• 9.462.100 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

Albus Dumbledore schreef:
Nee, dit doen ze om herhaling met Deathly Hallows te voorkomen.

Als ze het eindgevecht niet eens gaan maken waarom zou je dan nog in godsnaam nog naar deze film gaan kijken? En hoe zal Perkamentus dan sterven?

Vind het ook een lelijke poster. Ze hadden het zoals HP 1 en 2 moeten doen.

Don MN

Zouden jullie de bron van de informatie m.b.t. het weglaten van het eindgevecht in Zweinstein op de pagina willen linken.

• 2041 berichten

Sorry, maar ik zou echt niet meer weten waar dat interview is. Ik weet wel dat het waar is, dus het enige wat je kunt doen is mij ff vertrouwen .

jumpstylemovie

Nog bijna een halfjaar voordat ie uitkomt, en nu al 30 pagina's vol berichten op MovieMeter.

avatar van AHWA

AHWA

Dat komt omdat de release uitgesteld is van november naar juli.

jumpstylemovie

De tekst is slecht in de Poster verwerkt.

Albus Dumbledore schreef:

Mijn vertrouwen heb je, maar dat neemt niet weg dat dit toch vrij slecht nieuws is!

Des te nieuwsgieriger word ik met dit soort berichten.

avatar van Criticism

Criticism

Ik vind de poster ook een beetje tegenvallen, ziet er meer uit als een fanposter. Vooral de tekst is slecht, met die halve H.

Criticism schreef:

Dat zeg ik.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Misschien een domme vraag, maar speelt ralph fiennes ook de rol van voldemort? naar wat ik me van het boek herinner komt er geen volwassen voldemort in voor toch? of ben ik weer dom aan het redeneren

• 2041 berichten

Je hebt gelijk. Er komt geen volwassen Voldemort in het boek voor en dus ook niet in de film. Geen Ralph Fiennes dus. Fiennes zelf heeft wel aangegeven veel zin te hebben om weer terug te keren voor Deathly Hallows.

Albus Dumbledore schreef:

Verheug me wel op het verhaal van Young Voldemort.

Natuurlijk al gelezen in het boek, maar ik vraag me aff hoe ze alles in beeld brengen.

Trouwens een goede Themamuziekje wanneer Young Voldemort in het weeshuis in de stoel gaat zitten (Zie Trailer)

JohnWilliams

Ondanks de negatieve dingen aan deze film (dat zijn er een hoop) kijk ik toch wel uit naar de film. Ben benieuwd wat voor iets ze ervan maken. Hopelijk niet zo'n zooitje als in deel 5...

En ik blijf hopen dat Mr. Williams terugkeert voor deel 6 want dan is deze jongen weer helemaal happy!

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Same Here

JohnWilliams schreef:

De "Themes" zijn verzorgd door John Williams.

De "Muziek" wordt door Nicholas Hooper verzorgd.

Dus hetzelfde systeem als bij PotC: Curse o.t. Black Pearl:

HansZimmer verzorgd de "Themes".

KlausBadelt verzorgt alle achtergrondmuziek.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

John Williams to Score "Half-Blood Prince?" - The Leaky Cauldron - the-leaky-cauldron.org

John Williams to help score Half-Blood Prince? - SnitchSeeker.com

-> Het zijn wel ontzettend oude bronnen dus misschien help ik hier niemand mee. Desalniettemin wilde ik het toch even posten.

@Don MN

Nee daar heb ik het niet over, helaas weten we allemaal dat John Williams niet de half-blood prince gaat scoren (muziek ervoor schrijven). Wij hebben het over The Deathly Hallows.

@Don MN

Was ik weer goed op aan 't letten.

Tevens hoop ik ook dat hij 7,1 & 7,2 componeerd. Hedwig's Theme is nog steeds onbeschrijfelijk goed en is voor mij een van de elementen waarom 1&2 ook zo leuk zijn, de muziek.

Daarnaast vind ik de muziek van Hooper helemaal niet slecht.

Niet slecht?

ja zijn muziek is erg goed maar is niet geschikt voor Harry Potter.

Na de bioscoopfilm van Harry Potter deel 5 ging ik naar huis met geen leuk gevoel....de aftiteling bestond nog geeneens uit het Hedwig's Theme.

• 2041 berichten

Ja hoor, JohnWilliams is weer online en we beginnen weer over de filmmuziek . Toevallig heb ik niet zo lang geleden Order of the Phoenix weer gezien en ik vind de muziek er wel bij passen. Die van John Williams is beter, inderdaad, maar Hooper doet er een mooie gooi naar, vind ik. Thema's als Professor Umbrigde, Dumbledore's Army en The Flight of the Order of the Phoenix passen prima bij Harry Potter. Ze klinken goed en magisch.

Ja ik ben er weer

Maar dat betekent ook dat ik het weer helemaal met je oneens ben.

Ik bedoel maar...die eindmuziek is zo saai (snurk snurk).

En die flight is niets bij Buckbeak's Flight bijvoorbeeld. Verder hoor je het deuntje van Potter echt niet en ook niet op de aftiteling en dat vind ik gewoon een must! Maar nee hoor Yates doet zijn eigen ding en dat pakt net zo slecht uit als bij de nieuwe James Bond film waarbij die director ook alles op ze eigen manier wilde.

Dat noem ik nou: Arrogantie.

• 2041 berichten

Ik weet niet of Marc Foster zoveel in te brengen heeft bij de James Bond film. Weet ik niet zeker hoor, maar ik heb altijd het idee dat de Bond regisseurs niet echt veel in te brengen hebben in de films.

Nou ja, ontopic:

Nu is het ook ieders eigen mening. Ik ben het met je eens dat John Williams muziek beter is, maar ik ben het met je oneens dat Hoopers muziek slecht is.

Nu geef je David Yates de schuld van Order of the Phoenix, maar ik geloof dat Yates Hooper heeft gevraagd omdat Williams niet wilde en dat hij weinig over het script te zeggen heeft. Volgens mij voegen de Potter regisseurs alleen een eigen stijl toe en hebben ze weinig te zeggen over het script. Ik heb mijn vertrouwen in Half-Blood Prince.

Kevin13

Ik had het eerlijk gezegd niet gemerkt dat iemand anders de soundtrak van OFTP op zich nam. De muziek in Harry Potter heeft naar mij dunkt nog nooit slecht geweeest. Volgens mij overdrijf je een beetje.

avatar van anne J

anne J

Ik mis ook het echte HP deuntje Van film 1 en 2 enzo.

Kevin13 schreef:

Hmmm als je me echt sago wil maken moet je dit vooral zeggen

Geen verschil?

In deel 1,2 en 3 hoor je talloze melodien zoals Buckbeak's Flight en van het prachtig uitgewerkte theme. En mis je ook toevallig niet het voldemort theme? Nee, de toon heeft Williams gezet en niemand anders kan dat verbeteren. Gelukkig kwam Doyle er dichtbij maar hooper doet geen neigingen naar dat mooie theme jammer genoeg en dat mis ik in de potters...

Maar genoeg over de muziek.

John Williams maakte de films echt magisch, echt harry potter!

Hooper doet dat wat betreft instrumenten ook maar de melodien raken mij niet en zijn soms wat saai...ik mis ook het hoofd thema wat altijd zo vaak in de films voor kwam. Maar dat is mijn mening.

Niet slecht?

ja zijn muziek is erg goed maar is niet geschikt voor Harry Potter.

Niet om vervelend te doen.

Harry Potter is inmiddels geen vrolijke familie-film meer, maar een duistere thriller sinds de 4e.

Ik kan begrijpen dat je Hedwig's Theme/ John Williams mist, aangezien hij alles kan verzorgen dat heeft hij wel laten zien in die lange succesvolle carrière. Ik probeer duidelijk te maken dat de melodie in stand gebleven kan houden, maar de muziek van 1 en 2 zou verkeerd uitpakken bij 5, daar is hij veel te snel voor.

Kevin13 schreef:

Als je John Williams gewend bent kan de muziek van een film waarvan hij de score niet doet nogal levenloos aanvoelen. Hij maakt immers ontzettend goede muziek en begrijp de frustatie van "JohnWilliams".

Waar deel 1, 2 (3 niet), qua sfeer toch erg afhankelijk is van de magische achtergrond muziek, wordt bij 3, 4, 5 toch vooral sfeer gekweekt door wat je ziet en niet wat je hoort. Aangezien muziek erg sterk is met het overbrengen van sfeer, kunnen de films die dit minder voortbrengen tegenvallen. John Williams is ook gewoon mijn favoriet als het om achtergrondmuziek gaat denk aan:

Star Wars, Indiana Jones, The Deer Hunter, Born on the 4th of July, Schindler's List, Saving Private Ryan, E.T., Jurassic Park, Jaws.

Los daarvan ben ik (nogmaals) tevreden met Hooper.

Kevin13

Deel 1 en 2 zijn idd sterker qua sfeer maar heeft volgens mij niets met de muziek te maken.

Don MN schreef:

En hier ben ik het niet mee eens. Vind in de meeste films de muziek zelfs te veel overheersen waardoor de sfeer redelijk verkloot wordt. Een film waar dat niet zo is is toch wel The Warriors. De sfeer van die film, fantastisch. Net zoals in The Wire overigens.

Don MN

Okee, misschien is dit ook erg persoonlijk.

Muziek in films is vaak erg belangrijk voor me.

Wat je ziet moet "natuurlijk" je aanspreken, ik ga niet voor de muziek een kijken, maar het voegt iets extra's toe. Vooral bij HP 1&2.

Ik zal de films die je noemde kijken.

Don MN schreef:

Niet om vervelend te doen.

Yep, ik snap dat Hedwig's Theme er niet meer in past. Maar ik bedoelde als Aftiteling muziek. Of dat mooie theme (Reunion of Friends) als er een emotioneel moment is. Verder snap ik niet dat ze het Voldemort Theme eruit hebben gehaald.

jumpstylemovie

In Harry Potter and the Goblet of Fire is er ook een geweldig stukje muziek wanneer de mannen van die andere school binnenkomen.

Dat zouden ze ook wel vaker moeten gebruiken.