Genre: Komedie / Misdaad
Releasedatum: 30 oktober 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Burn after Reading
"Intelligence is relative."
Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.
Harry Pfarrer
CIA Officer
CIA Superior
Krapotkin
Black Math
Erg leuke film die de Amerikaanse samenleving flink te kakken zet. Moet het vooral van de domme typetjes hebben, waarbij vooral Clooney en Pitt hilarisch zijn. De uitbarstingen van Malkovich waren ook erg leuk om te zien.
Visueel was het degelijk, maar bijna nooit echt mooi. Wat wel behoorlijk ergerlijk was, was de soundtrack die vaak behoorlijk dramatisch en op de voorgrond was, wat ik niet echt passend vond. Dat kost de film punten. 3,5*.
Rory Breaker
Het wel wat meer verwacht, dus viel hij tegen, al vond ik de 2 sportschoolmedewerkers erg grappig.
erik1677
Hiarische personages weer in deze coens-film.
Vooral brad pitt, george clooney en malkovitch zijn echt super in deze film.
Maar helaas kun je soms ook wel zien dat het een tussendoortje voor de coens-brothers was.
maarja een tussendoortje van de gebroeders coens is altijd nog beter dan het zoveelste rechtsstreeks op dvd uitgebrachte actiefilmgedrocht.
sander.h
Mijn vriendin vond hem erg leuk. Dan weet je het wel.
In ieder geval dat ze een goede smaak heeft
toke30
ik heb echt strijk gelegen met deze film ! geweldig ! sommigen houden niet van de coen brothers maar ik vind ze echt top!
sofripa
Mooi in elkaar 'gedraaide' film. Goed is te zien dat Clooney en Pitt ware acteurs zijn die hun hand niet omdraaien voor het neerzetten van bijzondere types. Malkovich is ronduit geweldig(kan er iemand nog bozer worden dan hij?) en wat te denken van JK Simmons. Kleine rol van hem maar waarlijk te grappig en fout.
Vermeer
Lof voor alle hoofdrolspelers. Met name Clooney, Pitt en Malkovich.
Ook heerlijk fout en geweldige Coen humor. Ik miste die Lebowskihumor: there she is again!
Het dansen van Pitt moet echt nog even nadrukkelijk genoemd worden: whahaha kan niet stoppen met lachen als ik daar aan denk!
Filmfreaker
Heerlijke misdaadkomedie. Ja, klopt, sommigen moeten hem meerdere malen kijken om de humor van deze film te snappen, maar als je daartoe bereid bent, zul je ontdekken dat het een geweldige komedie is. Een van de betere!
John Malkovich die zegt: "I know who you are FUCKER". Dat gezicht van hem, om je dood bij te lachen.
4,0 sterren.
EspenSGX
Viel me enigszins tegen, misschien dat ik te hoge verwachtingen had, want ik bleef maar wachten op iets dat niet kwam.
stefan dias
Dat is wel zo'n beetje de essentie van de film.
De Coens steken zo graag de draak met Hollywood. Sommigen vinden dat flauw, anderen weer net heel geestig.
Abe_Sapien
Toen ik hem keek hoorde ik er goede verhalen over.
Maar het viel me echt zwaar tegen, Het enige wat die film nog enigszins red is dat de rol van Pitt erg leuk is gespeeld.
Voor de rest heb ik me zwaar aan de andere personages. Ik heb de film dan ook niet geheel afgekeken!!
laundromat
Alleen stemmen als je 'm in het geheel hebt gezien. Je kan wel in je bericht zelf zetten dat je het een 1,5 vond ondanks (of dankzij) dat je hem niet in het geheel hebt gezien...
mister blonde
Hangt er van af, als je hem voor meer dan de helft hebt gezien en hem uit ergenis toch hebt afgezet, mag je van mij best stemmen.
Klara de Koe
Geweldige film, een van de beste komedies die ik heb gezien. Het lachen zit hem niet in de duidelijke grappen die worden gemaakt, alleen de humor van Brad Pitt is erg duidelijk. De rest zit hem in de interessante personages die erg goed worden gespeeld.
Het verhaal is verder natuurlijk flut, maar daar draait het totaal niet om.
Picker
Had ik ook een beetje, ook een beetje anti climax gevoel!
Soms wel grappig en het acteer werk is prima dus toch voldoende.
noke
Goede cast.....dat is 1....maar wat is dit verhaal raar! het slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ik had hem in de bioscoop gezien met een vriendin en zij is tijdens de film in slaap gevallen. En naderhand zeggen dat ze hem niet snapte, hahah. Moet je maar niet in slaap vallen.
Maar grappig en goed geacteerd. Vooral Brad Pitt is hilarisch!
LedZeppel1n
Film met veel komische stukjes. Vooral het stuk waarin Brad Pitt word neergeschoten.
laundromat
Heerlijke film! Iedereen is perfect gecast. Script is geweldig. De tijdsduur is ook mooi.
martijn011
- 2034 berichten
Goeie film met een topcast die hilarische situaties weet op te wekken.
Met een grote glimlach en af en toe een schaterlach gekeken.
De Coen Brothers zijn enorm origineel!
Paalhaas
Geniale eindscène ook, die het geheel naar 4 sterren tilt.
Precies!
Jesus fucking Christ. What do we learn, Palmer?
Palmer: I don't know sir.
I don't fucking know either. I guess we learned not to do it again.
Palmer: Yes sir.
I am fucked if I know what we did.
Palmer: Yes sir, it's hard to say.
Jesus fucking Christ...
Film Fan
De Coen Bros geven ook hier weer hun visitekaartje af. Na een review ben ik eruit, dit is een geweldige film. Vooral "fucking" Malkovich en Pitt stegen boven de goed gecaste en goed acterende cast uit. Het bleef tot het einde toe lachen, gieren en brullen bij deze film. Het was geweldig om te zien hoe het stelletje idioten, de één nog gekker dan de ander, zich door deze film heen worstelt. Het verhaal was wellicht ver gezocht maar was een goede omgeving om een stel idioten hun gang te laten gaan.De eind scene is er ook één om nooit te vergeten.
TMP
Wederom een film van de Coen-brothers die niet aan mij was besteed.
Het zal wel een komedie zijn, maar ik heb toch niet echt gelachen.
Cleanshot
Niet echt een komedie eerder parodie op de CIA.
Grappige rol van Brad Pitt.
totti999
Het verhaal gaat (weer) nergens over, maar het acteerwerk van Malkovich, Pitt en Clooney als deze typetjes is meer dan voldoende voor een prima film. Schitterende dialogen ook.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Aparte, grappige film. Het verhaal ging nergens over, maar dat vond ik niet zo erg. Er zaten grappige stukjes in en alles was wel origineel. Brad Pitt acteerde weer eens super, net zoals Clooney.
Boenga
Ik val er mee in herhaling, maar Brad Pitt doet hier een fantastische job.
Jesse93
Wat een aparte film. Brad Pitt vond ik geweldig spelen in deze film, maar ik irriteerde me mateloos aan het personage Linda. Wat een gezeik allemaal. Voor de rest wel een grappig verhaal waar alles wel op een hele rare manier bij elkaar komt en ook hoe al het gedoe afgehandeld wordt door de CIA. Helaas boeide deze film mij niet zo erg.
Denzz
2 jaar terug in de bios gezien. ik vond dit toen best een goede film. ik heb me toen echt doodgelachen met brad pitt's karakter
en met die FBI-mannen (geweldig!). onlangs kunnen aanschaffen voor 2 euro en ik ben van plan deze nog eens te herzien en dan mijn mening nog eens te herschrijven.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

True Romance
Actie / Misdaad, 1993

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
washington dcchantageparanoiafitness-training black humorplastic surgeryautobiographygeheugenlijkscheidengymdiscex priestfitness online datingmemoirspersonal trainer dark humor