• 9.377.892 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Ja het waren drukke daagjes voor mij. In de bios heb ik gezien: Babylon A.D., Death Race, Eagle Eye en Tropic Thunder.

Death Race is voor mij, op het vlak van beleving, een lekkere ouderwetse actie knaller. Na de vele teleurstellingen die de bios in 2008 rijker is, heb ik me heerlijk vermaakt bij deze film. Ik had er geen hoge verwachtingen van. Ik wist niet eens wie de film had geregiseerd en was dan ook aangenaam verrast toen ik zijn naam zag staan op het scherm ( ik was immers al fan van Mortal Kombat, Resident Evil en AvP ) Mr Anderson pakt het zeer goed aan. Auto’s aan de anabolen, dudes met een overdosis aan testosteron en ladies met sex appeal. Vooral veel sex appeal!

Ze zijn in Hollywood er achter gekomen dat de fysieke actie sequences uit de A-Team en Knight Rider niet meer voldoen. Ben dus verheugd om te zien dat ze op dit gebied ( al dan niet met behulp van computer effecten ) de grenzen steeds verleggen.

Ik zag in de film inderdaad het zelfde soort sfeertje als bij The Running Man. Dat geeft de film ook net dat beetje extra.

Tot slot. Ik blijf het zeggen; snap echt niet dat sommige ‘acteurs’ mogen deel nemen aan welke film dan ook! Zoals bij deze film, Tyrese. Pffff…… Gelukkig is er Statham. Niet de duurste acteur uit het wereldje, maar hij levert in ieder geval een resultaat af, naar behoren. Laat Transporter 3 nu maar gauw in de bios komen.

avatar van gertjantc

gertjantc

Ik vond het een goeie film.

Zeker het bekijken waard.

Hij lijkt me echt super vet!

ik heb alleen nog een trailer gezien,

maar die acteur is goed!!

ik geef nu een 4*

maar als ik hem tegen vind valleen niet meer

maar ik denk dat ik hem super leuk vind!

avatar van Mescalino

Mescalino

Jaxxx schreef:

Is dit á la The Running Man?

Dat was ook mijn eerste gedachten....

avatar van starbright boy

Mescalino schreef:

Dat was ook mijn eerste gedachten....

Het is een remake van Death Race 2000 en die is toch wel een stuk ouder dan The Running Man.

avatar van mikey

mikey

Lijkt me wel lache, deze film.

avatar van Dutchero

Dutchero

2012: US economy collapses.....

Maak daar maar 2008 van.

Ga m zeker zien, lijkt me leuk.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Hmm inderdaad lijkt het verhaal een beetje veel op Running Man maar toch MOET ik deze nieuwe van Statham gaan zien.

Zoals al eerder gezegd is hij DE actieheld van het moment.

avatar van Jekiboso

Jekiboso

roc12345 schreef:

Nou als je jason satham als hoofdrolspeler hebt dan ga je niet zo snel naar de bios het zou beter zijn met jhonny depp dat trekst de aandscht van biosliefhebbers nied een ouwe verrotte kale jason satham

waarom dat weet je al

WTF? Stafham schopt kont! En een puntje hier en daar aan het einde van een zin zou niet verkeerd zijn....

**edit** roc : 17 jaar. Laat maar. Gewoon een rebelse puber.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Een paar leuke momenten kunnen niet verhullen dat Death Race toch echt een slechte film is. Paul W.S. Anderson weet cliché op cliché te stapelen, en dan van het ergste soort. Met name de scènes waarin er niet geknokt of geraced wordt, vallen van lamlendigheid uit elkaar en iedereen acteert op de automatische piloot. Dit alles had niet uitgemaakt als de actie-scènes maar goed in elkaar zaten. En helaas, want er zijn inderdaad maar een paar leuke momenten, begraven onder een berg van slecht gefilmde (irritante shaky cam/close ups) scènes.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

starbright boy schreef:

Hmm interessant, ik ben van de ene kant wel benieuwd naar deze film, maar van de andere kant niet! Omdat ik Mister P. Anderson uit de grond van mn hart haat! Vanwege het feit dat die 2 o zo mooie franchises kinderlijk verpest heeft (Alien & Predator). Daarom boycot ik z'n films in de bios, want dat heeft me toch te veel pijn gedaan.

avatar van just_ray

* transporter 1, 2, 3

* Snatch

* Revolver

* Mean machine

en dan kom jij met Johny Depp?

succes met johny,

geef mij maar Jason.

Ben zeer benieuwd naar deze film. Over het algemeen vind ik onrealistische films in deze mate niet erg aanlokkelijk maar juist omdat hij erin speelt trekt het me aan.

avatar van triqo

triqo

Statham leuk ja, alleen hoop niet dat hij nu WEER zo'n rol heeft als in alle andere films, begin dat wel een beetje zat te worden..

Zelfde verhaal bij Jack Nicholson die na One flew ook veel van dezelfde types speelde...

waarom dat weet je al

Jason Statham is een super acteur. Hij doet het altijd goed in actiefilms. Nieuwe : Bank Job was ook weer goed!

Johnny Depp komt meer op zijn plaats in Pirates of Sweeney Todd.

En PS het is STATHAM en geen SATHAM!

avatar van roc12345

roc12345

oke oke oke jason STATHAM FANS

hij is redelijk maar niet top

nou blij

avatar van Don MN

Don MN

Alle Statham fans geven 5*

Logisch dat hij zo'n hoge rating heeft.

Ik zal niet uit principe een lage beoordeling geven, aangezien ik de film niet gezien heb.

Ik weet zeker dat deze nooit een niveau van topactiefilm haalt:

-Casino Royale

-Die Hard 4.0

-The Rock

In de Guy Ritchie-films ben ik wel van hem te spreken.

Of een film goed is zal altijd voor mensen persoonlijk zijn, maar er zijn ook duidelijke kwalitatieve verschillen.

Ps. de discussie tussen wie beter kan acteren Statham of Depp gaat me veel te ver. Depp's grote acteertalent en variabele rollen verpulveren dezelfde persoon die Statham opnieuw speelt. Een Ferrari met een Hyundai vergelijken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoe kun je nou een recensie geven als je de film niet gezien hebt...

avatar van N811

N811

Remake van de eerste film van stalone toch?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Mwah volgens mij is er niet veel meer over van dat origineel, het ziet er naar uit dat ze alleen de naam en het idee van het racen gemeen hebben.

avatar van kloostb

kloostb

film is remake klopt, en daar houd ook alles op

Is een goede film mooi camara werk rauwe actie.Jason is weer op zijn best in deze rol.

Verwacht geen diepgaand verhaal maar wel een vlot verlopend film.

een dikke 4

avatar van Nephilim

Nephilim

evelienveldman schreef:

Johnny Depp komt meer op zijn plaats in Pirates of Sweeney Todd.

En PS het is STATHAM en geen SATHAM!

Je hebt duidelijk te weinig Depp films gezien. Die gast kan je in zowat elk type film casten en hij acteerd de sterren van de hemel. Kan je van Statham niet zeggen. Leuk acteur hoor maar hij is een actiefilm acteur. Een moderne incarnatie van de actie helden uit de jaren 80.

Verder lijkt de film me wel aardig al irriteert het me wel weer dat Hollywood WEER het zo nodig vond om een remake te maken. Het origineel is heerlijk campy en veel scherper. Deze lijkt meer een verfilming van Twisted Metal.

Laat ze eens wat origineels bedenken.

avatar van mierenmark

mierenmark

waar zijn de lamborghini's en ferrari's in deze film???

avatar van 606

erg leuke actie en vette race gebeuren.

avatar van necromancer

necromancer

Vandaag gezien (erg gezellig) en de film krijgt 3 sterren van mij. Af en toe iets te voorspelbaar en weinig diepgang van de karakters. Wel veel vette acties.

avatar van Materny

Materny

Jason Statham weer eens op z'n best. Het is een man die zelden telleursteld, zelfs als hij in een film speelt die bedroevend slecht is. Er zijn niet veel eendimensionale acteurs waarover dat gezegd kan worden, vandaar dat een nieuwe Statham film voor mij automatisch reden is om het zo snel mogelijk te gaan zien.

Vandaag dus Death race :
Waar het om draait in deze film is simpel, pure onvervalste actie. En laat er geen misverstand over bestaan dat Death Race daarop alle verwachtingen waarmaakt. Snoeiharde crashes, constant het geratel van zware mitrailleurs die de auto's bewerken en ook redelijk wat harde close combat. Een simpele optelsom vertelt ons dan alles over het actiegehalte in deze film.

Maar een modern man wil meer dan alleen goede actie in een film. Toppers in dit genre vertonen namelijk meer dan alleen pure actie, en dat is juist hetgene waarin Death Race faalt. Ik ben sowieso geen grote fan Paul W.S. Anderson, die te weinig rendement weet te halen uit films die zeer zekers potentie bezitten. Death Race, had die potentie maar weet alleen te imponeren op het circuit. Buiten de races om is het een failure. Een keten van cliché's begint, zodra Statham voet binnen de poorten van de gevangenis zet.
De sadistische bewaarder, de onbetrouwbare directeur, de vijandigheid tussen de grote rivaal die uiteindelijk uitmondt in een vriendschap etc etc. Het is allemaal al gezien, alleen dan vaak stukken beter uitgevoerd.

Desondanks blijft deze film op een voldoende staan. In dit geval compenseert de sublieme actie veel van de gebreken die vrijwel de gehele film tentoon worden gesteld. De brute crashes en smakelijke kills neutraliseren veel van deze tekortkomingen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag gezien op de MM meeting (was gezellig!).

Leuke, spectaculaire actiefilm, zonder veel diepgang en echt goed acteren, hoewel je in de belangrijkste bijrollen toch wel een paar goede acteurs had (Joane Allen en Ian McShane zijn toch niet de eerste de besten!).

Wat ik eigenlijk wel jammer vond is dat er eigenlijk weinig van het oospronkelijke concept over blijft, wat de originele film zo leuk maakte (een oud vrouwtje: 20 punten!), ook de maatschappij kritische ondertoon is volledig verdwenen.

Wat overblijft is een primaire actie-/racefilm, niet echt mooi gefilmd, of in beeld gebracht, maar toch net spannend en opwindend genoeg om te kunnen vermaken.

Statham is zoals meestal goed gecast, maar zegt alles erg monotoon op en blijft toch vrij eendimensionaal.

Leuk trouwens om McShame eindelijk nog eens ergens in terug te zien, ik dacht dat ie onderhand dood was.

Ik geef hem een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Vandaag op de meeting van Tilburg was het erg leuk!
Maar er werd natuurlijk ook tijd vrij gemaakt voor een film en dat was deze.

Naar mijn mening echt een top film. Eigenlijk had ik er niet zo heel veel van gehoord maar ik vond echt iedereen wel goed spelen. Vooral Joan Allen en Jason Statham! Maar Statham vind ik sowieso wel een goed acteur. Van Allen wist ik het natuurlijk al. Veel gerace natuurlijk maar het pakte naar mijn mening erg goed uit. uitstekende muziek met veel elektrische gitaar en wat violen, erg goed natuurlijk vanwege de stijl van de film. Zoals Thunderball al zei, een prima actiefilm. Natuurlijk zijn er wel wat dingen waarvan je kunt zeggen: 'Voorspelbaar'! Maar dat vond ik nog geeneens zo erg.

Special Effects verdient wat mij betreft de grootste pluim omdat alles er goed uitzag. En niet te vergeten: De Stuntmannen! Wat ik in eerste instantie erg overdreven vond was die buldozer (om het zo maar te noemen), de truck van Joan Allen. Dat bloeddorstige monster dacht ik, wat is daar nou echt aan. Maar toch vond ik het best wel leuk eruit zien en pakte het naar mijn mening toch wel goed uit. Mijn stem is iets hoger dan van Materny en van Thunderball...4*.

avatar van mdentener

mdentener

Jason Statham. Super acteur! Keer op keer. Ik hoop in deze film weer. Ben benieuwd

avatar van taborano

taborano

Als je deze vind tegenvallen, ben je een beetje dom geweest.

Niet omdat het zo'n goeie film is, maar omdat je hier toch wel duidelijk vantevoren kunt weten wat je verwachten kunt.

De film voldeed aan mijn verwachtingen, dus geen verspilde tijd, en mijn zoon van 14 vind dit natuurlijk helemaal geweldig.

3***

avatar van unknown