• 9.461.903 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vind Radclife geen slecht acteur, eigenlijk vind ik alle acteurs erg goed gecast...

Nou gaan we misschien weer een héle discussie krijgen over Richard Harris en Michael Gambon maar het is naar mijn toch wel zo dat alleen Michael Gambon slecht gecast is (mijn mening!).

JohnWilliams schreef:

Deze site is om te discussieren en Perkamentus is een belangrijk personage dus waarom niet?

Hoezo vind je Gambon dan slecht?

Richard Harris was inderdaad iets meer de Perkamentus uit het boek, maar Gambon heeft zich ontpopt tot een andere en niet slechtere vind ik. Hij straalt die kracht uit van een wijze tovenaar, die zo in het boek beschreven wordt, wat Harris niet had. Harris kwam heel wijs en rustig over, maar als deze man zou moeten duelleren zou het vrij humoristisch overkomen omdat hij nogal stijf uitzag.

avatar van elsea

elsea

weer zo'n hele leuke film om naar uit te kijken.

gaan we zeker naar toe!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Don MN schreef:

Hoezo vind je Gambon dan slecht?

Hmmm ik zal het even zo zeggen:

Harris =

Goeie perkamentus en de perkamentus die bij mij echt precies leek op de perkamentus in het boek van Rowling. Verder waren zijn stem en zijn acteerprestaties ook goed.

Bijzaken: Zijn kleding was mooi rood en bruin etc. en zijn baard was mooi wit. Zijn hoe was ook mooi gedesigned.

Gambon=

Echt minder goed, hij kan misschien wel acteren maar hij doet zo wild. Zijn stem is veels te zwaar en Harry was gewoon bang voor hem in de Goblet of Fire...verder duwde hij Harry daar ook nog tegen een wijnrek aan etc...veels te wild (maar daar kan gambon niets aan doen, stond in zijn tekst). Verder vind ik hem niet al te goed acteren maar wie ben ik

Bijzaken: Waar is die mooie witte baard gebleven, zijn baard oogt vies en is gewoon geel...zijn hoed is grauw evenals zijn kleren die er echt lelijk uit zien. Het lijkt net een badjas.

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

JohnWilliams schreef:

Hmmm ik zal het even zo zeggen:

Harris =

Gambon=

Dat Gambon zo wild doet ligt niet aan hem, maar aan de regisseur en de screenwriters. J.K. Rowling beschrijft dat Perkamentus een zware stem heeft (geloof je het niet, ik kan de quote uit het boek zo geven). Ik ben het met je eens dat dat niet goed was dat Gambon in Goblet of Fire zo wild deed, maar opnieuw, dit ligt niet aan Gambon. Gambons kleding en baard ligt ook niet aan hem, maar ik neem aan aan de costume designer. Ik vind Gambons Perkamentus' kleren prima, maar ik vind het jammer dat hij nooit verschillende kleren draagt, zoals altijd in de boeken beschreven staat.

Nu vind ik Gambon een erg goede Perkamentus. Niet in Goblet of Fire en hij was matig in Order of the Phoenix, maar in Azkaban was hij echt top. Hij speelde hem daar zo mysterieus met een leuke vleug humor... Dat is Rowlings Perkamentus. Toen speelde hij hem echt perfect! Jammer dat dit niet het geval is in Goblet. In Phoenix deed hij het trouwens wel volgens het boek, want daar negeerde hij Harry ook. Nou ja, maar hopen dat hij het in Half-Blood Prince weer net zoals in Azkaban doet.

jimcarrey gek

Ik vind dat het eigenlijke wel een beetje een geluk bij een ongeluk dat harris gestorven is niet dat dit leuk is het is ook erg maar in drie word perkamentus in de boeken ook wilder meer de strijd in gaan enz. dat past bij gambon dus..

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Harris is precies zoals perkamentus volgens mij moet zijn en is naar mijn mening ook veel beter dan gambon. Ik erger me gewoon aan de veranderingen zoals de kleur van zijn baard en zijn stem is zoals hier boven al geschreven was veel ruwer. Wat ik ook wel vervelend vindt is dat Radcliffe in elke film weer een ander kapsel heeft.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Fuzzyman schreef:

Hij gaat ook met de mode mee

Fuzzyman schreef:

Elke film een ander kapsel, het zal ook z'n voordelen hebben al staat het niet in het boek. Anders, oogt vaak nieuwer en dus aantrekkelijker. Hetzelfde is behoudend en saai. Misschien voor de vrouwelijke fans iets interessanter maar Harry's kapsel maken de films niet beter of slechter, zolang meneer maar geen hanekam of skinhead krijgt.

Ik ben zo'n beetje de enige die Gambon anders en niet slechter vind, wat misschien ook te verwachten is. Veranderen van acteur voor hetzelfde personage is bijna nooit beter gebleken, maar helaas hadden ze geen keuze.

Fuzzyman schreef:

Deel 1 en 2 = amper verschil.

Deel 3 en 5 = Weinig verschil.

jumpstylemovie

Dat laatste geld ook voor 6.

avatar van Face*Tomorrow

Face*Tomorrow

Meestal lees ik alleen de reacties op MM maar ik zag de discussie over de 2 Perkamentusen en daar heb ik toch iets kleins over te zeggen.

Ik neem aan dat in deel 6 Perkamentus veel aan het woord zal zijn.

Als Harris dat allemaal met zijn kalme, rust gevende stem had moeten zeggen denk ik dat ik in slaap was gevallen...

Ik vind het zeer spijtig dat hij vervangen is door Gambon, want hij was zekers te weten precies de Perkamentus die ik in mijn hoofd had tijdens het lezen van de boeken.

avatar van seantogood

seantogood

Nu denk ik zelf dat Gambon beter gaat spelen Half blood prince(aan de trailer te zien), ik heb er wel vetrouwen in! Ik vond hem in Azkaban best aardig spelen. En nu ben ik wel best gewend geraakt aan hem.Als ik deel 1 en 2 weer zou kijken dan zou ik hem idd weer missen, Harris heeft een bepaalde warmte waar gambon niet over beschikt, terwel dat wel dat wel de bedoeling zou moeten zijn.

Maar zoals ik al zei vind ik hem in deel 6 meer achtig perkie lijken zowel uiterlijk en als fysiek.

1 ding blijft zo: Gambon zal nooit Harris overtreffen.

Voor mij is Richard nog steeds de beste, hij blijft aan de top. Hij speelde Dumbledore met heel veel gevoel en hij was een stuk sympathieker.

Maar ik kan pas echt oordelen als de nieuwe film uit is!

ik vind niet dat gambon slechter is ze zijn even goed maar op een andere manier

ik vind niet dat gambon slechter is ze zijn even goed maar op een andere manier

Harris heeft wel een echt Perkamentus look.

Bij Gambon is daar naar mijn zeggen wat meer aan te pas gekomen.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Gelukkig zijn we na deze van Gambon af. Harris speelde perkamentus beter dan Gambon, vooral de lichaamstaal van Gambon is chaotisch. In het boek staat dat Perkamentus er oud uitziet, maar nog heel fit is. Denk maar aan dat stuk in het boek bij dat ze bij de grot zijn. Er staat daar iets van: verassend kwiek sprong Perkamentus in het water, iets wat je niet zou verwachten. Zo zou het ook bij Harris kunnen gaan. Maar in deel 1&2 was hij natuurlijk de jongste niet meer, dus of hij dat nu nog zou kunnen. Dat terzijde, de laatste films zijn qua kostuums niet vergelijkbaar met de eerste.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

SouthParkFan schreef:

Ja, klopt de eerste film heeft de beste sfeer helaas dat ze na deel 2 zich vooral gingen richten op de actie.

avatar van fanaat

fanaat

Steven Spielberg had gewoon de nieuwe Harry Potter regisseur moeten worden in plaats van Yates. Niemand lijkt mij er meer geschikt voor en dan zouden we ook gelijk John Williams terug hebben.

Don MN

Dat kun je eigenlijk pas zeggen nadat je de film hebt gezien, John Williams werkt ook mee aan HBP (de thema's), maar Spielberg betekent inderdaad de hele soundtrack van Williams. Een leuke gedachte maar helaas niet realistisch, ook 7.1 & 7.2 worden door Yates verzorgd.

avatar van seantogood

seantogood

Ik denk zelf dat de script weer beter zal zijn als in Deel 5 want daar was het nogal afgeraffeld.

Deel 5: Het script werd geschreven door Michael Goldenberg

Alle andere delen:

Steve Kloves

Steve was voor mij gevoel toch een stuk beter!

De reden dat Micheal het deed, was omdat Steve er geen tijd voor had etc.. Dus in deel 6 verwacht ik wel een aardig script. Ik hoorde van Ron (Acteur) Dat hij de script aardig goed vond.

Ik ben benieuwd!

Bron: Wikipedia

SouthParkFan schreef:

harris komt nog in zeven terug heb boek niet goed gelezen?

Zou ik wel knap vinden als Richard Harris uit de dood zou herrijzen.

avatar van dvd-me

dvd-me

Don MN schreef:

Zou ik wel knap vinden als Richard Harris uit de dood zou herrijzen.

wie niet?

Wat lul je, Marvin?

Kevin13

Natuurlijk komt Harris terug! Nog nooit gehoord van Necroten?

jumpstylemovie schreef:

Wat lul je, Marvin?

treinstation?

Kevin13

Beste jimcarrey gek. Je bent gek

Harris is al een aantal jaar overleden...

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

hij bedoelt denk ik dat perkamentus nog in deel 7 met harry een converstatie heeft op het zgn. treinstation

Kevin13

Denk ik ook. Maar ik vraag mij wel af waar hij Richard Harris vandaan haalt. En aan zijn Top 10 te zien ziet het er mij wel een HP fan uit.

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Simpel: hij heeft gewoon Perkamentus en Richard Harris door elkaar gehaald. Kan de beste HP fans gebeuren, niet?