• 9.376.124 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Benieuwd wat dit gaat worden...

avatar van FillumGek

FillumGek

Carmageddon was erg vet, de film Death Race 2000 was heel aardig en daarom kijk ik ook erg uit naar deze met over the top acteur Statham.

avatar van Max en Joep

avatar van Werwolf

Werwolf

Max en Joep schreef:

klinkt beetje Running Man achtig

Dacht ik ook meteen aan toen ik de omschrijving las.

avatar van clown

clown

Ben zeer benieuwd naar deze film, met een topacteur als Jason Statham moet het toch wel een spectakel worden.

avatar van Prudh

Prudh

Met een non-regisseur als W.S. Anderson hoeft dat niet per se....

avatar van sju

sju

Het origineel (Death Race 2000 uit 1975) was heerlijke cult-onzin, en voor een remake lijkt me Jason Statham uitermate geschikt. Alleen heeft de regisseur schijnbaar nog niets fatsoenlijks weten te bakken

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Prudh schreef:

Met een non-regisseur als W.S. Anderson hoeft dat niet per se....

kom kom... hoewel het geen top regisseur is, kun je een vermakelijke no-brainer best aan hem over laten toch?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jason Statham ziet er op die foto een beetje uit als die gast uit Carmageddon!

sju schreef:

Ik vond Event Horizon best een degelijke film. De rest was flut....

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Ja ja, blijf maar Anderson-bashen.

De man poept er anders wel behoorlijke films uit zo af en toe.

En ondanks kleine tekortkomingen kan ik ze altijd prima waarderen.

Ook naar deze kijk ik weer uit, Jason Statham lijkt me ook prima gecast.

avatar van Quaest

Max en Joep schreef:

Nee.

avatar van aerts007

aerts007

Waar heb ik dit nog gehoord?

Lijkt mij weinig origineel.....

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ligt het aan mij of wordt het gehele plot gewoon verteld in de trailer? Statham die onterecht in de gevangenis komt waarna blijkt dat Joan Allen hem erin heeft geluisd. Blijkbaar proberen ze mensen niet met het diepgaande verhaal te lokken.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Klinkt best wel vet kijk er erg naar uit!:)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Trailer was erg vet, lijkt me een coole actiefilm!! Niet nadenken, gewoon entertainment.

avatar van Treinneger

Treinneger

de trailer zag er goed uit, ik ga hem zeker kijken!

avatar van skipy05

skipy05

de trailer ziet er echt goed uit. en met Jason Statham kan dat ook niet anders. die moet ik zeker zien

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Lijkt me ontzettend vet, in de top van mijn watchlist.

avatar van Grgry

Grgry

Zelfde idee als Felon.. ( zelfde acteur zelfs xD )

Kijk er wel naar uit

avatar van lucdecoster

lucdecoster

De film gezien in Thailand, veel actie en best leuk. In de bioscoop is ie fantastisch. Je verveelt je geen moment. Het einde vond ik wel wat te eenvoudig.

avatar van BoonHeng

BoonHeng

Mijn vriendin en ik hebben de film gezien in een bioscoop in Thailand vandaag en we vonden het beiden een vette film. Goede actie (dat is met Jason Statham altijd wel gegarandeerd vind ik) en geen moment saai. Mijn vriendin wil tijdens een film nog wel eens in slaap vallen maar nu zaten we steeds op het puntje van onze stoel. Het had van mij wel wat bloediger gemogen maar je kunt niet alles hebben.. Tof dat ze in Thailand altijd lekker vroeg zijn met nieuwe films!

avatar van Bosniian

Bosniian

belooft heel wat

avatar van ralfsjam

ralfsjam

joh, ik was ook in thailand! vervelend he die ondertitels.... welke bios zat jij hahahaha

zeer over de top actie film, die toch wel lekker weg keek! perfecte film voor jongetjes die van auto's houden. mix tussen Arnold Zw. in The Running Man en mad max anno 2008? veel actie met stoere mannen in vreemde gevangenis. 3.5

avatar van Hankieh

Hankieh

LOL, gaan jullie allemaal speciaal naar Thailand voor die films of zo

Maar goed verhaal doet me beetje denken aan een andere film. Daar moeten gevangenen op een eiland het uitvechten tegen elkaar en mag der maar 1 overblijven die dan wint. Wat dan ook voor het publiek is.

Aan de ene kant vind ik het verhaal dom maar als mensen er voor naar Thailand gaan xD (grapje:P)...

Nee lijkt me wel wat aangezien Statham er weer in zit

Ik ben alleen niet echt zo'n fan van het genre films van de regisseur. Alleen AVP staat mij aan.

avatar van guylopez93

guylopez93

ben benieuwd

avatar van ethrellik

ethrellik

Jason Statham mag wel de beste acteur van de afgelopen jaren zijn; hij speelt gewoon geniaal.

avatar van aerts007

aerts007

ethrellik schreef:

( Altijd het zelfde type.!)

avatar van tbp

tbp

Grgry schreef:

Zelfde idee als Felon.. ( zelfde acteur zelfs xD )

Kijk er wel naar uit

Mmm kan me vergissen maar ben je niet in de war met Stephen Dorff hehe