• 9.376.783 stemmen

Role Models (2008)

Komedie | 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 99 minuten / 101 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Seann William Scott, Paul Rudd en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 12 maart 2009

• Netflix Bekijk via Netflix
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Role Models

"They're about to get more than they plea-bargained for."

Twee vertegenwoordigers van een producent van energiedrankjes komen in de problemen, wanneer één van hen door liefdesverdriet grote schade aanricht. Ze worden door de rechter gedwongen om vrijwilligerswerk te doen, namelijk het Big Brother programma, waar ze allebei te maken krijgen met een probleemjongere die ze moeten begeleiden.

Danny Donahue

stiflerrrrrr!!!!!

leuke film

avatar van Conspiracy

Conspiracy

Toch een erg grappige film.

gister gezien in de sneak.

Grappen zijn goed geslaagd.

De kinderen stelen inderdaad de show en de KISS act is geweldig

avatar van vwtune

vwtune

Grappige film, die Ronnie was ook lache

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lijkt me erg leuk!

Maar op deze is al 143 keer op gestemd en hij moet nog uitkomen...

avatar van Conspiracy

Conspiracy

Hij draaide in de sneak preview dinsdag. Vandaar dat al heel veel mensen deze film hebben kunnen zien.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

:S, in 1 woord: SLECHT.

avatar van lykathea

lykathea

Eindelijk weer eens een komedie voortvloeiende uit de Apatow-stal (alhoewel de man er ditmaal zelf niet aan meegewerkt heeft, zijn de mensen die hij regelmatig cast wel weer van de partij) die wél een goede balans tussen komedie en drama weet te vinden.

Regelmatig werd er een tempo gecreëerd die behoorlijk goed werkte, en dat is prijzenswaardig, want daardoor is het duidelijke inferieure duo, Wheeler (Seann William Scott) en Ronnie (Bobb'e J. Thompson), veel minder storend dan als de focus te veel op hun zou liggen. Er zijn weldegelijk wat grappige momenten tussen de twee, maar de hele opzet van zo'n oversext grof puberaal jochie van 12 is eigenlijk al behoorlijk flauw, waardoor vrijwel al hun scenes uiteindelijk toch vervallen in wat inspiratieloze ongein, met wat uitstekende grapjes tussendoor daargelaten.

Danny (Paul Rudd) en Augie (Christopher Mintz-Plasse) daarentegen zijn een uitstekend duo. Mintz-Plasse is eigenlijk gedoemd om voor altijd het sukkeltje te spelen, hij kan dat ook zo goed! Leeft totaal in z'n "eigen" wereldje, terwijl je eigenlijk ziet dat de jonge alles behalve alleen is. Paul Rudd die met z'n uitstekende timing 'm ook nog eens in vrijwel alles, soms expres, soms niet, belachelijk maakt en je kan rekenen op hilariteit.

Het zij-verhaaltje van Rudd en Elizabeth Banks wordt niet door je strot gedrukt, zoals we dat wel zagen in Zack and Miri and Knocked Up, maar heeft dit keer maar een aantal scenes nodig om van "een beetje naar" tot "erg naar" tot "erg lief" te gaan. - Het is daardoor allemaal wat plastisch, maar dit is en blijft een komedie, en dat hebben regisseur David Wain (en co-writer Paul Rudd) gelukkig wél door.

avatar van AHWA

AHWA

De vergelijking met de Apatow-stal gaat hier inderdaad op. Ik heb weer hard moeten lachen om de dialogen die in deze film voorbij kwamen. Het manco met dit soort films is dat de eerste helft meestal grappig, maar dat de tweede helft tegenvalt omdat er toch een soort van spanningsboog gecreeerd moet worden. Uiteraard krijgen ze halverwege de film ruzie, en uiteraard komt alles weer goed maar daar gaat het niet om in dit soort films. Dit is een comedy, en als je door de verrassend weinig flauwe poep- en piesgrappen heen kunt kijken, zie je een film die met plezier gemaakt is.

Paul Rudd is perfect gecast voor dit soort rollen. Ik gok ook dat deze film geschreven is met hem in gedachten, het personage in ieder geval. Hij weet precies - of: hij kan niet veel anders - hoe je een cynistische, zelfhatende mensenhater neer moet zetten. Een van de grappigste momenten is als hij in het begin het podium op komt en het blikje Minotaur het publiek in trapt. Daar kijk je gauw doorheen, maar de manier waarop hij het doet is zo ongelofelijk droog. Er zijn weinig mensen die daar zo veel humor in kunnen leggen als Rudd.

Scott doet verder niet zo heel veel vernieuwends. Hij doet wat we van hem gewend zijn. Hij is de ladies man, maar de wisselwerking tussen hem en Ronnie werkt goed. Ook al vloekt Ronnie veel, ze weten het zo te doseren dat het elke keer weer grappig blijft.

Leuk om een aantal mensen uit de Apatow-stal terug te zien. Een van de drie jochies uit Drillbit Taylor, de man die Jonah Hill aanreed in Superbad, McLovin uiteraard, die waarschijnlijk voorgoed getypecast zal worden

Ik heb hiervan genoten. De film kakt niet in en de veldslag op het einde met Kiss-My-Anthia is gewoon hilarisch

Een dik verdiende 4.5* Inderdaad: 4.5*

avatar van Sergio

Sergio

Een leuke film vooral het begin, het eind was teveel flauwekul jammer .

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Ik verwachtte niet al te veel van deze film. Kan me immers geen film herinneren met Sean William Scott waar ik om zijn personage keihard heb moeten lachen. Wees gerust; dat lukt hem in deze film ook niet.

Is deze film bar slecht? Nee joh ben je mal. Heb me kostelijk vermaakt. De films is op geen enkel vlak echt origineel of vernieuwend. Echter is de allerkleinste acteur de man met de grootste effectiviteit. Bobb'e J. Thompson speelt een grofgebekt kind, dat geen enkele zin kan/wil uitspreken zonder scheldwoord(en). Hij speelt zijn rol echt heel leuk. Om hem lag ik ook enkel dubbel!

Is dit het enige pluspunt van de film. Ja, voor mij wel. Echter draagt de rest van de film ook wel z'n kiezelsteentje bij.

avatar van lykathea

lykathea

Sergio schreef:

Een leuke film vooral het begin, het eind was teveel flauwekul jammer .

Ik vond de film de gehele tijd lang behoorlijk constant in z'n flauwheid. Dat ze het daadwerkelijk aandurven om er zo'n eind van te maken, vind juist behoorlijk fijn

avatar van Lesrug

Lesrug

Lijkt me een leuke film. Ik heb de dvd wel liggen, maar heb 'm nog niet gezien.

Wat ik me afvraag.. wat betekend de 2008 die erboven staat? Want 2009 komt de film in de bios?

Grtz Guus

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het heeft me goed weten te vermaken

Beter dan dat ik van te voren had verwacht, vlot tempo en goede grappen.

Goed werkend duo trouwens

avatar van Keane1983

Keane1983

Een leuke comedy waar een paar zeer geslaagde momenten in zitten. Vooral (stifler...ik blijf hem zo zien) is hylarisch.

Nu moet ik heel erg eerlijk zeggen dat ik normaal veel meer van dit soort films geniet...maar aangezien ik van te voren een film heb gezien wat niet in dit plaatje past (Martyrs...deze heeft echt inpact gemaakt) kon ik mijn gedachten niet echt meer hiervanaf zetten.

Maargoed meer over deze film ...de kids in deze film zijn echt goed en heb kostelijk om hen gelachen

Het is niet iets wat we niet eerder gezien hebben en blijft het verhaal voorspelbaar, toch maar dat de pret niet drukken en kijk je met veel plezier naar deze vrolijke comedy met hier en daar een ontroerend tintje. De KISS-scene is echt briljant!!!

avatar van Lesrug

Lesrug

Erg gelachen, helemaal om Ronnie:D! Leuke film!

4.0

avatar van Dooz

Dooz

Vond er eerlijk gezegd niet zoveel aan....Beetje onzin bij elkaar.

avatar van the new guy

the new guy

Nee, tegenvaller. Met deze acteurs en dit plot verwacht je een flauwe doch hilarische film. Niets van dit alles, het hangt een beetje tussen twee genres in. Helaas.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Toevallig vanavond in een bus gezeten vol met van die fantasy-figuren. Tassen vol met tenues en kartonnen zwaarden. Toch bizar om te zien. Zaten helaas geen leden van Kiss-My-Anthia tussen.

avatar van condomafia

condomafia

ik had een hele andere film verwacht, maar heb me kostelijk vermaakt met deze film.

Een film die je wel op een zondag wel zou kijken niet egt super denderent maar een .. Grappige film, wel eens flauw .. Vooral Ronnie super kindje .. !!

avatar van wingstone

wingstone

Vrij slechte film, maar heb er toch wel om moeten lachen. Vooral het eind vond ik erg 'grappig'. Begrijp alleen niet dat hij pas zo laat in de bioscoop komt. Heb hem echt al lang gezien!

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Een erg grappige film. De moeite waard om eens te bekijken...

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Geen grensverleggende komedie, wel erg leuk.

Wat ik vooral fijn vind aan deze film is dat het verplichte 'drama-momentje' tussen alle grappen wat luchtiger is. Hierdoor blijft het tempo redelijk hoog en de film gaat hierdoor ook geen moment vervelen.

Natuurlijk is het verhaal redelijk ongeloofwaardig en zitten bijna alle standaard elementen maar toch is het leuk uitgewerkt. Vind Paul Rudd meestal wel grappig en hier laat hij dat ook weer zien, fantastisch gevoel voor timing en expressie. De humor van Scott kennen we inmiddels wel een beetje maar toch vond ik hem hier best grappig. Alleen dat 12 jaar oude oversexte jochie vond ik echt irritant, en totaal niet grappig. Gelukkig is McLovin er weer als übernerd, hopelijk gaan we hem meer zien in de toekomst!

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Had deze film toch iets harder verwacht, het was allemaal niet iets teveel sentiment en te weinig echte grappen. Toch mee vermaakt, maar een topper is dit absoluut niet.

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Niet leuk. Totaal niet mijn humor...

(draaide in de sneak)

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Kort maar krachtig: Gelachen 1 keer met de takelwagen, verder verloop van de film gewoon saai : 2,0

avatar van schimmel

schimmel

ASroma schreef:
stiflerrrrrr!!!!!

leuke film

HAHA das ook de reden waarom ik hem wou zien.
Ik vond hem zeker orgineel, ook de groene pis vond ik gek
Leuk verhaal en orgineel 3/5

avatar van alcapachino

alcapachino

origineel hou tog op leuk ?

absoluut

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Hij was iig een stuk leuker dan balls out; gary the tennis coach!

avatar van Saaimen

Saaimen

Ik heb wel gelachen om deze film, wel heerlijk voorspelbaar maar toch zaten er leuke grappen in zoals "the whispering eye" en dat kleine jochie speelt het echt geweldig, 3 sterren is netjes genoeg.....