White Oleander (2002)
Geregisseerd door: Peter Kosminsky
Met onder meer: Alison Lohman, Michelle Pfeiffer en Renée Zellweger
Releasedatum: 19 juni 2003
Plot White Oleander
Astrid Magnussen is een 15-jarig meisje uit Californië. Haar moeder Ingrid is een vrijzinnige dichter. Wanneer Barry Kolker in het leven van Ingrid komt, wordt ze verliefd op hem. Maar als hij haar hart breekt, vermoordt ze hem en verdwijnt ze voor de rest van haar leven achter de tralies. Astrid komt vervolgens van het ene in het andere weesgezin terecht.
Astrid Magnussen
Paramedic
Guard
Julie
nightbreed
Dit kan ik met recht een aanrader noemen.
Mooie emotionele acteursfilm.
Michelle Pfeiffer is, zoals gewoonlijk, weer eens bloedjemooi in deze film
Leland Palmer
Knappe film, die grotendeels dankzij het acteerwerk van Alison Lohman ook echt goed genoemd mag worden. Pfeiffer was ook erg sterk, maar vond haar rol een beetje irritant en ze leek wel wat op The Terminator. Ook Zellweger en Wright Penn waren sterk bezig wat mij betreft. De film moet het ook echt van de acteerprestaties hebben.
Het verhaal pakte me minder. Nooit kwam de film op gang en ondanks dat de film soms verassende wendingen kent miste ik nog iets. Buiten dat is dit toch wel een redelijk goede film te noemen. White Oleander krijgt drie sterren en een voldoende dus!
Malick
Een niet onaardig drama met een prachtcast. Michelle Pfeiffer speelt een kunstzinnige moeder die intellectueel en feministisch zichzelf boven de rest van de mensen stelt. Ze brengt een dochter voort die ze dezelfde normen en waarden probeert bij te brengen. Alleen het punt is dat ze gegevenmoment haar eigen weggaat naar al die pleeggezinnen/zelfmoorden en zelfdepressieve mensen om haar heen. Er wordt een sfeertje gecreëerd door wat kleurspoelingen in de film te brengen. Denk aan donkere tinten in de vorm van blauw en grijs. Geen verkeerde film maar toch ietwat meer geschikt voor het vrouwelijker publiek onder ons.
serpico
Boeiende film die opvallend goed gedragen wordt door het hoofdpersonage. Toch vraag je je steeds af welke kant de film nu opgaat. Gaat het om de ingewikkelde moeder-dochter relatie? Of het moeten doormaken om geen vast huis te hebben? Of de soort van vervloeking om overal anderen jaloers te maken met je good-looks? Of over coming-of-age en je eigen keuzes maken? De film kiest van alles wat. Niet dat hij ook op alle vlakken doel mist, want mede door het sterke acteerwerk van Pfeiffer (in een verder vrij emotieloze rol) raken sommige scènes geladen met spanning. Maar het blijft een soort van thriller/drama dat geen enkele kant genoeg uitdiept om er écht in te overtuigen. Wat dan dus weer niet wil zeggen dat ik niet geboeid heb zitten kijken.
Niet ontzettend slecht, niet supergoed, beetje niksig. Meer boodschap dan film eigenlijk, beetje standaard. Een paar leuke rollen, maar verder geen Film Waar Films Voor Gemaakt Worden.
3* dus.
Denise88
I agree
Ellis85
een hele mooie film die me vanaf het begin tot het einde wist te boeien en ontroeren !!!!
hangtangding
White Oleander is de beste film die ik ooit gezien heb.
Een prachtig drama met de perfecte cast.
Alison Lohman speelt geweldig, is perfect voor deze rol. Michelle Pfeiffer heeft een vrij moeilijke rol, omdat ingrid echt een persoon is met een heel eigen, bijzondere identiteit. Dit doet ze perfect, had geen betere actrice kunnen bedenken voor deze rol.
Muziek is prachtig. Verhaal is mooi, interessant. Ik heb het boek ook gelezen en ik vind de verfilming echt niet tegenvallen, integendeel!
Aanrader , vooral als je van drama houdt!
Annem
Wauw wat een geweldige film. Dit is echt mijn favoriet. Als je van drama, mooie muziek en goed acteerwerk houdt dan moet je deze film echt zien!
De muziek past heel goed bij de film en de acteurs zijn super goed gekozen. Ik heb ook het boek gelezen en ook ik vind de film erg goed. Vaak zijn verfilmingen van boeken geen aanraders, maar deze film dus wel.
Quisto
goed gezegd serpico, aardig drama maar ondanks de plaatjes en t sterke acteerwerk miste ik een dat vleugje diepgang..
lijnebol
white oleander is op 1 na mijn favoriete film! wat mooi gespeeld.. en ook zo ontroerend en zo sterk. zeker te weten een aanrader!
nachtschade
Sterke film, met enkele geniale dialogen. Camerawerk is uitmuntend, en de acteerprestaties bovengemiddeld. Vooral Lohman heeft me positief verrast. De muziekkeuze fenomenaal. Waarom dan 4 sterren? Omdat ik de diepgang mis, die pas in de laatste 10 minuten van de film, ook daadwerkelijk uitgesproken wordt. Dat is ook meteen het manco, de film hinkt op 2 gedachten, thriller of drama......maar toch, genoten!
K*D
Echt een vette film. Heb hem nu al een aantal keren gezien en vind hem nogs steeds erg leuk. Een aanrader.
wibro
Kan er mee door dankzij het uitstekende acteren van Allison Lohman. Ook Pfeifer deed het best goed. Het verhaal is niet direkt mijn ding, maar dat had ik kunnen weten voordat ik de film ging bekijken. Toch dreigde mijn waardering na 57 minuten in de richting van een onvoldoende op weg te gaan toen Renée Zellweger in beeld kwam. Ik heb nu eenmaal de pest aan die actrice met haar vreselijke smile. Ik was blij in ieder geval dat ze zelfmoord pleegde Kon ik weer rustig verder kijken zonder mij aan dat mens te moeten irriteren.
Waardering; nog net een 3,0*
Persian_Sara
Geen slechte film. Allison Lohman en Michelle Pfeifer acteren erg goed. Ik heb momenten gehad dat ik Pfeifer naar de tering wou schelden, door haar bitch-aditude. Het einde vond ik echter erg teleurstellend, ik kreeg gewoon het gevoel van ''was dit het?''. Ze zegt na alles weet ik toch dat me moeder van me houdt. Niet echt een ideale slotzin en scene. (vind ik tenminste!) als de film een wat indrukwekkender einde had, dan had ik hem zeker wel een puntje meer gegeven. Want voor de rest boeide hij me dus echt wel.
muis!
heb het boek gelezen,en wat was het prachtig.ik ga nu de film kijken... ben benieuwd!!
muis!
viel heel erg tegen..deed me vooral denken aan een danielle steel rtl fim...
riefenstahl
Volgens mij staat er een fout in de omschrijving; Lohman is geboren in '79 dus is geen 12 jarig meisje maar een 22 ( of 23, de film is uit 2002) jarige jonge vrouw.
Of is het weer zo'n film waar een twintiger een jonge tiener moet voorstellen, vind dat zó ongeloofwaardig en onbegrijpelijk.
TragieStar.*
Het gaat ook om een 15 jarig meisje
Het is hier idd niet helemaal juist. Maar dan als nog een beetje vreemd dat een 22 jarige vrouw een 15 jarig meisje speelt
Ik heb het nu gecorrigeerd met dank aan riefenstahl.
marximaal
Ach het is ook niet altijd verstandig om een tienermeisje een rol te laten vertolken van een tienermeisje die een niet al te normaal leven heeft... snap je hem nog???
Super goeie film
TragieStar.*
Nee ik snap het niet
Maar heb de film helaas niet kunnen opnemen door een tragisch ongeval.
Dus dat word weer een tijd lang wachten.
Dreiecke
Geen slechte film. Allison Lohman en Michelle Pfeifer acteren erg goed. Ik heb momenten gehad dat ik Pfeifer naar de tering wou schelden, door haar bitch-aditude..
Haha, ja inderdaad. Zij was duidelijk niet zo perfect als ze zich voordeed en had o.a. last van jaloezie, hoogmoedigheid en venijn. Gelukkig zag haar dochter dat en was zij sterk genoeg om een eigen mening te vormen.
Best een boeiend psychologisch drama en realistisch neergezet. Zo kunnen kinderen hun ouders soms ook nog iets leren
typische vrouwenfilm , ik waarschuw alle filmfans met een plasser alvast!!! Deze film is niet aan mannen besteedt. Eindeloos gezwets en gezeur over wie de laatste tampon in huis heeft opgemaakt! Ik ga nog liever strijken en afwassen dan deze film nog eens te moeten aanschouwen.
niet afgekeken 0 sterren
Ik heb geen strijd om tampons gezien, maar ik begon de film een kwartiertje later, misschien gemist.
Waarom je punten geeft als je de film niet afziet is mij verder een raadsel. Zeker als de film zulke goede kritieken kreeg kan de waarde m.i. niet 0,5 zijn. Zelfs als je er niets aan vind kan het acteren of het camerawerk nog iets waard zijn.
Lupussy Galore
Geen geweldige film, wel mooi en ontroerend. Nooit echt op Alison Lohman gelet, ik vond haar verrassend goed. Michelle Pfeiffer was erg goed in deze rol. Ik heb het boek niet gelezen dus kan niet oordelen of het verhaal tot zijn recht kwam. Voor mij persoonlijk waren sommige dingen wel herkenbaar......dat is toch intenser denk ik?
black swallow
goede film,
mooi ook om Pfeiffer in een rol te zien die niet heel charmant is - knap.
en vrouwenfilm? .. als het om een vader en zoon was gegaan, was het dan een typische mannenfilm?
dacht 't niet -
JohnWilliams
Een goed drama, een goed verhaal en goede muziek van Thomas Newman die soms te afwezig was. Pfeiffer speelde net zoals Lohman uitstekend. Toch is er iets wat ik minder goed vind, misschien duurde hij toch te lang.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Samsara

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004

Girl, Interrupted
Drama, 1999
vergiftigengevangenisverlies van geliefdefoster parentsvrouwengevangenisfamilie relatiesmother daughter estrangementfoster carebad motheradopted daughterchildren's services moeder dochter relatie