- Home
- Death Race
- Filtered
Death Race (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Death Race
"Get ready for a killer race."
In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.
Jensen Ames
Guard Ulrich
Lists
Gunner
Travis Colt
Wat een geweldige film! Ik heb in lange tijd niet zon heerlijke actie spektakel film gezien die zo goed, zo hard en zo stoer was!
De film heeft geen uitgediept verhaal. Jensen wordt onterecht voor moord veroordeeld en naar de bajes op een eiland gestuurd waar hij er achter komt dat zijn vrouw door de gevangenisdirectice is laten vermoorden zodat hij als oud topper in de autosport de rol van de legendarische Frankenstein over kon nemen. Uiteraard is ook de persoon die zijn vrouw vermoorde op het eiland en Jensen ontdekt dat. Kortom, het plot is bepaald niet geloofwaardig maar who cares? Zolang er maar genoeg brute actie is!
En actie krijgen we. De ''death race'' bestaat uit 3 races en wat zijn ze ongelooflijk gaaf in beeld weergegeven! Er zitten zoveel actie's, geweldadigheden, explosies, brute kills en gave camerashots in, het kijkt echt heerlijk weg!
Uiteraard is dat zeer de verdienste van Jason Statham die onderhand 1 van mijn favoriete acteurs is geworden. Wat is hij cool! Dat Britse accent, die stoere kale kop, de cynische opmerkingen, het behoorlijk gespierde lijf. Een nieuwe actieheld voor de komende 10 jaar is opgestaan.
De film is dus gaaf maar niet erg origineel of bijzonder. Maar het einde zorgt nog voor een heerlijke wending als Jensen met nog een auto een afspraak heeft gemaakt om via een slinkse manier te ontsnappen. Dat was echt mooi gedaan en zag er heftig uit. En nog mooier was hoe de directrice alsnog dood ging. Ik rekende erop maar wist niet hoe het mogelijk zou zijn. Nou, met haar eigen bom dus! Prachtig!
Kortom, hele dikke aanrader voor elke actieliefhebber! De film is net The Condemned, maar dan met auto's. Zeer cool!
Uier
- 2006 berichten
Death Race, 90 minuten lang gemengde gevoelens.
Statham is een van mijn favoriete acteurs, op het gebied van actiefilms. P. Andersson staat helemaal niet hoog in mijn lijst van goede reggiseurs. Op Mortal Kombat na (meer uit nostalgisch oogpunt, dan kwaliteit) vind ik zijn films op een of andere manier niet zo boeiend als ze hadden kunnen zijn. Het ziet er allemaal wel spektaculair uit en budgetair is er ook niet mis, lijkt me. Echter is de manier waarop de film uitgebeeld wordt niet voldoende boeiend om voor mij de spanning vast te houden. Iets wat me tijdens AvP ook opviel.
Zo ook Death Race. Het ziet er allemaal leuk uit. Het verhaal heeft potentie en met de cast is niks mis. Echter wordt de film geen enkele keer spannend in de krappe 90 minuten dat 't duurt. Daarbij is de shock-camera weer volop van de partij, waardoor het allemaal soms erg onduidelijk is. Storende factor. Ook vind ik dat de karakters echt totaal niet noemenswaardig worden neergezet. Totaal geen sympathie of irritatie bij geen enkel persoon. Je leeft niet mee en meeleven hoort in elke film thuis. Domme actie, of niet...
Verder is de soundtrack wel prima. Net als de special effects en het gehalte van de actiescenes. Het blijft leuk om deze bombastiek te bekijken. Alleen jammer dat het zo weinig boeiend is.
Twijfel tussen 2.5* en 3.0*, maar vooralsnog het voordeel van de twijfel.
Vermakelijke remake die bol staat van de aktie. Na een veelbelovend begin zakt de film halverwege wel een beetje in en is het verhaal over het algemeen nogal voorspelbaar. Het einde is erg goedkoop en clichématig maar als hersenloos vermaak is het geheel aardig geslaagd. Redelijk.
Materny
Jason Statham weer eens op z'n best. Het is een man die zelden telleursteld, zelfs als hij in een film speelt die bedroevend slecht is. Er zijn niet veel eendimensionale acteurs waarover dat gezegd kan worden, vandaar dat een nieuwe Statham film voor mij automatisch reden is om het zo snel mogelijk te gaan zien.
Vandaag dus Death race :
Waar het om draait in deze film is simpel, pure onvervalste actie. En laat er geen misverstand over bestaan dat Death Race daarop alle verwachtingen waarmaakt. Snoeiharde crashes, constant het geratel van zware mitrailleurs die de auto's bewerken en ook redelijk wat harde close combat. Een simpele optelsom vertelt ons dan alles over het actiegehalte in deze film.
Maar een modern man wil meer dan alleen goede actie in een film. Toppers in dit genre vertonen namelijk meer dan alleen pure actie, en dat is juist hetgene waarin Death Race faalt. Ik ben sowieso geen grote fan Paul W.S. Anderson, die te weinig rendement weet te halen uit films die zeer zekers potentie bezitten. Death Race, had die potentie maar weet alleen te imponeren op het circuit. Buiten de races om is het een failure. Een keten van cliché's begint, zodra Statham voet binnen de poorten van de gevangenis zet.
De sadistische bewaarder, de onbetrouwbare directeur, de vijandigheid tussen de grote rivaal die uiteindelijk uitmondt in een vriendschap etc etc. Het is allemaal al gezien, alleen dan vaak stukken beter uitgevoerd.
Desondanks blijft deze film op een voldoende staan. In dit geval compenseert de sublieme actie veel van de gebreken die vrijwel de gehele film tentoon worden gesteld. De brute crashes en smakelijke kills neutraliseren veel van deze tekortkomingen.
thunderball
Deze vandaag gezien op de MM meeting (was gezellig!).
Leuke, spectaculaire actiefilm, zonder veel diepgang en echt goed acteren, hoewel je in de belangrijkste bijrollen toch wel een paar goede acteurs had (Joane Allen en Ian McShane zijn toch niet de eerste de besten!).
Wat ik eigenlijk wel jammer vond is dat er eigenlijk weinig van het oospronkelijke concept over blijft, wat de originele film zo leuk maakte (een oud vrouwtje: 20 punten!), ook de maatschappij kritische ondertoon is volledig verdwenen.
Wat overblijft is een primaire actie-/racefilm, niet echt mooi gefilmd, of in beeld gebracht, maar toch net spannend en opwindend genoeg om te kunnen vermaken.
Statham is zoals meestal goed gecast, maar zegt alles erg monotoon op en blijft toch vrij eendimensionaal.
Leuk trouwens om McShame eindelijk nog eens ergens in terug te zien, ik dacht dat ie onderhand dood was.
Ik geef hem een zeven, ofwel 3,5 ster.
JohnWilliams
Vandaag op de meeting van Tilburg was het erg leuk!
Maar er werd natuurlijk ook tijd vrij gemaakt voor een film en dat was deze.
Naar mijn mening echt een top film. Eigenlijk had ik er niet zo heel veel van gehoord maar ik vond echt iedereen wel goed spelen. Vooral Joan Allen en Jason Statham! Maar Statham vind ik sowieso wel een goed acteur. Van Allen wist ik het natuurlijk al. Veel gerace natuurlijk maar het pakte naar mijn mening erg goed uit. uitstekende muziek met veel elektrische gitaar en wat violen, erg goed natuurlijk vanwege de stijl van de film. Zoals Thunderball al zei, een prima actiefilm. Natuurlijk zijn er wel wat dingen waarvan je kunt zeggen: 'Voorspelbaar'! Maar dat vond ik nog geeneens zo erg.
Special Effects verdient wat mij betreft de grootste pluim omdat alles er goed uitzag. En niet te vergeten: De Stuntmannen! Wat ik in eerste instantie erg overdreven vond was die buldozer (om het zo maar te noemen), de truck van Joan Allen. Dat bloeddorstige monster dacht ik, wat is daar nou echt aan. Maar toch vond ik het best wel leuk eruit zien en pakte het naar mijn mening toch wel goed uit. Mijn stem is iets hoger dan van Materny en van Thunderball...4*.
stormfox
Geweldige actie film!!
Als je de realisme met een korreltje zout neemt, dan is
het 2 uur genieten. Na deze film had ik zin om gelijk te
gaan gamen. Wat mij betreft mogen ze snel Deathrace 4000
gaan maken
Martijnnn
In eerste instantie was ik nogal sceptisch over deze film, oke de film heeft Jason Statham, en een goed uitgangspunt, maar er bleek niet zo veel van het origineel over te zijn en werd er weer een cliché verhaaltje ingegooid, bovendien heeft de regisseur hiervoor enkel pruts films gemaakt.
Toch wou ik hem graag zien, auto actie, altijd goed. Daar bleek er heel veel van in te zitten, sterker nog, de hele film is één grote autorace, en wat voor een, spektakel van de bovenste plank, mooi gefilmd, duidelijk in beeld gebracht, ook al was de montage in het begin wel heel erg snel, shots van amper een seconde is toch iets te veel van het goede.
Later ging werd het beter (of ik ging er aan wennen), veel beter zelfs en alles werd lekker in beeld gebracht waarbij de crashes uitgebreid in beeld kwamen, heerlijk!
Erg leuk ook om fragmenten uit het Death Race tv programma te zien, lekker overdreven promotie filmpjes en een ultra coole over the top presentatie van de rijders alsof het een computer spel was, eigenlijk leek het daar allemaal wel op, maar dan wel op een positieve manier.
Ook brengt Anderson naast toch wel heel veel overeenkomsten met het origineel een aantal heel leuke nieuwe ideeën in de film, wapens krijg je doormiddel van pickups (game on
) en die road block die uit de grond komt opzetten. Ook pas wapens beschikbaar stellen in de latere rondes, klasse!
De film heeft zeker zijn minpunten, en op een oscar hoeft hij helemaal niet te rekenen, maar dat weegt allemaal lang niet op tegen de lol die deze film weet te brengen, lang geleden dat ik zoveel lol heb gehad met niets anders dan actie, alsof ik weer als 12 jarig jochie leef die de zoveelste Arnold Swarzenegger film mag zien.
Vermakelijke hersenloze pulp, echt een Roger Corman revival.
Statham doet wat hij moet doen (nors brommen, stoer kijken en zeer goed gespierd zijn) en wat toffe wagens en fijne damesachterwerken doen de rest.
Morgen weer vergeten, maar toch grappig.
DVD-T
Ik was er een beetje huiverig voor dat Paul W.S. Anderson aan het roer van deze film stond.Maar met Event Horizon en deze hoogst vermakelijke film bewijst de beste man dat hij het wel in zich heeft om een goede film af te leveren.
Eerder dit jaar werden we door Marshall al getrakteerd op het post-apocalyptische en vermakelijke pulp filmpje Doomsday.En Anderson maakt daar nummer 2 van.Misschien dat het genre hiermee een kleine comeback kan maken, net als de zombie revival een tijdje terug.
Het verhaal zit vol met plotholes, maar in een film over Death Race gaat het natuurlijk om de Race's zelf en die zijn schitterend in beeld gebracht.Vol met grote explosie's een hoop bloed en veel vaart razen we over het gevangenis circuit.De actie is dan ook meer dan prima.Buiten het circuit is het niet erg interessant, een beetje cliché zelfs.De man die onterecht vast zit, een stel slechterikken die niet het beste met hem voor hebben, een gemene bewaarder enz. enz..Dit werd door mij niet echt als storend ervaren omdat het wel met een knipoog, dus niet al te serieus gebracht werd.
Statham is weer lekker op dreef en ook de rest van de cast lijkt er veel plezier in te hebben.De muziek was voor wel erg standaard, dus veel hip-hop en harde rock.Dus vooral een film die het van de lekkere actie moet hebben en een leuke setting.Pure fun!!
Goldenskull
Lekker hersenloos knallen. Dit is nou typisch zo'n film waar het acteerwerk me weinig kan schelen. Vooral die truck is echt bruut. Alleen dat in/uit/in/uit-zoom camerawerk was soms erg irritant. Jammer dat het wat voorspelbaar is en het einde wat clichérijk, maar toch gewoon een vermakelijke film en de actie maakt een hoop goed.
Shinobi
Tja, walt valt er over deze film te zeggen. Het verhaal gaat nergens over, het acteerwerk kan beter. Maar de actie is zo bruut en erg goed in beeld gebracht.
Gewoon je verstand op 0 zetten en genieten maar.
Alleen snap ik niet zo goed waarom mensen hier 4 sterren of hoger voor geven, deze film is maximaal 3, 5 sterren waard vind ik.
En krijgt van mij ook nipt 3, 5 sterren.
Stelt als verhaal geen ene moer voor maar wanwege de actie blijft hij toch het aankijken waard.
Jason Statham acteerde eigenlijk zoals in al zijn films namelijk emotieloos.
dutchtuga
Had hier, met zelfs Anderson aan het roer, toch iets meer fun van verwacht. Met een dergelijk concept kan je je als regisseur helemaal laten gaan, maar Death Race voelt te braaf aan. Eén of twee kills waren de moeite waard maar de rest valt teveel binnen het 'veilige'. Jammer ook dat het uitgangspunt van de Death Race is veranderd t.o.v. het origineel. Het is teveel een kwestie van Good vs Evil en het bijkomend moralistisch gezever. Verder doet de film te erg zijn best om stoer te zijn en is Statham een poser van jewelste. Jammere poging.
FillumGek
Statham flikt het weer.
Sinds Transporter, Crank en eigenlijk ook een beetje Italian Job heeft deze acteur m'n interesse weten te wekken. Misschien een beetje een eenzijdig acteur; veelal stoer kijken, droge opmerkingen maken en als een ware Rambo tientallen slechteriken afmaken, al dan niet met twee vingers in de neus. Maar wat is daar verkeerd aan? Helemaal niks. Je moet gewoon doen waar je het beste in bent en Statham heeft ondertussen wel laten zien dat dit hem op het lijf geschreven staat.
Toen ik voor de eerste keer over de film hoorde was ik erg enthousiast. Ik hoopte eigenlijk op een Carmageddon verfilming. Deze is toch net iets anders. Grootste verschil is dat je hier geen mensen hoeft over te rijden voor punten. Ook is de film wat braver dan de game waar jaren geleden zo enorm veel ophef over ontstond.
Het verhaal is minimaal, geen verrassing en vol clichés. Het draait hier maar om één ding en dat is de actie. Ruige muziek, vlotte montage, explosies, ronkende motoren en een druppie bloed vatten de film perfect samen. Het racen was goed in beeld gebracht, hoewel het soms een beetje in herhaling viel. Ik zag teveel mitrailleurs en te weinig speciale wapens. Soms was het ook allemaal wat braaf. Komt misschien omdat je toch gaat zoeken naar overeenkomsten met Carmageddon. Zo miste ik geflipte personages. De coureurs in deze film zijn eigenlijk maar saaie mensen zonder interessant achtergrond verhaal. Alleen Frankenstein, ook bekend van het soortgelijke Death Race 2000, was best imponerend. Je ziet niet erg veel bloed, wel explosies en crashes, maar die zijn in zoveel films te zien. Hoe die enorme vrachtwagen verongelukte was dan wel weer erg spectaculair.
De ontsnapping was weer perfect gedaan, heerlijk om naar zoiets te kijken. De setting vond ik trouwens wel iets te modern voor 2012, maar verder niet zo storend. Een geslaagde film die met iets meer lef nog hoger had kunnen scoren.
otherfool
Na het kinderachtige gepruts van Speed Racer is Death Race een verademing; geen overdreven computer geneuzel maar rauwe actie in een grimmige setting. Statham begint een favorietje te worden in een verder aardig, zij het compleet hersenloos, werkje dat niets pretendeert dat het niet is. Jammer alleen van het slotkwartier.
3 ruime sterren, aanrader in het verstand op 0 genre.
Leland Palmer
Redelijke film. Erg vermakelijk, dat zeker, maar veel stelt het niet voor. Statham is cool, zoals altijd en is één van de grootste pluspunten in de film. Daarnaast is de sfeer uitstekend, maar waren de races wat te braaf. Een paar keer werd er één leuk vermoord of geramd, maar over het algemeen had ik toch wel wat meer willen zien wat dat betreft. Njah, voor de rest weer de nodige cliché's, voorspelbaarheid e.d. De film kijkt lekker weg, maar het einde doet dan weer wat afbreuk aan het geheel. Leuke film voor een keer, maar ook weer één die me waarschijnlijk niet lang bijblijft.
Madecineman (moderator films)
Best vermakelijke 'no-brainer'. Bevat precies die ingrediënten die (vooral) het mannelijk deel van de natie graag wil zien naar een dag noeste arbeid.
Auto-achtervolgingen, veel geweld, veel kogels, veel dooien en vooral veel pyrotechnisch gestunt. O, ja en een paar hete chicka's natuurlijk... Testosteron stroomt in overvloed.
Echt origineel is het natuurlijk allemaal niet, dit concept is inmiddels al vaker en beter gedaan. Het verhaaltje is net zo ingewikkeld als Nascar-racen maar doet er eigenlijk ook maar weinig toe . De gebruikte automobielen zijn behoorlijk ruig, het camerawerk is nogal... uhmm... dynamisch. Vaak een beetje te zelfs wat de actiescènes zeker niet altijd ten goed komt. Die schildjes op het circuit deden me wel erg denken aan een Playstation gebeuren trouwens.
Statham doet wat hij moet doen en dat is vaak voor die, recht-toe recht-aan, van dik hout zaagt men planken, actiegebeuren prima. Geloof trouwens dat hij best wel wat uurtjes in de sportschool moet doorbrengen tegenwoordig, de show-off met z'n wasbordje
Ook jammer van het slappe einde (vooral dat de ontsnapping dus helemaal niet zo moeilijk bleek te zijn) en de nogal verkeerde muziekkeuze, Hip-Hop en Rock die net dat beetje street-credibility mist.
Kleine 3*
Prudh
Waardeloos brokje ellende. Hersenloze actiepulp kan zo leuk zijn, maar Death Race vliegt hard uit de bocht. Die Anderson neemt het allemaal veel te serieus, waardoor elk cliché gewoon maar een cliché blijft. Slecht getimede oneliners zijn dus alleen maar slecht, in plaats van slecht én grappig. Eén magere ster voor de mooie setting, de keuze voor een aantrekkelijke vrouw als corrupte gevangenisdirecteur en die power ups tijdens het racen. Verder snel vergeten.
Captain Pervert
"Death Race" is voorspelbaar in positieve en negatieve zin: het is precies wat je ervan verwacht, vette actie, en die krijg je. Da's positief. Negatief is natuurlijk het voorspelbare verhaaltje. Het is eigenlijk een herhaling van "The Running Man" (met Arnie S.) maar dan met auto's.
Maar het is zeker wel een onderhoudende film met goed stuntwerk, veel meer zit er niet in, maar dat is ook niet de bedoeling denk ik.
P.S. ik zal even de plotsamenvatting veranderen, want het is zeker geen post-apocalyptische wereld, eerder 'de nabije toekomst'.
Bij vlagen vermakelijk, maar veelal te voorspelbare stoerdoenerij. Het origineel is leuker...
WhoKnowZ
Tegenvaller. Het is inderdaad een pure actiefilm, en dat was ook wat ik ervan verwachtte. Maar er was niets origineel of vernieuwend aan. De actie was veel te eenzijdig. Ontploffing na ontploffing. Crash na crash en wat machinegeratel ertussen. De personages konden voor mijn part veel gevarieerder, creatiever gemaakt worden. Er had kortweg veel meer ingezeten. Een beetje Fast & Furious maar met wapens.
Ik heb mij ook ongelofelijk geïrriteerd aan de korte speech net voor de aftiteling. Een film als deze heeft geen nood aan een moraal.
Vraagje: Haalt deze film zijn inspiratie uit een computerspel? Ik kan me vaag namelijk deze fantastische game nog herinneren. Of is de game gebaseerd op de film uit 1975 (Death Race 2000)?
2.0 *
At_Rewrite-
Echt een droom al sinds mijn vroegere game-jaren.
Was altijd al zo verslaafd aan dit soort race-games, en dan is het natuurlijk helemaal top, als wanneer er ook nog een film word over gemaakt.
Die special effects waar top en ik vond de verhaallijn ook niet verkeerd.
Een mooie actie met een beetje humoristische film, zeker aan te raden.
Fijn filmpje.
Visueel mooi grimmig en de hele film lang consequent gebracht. Camerawerk is sterk, helpt de actie nog wat actierijker te worden.
Statham vond ik wat minder, komt eigenlijk niet zo goed uit de verf vond ik, verder ook nogal vreemd dat de eerste twee races nogal overbodig zijn, je eigenlijk gewoon beter een beetje achteraan het pack kan rijden (want het is toch race 3 die telt) en je een halve lap blijkbaar zo hebt ingehaald, maar vooraan nooit weg kan komen. Iets meer aandacht aan dat stuk was toch wel leuk geweest.
Verder leuke actie, paar mooie crashes, arsenalen aan kogelgeweld en wat fijn gerace. Parcourtjes zijn ook aardig maar hadden iets spannender gemogen. Power-ups en de race intro maken het wel allemaal erg "game"proof, maar stoort niet bij een luchtig filmpje als dit.
Verder zijn de wagentjes een beetje platjes, zelfs de enorm truck. Had wat leuker gestyled kunnen worden. Ook de muziek is compleet flut, beetje fake-stoere rock en hiphop die nogal doel mist.
Tussendoor drama en serieux was wat misplaatst, een goeie 105 minuten voor een film als deze ook, had makkelijk in 90 minuten gekund, maar WS Anderson maakt er een leuk potje van. Eerste keer dat ik hem iets goeds zie doen met een leuk concept.
Jiv
Op voorhand had ik mijn twijfels bij het idee van deze film. Aan de omschrijving te lezen had deze film naar mijn mening alle ingredienten voor een hele gare actie-film. Ik ben hem, vanwege de hoge waardering en het aantal stemmen, als nog maar gaan kijken...
...En ik moet zeggen dat ik hem zeer vermakelijk vond! Het concept is echt vet uitgewerkt. De intro was best aardig, ik kreeg wel daadwerkelijk het gevoel alsof ik in de toekomst was beland. Bij de eerste race-scene echter dacht ik even dat het een hele lange avond ging worden, vanwege de overdreven veel-bewegende cameratechniek, maar ook dat bleek uiteindelijk zeer leuk uitgewerkt. De bruutheid in de film is een van de verrassingselementen in de film, ik ben niet vies van leedvermaak. Er waren nog wel wat andere positieve puntjes maar die vind ik niet echt waard om te behandelen. Wat ik wel even wil zeggen is bepaalde stukken wel erg ongeloofwaardig zijn... Maargoed, die verklap ik niet. Anders word het toch eruit gefilmd.
Dus als je twijfelt, kijk maar gewoon... het is best relaxt
tukkerstein
Een van de beste actiefilms van de afgelopen jaren. Niet zo'n zouteloze nep actiefilm met vooral veel onnodig drama en verhaal, maar gewoon een lekker simpel en overdreven verhaal om de actiescènes een plaatsje te geven. En de actiescenes zijn echt hard: er wordt zowel hard gevochten en gemoord (met af en toe wat goede gore), als dat er voertuigen kapot worden geknald. Einde is leuk bedacht, en Jason Statham is weer perfect als actieheld.
4*, is wat het belooft.
Awake78
Het keek behoorlijk lekker weg, je hoeft gelukkig ook geen moeite te doen voor het verhaal want dat is meer een omhulsel voor anderhalf uur spetterend vermaak.
De Deathrace zelf leek in meerdere opzichten op een game. Erg origineel was het helaas allemaal niet en hadden veel leukere opties en regels kunnen verzinnen, maar dat zat er helaas niet in. Lekker bloederig is ie wel!
Actie was top en haalt het gemiddelde toch nog naar een voldoende. Leuk avondje film.
skip
Statham staat voor sterke en harde actie, man is geknipt voor dit soort films. Film komt krachtig over en is lekker spannend meer kun je er ook niet van zeggen. Maar zeker goed in zijn soort 4*
Near_Dark
Deze heb'k eind vorig jaar gezien in Kinepolis Brussel.
Heb je ooit al zo'n Arcade-racer gespeeld op je Nintendo of Playstation...?
Je weet wel: " Mario Kart " of " Wipeout ", waarbij je power-ups kan verzamelen door over gemarkeerde panelen op de baan te rijden..?
Wel, deze film is exact hetzelfde, maar dan met betere graphics
Het is een overdonderend actiespectakel dat spijtig genoeg niet wordt ondersteund door een boeiend verhaal
Als film is hij gebuisd, maar in het genre der B-Pulp actiefilms is deze best te genieten, vooral op een groot cinemascherm
6,5/10, enkel voor de onverbeterlijke actiefans (zoals ik
de anderen doen er goed aan hier in een wijde boog omheen te lopen

Death Race 4: Beyond Anarchy
2018