• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Peter Kosminsky

Met onder meer: Alison Lohman, Michelle Pfeiffer en Renée Zellweger

Releasedatum: 19 juni 2003

Plot White Oleander

Astrid Magnussen is een 15-jarig meisje uit Californië. Haar moeder Ingrid is een vrijzinnige dichter. Wanneer Barry Kolker in het leven van Ingrid komt, wordt ze verliefd op hem. Maar als hij haar hart breekt, vermoordt ze hem en verdwijnt ze voor de rest van haar leven achter de tralies. Astrid komt vervolgens van het ene in het andere weesgezin terecht.

avatar van miiej

miiej

1 van mijn favorieten , mooiste films die ik gezien heb! 5.0

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit kan ik met recht een aanrader noemen.

Mooie emotionele acteursfilm.

Michelle Pfeiffer is, zoals gewoonlijk, weer eens bloedjemooi in deze film

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Knappe film, die grotendeels dankzij het acteerwerk van Alison Lohman ook echt goed genoemd mag worden. Pfeiffer was ook erg sterk, maar vond haar rol een beetje irritant en ze leek wel wat op The Terminator. Ook Zellweger en Wright Penn waren sterk bezig wat mij betreft. De film moet het ook echt van de acteerprestaties hebben.

Het verhaal pakte me minder. Nooit kwam de film op gang en ondanks dat de film soms verassende wendingen kent miste ik nog iets. Buiten dat is dit toch wel een redelijk goede film te noemen. White Oleander krijgt drie sterren en een voldoende dus!

avatar van Malick

Malick

Een niet onaardig drama met een prachtcast. Michelle Pfeiffer speelt een kunstzinnige moeder die intellectueel en feministisch zichzelf boven de rest van de mensen stelt. Ze brengt een dochter voort die ze dezelfde normen en waarden probeert bij te brengen. Alleen het punt is dat ze gegevenmoment haar eigen weggaat naar al die pleeggezinnen/zelfmoorden en zelfdepressieve mensen om haar heen. Er wordt een sfeertje gecreëerd door wat kleurspoelingen in de film te brengen. Denk aan donkere tinten in de vorm van blauw en grijs. Geen verkeerde film maar toch ietwat meer geschikt voor het vrouwelijker publiek onder ons.

avatar van serpico

serpico

Boeiende film die opvallend goed gedragen wordt door het hoofdpersonage. Toch vraag je je steeds af welke kant de film nu opgaat. Gaat het om de ingewikkelde moeder-dochter relatie? Of het moeten doormaken om geen vast huis te hebben? Of de soort van vervloeking om overal anderen jaloers te maken met je good-looks? Of over coming-of-age en je eigen keuzes maken? De film kiest van alles wat. Niet dat hij ook op alle vlakken doel mist, want mede door het sterke acteerwerk van Pfeiffer (in een verder vrij emotieloze rol) raken sommige scènes geladen met spanning. Maar het blijft een soort van thriller/drama dat geen enkele kant genoeg uitdiept om er écht in te overtuigen. Wat dan dus weer niet wil zeggen dat ik niet geboeid heb zitten kijken.

Niet ontzettend slecht, niet supergoed, beetje niksig. Meer boodschap dan film eigenlijk, beetje standaard. Een paar leuke rollen, maar verder geen Film Waar Films Voor Gemaakt Worden.

3* dus.

avatar van Denise88

Denise88

Malick schreef:

I agree

avatar van Ellis85

Ellis85

een hele mooie film die me vanaf het begin tot het einde wist te boeien en ontroeren !!!!

avatar van dyantha

dyantha

super mooie film .. het spreekt me echt aan!

avatar van hangtangding

hangtangding

White Oleander is de beste film die ik ooit gezien heb.

Een prachtig drama met de perfecte cast.

Alison Lohman speelt geweldig, is perfect voor deze rol. Michelle Pfeiffer heeft een vrij moeilijke rol, omdat ingrid echt een persoon is met een heel eigen, bijzondere identiteit. Dit doet ze perfect, had geen betere actrice kunnen bedenken voor deze rol.

Muziek is prachtig. Verhaal is mooi, interessant. Ik heb het boek ook gelezen en ik vind de verfilming echt niet tegenvallen, integendeel!

Aanrader , vooral als je van drama houdt!

avatar van Annem

Annem

Wauw wat een geweldige film. Dit is echt mijn favoriet. Als je van drama, mooie muziek en goed acteerwerk houdt dan moet je deze film echt zien!

De muziek past heel goed bij de film en de acteurs zijn super goed gekozen. Ik heb ook het boek gelezen en ook ik vind de film erg goed. Vaak zijn verfilmingen van boeken geen aanraders, maar deze film dus wel.

avatar van Quisto

Quisto

goed gezegd serpico, aardig drama maar ondanks de plaatjes en t sterke acteerwerk miste ik een dat vleugje diepgang..

avatar van lijnebol

lijnebol

white oleander is op 1 na mijn favoriete film! wat mooi gespeeld.. en ook zo ontroerend en zo sterk. zeker te weten een aanrader!

avatar van nachtschade

nachtschade

Sterke film, met enkele geniale dialogen. Camerawerk is uitmuntend, en de acteerprestaties bovengemiddeld. Vooral Lohman heeft me positief verrast. De muziekkeuze fenomenaal. Waarom dan 4 sterren? Omdat ik de diepgang mis, die pas in de laatste 10 minuten van de film, ook daadwerkelijk uitgesproken wordt. Dat is ook meteen het manco, de film hinkt op 2 gedachten, thriller of drama......maar toch, genoten!

avatar van K*D

K*D

Echt een vette film. Heb hem nu al een aantal keren gezien en vind hem nogs steeds erg leuk. Een aanrader.

avatar van wibro

wibro

Kan er mee door dankzij het uitstekende acteren van Allison Lohman. Ook Pfeifer deed het best goed. Het verhaal is niet direkt mijn ding, maar dat had ik kunnen weten voordat ik de film ging bekijken. Toch dreigde mijn waardering na 57 minuten in de richting van een onvoldoende op weg te gaan toen Renée Zellweger in beeld kwam. Ik heb nu eenmaal de pest aan die actrice met haar vreselijke smile. Ik was blij in ieder geval dat ze zelfmoord pleegde Kon ik weer rustig verder kijken zonder mij aan dat mens te moeten irriteren.

Waardering; nog net een 3,0*

avatar van Persian_Sara

Persian_Sara

Geen slechte film. Allison Lohman en Michelle Pfeifer acteren erg goed. Ik heb momenten gehad dat ik Pfeifer naar de tering wou schelden, door haar bitch-aditude. Het einde vond ik echter erg teleurstellend, ik kreeg gewoon het gevoel van ''was dit het?''. Ze zegt na alles weet ik toch dat me moeder van me houdt. Niet echt een ideale slotzin en scene. (vind ik tenminste!) als de film een wat indrukwekkender einde had, dan had ik hem zeker wel een puntje meer gegeven. Want voor de rest boeide hij me dus echt wel.

avatar van Decec

Decec

Goede drama film... , nee geen slechte film....

avatar van muis!

muis!

heb het boek gelezen,en wat was het prachtig.ik ga nu de film kijken... ben benieuwd!!

avatar van muis!

muis!

viel heel erg tegen..deed me vooral denken aan een danielle steel rtl fim...

TragieStar.*

Vandaag opgenomen ben erg benieuwd

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Volgens mij staat er een fout in de omschrijving; Lohman is geboren in '79 dus is geen 12 jarig meisje maar een 22 ( of 23, de film is uit 2002) jarige jonge vrouw.

Of is het weer zo'n film waar een twintiger een jonge tiener moet voorstellen, vind dat zó ongeloofwaardig en onbegrijpelijk.

Het gaat ook om een 15 jarig meisje

Het is hier idd niet helemaal juist. Maar dan als nog een beetje vreemd dat een 22 jarige vrouw een 15 jarig meisje speelt

Ik heb het nu gecorrigeerd met dank aan riefenstahl.

avatar van marximaal

marximaal

Ach het is ook niet altijd verstandig om een tienermeisje een rol te laten vertolken van een tienermeisje die een niet al te normaal leven heeft... snap je hem nog???

Super goeie film

TragieStar.*

Nee ik snap het niet Maar heb de film helaas niet kunnen opnemen door een tragisch ongeval.

Dus dat word weer een tijd lang wachten.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Persian_Sara schreef:

Geen slechte film. Allison Lohman en Michelle Pfeifer acteren erg goed. Ik heb momenten gehad dat ik Pfeifer naar de tering wou schelden, door haar bitch-aditude..

Haha, ja inderdaad. Zij was duidelijk niet zo perfect als ze zich voordeed en had o.a. last van jaloezie, hoogmoedigheid en venijn. Gelukkig zag haar dochter dat en was zij sterk genoeg om een eigen mening te vormen.

Best een boeiend psychologisch drama en realistisch neergezet. Zo kunnen kinderen hun ouders soms ook nog iets leren

Neder schreef:

typische vrouwenfilm , ik waarschuw alle filmfans met een plasser alvast!!! Deze film is niet aan mannen besteedt. Eindeloos gezwets en gezeur over wie de laatste tampon in huis heeft opgemaakt! Ik ga nog liever strijken en afwassen dan deze film nog eens te moeten aanschouwen.

niet afgekeken 0 sterren

Ik heb geen strijd om tampons gezien, maar ik begon de film een kwartiertje later, misschien gemist.

Waarom je punten geeft als je de film niet afziet is mij verder een raadsel. Zeker als de film zulke goede kritieken kreeg kan de waarde m.i. niet 0,5 zijn. Zelfs als je er niets aan vind kan het acteren of het camerawerk nog iets waard zijn.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Geen geweldige film, wel mooi en ontroerend. Nooit echt op Alison Lohman gelet, ik vond haar verrassend goed. Michelle Pfeiffer was erg goed in deze rol. Ik heb het boek niet gelezen dus kan niet oordelen of het verhaal tot zijn recht kwam. Voor mij persoonlijk waren sommige dingen wel herkenbaar......dat is toch intenser denk ik?

avatar van black swallow

black swallow

goede film,

mooi ook om Pfeiffer in een rol te zien die niet heel charmant is - knap.

en vrouwenfilm? .. als het om een vader en zoon was gegaan, was het dan een typische mannenfilm?

dacht 't niet -

avatar van flyer

flyer

Mooie film met inhoud. Nee geen vrouwen film maar een goed drama

avatar van Rodger

Rodger

ja.. wat hier ook gezegd word.. een goed drama..

3.**

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Een goed drama, een goed verhaal en goede muziek van Thomas Newman die soms te afwezig was. Pfeiffer speelde net zoals Lohman uitstekend. Toch is er iets wat ik minder goed vind, misschien duurde hij toch te lang.