Genre: Komedie / Misdaad
Releasedatum: 30 oktober 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Burn after Reading
"Intelligence is relative."
Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.
Harry Pfarrer
CIA Officer
CIA Superior
Krapotkin
jacobine_rodijk
hoezo? zo bijzonder is dat niet hoor.
Met films als Assassination of Jesse James en Babel achter de rug is het toch wel even wat anders om hem in deze rol te zien.
Maar erg leuke trailer verder, met een erg indrukwekkende cast voor een komedie.
Trailer:
Ziet er weer goed uit, Brad Pitt is er 'geknipt' voor. Heb hier meer hoop voor dan ''No country for old men'', maar die moet ik nog zien dus, 'fingers crossed'...
The Last
Erg leuke trailer, vooral Pitt lijkt mij erg komisch. Goed, kijk hier redelijk naar uit. We shall see.
Leuke cast en personages, maar het verhaal komt in de trailer wel erg dom op me over.
De CIA laat zich chanteren door een stel idioten of zo.
. Riiiight.
Meneer Bungel
Als je het verhaaltje leest, laten ze zich dus kennelijk niet chanteren...
Maar verder verwacht(hoop) ik dat Coens weer lekker op het lijntje tussen realiteit en absurditeit gaan fietsen, joepie!
The Last
Je moet 't ook niet al te serieus nemen denk ik.
Leland Palmer
Hmm, de trailer vind ik nou niet bepaald denderend. Nou jah, ik wacht 't wel af.
klute89
Geinige trailer. Ik ben benieuwd naar de rest.
Mr_White
- 2067 berichten
Leuke trailer. Hopelijk weer net zo'n heerlijke absurde zwart komische misdaadfilm als Fargo en The Big Lebowski.
maxcomthrilla
Ziet er inderdaad wel leuk uit. Maar ik snak dan ook wel naar wat Frances mc Dormand..... Brad Pitt speelt eens een andere rol, ziet er wel komisch uit.
N811
trailer ik weet niet?
Maar met zo een cast en regie moet het toch niet falen.
Hoop ik..
trailer net gezien en ik vind het niets aan
trailer net gezien en ik vind het niets aan
Wat vond je dan van de andere Coen-comedy's?
Mr.VS
De trailer ziet er idd niet leuk uit.
Maar vond de trailer van fargo en no country for old men ook niet zo leuk. Dit bleken echter wel toppertjes te zijn.
Dus ik ben benieuwd...
Clueless Dork
Aardige trailer, maar ga hier geen TBL verwachten. De cast lijkt in ieder geval wel erg in vorm te zijn.
_dangerous_
Wat vond je dan van de andere Coen-comedy's?
ik vind de Coen-comedies niet altijd geslaagd.
de leuke comedies:
- Raising Arizona (ik was wel 12 ofzo, dus misschien kijk ik er nu wel anders naar)
- The Big Lebowski (ook wel paar jaartjes geleden)
irritante/flauwe comedies van the coen brothers:
- The Ladykillers
- Intolerable Cruelty
eindconclusie: ze zijn heel onevenwichtig, grote kans dat Burn After Reading ook zal teleurstellen. Zeker als ik naar de trailer kijk (wat natuurlijk niet representatief is voor de gehele film). Dus afwachten dan maar.
ik vind de Coen-comedies niet altijd geslaagd.
de leuke comedies:
- The Big Lebowski (ook wel paar jaartjes geleden)
irritante/flauwe comedies van the coen brothers:
- The Ladykillers
- Intolerable Cruelty
Ze zijn niet zozeer heel onevenwichtig. Ze hebben alleen bij die twee films niet iets geregiseerd wat ze ook van origine zelf geschreven hadden. Buiten die twee heb ik ze nog niet op een slechte film weten tebetrappen...
Meneer Bungel
Ja, als je 'The ladykillers' en 'Intolerable cruelty' niets vindt, kan ik me voorstellen dat je van 'Burn after reading' ook niet veel verwacht. Persoonlijk vind ik 'Ladykillers' en 'Cruelty' twee hele sterke komedies en zijn Pitt en Malkovich twee grote acteurs(ok, Pitt slaat nog wel eens de plank mis) waar ik toch veel van verwacht in combinatie met de Coens. Ook al lijkt het verhaaltje dan maar dunnetjes en zag ik Malkovich gelijk Peter Stormare in 'Fargo' met een bijl in de weer gaan. Hopelijk worden de terugkerende details in de Coen-films nog lang gecompenseerd door vindingrijkheid en enthousiasme.
cinema.
Mee eens Gotti, als er iets is wat de broertjes niet zijn, dan is het wel onevenwichtig.
_dangerous_
ja, jij bent gek op ze toch
Meneer Bungel
wel leuk dat die coens teminste tempo maken met films.
En ze blijven bezig: Op Imdb staan maar liefst vier nieuwe titelsbij Joel Coen(writer, maar vast ook director in een later stadium), te weten: 'Suburbicon', 'The(A?) Serious Man', 'Hail Caesar' en 'Gambit'(wederom een remake en mogelijk met Jennifer Aniston in een hoofdrol
)...
Als ze maar geen ''burn-out after writing'' krijgen...
The Last
't Is allemaal wel 'pe-production' dus verwacht niet al te veel.
sju
Fraaie poster, helemaal Saul Bass-style... Verwacht alleen niet dat dit de definitieve promo-poster wordt.
"Intelligence is relative"

True Romance
Actie / Misdaad, 1993

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
washington dcchantageparanoiafitness-training black humorplastic surgeryautobiographygeheugenlijkscheidengymdiscex priestfitness online datingmemoirspersonal trainer dark humor