Death Race (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Death Race
"Get ready for a killer race."
In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.
Jensen Ames
Gunner
Travis Colt
stormfox
Geweldige actie film!!
Als je de realisme met een korreltje zout neemt, dan is
het 2 uur genieten. Na deze film had ik zin om gelijk te
gaan gamen. Wat mij betreft mogen ze snel Deathrace 4000
gaan maken
Nasty
beste film man ! is tog vet als je van actie en wapens houd en helemaal van outos !
Ook na de reactie van Raymondhvh te hebben gelezen is me het niveau weer overduidelijk !
de grafhond
Jaco Baco, je carmageddon filmpje heeft me geinspireerd om hem weer te plaatsen op mijn pc. Bedankt, ik heb gisterennacht tot 3.00 uur weer fanatiek op mijn toetsenbord lopen rammen, waardoor ik me vanochtend verslapen heb!
Waarom is er van Carmageddon eigenlijk nooit een verfilming gemaakt?! Dat moet haast een net zo simpel verhaal worden als deze alleen dan meer bloed en pijnlijke momenten!!
Als jij nu met een cameratje komt ik heb nog een oude Kadet staan!!
Martijnnn
Tja je kunt The Death Race 2000 gaan kijken. Waar Carmageddon dus weer op gebaseerd is.
JacoBaco
Heey dat maakt mij dus een beetje verantwoordelijk voor het verslapen van jouw tijd.
Carmageddon heeft absoluut het vermogen om verfilmd te worden. Wellicht ontstaat er door deze film wel een nieuwe rage en dan komt Carmageddon ook nog wel aan de beurt.
Tegen die tijd moeten we het inderdaad zelf maar uitvoeren. Ik neem de camera wel mee dan en jij je oude Kadet.
JacoBaco
Klopt ja, maar als je die film nu ziet.
Echt super goedkoop, maar wel lachen.
brunette588
Heb hem van de week gezien en ik moet zeggen, in 1 woord een topfilm!
Normaal gezien ben ik van de romantische films en de drama´s maar mijn vriend wilde deze graag zien dus heb ik 1,5u boeiend meegekeken!
Spanning, liefde, actie in een film, superieur!
cafe1900
Mensen die dit waardeloos vinden en 'n lage waardering geven moeten niet naar dit soort films kijken. Dit is pure actie waarbij je niet hoeft na te denken en gewoon anderhalf uur geniet van 'n goeie actiefilm.
Lord of the Ings
Even genieten van wat actie met Jason Statham, altijd leuk!:D
maar niet meer dan dat! geen 'goede' film. Je moet er van houden wil je deze gaan kijken, anders is het niet de moeite waard.
mixmaster
tsja , ik moest even bijkomen van alle actie die in deze film te zien is.
ongelooflijk , de hele film door explosies , schieten , vechten , en natuurlijk racen.
ik vind dit soort films wel leuk om te zien maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat anderen dit soort films haten.
maar goed je weet eigenlijk van te voren wat je kan verwachten en vooral als jason statham de hoofdrol heeft.
wat een goeie films heeft die man al gespeeld zeg !!!
schimmel
Lekkere actie, heeel veel racen. 3/5 deel was racen van de film. Dat was erg vermakkelijk. Leuk einde. Gewoon top: 4/5
super film met veel actie en geweld
ik vind 1 van de beste film van 2008 samen met the dark knight
heb me geen ene minuut verveeld
Ik moest hem van hem hier een 3 geven voor de mooien vrouwen in deze film
Ik moest hem van hem hier een 3 geven voor de mooien vrouwen in deze film
en terecht anders kom ik bij je langs
xzaz
Gewoon een actie film was allemaal wel ok. Ook flink gelachen om sommige stukjes.
SilverShadow
Recensies over de film waren laag maar helemaal onterecht.
Super film met veel aktie en geweld.
Met veel plezier gekeken, zeker een aanrader.
pluislim
Wat een super film....dat is lang geleden..
Ik heb hem in de bios gezien en zat de hele film aan mijn stoel vast. Vond het zelfs jammer dat er pauze was.
Ottoman
mooie film, leuke scenes maar heeft geen inhoud. gewoon actie zonder verhaal
mooie film, leuke scenes maar heeft geen inhoud. gewoon actie zonder verhaal
hoezo geen verhaal?
de directrice van de gevangenis stuurt iemand om zijn vrouw te vermoorden zodat hij de leven van frankenstein kan innemen om zijn vrijheid weer terug te winnen.
dat vind jij geen verhaal?
luuk1988
Tieten schieten en helicopters, een genre wat bij mij meestal wel werkt. Toch kon deze film me niet ontzettend boeien. Ik ben meer van Statham gewend dan dit. De racescenes waren onduidelijk. (wie is wie) en er gebeurde wat mij betreft te veel dingen waar ik grote vraagtekens bij moest zetten.
Leuk voor een avondje vermaak niet meer dan dat. 3*
vinnieboy78
Lekkere actie.... Goed voor een heerlijk avondje vermaak als je van dit genre houd.
willemfilm
Een stoere film zonder enig realisme. Veel vaart en spectakel. Een film op het lijf geschreven van Jason Statham. Ik val niet op mannen maar ben jaloers op zijn kabels. Het verhaal en de zgn race is bijzaak. Wel leuk geen Crank, geen topper dus.
hub_011
Tieten schieten en helicopters, een genre wat bij mij meestal wel werkt. .
Tieten werkt bij mij het best

hoezo geen verhaal?
dat vind jij geen verhaal?

Nee is niet egt een verhaal vriend
eerder slaap verwekkend maar ja iedereen kijkt er anders tegen aan
Tonypulp
Vind dit geen goed verhaal hoor, kun je ook onmogelijk goed vinden maar er is natuurlijk wel degelijk Éen verhaal!
Nu weer lekker ontopic toch
Persoonlijke aanvallen zijn niet nodig
Riandus
Ik vond het zelf een geweldige film om naar te kijken
En de kleine beetjes humor die er soms in zijn gestopt vielen voor mij precies goed.
Daarbij komt ook nog een erg goed verhaal
Volgens mij toch echt een aanrader
Madecineman (moderator films)
Hoop nonsens verwijderd, chatten doe je maar ergens anders.
Shiloh
Echt een hele goede film. Heb er van genoten, einde vond ik best verrassend! Film zat goed in elkaar, en als je goed naar de auto's had gekeken ,wist je wie in welke auto zat....
Top, voor mij vijf volle punten waard!.
Sommige mensen zeuren altijd bij een film op de kleinste puntjes, maar je moet gewoon genieten en niet kijken welke minpunten er nu weer in zitten, want daarvoor ga je niet naar een film
JacoBaco
Hoe je het ook went of keert het verhaal is schaars ja.
Frankenstein de 1e verongelukt aan het begin van de film en kan nooit meer meedoen. Deze Frankenstein is razend populair en is een waar kijkcijferkanon wat dus weer een boel geld opleverd. Maar aangezien hij niet meer kan racen, zoeken ze een vervanger. Jensen Ames (Statham) is de geschikte persoon, want hij heeft al ervaring als coureur. Aangezien het altijd wel om geld draait, doen ze er al snel alles aan om er maar voor te zorgen dat dit geld er ook daadwerkelijk komt. Zo hebben ze die Death Race bedacht waar criminelen aan meedoen. Dus dan denk je al gauw: Ach, het zijn toch maar criminelen, laat ze elkaar lekker afslachten daar terwijl wij geamuseerd worden. De Directrice laat Jensen vrouw vermoorden door 1 van de gevangene, zodat ze een deal kan sluiten met hem om hem mee te laten doen met racen, zodat ze weer een hoop geld kunnen verdienen en hij als hij wint word hij vrijgesproken. De gevangene die zijn vrouw vermoord heeft, maakt Jensen verblijf in de gevangenis nog eens extra onaangenaam door met hem op de vuist te gaan tijdens het eten. Waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat hij nog liever de gevangenis uit wil of om hem te motiveren hem gewoon tijdens de race aan puin te schieten. Nou, hij gaat meedoen, een kleine intrige volgt, ontsnapt dus en eind goed al goed.

Death Race 4: Beyond Anarchy
2018