• 9.378.849 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van Xen0n

Xen0n

Hele erge vette film, dit zijn de echte over de top actiefilms. Helemaal goed voor een dikke anderhalf uur vermaak! Er is gewoon geen verveeld gedeelte in te zien. Ik kan deze film niet afkraken daarom geef ik er een dikke 4.5* voor.

avatar van falcon66

falcon66

helemooie film met leuke stukjes

goeie verhaal lijn. alweer een toppertje van jason statham

avatar van voomzap

voomzap

Waardeloze prut, kan voor geen meter opboxen tegen bijvoorbeeld Crank, wel een geslaagde over-the-top actiefilm met Statham Bah bah en nog eens bah wat een waardeloze pulp. Het lijkt meer op een videogame. Een 1 voor de moeite.

avatar van hub_011

hub_011

voomzap schreef:

Nou waardeloze prut is het nou ook weer niet.Maar het is geen topper zo als velen hier zeggen,het is gewoon een middelmatige film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als je deze film vanuit het oogpunt bekijkt van spectaculaire actie waar nauwelijks aandacht aan het verhaal wordt besteed, dan kan je je daar best op instellen, wat dus weer resulteerd in een buitengewoon amsusante actiefilm.

Maar daarbij moet ik wel zeggen. Ja, daar moet je tegen kunnen.

avatar van foray

foray

Heerlijk actie, lekker geluid en dito muziek. Het verhaal is niet super, maar ik ging gewoon voor de overweldigende actie zitten en dan is het wel genieten. Niet teveel bij nadenken

Statham is toch wel 1 van mijn favoriete acteurs en hij stelt me niet teleur.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Leuke actiefilm, waarin inderdaad weinig verhaal zit maar wel goeie actie.

De muziek vond ik wel wat minder eerlijk gezegd, maar door de spectaculaire races wordt dit goed gecamoufleerd.

Statham acteert ook vrij sterk, en ik denk dat hij wel de actieheld van het moment genoemd kan worden.

De film heeft toch ook wel wel een paar kleine minpuntjes, maar al met al een geslaagd geheel.

avatar van Tufanovic

Tufanovic

Van begin tot eind geboeid. Leuk verzonnen verhaal en gaaf met die spacewagens en wapens... die vrouwen van de vrouwengevangenis konden mij ook erg boeien, wat een lekkere chickies zeg!

Voor mij een geslaagde filmavond!

avatar van iGeO

iGeO

No nonse film waarbij het verhaal niet veel om het lijf heeft, maar de actie lekker bruut is.

Gewoon kijken en verstand op nul.

3***

PS. FX zijn oké.

avatar van Killerbert

Killerbert

zeer mooie film

goed verhaal en mooi uitgewerkt

Jason Statham heeft een goede bijdrage geleverd

deze film verveelt je zeker niet

vette stunts en special effects

Hele idee toch best wel gestolen van the condemned!

Vind dat de producent(en) zich best mogen schamen voor deze kopie..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

He wat hoe waar, Condemned? Met dit? Hahaha,

The Condemned was ook zooo origineel, hahahaha!

avatar van ronalddamink

ronalddamink

Een erg over de top actie film, maar wel vermakelijk.

Het verhaal was niet echt goed maar dat is waarschijnlijk ook niet echt de insteek geweest.

De film deed me een beetje denken aan de film "Runing Man" met Arnold Schwarzenegger.

Al met al wel een voldoende, heb me ruim 1.5 uur prima vermaakt.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

echt een heel goed film, moet mooie effecten!

avatar van vwtune

vwtune

Wat een gruwelijke film!

Geen momenet heeft ie me verveeld.

Hij duurde zelfs te kort naar mijn mening.

Ook die toffe details zoals die dingen waar je overheen kan rijden zodat je extra's hebt doet me denken aan computer games.

Leuk gedaan.

avatar van DeniiSe..(K)

DeniiSe..(K)

egt een geweldige film! jason statham is zoals gewoonlijk

geweldig maar het verhaal was ook super. Geen moment was is saai elke minuut was mooi.

bottom line.. Gewoon een topactie film

avatar van sofripa

sofripa

Speedracer maar dan anders. Das dus een understatement. Gewoon heerlijke verstand op nul film. En heerlijk geweldadig. Vulde de avond naar tevredenehid. 3,5 sterren

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Killerbert schreef:

goed verhaal en mooi uitgewerkt

Verhaal?

Vond het een goeie film maar een verhaallijn kon ik niet echt vinden.

avatar van jaspervlijmen

jaspervlijmen

dit is echt een hele goede actie film een van de beste van het jaar mischien wel het einde was zeker goed daarom een 4

avatar van Thrillerr

Thrillerr

waard om te zien maar helaas geen topfilm: 2,5

avatar van BS

BS

"ouderwets" all-out actiespectacel.

Zo zou ik het kunnen omschrijven want het is al snel duiderlijk dat het vooral om de actie te doen is

Ruige types, ruige auto's, ruige actie en een paar mooie meiden. Dat klinkt al goed en tja, je hebt natuurlijk een verhaal nodig om het vast te binden. Het verhaal is goed genoeg ervoor maar meer moet je er ook niet van verwachten.

Wat wel te verwachten? Veel actie zoals gezegt en het is ook mooi in beeld gebracht. Ik vind het vooral iritant als er tesnel geknipt wordt dat je geen idee meer hebt waar het over gaat en hoe het zit. Met een film als dit heb je daar natuurlijk wel erg grote kans bij en vooral in de 1ste race is het hier en daar wat onoverzichterlijk.

Gelukkig doen ze het daarna beter en blijft het strak en snel maar ook nog om aan te zien ! Das dus goed gedaan.

De actie zelf zit wel goed Genoeg adrialine,ontploffingen, vuur, kogels en moorden om van te "genieten" en ja het is zeker "over-de-top" te noemen. Gelukkig wisten we dat al dus als je daar niet naar wilt kijken, vergeet deze film dan !!

Acteren in een actiefilm is altijd lastig te beoordelen maar er zitten genoeg gewone momenten in waar de hoofdrolspelers dat ook kunnen laten zien. Dat is mooi en ziet er ook goed uit.

Daarbij is het ook een visueel spectacel en is het gewoon prachtig om naar te kijken.

Heerlijk geweldadige actie-film die van mij 4* krijgt !

avatar van Ant

Ant

Heerlijk hakken en rammen! Lekkere chicks, vette Ford! Voor mij een mooie maandag avond geweest 2 weken terug. Nu ga ik Death Race 2000 kijken. Het origineel dus. Ben benieuwd!

avatar van mancomann

mancomann

Gewoon een super no nonsense actie film, lekker racen,special effects lekkere wijven..... gewoon 1.5 uur genieten man .Echt zo'n film waarin Statham thuis hoort.De film heeft mijn verwachting in iedergeval waargemaakt.

avatar van Noodless

Noodless

Normaal gezien is het mijn ding niet zo...film over autoracen. Maar ik vond de film best te pruimen. Veel actie, ontploffingen en brute moorden. Het verhaal stelt niks voor, maar dat weet je bij zo'n film. Dus dat stoorde mij niet. Gewoon puur entertainment ! Niks meer , niks minder. 6,5/10

avatar van jefferdb

jefferdb

Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze film, heb hem bekeken en vond hem schitterend.

De actiescenes waren lekker over the top, evenals de meiden(dan bedoel ik vooral lekker ).

Een film met een zeer hoog entertainment gehalte, ideaal om je avond mee op te vullen.

avatar van Bosniian

Bosniian

Very nice!

De film is echt puur genieten! Zeker met Statham erin, hij's een van de beste acteurs tegenwoordig..

zeker het kijken waard.. verhaallijn is ook heel goed!!

avatar van gondwana

gondwana

af en toe wel leuk in de cinema, zo'n onsubtiele actieding.

avatar van mares94

mares94

netjes

lekkere chikies,mooie auto's

zeker een goede film

4.5

avatar van Najade

Najade

Goeie actiefilm, heb genoten. Alleen jammer dat het verhaal niet zo goed is uitgewerkt, maar niettemin een topper!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

In eerste instantie was ik nogal sceptisch over deze film, oke de film heeft Jason Statham, en een goed uitgangspunt, maar er bleek niet zo veel van het origineel over te zijn en werd er weer een cliché verhaaltje ingegooid, bovendien heeft de regisseur hiervoor enkel pruts films gemaakt.

Toch wou ik hem graag zien, auto actie, altijd goed. Daar bleek er heel veel van in te zitten, sterker nog, de hele film is één grote autorace, en wat voor een, spektakel van de bovenste plank, mooi gefilmd, duidelijk in beeld gebracht, ook al was de montage in het begin wel heel erg snel, shots van amper een seconde is toch iets te veel van het goede.

Later ging werd het beter (of ik ging er aan wennen), veel beter zelfs en alles werd lekker in beeld gebracht waarbij de crashes uitgebreid in beeld kwamen, heerlijk!

Erg leuk ook om fragmenten uit het Death Race tv programma te zien, lekker overdreven promotie filmpjes en een ultra coole over the top presentatie van de rijders alsof het een computer spel was, eigenlijk leek het daar allemaal wel op, maar dan wel op een positieve manier.

Ook brengt Anderson naast toch wel heel veel overeenkomsten met het origineel een aantal heel leuke nieuwe ideeën in de film, wapens krijg je doormiddel van pickups (game on ) en die road block die uit de grond komt opzetten. Ook pas wapens beschikbaar stellen in de latere rondes, klasse!

De film heeft zeker zijn minpunten, en op een oscar hoeft hij helemaal niet te rekenen, maar dat weegt allemaal lang niet op tegen de lol die deze film weet te brengen, lang geleden dat ik zoveel lol heb gehad met niets anders dan actie, alsof ik weer als 12 jarig jochie leef die de zoveelste Arnold Swarzenegger film mag zien.