• 9.377.395 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van Car-freak

filmfilmfilm

gave film! lijkt wel gebaseerd op het spelletje death rally uit 1996

avatar van Kijzer

Kijzer

voor de actiefilm fanaten absoluut de moeite waard. snel en dynamisch, goede muziek en een typische jason statham.

het verhaal is wel verre van orgineel, en nog verder van een spannend plot. maar daarvoor moet je deze film gewoon niet kijken.

wil je actie, moet je deze kijken.

helaas voor de ratings, ben ik niet zo'n fan van dit soort films, dus een 2,5 omdat hij ondanks dat toch vermakelijk was.

avatar van Smi

Smi

Leuk filmpje.

Qua actie en al z'n cliche's zit je hier goed.

had iets meer diepgang in gemogen maar ik denk dat dat gewoon 't genre is.

Kijkt verder lekker weg en dankzij Jason Statham toch een tikkie interessanter dan de gemiddelde actie/spektakel

avatar van aerts007

aerts007

Weinig origineel,over the top actie en verschillende gaten in het verhaal. Echt hoogstaand werd er niet geacteerd.

Maaaaar.......,IQ op min 7,en dit is een spectaculair filmpje!

4*,en nu m'n IQ terug naar boven krijgen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Overduidelijk bedoelt om ons te tracteren op flitsende actie en nog eens flitsende actie. Even gauw een flinterdun verhaaltje bedenken en klaar.

Heerlijk af en toe zo'n film. Daar kan ik nu echt van genieten. De film ziet er overigens ook gelikt uit, maar tegelijkertijd weet het toch nog dat post-apocalyptische sfeertje te creëeren.

Leuk trouwens om te zien hoe ze op het einde wanneer ze ontsnappen uit de zwaarbewapende gevangenis door een lullig hekje heenrijden die een kind van 4 nog wel omver kan trappen. Maar wat maakt het uit. Als je van auto's houd met miniguns erop, stereotypes, veel goede actie, geen verhaal, dan moet je deze toch echt is gaan kijken.

avatar van vago

vago

heerlijkke film ik hou er wel van

en ik vind ook dat jason statham goeie films maakt van daar

avatar van ken1976

ken1976

goed verhaal , goeie akteurs , special effects waren top.

Echt een film die op Jason Statham's lijf staat geschreven. Ik heb genoten van de keiharde aktie en de droge humor in deze film

Lekker racen en laat de aktie maar beginnen!! Van deze film zouden ze ook een spel kunnen maken

kortom 4,5 sterren

avatar van JacoBaco

JacoBaco

ken1976 schreef:

Goh waar zal ik beginnen.. Carmageddon is een bestaande game die wel wat weg heeft van deze film. Dan heb je ook nog Rock & Roll Racing. Auto's die moeten racen en kunnen schieten. Dan had je ook nog Wipe-Out. Alleen die lijkt er nog het minst op. Maar waar ik hem nu echt het meest op vind lijken, is toch wel de game Twisted Metal en Vigilante 8.

avatar van MGpower

MGpower

Volgens mij is deze film eerder gebaseerd op dat soort spellen dan andersom. Er zijn zo ontzettend veel spelletjes die hier wat van weg hebben.

Goede actiefilm, en ook Statham acteert zoals gewoonlijk uitstekend. Het is niet zo dat de spanning er vanaf straalt, maar is zeker een aanrader voor een leuke filmavond met een fles bier en een bak chips

4 sterren van mij!

avatar van thoentje

thoentje

Prachtige Film! Jason Statham is de beste actie acteur van het moment. The bank job was ook een zalige film!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke actie film, vol met over de top actie en geweldige muziek.

Jason statham is de perfecte man voor deze rol, en doet het uitstekend!

Ontzettend goede actie film, die een dikke 4* verdient.

avatar van boldhead

boldhead

geweldige actie

avatar van vallon

vallon

een leuke actie film apart verhaal. mooie acties erin.

avatar van Toaster

Toaster

Een mooie actie film, Jason Statham een van de beste Actieacteurs van dit moment geeft weer een mooi actie pareltje naast o.a. Transporter en Chaos.

Lekker veel actie, en af en toe wat fantastische gore momenten. Het einde vond ik erg tegenvallen maar geen enkel film is perfect. Zeker het kijken waard voor elke actie/racefilm liefhebber.

avatar van Slynkin

Slynkin

Heerlijke actiefilm, die mij constant bleef boeien. Het enige minpunt waar ik me wat aan ergerde, is dat er in de actiescene's soms te veel shots achter elkaar waren geplakt. Vooral in de eerste actiescenes.

Verder is de film prima, de sfeer is goed neergezet, de verhaallijn is ok (soms wat cliche, maar zeker niet slecht) en Statham zit weer op z'n vertrouwde nest te knallen. Meer hoeft er van mij niet in zo'n soort actiefilm te zitten.

De sfeer in de film vond ik trouwens wel lijken op die in 'the running man'.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Carmegadon!!! zelfs de hoofdrolspeler lijkt op die gene in de game.

geweldige film. wachten op een deel 2 ???

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Geinige onzin , met veel wapengeweld en een goed gecaste Allen en Statham.

avatar van Xandertje

Xandertje

Jammer dat er niet meer van deze films gemaakt worden.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Is er in dit deel nog iets over van de Originele film?

avatar van roc12345

roc12345

Nou als je jason satham als hoofdrolspeler hebt dan ga je niet zo snel naar de bios het zou beter zijn met jhonny depp dat trekst de aandscht van biosliefhebbers nied een ouwe verrotte kale jason satham

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Wel een heeeeele lelijke poster..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

waarom dat weet je al

Jason Statham is een held!

En tja Johny Depp is nou eenmaal populair onder de 10 jarigen!

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Is dit á la The Running Man?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Nee, meer als Pirates of the Carribean maar dan met auto's ipv boten!

avatar van Toaster

Toaster

waarom dat weet je al

Ik zie Jason meer als Actie acteur dan Depp. Gooi depp maar in de drama films want Jack Sparrow was ook bagger na deel 1! Na Lock, Stock and Two smoking barrels was ik overtuigd van Statham een top acteur, vind ik.

avatar van braezz

braezz

waarom dat weet je al

Dus jij gaat alleen naar een film in de bioscoop als de naamsbekendheid van de acteur maar groot genoeg is.

Ik begrijp niet echt hoe je bij voorbaat al een mening kan geven. En hoe je Depp als actie figuur neer wilt gaan zetten begrijp ik al helemaal niet.

Op een sneetje hier en sneetje daar na, gebeurd er niets in Pirates om verder maar niet te spreken van Charlie and the Chocolate Factory of Finding Neverland.

P.s Depp is ouder dan Statham

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

dom wegkijken en niet nadenken 4.0

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

zoals hier boven mij een belangrijk advies: Hersens uitzetten!

domme actie, spektakel en nog af en toe grappig ook...

tis alleen een computerspel die je niet zelf mag spelen