• 9.377.861 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van darthconner

darthconner

dit is echt een hoge score op het moment.

jammer dat ik de film pas binnen een dikke 2 weken kan zien. maar ja, niets aan te doen.

avatar van Tharoy

Tharoy

De gebruikers die ook stemmen, die stemmen vaak óf alleen maar 5 sterren op bepaalde films, óf alleen maar 0,5 sterren. Het zijn mensen die de score van films willen beïnvloeden, en daarom veel nieuwe accounts aanmaken.

avatar van serpico

serpico

OJEE HIJ DRAAIT!!

avatar van click66

click66

Ik ga zeker morgen kijken eindelijk is hij er. Dit wordt de film van het jaar volgens mij.

avatar van Nomak

Nomak

click66 schreef:

En je hebt dus al bij voorbaat gestemd?

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Heb de film net gekeken in de nachtvoorstelling. Wauw zeker een zeer goede film. hele goede scene's, het verhaal goed overgenomen.

uiteraard zijn er dingen niet in de film die ik wel belangrijk vind, maar ik weet ondertussen dat ze daar in de volgende film(s) wel een oplossing voor vinden die acceptabel is.

ik moet zeggen dat ik de toegevoegde scene (het nest) geen toegevoegde waarde vind geven, beetje jammer hadden ze in mijn ogen beter iets anders uit het boek kunnen nemen.

Veel humor in de film, zwerkbal, felix en slakhoorn waren geweldig.

avatar van zillah

zillah

Ik kom net terug van de bios. Heb erg genoten van de film, momenten op het puntje van mijn stoel gezeten. Erg goed geacteerd, alleen vond ik dat Ron de hele film een moeilijk gezicht trok.

Film komt erg overeen met het boek wat ik ook erg belangrijk vind. De laatste scenes van de film met kippenvel gekeken.. Vooral de special effects met het vuur, prachtig! En wat is Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter) toch goed gecast, komt precies overeen met het beeld wat ik bij deze dame had toen ik de boeken aan het lezen was. Ge-weldig. Ik denk dat ik deze film nog een keer ga bezoeken in gezelschap van een andere Potterfan, mijn gezelschap van vanavond had nog nooit een Potter-film gezien maar hij was wel onder de indruk!

avatar van Querelle

Querelle

Beviel me beter dan de vorige. En visueel is dit misschien wel de mooiste Potter film. Mooie kleuren die goed bij het sneeuwachtige landschap passen en bij de antieke omgeving van het kasteel. Ook een paar indrukwekkende wide shots aanwezig. Het verhaal probeert zich net als in de twee voorgaande delen te concentreren op de ontwikkelingsperikelen van de hoofdpersonen en tegelijkertijd op de strijd tegen Voldemort. Jim Broadbent is goed gecast als egocentrische professor en een groot gedeelte van de film heeft veel komische momenten. met als hoogtepunt het moment dat Harry Potter "geluks potion" heeft gedronken, en zich vervolgens gedraagd alsof hij speed opheeft.

Een minpunt is het tempo. Gedurende de hele film zitten stukken die nogal aanslepen, terwijl op het einde alles in hoog tempo voorbij ratelt. Had wel wat beheerster gemogen, maar de visuals maken veel goed. Leuk om gezien te hebben.

avatar van raizeredge

raizeredge

heb de film net gezien en ik moet zeggen dat het me zwaar valt. ik zal mischien me stem herzien als ik de film nog een keer heb gezien

avatar van anne J

anne J

Ook net terug van nachtelijke voorstelling. Weet nog niet goed wat voor punt te geven. Zit een 3.5 te overwegen, maar moet dan wel mijn punt voor film één naar 3.0 ophogen en film vijf naar 3.0 verlagen.

In ieder geval de beste Potter film so far. Tot aan de ontknoping (astronomie toren), vanaf daar ben ik niet blij de bioscoop uitgegaan

In ieder geval een hele leuke film die ik zeker nog één (of twee) keer ga bekijken in de bios! Mooi, terug naar de Harry Potter sfeer En meer duisternis in deze film (hoewel nog ''heftiger'' wel had gemogen qua bloed, geweld en alle massive destruction van dien).

Voorlopig nog geen punt. Daar slaap ik nog een paar nachtjes over.

avatar van Don MN

Don MN

Met de beelden vers op het netvlies besluit ik ondanks het tijdstip een recensie te schrijven over een film waar ik maanden op heb moeten wachten. Om met de deur in huis te vallen: 'Half-Blood Prince' was het zeker waard. Het was niet precies wat ik ervan verwachtte en wist daarom vaak aangenaam te verrassen.

Als 'Order of the Phoenix' veel weg had van een Hogesnelheidstrein is de Zweinsteinexpress teruggekeerd. Yates neemt de tijd en laat alles rustig op je inwerken, wat zeker voor de niet-lezers een groot voordeel zal zijn. Het verhaal is in ieder geval makkelijker te volgen en blijft ondanks dat ik de boeken gelezen heb behoorlijk spannend. In tegenstelling tot het vijfde deel is het einde jammergenoeg minder goed in elkaar gezet. HPB houdt de hele film een fijn tempo totdat er te gehaast, te veel gebeurt en wordt verteld in relatief korte tijd. Had net iets langer mogen duren in mijn ogen.

Graag of niet, liefdesperiekelen zijn op Zweinstein meer dan ooit aanwezig. Deze zorgen voor een aangenaam herkenbaar gevoel dat er tijdens het lezen ook was, de humor is voor het eerst goed verwerkt in de film. Daarnaast vinden genoeg spectaculaire, mysterieuze en aangrijpende momenten plaats, zoals de aanval op de brug in Londen die start met een prachtig staaltje camerawerk als we de Dooddoeners vanuit het Duistere Teken naar de Wegisweg volgen. De toegevoegde en ontzettend spannende aanval op het huis van de Wemels. De meeslepende en tegelijkertijd prachtige grotscène.. Duistere en lichte belevenissen worden fantastisch verfilmd en keurig afgewisseld. Visueel erg mooi, vooral in de bovengenoemde scènes. De muziek was erg passend en variërend, er werden oude thema's gebruikt van Williams en vrolijke melodieën uit de vorige film gecombineerd met gloednieuwe.

Qua spel was ik zéer tevreden, nieuweling Jim Broadbent maakt een prima start en blijft op hoog niveau acteren. Alan Rickman en Helena Bonham Carter waren wederom subliem! Laat ik geen slecht woord horen over Michael Gambon, want met voldoende tijd en ruimte liet hij zien perfect Perkamentus te kunnen spelen. Het afscheid is werkelijk een zeer emotioneel moment, de band is verbroken, Harry staat er nu 'alleen' voor. Het drietal is zichtbaar gegroeid en het personage Harry wordt met de film interessanter, Ron grappiger en Hermelien wat menselijker, met dank aan geweldig spel van respectievelijk Radcliffe, Grint en Watson.

De kinderen zijn officieel puber en Yates maakt er nuttig gebruik van kleine en grote problemen in duistere tijden te behandelen. Met als resultaat dat de film zowel luchtig als heftig, ontroerend als grappig, spectaculair als bescheiden is. Een waardige Potterfilm die zich net als de andere weet te onderscheiden van de vorige delen, waardoor de serie erg onderhoudend blijft. Harry zegt het wel erg vaak deze keer, maar het weet de film in één woord te beschrijven: 'Brilliant!'

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Gisteren de middernacht voorstelling gezien.

Beter dan de vorige, maar weer een teleurstelling...

Teveel weggelaten uit het boek, sommige verhaallijnen zijn verandert/aangepast en werden er alleen maar slechter op.

Misschien hadden ze deze ook in 2 delen uit moeten brengen? Bijna de helft van het einde uit het boek kwam hier niet in voor en werd in 15 minuten even snel afgeraffeld.

Toch pluspunten voor special effects, acteurs, muziek, humor en visueel is het gewoon een pareltje.

3* van mij.

avatar van meijer1996

meijer1996

ik ga de film morgen zien is die een beetje leuk

avatar van Stànnn

Stànnn

AHWA schreef:

4,44 gemiddeld op dit moment. Wat denk je zelf?

Dat je de film moet gaan zien en moet stoppen met zeiken

avatar van Tharoy

Tharoy

De laagste stemmen zitten een beetje rond de 3,5*, en de meeste stemmen zijn of 4,5* of 5* sterren. Dit kan wel eens een top 250 plek voor Harry Potter opleveren. Zo ver is het nog lang niet, maar deze score én de score op IMDB, die nu op 8,4 gemiddeld beloven wat.

avatar van IcU

IcU

Tharoy schreef:

Top 250 plek. Nee, hij draait pas echt sinds vandaag in de bios, dus nu kan iedereen hem gaan zien. Dus ook de mensen die Harry wel leuk vinden gaan er naar kijken, en die stemmen dan 3/3,5. Ik denk dat over 2 weken het sterren aantal beduidend minder is.

avatar van Stànnn

Stànnn

IcU schreef:

Jij bent echt een pessimistisch persoon

Kan je ipv Harry Potter films af te kraken deze eens een kans geven?

Want deze film zou weleens zijn plaats in de top 250 krijgen en die dan ook zeker verdienen

AHWA

Nu al speculeren over top250 is nog veel te vroeg, dat zullen we pas over twee jaar weten.

avatar van Quido

Quido

AHWA schreef:

4,44 gemiddeld op dit moment. Wat denk je zelf?

Dat dat niks te zeggen heeft. De fans zullen er sowieso mee weglopen, hoewel ik vanuit allerlei richtingen verneem dat ie tegenvalt. Moet zelf deel 5 eerst nog zien.

AHWA

Als je hier vraagt of de film leuk is, zul je daar met dit gemiddelde grotendeels een positief antwoord op krijgen. Over een aantal dagen zal dat wellicht anders zijn.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Er zijn nu 23 mensen die 5.0 hebben gestemd. Daarvan zijn er een paar van een 4.5 naar een 5.0 gegaan. Toch denk ik dat dit allemaal heeft te maken met de potter-gekte.

avatar van timbo_

timbo_

Ben toch wel wat verrast door de hoge stemmen van de fans van de boeken. Had zeker verwacht dat het volledig ontbreken van de zoektocht uit het boek naar de identiteit van The Half-Blood Prince de film wel aangerekend zou worden.

avatar van Don MN

Don MN

De lezer is al vaak teleurgesteld doordat er te veel scènes uit het boek werden weggelaten of het weinig van het boek wegheeft. Deze zou ik van het eerste verwijten maar van het tweede niet. HPB is erg geestig, weet als geheel te kloppen en is ondanks dat je het boek gelezen hebt enorm spannend. Top250 plaats maakt eigenlijk niet geweldig veel uit, al heeft deze meer dan de andere delen een kans boven de 3,70 te eindigen.

timbo_ schreef:

De lessen van Perkamentus, het omgaan met gevoelens voor Ginny, Malfidus verdenken een Dooddoener te zijn, Zwerkbalteam runnen. Harry heeft al genoeg aan z'n hoofd. Zoveel tijd wordt er in het boek niet aan besteed trouwens! Alleen Hermelien zit er achteraan, net als in de film.

timbo_ schreef:

Lijkt me voor deze film ook eigenlijk niet van belang.

avatar van timbo_

timbo_

Vind ik wel eigenlijk. Als je het einde kent of hebt gezien, had het denk ik juist een meerwaarde kunnen bieden. Ik vond het in het boek in ieder geval het meest interessante zijplot en het had er ook relatief gemakkelijk in verwerkt kunnen worden denk ik.

AHWA

Ik heb het boek gelezen, weet nog niet hoe de film precies eindigt, maar Snape is altijd al twijfelachtig geweest in de ogen van Harry, dus dat hij nu de HBP is, is alleen maar een extra feitje. Ik weet dus niet of Snape het nog roept in de film, als hij dat wel doet, is dat voor mij genoeg.

avatar van IcU

IcU

Stànnn schreef:

Jij bent echt een pessimistisch persoon

Kan je ipv Harry Potter films af te kraken deze eens een kans geven?

Zeker. Ik ga hem ook zeker zien. Maar het zal nooit meer worden dan een 'leuk filmpje' aangezien het voor mij vanaf deel 1 al een neerwaartse lijn is wat HP films betreft. Dat iedereen er nu helemaal ondersteboven van is vind ik merkwaardig en onrealistisch.

Maar goed, misschien piep ik wel anders zodra ik hem gezien heb. Hoewel dit mij wel enorm sterk lijkt

avatar van jeroenboeve1

jeroenboeve1

Morgen pas zien.. nog even afwachten dus.