs leuk te vinden. Danny raakt eindelijk een beetje uit zijn sleur. Maar zelfs bij Sturdy Wings komt het duo in de problemen.

De film komt wat moeizaam op gang, maar wordt naar het einde toe grappiger. Hoogstaande humor wordt het nergens, maar de grappen zijn zo flauw dat het vanzelf leuk wordt. Tja, je kunt zeggen wat je wilt, maar de glimlach wint het hier uiteindelijk toch wel van het gezeik over flauwe humor. Gezellig avondje popcorn.

Eigenlijk best een rukfilm, maar omdat ik toch geregeld enorm hardop moest lachen kan ik geen onvoldoende geven.

Vooral die leidster van dat buddy-klasje, ahaha, wat een rol zeg.

Die teksten zijn nu al legendarisch.

avatar van oruiz

oruiz

Edwin Pindahaai schreef:

ik dacht dat jij mensen haatte die recensies van zichzelf in dit forum plaatsen?? geintje hoor

avatar van wenniie

wenniie

Een super film, echt hilarisch.

Het heeft even geduurd voordat er weer zo'n echte leuke hilarische komedie uit is gekomen.

deze was super, zeker een aanrader.

oruiz schreef:

Maar dat doe ik ook.

avatar van The Oceanic Six

Best een teleurstelling....

Ik verwachtte veel van de film vanwege het script en door de aanwezigheid van Sean William Scott die me in veel films goed vermaakt.

Paul Rudd kende ik eigenlijk niet maar hij had een prima rol net als Scott. Aan hen lag het niet dat de film overall tegenviel.

Het concept was leuk, de uitwerking was veel te braaf, clichematig en zoetsappig. Altijd weer veranderen botte of lompe mensen in dit soort films in sullige goedzakken met het hart toch op de goede plek. Why? Zo zonde!

Het 1e kwartier vond ik erg geinig en nadat ze aan hun straf begonnen ook maar daarna zakte het heel snel in richting zooooo voorspelbaar.

Het hielp ook niet dat ik die 2 kinderen erg vervelend vond. Het kleine zwarte jochie (overdreven!) en de nerd (veel te cliche) stoorden me in plaats van dat ze me vermaakten. Gelukkig kwam er nog gelukkig af en toe de platte humor van Scott tussendoor of een aardige quote van Rudd. Je kan best een plot hebben met een nerd en zijn Dungeons en Dragons wereldje maar het werd hier wel heel erg overdreven. Ik ging me er aan storen.

Het einde was zeer voorspelbaar zoals het hele middenstuk maar eigenlijk was het ook wel weer geinig. Zoals de hele film eigenlijk plat en flauw was, maar niet echt slecht. Ik kan er ook geen onvoldoende voor geven, daarvoor had de film toch zeker wel een stel sterke oneliners en momenten.

Kortom; 3*

Wel aardig maar er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden.

Ik was juist erg blij dat er niet zoveel Sean William (afschuwelijk acteur) humor in zat.

avatar van elbundy

elbundy

Leuke en komische film, Christopher Mintz-Plasse (McLovin, Superbad) steelt toch weer de show. Het kleine jochie die door

Sean William Scott vermaakt moet worden is af en toe ook erg komisch, heb me alleen dood zitten ergeren aan de bazin van Sturdy Wings. Dat vond ik echt een vervelende onderbreking van de film. Sommige zullen de film kinderachtig en flauw vinden maar een lach valt niet te onder drukken. 4*

avatar van Waku

Waku

Wat begon als we aardige grappige en vermakelijke komdie eindigd toch wel snel naar wat flauwe en zoutloze komedie.

Alleen de verwijzingen naar de cult groep Kiss zorgden voor een glimlach.Niet echt bijzonder.

Meer kinder komedie al is daar het taalgebruik misschien weer wat te grof voor.

avatar van oruiz

oruiz

Edwin Pindahaai schreef:

Maar dat doe ik ook.

je moet niet zo hard zijn voor jezelf, joh.

Edwin Pindahaai

Nee maar dat ben ik ook niet.

avatar van IceBurner

IceBurner

Niet de film die ik gehoopt had.

Leuk om naar te kijken, maar niet geweldig. Ook had ik het gevoel dat het lang duurde voordat het verhaal echt begon.

avatar van e8212

e8212

Goeie film, leuk om te kijken.

avatar van Seifer

Seifer

Ik had er eigenlijk meer van verwacht, daardoor viel de film een beetje tegen.

Toen ik de film ging kijken had ik niet zo een hoge verwachtingen omdat ik niet echt wist waarover hij ging maar de film heeft me aangenaam verast want ik vond hem behoorlijk goed.

Het is de ideale film als je gewoon een film zoekt waar je niet al te veel bij moet nadenken, het verhaal zit vrij eenvoudig in elkaar maar er zit genoeg variatie in om te blijven boeien. Toen de film gedaan was wilde ik de film zo snel mogelijk vergeten om daarna nog eens te kijken, dus voor mij krijgt deze film een mooie 4

avatar van Don MN

Don MN

Role Models

Echt een meevaller.

Vooral als je verschillende komische personen bij elkaar zet, werkt de formule bij mij het beste. Paul Rudd veraste me zelfs en die Mintz-Plasse is alweer ijzersterk in een komedie. O.a. Joe Lo Truglio, Ken Jeong, A.D. Miles maar zeker de hoofdrolspelers zelfs de eeuwige Stiffler vermaken. De Littles worden zelfs een beetje uitgediept.

Conclusie

Voldoende kijkplezier door een hoop grappige mensen bij elkaar te gooien. Klinkt simpel en goedkoop, maar het werkt.