White Oleander (2002)
Geregisseerd door: Peter Kosminsky
Met onder meer: Alison Lohman, Michelle Pfeiffer en Renée Zellweger
Releasedatum: 19 juni 2003
Plot White Oleander
Astrid Magnussen is een 15-jarig meisje uit Californië. Haar moeder Ingrid is een vrijzinnige dichter. Wanneer Barry Kolker in het leven van Ingrid komt, wordt ze verliefd op hem. Maar als hij haar hart breekt, vermoordt ze hem en verdwijnt ze voor de rest van haar leven achter de tralies. Astrid komt vervolgens van het ene in het andere weesgezin terecht.
Astrid Magnussen
Paramedic
Guard
Julie
bioscoopzaal
Degelijk drama, maar soms een beetje rommelig. Vooral het eerste gedeelte van de film sprong iets teveel van de hak op de tak. Gelukkig blijft de film overeind door werkelijk fantastische acteerprestaties van Alison Lohman en Michelle Pfeiffer.
Halverwege zit trouwens nog een grappige scène waarin Lohman en Zellweger naar een oude horrorfilm zitten te kijken. Film in kwestie: Return of the Texas Chainsaw Massacre, met een piepjonge Renée Zellweger in de hoofdrol. Heerlijk toch, die zelfrelativerende humor.
Moonlight
Mooie drama!
alleen ik hou niet zo van de acteerprestaties van renée zellweger.
ik vind dat michelle pfeiffer geweldig goed speelt
en Alison Lohman ook.
maar ik heb die film nu al beetje te vaak gezien...
3.5 sterren
TheRisingSun
Goede film met een goede Lohman en uitstekende Pfeiffer!
3,5 ster
pardalis
Een goeie film zonder al te veel strikjes en tierlantijntjes.
Ontroerend aan de ene kant, afwijzend aan de andere kant.
toffe acteerprestaties en zo zie je maar dat niet alles rozegeur en maneschijn is.
renée acteert er een beetje over en viel wat tegen voor de rest puik werk
liked this one !!
E V
Mooi, maar ook erg zoet drama. Goed spel van Alison Lohman. Michelle Pfeiffer, Robin Wright Penn en Renee Zellweger waren ook goed
Mad
Sommig zullen dit wel een hele mooie flm zijn, maar ik vond het net als T.O. heel rommelig en verwarrend, dus vond ik het niet echt een geweldige film.
sweetgirl
ik vond alison lohman heel goed spelen!! alleen het is wel egt een beetje een zeur film van laat me gaan maar verder was hij egt top. michelle pfeiffer speelden heel goed alleen ik miste de extra tint van haar.
spuit11
Een aardige film, met prima acteerwerk. En weer eens een goede rol van Michelle Pfeiffer. Ik vond het toch ook wel een 'vrouwenfilm'zonder hier negatieve bedoelingen bij te hebben, want dit is juist in van de betere in zijn soort. Ook al willen sommige mensen het hier geen vrouwenfilm noemen, toen ik deze in het filmhuis zag, zat de zaal wel vrouwelijke kijkers.....
dreamgirl
Ik vond het een prachtige film. Hij zit vol verassingen en mooie poetische stukjes tekst die het een film maken waarbij je je volledig laat meeslepen met het verhaal. Ook de actrices waren sterk, Michelle Pheiffer kwam zeer overtuigend over, net zoals Lindsey Lohan. Haar denk- en gevoelswereld kwam erg realistisch over wat voor het "meevoel-effect" zorgde van de film.
Gehenna
Een mooi gefilmd drama (heb het boek niet gelezen) Pfeifer is ijskoud en emotieloos lijkt het... brrr kreeg geen goed gevoel van d'r. Alison Lohman, dat heb ik ook na Matchstick Men gezegt, is een geweldige actrice waar veel potentieel in zit. 3.5*
soom
Renee Zellweger is briljant, de wanhopige vrouw, is een rol die ze nogal eens herhaalt. Maar niet met dat einde voor haar.. Zó eindigt het meestal niet met Renee, wel goed dus, dat het een keer wat anders gebeurt dan je gewend bent.
Michelle Pfeiffer en Alison Lohman zijn degenen om wie het draait, en ze dragen de rollen ten goede uit.
Ik vind Alison Lohman echt goed als Astrid.
Persoonlijk is dit niet mijn favoriete film, als het om Michelle Pfeiffer gaat. Maar ze acteert toch wel goed.
Het is een dramatische film, echt een film die je meerdere keren achter elkaar kan kijken.
Het is wel een deprimerende film, en je word er zeker niet blij van.
Zware kost.
Angrod_Pallanén
Een goede film. Het is fijn om in de commerciële bende die je normaal voorgeschoteld krijgt op de televisie weer eens een paar goede films te zien. Film 1 is daarmee vaak de redder in nood en ook met 'White Oleander' heb ik me weten te vermaken.
Het is een prima drama over een geweldige moeder-dochter relatie. De haat en liefde tussen Alison Lohman en Michelle Pfeiffer is zó goed uitgebeeld. Alle actrices acteren prima en dat maakt deze film zo aangrijpend, de mannen acteren nauwelijks, maar dat doet er verder vrij weinig toe. De personages worden geweldig uitgewerkt en eigenlijk alles lijkt de kracht van Pfeiffer's rol niet te kunnen weerstaan, om het zo maar uit te leggen.
Alison Lohman is een belovende actrice, hoewel haar rol niet het minst was en ze me nog het meest doet denken aan Natalie Portman in 'Anywhere But Here' ('White Oleander' is eigenlijk de zware versie van die film), zal ze toch niet een van mijn favoriete actrices worden. Pfeiffer heeft die status inmiddels wel verworven.
4.0
korykory
Vrijwel alle films op Film 1 zijn vroeg of laat wel op een andere zender te zien, hoor. Maar goed, ik heb ook een abonnement en dat bevalt me prima. Alleen al omdat er nooit reclame-onderbrekingen zijn en de aftiteling fatsoenlijk wordt uitgezonden.
Een echte 'vrouwenfilm', ja, maar als man heb ik er toch ook wel met belangstelling naar gekeken. Ontluisterend, de manier waarop zo'n meisje in een reeks van gastgezinnen wordt ondergebracht, waar dan vervolgens ook weer allerlei problemen spelen die haar persoonlijk niet ten goede komen.
Het einde is misschien iets te zoet, maar daar kon ik wel vrede mee hebben. Een beetje feel-good heeft de kijker wel verdiend na al die ellende.
unexpected_faith
Dit vind ik nou eens een goede film!
echt heel erg zielig en die alison die doet het toch maar allemaal prachtig!
ik heb echt wel hierom moeten huilen echt ontroerend! vet mooi!
het doet me een beetje denken aan de film thirteen... all that misery..
edejong
na weken zoeken, heb ik hem voor 2.99 kunnen kopen bij de witte boekhandel!
nu heb ik alle films uit m'n toptien in bezit
dit blijft ook een erg mooie film!
matthijs_013
Alison Lohman is zo stoer. Deze film is geweldig! Het was een erg emotionele film, en ik vond naast Lohman vooral Renée Zellweger erg ontroerend in deze film. Je weet nooit wat je moet verwachten in dit soort films en ik bleef verrast.
*4,5 !
tevelenco
Goede film met een mooi verhaal.
Waarbij ik het erg leuk vond om te zien wat Alison Lohman [die overigens een zeer overtuigende rol neerzet] allemaal meemaakt in haar leventje, nadat haar moeder in de gevangenis is beland.
En ook hoe ze zich verder ontwikkeld en met alle problemen omgaat die ze op haar weg tegenkomt.
Erg knap gedaan!!
Wel vond ik dat het verhaal soms wat snel verteld werd en op sommige punten niet goed werd uitgewerkt.
Waardoor ik wat diepgang miste.
Maar voor de rest vond ik het een prima film.
prometida
Goede film met veel gebeurtenissen en verrassingen, sommige dingen verwacht je helemaal niet. Je hebt geen moment waar je je verveelt of afvraagt; wanneer gebeurt er nou nog eens iets.
Ik vond Michelle Pfeiffer heel goed spelen. Alison trouwens ook.
juultjejulesb
Goede film. Goede acteurprestaties en ik vond ind. het ook erg verfrissend Michelle Pfeiffer eens te zien als 'slechterik'. Ze bracht de rol erg overtuigend. Voor zover het al mogelijk is een boek met een boekverfilming te vergelijken zeg ik toch dat het boek stukken beter is en ik zou vooral éérst het boek lezen en daarna de film zien.
Norma
Inderdaad, Michelle Pfeiffer zet de rol van de moeder erg sterk neer; die blikken alleen al, top! Toch miste ik in de film het rauwe, het schrijnende dat in het boek zo heftig naar voren kwam. De film is zeker niet slecht en ik kan me voorstellen dat iemand die het boek niet kent hem zeker erg mooi kan vinden. Maar hoewel het personage Astrid in de film heftige dingen meemaakt hebben die scenes nergens de intense narigheid die me in het boek zo raakte.
rockabella
mooie film,pfeiffer kwam goed over als egoistisch kreng en keiharde moeder.
personage 'astrid' kwam kalm en krachtig over,maar ze 'piept' wel een beetje.
telkens zo'n zacht stemmetje enzo,ik had haar wel flink door het lint willen zien gaan,maar ja,zo is ze dus gewoon niet.
ik wist niet dat het van een boek kwam,hoe heet dat boek?
ikkke wil lezen!!!
3,5 sterren voor deze film
annenas
Mooie film! Dit is mijn lievelingsfilm. Ik houd heel erg veel van drama films ..!! Alison Lohman is ook mijn favoriete actrice, ze doet het weer ontzettend goed in deze film..!!!
Die renee van bridget jones diary vind ik wat minder..Jammer dat ze haar er voor gekozen hebben..
maar de rest is top! !
ik heb hem al verscheidene keren gezien en hij blijft mooi.
otherfool
Film begint sterk en Lohman schittert, maar als Astrid eenmaal uit het eerste foster-gezin komt wordt het geheel wat fragmentarischer en minder interessant. Zeker een goede film, maar één die het hoge startniveau niet vol kan houden. 3*.
hinie
Alison Lohman speelt idd vrij sterk. En wat een mooie vrouw is Michelle Pfeiffer toch.
Rene zelweger is en blijft een tutje. Heb niks met haar.
Vond de film erg goed. Zeker nadat ze uit dat andere gezin kwam. Het zoeken naar haar zelf vond ik juist goed neergezet.
mariekjuh1982
Een mooie film, had alleen een foutje gemaakt; eerst het boek gelezen. En toen viel de film toch wel zwaar tegen. De rol van de moeder is prachtig neergezet door Michelle Pfeiffer (die vrouw is zoooo mooi!) ze speelt haar precies zoals het bedoelt was. Ook Alison Lohman doe het erg goed. Maar Renee Zelweger was echt een misser, ze lijkt in niets op het karakter van het boek en al had ik het niet gelezen, zou ik haar veel té gevonden hebben. Bovendien waren er belangrijke stukken uit het boek weggelaten (zoals twee of drie toch wel hele belangrijke pleeggezinnen) en ookal had de film dan wat langer geduurt, het hele verhaal zou nog beter uit de verf zijn gekomen. Een 3 vanwege Michelle.
unexpected_faith
Dit vind ik nou een prachige film..
veel te weinig credit gekregen in mijn ogen..!
Alison lohman speelt uitmuntend, goede actrice is dat toch..
en michelle pfeiffer, ik werd zelfs bang van haar wat een rol..
sterk verhaal en het leek allemaal zo echt..
Zeker weten 1 van mijn favorieten..
4.5 ster
SubbiE
Ik deel de mening van velen hier, een echte prachtfilm!
Onverhoopt.
Lohman zet een erg degelijke en sterke rol neer, terwijl we dit van Pfeiffer ondertussen toch wel gewend zijn.
Raar dat iedereen Zelweger wat minder graag ziet spelen. Mogelijk sleept ze voor de rest van haar carriere de Bridget Jones-rol achter haar aan...
Mogelijk enig minpuntje van de film dat er een moment is dat waar alles wat in een stroomversnelling geraakt, waardoor de film toch wat aan kracht verliest. Een goed uitgewerkt drama moet minstens 2uur duren...
checkthisout
Superfilm!!! Prachtig verhaal, mooiste film die ik heb gezien. Raakt mij diep!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Samsara

Wicker Park
Mystery / Romantiek, 2004

Girl, Interrupted
Drama, 1999
vergiftigengevangenisverlies van geliefdefoster parentsvrouwengevangenisfamilie relatiesmother daughter estrangementfoster carebad motheradopted daughterchildren's services moeder dochter relatie