• 9.462.051 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

jumpstylemovie schreef:

Mag ook wel, ik neem aan dat HP DH part 1 & 2 niet tegelijk uitkomen?

DH Part 1: 19 November 2010
DH Part 2: May 2011

Een nieuwe featurette voor deel 6. Een aantal behind the scenes-stukken, commentaar van acteurs/regisseur

YouTube - Harry Potter And The Half Blood Prince International Feature [HQ]

Bellatrix is 2 maal in Zweinstein te zien 1.51 & 1.54 dus het geneuzel over Dumbledore's dood, Albus Dumblere heeft al 2 keer laten weten dat deze er gewoon in zit, en Dooddoeners "in het kasteel"-weglaten klopt ook vrij weinig van.

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Berichtje verstuurt naar Moderators

avatar van starbright boy

1ste record!! als eerst gestemt... haha> hij is alleen nog niet uit maarja!

Uiteraard niet de bedoeling, je stem is weer verwijderd. Pas stemmen als je de film gezien hebt.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

1ste record!! als eerst gestemt... haha> hij is alleen nog niet uit maarja!

Waarom spreek jij je zelf tegen? Dat is zeker je 2e record?

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2023 stemmen

1ste record!! als eerst gestemt... haha> hij is alleen nog niet uit maarja!

daar mag je heel erg trots op zijn L

• 2041 berichten

Dit is een nieuwtje wat ik niet voor 100% zeker weet. De site van Harry Potter and the Half-Blood Prince is vernieuwd en de muziek op de achtergrond schijnt die van Nicholas Hooper te zijn, volgens www.snitchseeker.com. Als dat zo is, zou dat heel erg mooi zijn, want Nicholas Hooper heeft namelijk Hedwig's Theme exact hetzelfde als Williams gecomponeerd en heeft er ook nog een zelfverzonnen theme aan toegevoegd. Deze twee theme's lopen heel erg precies in elkaar over waardoor je zou denken dat het allemaal door één iemand gecomponeerd moet zijn. Toch weet ik niet of het mogelijk is voor Hooper om de thema's van Williams precies na te doen. Hij zal denk ik over andere instrumenten beschikken. Daarom vraag ik het ook aan de kenner en gebruiker: JohnWilliams: is het mogelijk dat het thema dat word afgespeeld op de hoofdsite van Half-Blood Prince allemaal door Nicholas Hooper is gecomponeerd?

Klik hier om naar de hoofdsite te gaan en om het thema dus te beluisteren:

Harry Potter and the Half-Blood Prince - harrypotter.warnerbros.com

Albus Dumbledore schreef:

Klik hier om naar de hoofdsite te gaan en om het thema dus te beluisteren:

Harry Potter and the Half-Blood Prince - harrypotter.warnerbros.com

Wanneer je daar op Posters drukt komt er een heel mooi deuntje. Is dit van Hooper?

JohnWilliams

Hmm dat is inderdaad het thema van John Williams door Hooper.

Zoals ik hoor: Zelfde instrumenten, zelfde lyrics, zelfde stijl dus inderdaad John Williams. Al hoor je soms een soort trompet (trombone) die het doet verpesten. Maar ja die lijkt wel heel erg op John Williams zijn score! Ik weet niet of het geheel van Hooper is, het begin kan geplakt zijn als je begrijpt wat ik bedoel.

JohnWilliams

Bij nader inzien is het niet geplakt, maar is het wel Hooper zijn werk.

Verbijsterend luister ik er naar, maar overigens dat theme met die trombone vind ik niet zo mooi en zoals het vele andere werk maar saai.

• 2041 berichten

Dan ben ik erg blij, want dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Hooper een paar thema's van John Williams in Half-Blood Prince zal gaan gebruiken. Het thema wat na Hedwig's Theme komt, vind ik ook erg mooi klinken. Ik denk dat dat is wat jij bedoelt met die trombones.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

jumpstylemovie schreef:

YouTube - Harry Potter And The Half Blood Prince International Feature [HQ]

Ziet er goed uit allemaal. Jammer dat ze dan deze film een half jaar uitstellen. Ik begin toch wel heel benieuwd te raken.

wyatt earp schreef:

Ja, visueel is het prachtig, muziek deels van John Williams(Y), het 6e boek vond ik het meest "meeslepend" en ingenieus geschreven. Het zou zomaar de beste Potter-film kunnen worden. Morgen is het al maart, dus zolang is het nietmeer.

De beste Potter Don MN?

Dat lijkt me sterk maar we zullen zien.

Overigens vind ik dat die Perkamentus (Michael Gambon) wel heer erg op Gandalf WIL lijken...

• 2041 berichten

Ik denk niet dat hij op Gandalf WIL lijken. Hij doet het gewoon precies hetzelfde als in de vorige films. Ik vind het nu wel lijken alsof je ieder stukje en beetje van de nieuwe Potter film wilt afkraken, hoor. Slechts omdat het geregisseerd is door David Yates en gecomponeerd door Nicholas Hooper, die overigens een heel mooi thema heeft gemaakt.

Kevin13

Ben het wel eens met JohnWilliams. Dit de beste Harry Potter? nee toch niet.

Daarvoor mist het de magie van de eerste 2 delen.

JohnWilliams

Hmm, afkraken doe ik het niet echt Albus.

Zo vind ik bijvoorbeeld de Cast nog steeds erg goed, ben ik benieuwd naar de nieuwe special effects want die waren er wél in deel 5. Verder speelt Radclife goed en vond ik ze acteerprestaties wel beter dan in bijv. deel 4. Ja Yates heeft ook goeie dingen gedaan.

Maar er zijn gewoon dingen waar ik tegen aan hik, zo heeft hij niet echt gelet op het verhaal maar dat kan ook aan de screenwriter liggen natuurlijk. Verder blijft de muziek een minpuntje bij Potter op deel 1,2,3, en een beetje 4 na. En dat is gewoon mijn mening. Hopelijk hoor ik meer van die muziek als op de achtergrond bij de website dan vind ik het niet erg maar ik blijf erbij dat hij mooie muziek heeft gemaakt maar wel muziek waarvan ik dacht: snurk snurk.

Hmm, met je 1ste punt ben ik het totaal niet mee eens en met je 2de ook niet

De cast vind ik juist erg slecht, ze hadden beter kunnen switchen van acteurs na de eerste 2 delen.

En aan de muziek heb ik me nooit gestoord, het was me niet eens opgevallen. Misschien overdrijf je een beetje?

Kevin13 schreef:

Hmm, met je 1ste punt ben ik het totaal niet mee eens en met je 2de ook niet

Meen je serieus dat de cast slecht is?

Dat zijn misschien wel de beste Britse acteurs.

Alan Rickman zet een perfecte Sneep neer.

Maggie Smith is een aardige maar strenge Anderling.

Ralph Fiennes als Voldemort, wie had zich dat kunnen wensen.

Richard Harris(wijs en kalm), Michael Gambon (kracht en sociaal) als Perkamentus.

Jason Isaacs als de ijzige Lucius Malfidus!

Denk aan de gehele Wemel familie.

Nog meer!

Brendan Gleeson de man met het gehavende gezicht en passende accent voor Dwaaloog Dolleman.

Was de perfecte Hagrid nog vergeten Robbie Coltrane.

Sirius Zwarts, wie had Sirius beter kunnen spelen dan Gary Oldman?

De gestoorde Bellatrix VanDetta-->HelenaBonhamCarter

Verwarde Prof Zwamdrift, Emma Tompson

Umbridge is zoals uit het boek, ontzettend irritant bedankt Staunton.

Zelfs Malfidus vind ik goed spelen al vanaf 1. Ben er een heleboel vergeten.

Over de acteurs zul je me nooit horen!

Kevin13

Ik had misschien iets specifieker moeten zijn. Met de cast bedoelde ik dus de 3 hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Don MN schreef:

Ik dacht eerst ook dat dit de beste werd.

Maar er word zoveel uitgehaald....

Kevin13 schreef:

Nou ja, ik heb het altijd zo bekeken, dat je van kinderen ook minder kunt verwachten. Dus vind ik ze niet slecht, vanaf 4 vond ik Hermelien zelfs erg goed.

Don MN schreef:

Watson is inderdaad een goede actrice.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Hoop dat deze beter wordt dan deel 5, want dat vond ik echt een slechte film. Misschien vinden de mensen die het boek niet hebben gelezen het wel een goede film; veel actie, een duister sfeertje. Maar ik vind zelf dat ze teveel hebben weggelaten en een aantal dingen die ze niet hadden weggelaten waren niet eens erg belangrijk. Wat ik ook gek vind is dat ze van deel 5 wel één film hebben gemaakt terwijl dit het dikste boek is,maar ze zijn wel van plan om deel 7 op te splitsen in 2 films. Nu kan je me gaan vertellen dat je uit dit boek geen informatie kan weglaten maar toch vind ik het geldklopperij. Overigens vind ik dat Daniel Radcliff niet echt een goede acteur is wat me vooral opviel in de laatste 2 films. Achja misschien ben ik wat te oud geworden voor deze films.. ;-(

Don MN schreef:

In dit soort films is het degelijk wel belangrijk dat je er iets van kunt verwachten, vooral van Radcliffe. Hij speelt non stop mee en als hij het dan nog slecht doet is de film gedoemd te floppen.

• 2041 berichten

Klopt. Ik vind Radcliffe niet top, maar ik vind hem ook niet slecht. Natuurlijk is hij niet zo goed als de volwassen acteurs, maar dat valt te verwachten. Maar ik stoor me er niet echt aan. De kinderen van Narnia, daar stoor ik me aan. Moet wel zeggen dat ik Rupert Grint en Emma Watson beter vind dan Radcliffe, maar dat komt misschien ook omdat hun personages wat makkelijker te spelen zijn.

JohnWilliams

Denk het wel Dumbledore...

Zo is het makkelijker om een Hermelien neer te zetten, maar ook dat moet je maar kunnen. Watson doet dat gelukkig uitstekend. Het enige wat Harry en Radclife niet gelijk hebben is denk ik hun grootte Zo is Radclife maar 1:68 meter hahah, maar in de films valt het niet zo heel erg op. Verder speelt Radclife wel aardig vind ik vooral in deel 2 en 3.

JohnWilliams schreef:

Denk het wel Dumbledore...

Zo dramatisch slecht zijn de kids niet! In 4 vielen ze me tegen, in 5 vond ik Radcliffe juist wel heel erg overtuigend, zoals ik bij 5 heb laten weten.

Het is inderdaad zo dat Radcliffe uiterst klein is en Harry groot, maar Ron is nog een stuk groter in het boek. Wat de films wel toen goede komt, een realistisch verschil tussen beide. Doordat hij klein is komt hij ook meer als een mens dan een held over wat ik wel positief vind. Dat is geheel persoonlijk.

@Kevin13 --> Vind je Radcliffe een slechte Harry of niet voldoende als acteur?

Slechte Harry hoeft niet per se geheel aan hem te liggen.

avatar van Genre

Genre

Ik vind iedereen wel goed acteren.

Het muziekje op de officiële site is prachtig, doet me denken aan de eerste 3 films.

Dit is ongetwijfeld de film waarop ik niet kan wachten.

Don MN schreef:

@Kevin13 --> Vind je Radcliffe een slechte Harry of niet voldoende als acteur?

Slechte Harry hoeft niet per se geheel aan hem te liggen.

slechte acteur..