• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

avatar van extremezz

extremezz

illogical schreef:

Ik irriteerde me er anders dood aan. En mensen naast mij in de bioscoop ook. Kom op, zo'n groot budget en dan nog microfoons in beeld? Het is toch geen goedekope B-film. En het was niet één keer, maar vele malen! Op een gegeven moment viel het iedereen op, want bij ons in de zaal, ging iedereen juichen als er weer een microfoon in beeld kwam.

Hebben ze daar geen deftige cinema's in nederland

BTW de film was vreselijk saai..

avatar van Linn

Linn

Dr.Phillips schreef:

Mensen is deze film het waard om te kijken als je je raad wil geven hou dan wel even in het achterhoofd dat ik Signs en The sixth sense wel mooie films vond maar de recensies over the happening zijn niet echt positief. Bij voorbaat dank.

Kijk hem maar gewoon. Hij was ver boven mijn verwachting dus ik raad deze film aan.

avatar van metaledje

metaledje

M. Night Shyamalan heeft leuke vernieuwende ideeen, maar ik vind het oh zo slecht uitgewerkt bij de meeste van zijn films,al valt het bij deze reuze mee. best veel potentie maar er word bar weinig mee gedaan. jammerlijk heel jammerlijk

Best leuk om een keer te zien maar geen film voor je dvd collectie 3*

avatar van TonyMontana

TonyMontana

illogical schreef:

...... Kom op, zo'n groot budget en dan nog microfoons in beeld? Het is toch geen goedekope B-film. En het was niet één keer, maar vele malen! ....

zoals ik eerder postte: het heeft niets met het budget of de film zelf te maken. Het ligt aan de projectionist die de film projecteert in de bioscoop!!

In uw geval, heeft hij het verkeerde AR gekozen voor de film.

extremezz schreef:

Hebben ze daar geen deftige cinema's in nederland

...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik heb geen microfoons gezien.

Pastichio Rocker schreef:

Ik heb geen microfoons gezien.

me neither.Vond deze film zeker aardig,en ik kon hem niet echt qua spanning vergelijken met Signs,want in deze film was dat wel succesvoller.Met de acteerprestaties was niks mis en het camerawerk was goed.Nav de reacties stond ik bijna op het punt om niet te gaan,maar ze waren niet doorslaggevend,want ben uiteindelijk toch gegaan en vond het wel een goede film .

Vond het eigenlijk allemaal goed meevallen.

Wat ik in de recensies mis is ik vooral aandacht voor de humor die Shyamalan in z'n film heeft gestoken.

Naast een hoop droge grapjes zit er doorheen de hele film toch een subtiele comedydraad verweven. Niet sterk genoeg aanwezig om de spanning uit de film te halen (gelukkig), maar wel aanwezig genoeg om af en toe aan te stippen dat Shyamalan goed weet waar hij mee bezig is.

Mooi ook de climax waarbij Shyamalan de hele tijd opbouwt naar een twist en die lekker niet geeft. We blijven zitten met onze ridicule planten

Verder een leuke take op het hele ecogebeuren. De aarde wreekt zich maar tegelijkertijd krijgen ook de treehuggers er van langs met hun planten en bomen fascinatie.

Wahlberg en Deschanel doen het erg goed, sfeertje zit er lekker in, film duurt gelukkig ook niet te lang. Had visueel beter gemogen en gemoeten, daarom is het ook niet meteen een topfilm, maar veel beter dan al het geklaag en gejammer doet vermoeden. Shyamalan lijkt vooral slachtoffer van de teneur die rond z'n naam hangt.

Film kwam qua verloop trouwens opvallend overeen met Diary of the Dead, deze is gelukkig een stuk beter.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mooi om te lezen OH. Nu kijk ik weer meer uit naar deze film

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik hoor hele slechte dingen over deze film, maar ik ga er nog gewoon met veel spanning naar toe hoor. Mij lijkt deze erg goed, maar of hij Signs kan overtreffen?

avatar van Lad

Lad

Leland Palmer schreef:

Mooi om te lezen OH. Nu kijk ik weer meer uit naar deze film

avatar van ellentjah

ellentjah

Net zoals bij Signs (en mss ook The Village) vond ik het eerste deel van de film heel goed, met spanning en angstige momentjes. Maar de uitwerking "hoe wat waarom" vond ik een stuk minder

Maar al bij al geef ik de film toch een 3*

(Vond wel dat Mark Walhberg en diegene die z'n vrouw speelde, 'raar' acteerden .. Of was dat mss juist de bedoeling?)

Volgens mij was zijn vrouw gewoon heel erg vreemd van nature

avatar van dulcinea

dulcinea

tottenham89 schreef:
Volgens mij was zijn vrouw gewoon heel erg vreemd van nature
Hij zegt in de film trouwens zelf dat z'n vrouw een beetje 'vreemd' doet omdat ze niet goed in haar vel zit, met een schuldgevoel rondloopt oa Blijkbaar wordt dat hier door velen aanzien als slecht acteren, dat vind ik dan weer vreemd.

dulcinea schreef:

Ja,waar ik ook kritiek op heb is als mensen zeggen dat Wahlberg vreemd en overdreven acteert,want dat is helemaal niet waar :S

Matige film.

Het idee is leuk maar word voor mijn gevoel niet echt goed uitgewerkt. Er zaten wel een paar spannend scene's tussen vooral die met die oudere vrouw in dat huis Maar voor de rest vond ik het eerder lachwekkend. Acteren was bagger, en de humor vond ik ook niet passen. Jammer want ik vond het idee zelf echt wel goed, en het had een hele enge film kunnen worden. Maar dat is het totaal niet. Heb betere films gezien van M. Night Shyamalan.

3* voor het idee, en die ene scene met die vrouw, die zo heerlijk haar hoofd door het raam gooide Maar hoger dan het gemiddelde kan je hem niet geven! (vind ik)

avatar van barcam

barcam

Dit is de slechtste film die ik dit jaar gezien heb wat op zich al een prestatie is na al die bagger die ik al bekeken heb.

Het verhaal raakt met geen stokken vooruit en de pseudo wetenschappelijke uitleggen raken wal nog kant of zoiets.

De beste acteerprestatie komt van een "plastieken plant" alhoewel de bomen en het gras ook hun best deden.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Best wel een goede film, geen topper maar er zitten af en toe best spannende maar ook komische stukjes in. Mark Wahlberg deed het verdienstelijk, maar de oude vrouw was de beste!

avatar van Linn

Linn

In tegenstelling tot anderen hier vond ik dit een van de beste films van 2008 die ik tot nu toe gezien heb.

Ik vind al die apocalyptische tralala geweldig en Shyamalan heeft dit op zijn eigen manier neergezet. Mooie beelden van de wind die door het gras en de bladeren raast geven al snel een dreigend gevoel van het naderende onheil.

Verder goede special effects en een Mark Wahlberg die ik nooit eerder zo op dreef heb gezien. Dechanel kende ik al uit Bridge to Terabithia waar ze een kleine rol had, maar hier acteert ze wat vreemd maar wel redelijk. De personages zijn intrigerend en en interessant om te volgen.

Ik vond deze film zeker de beste van Shyamalan. Het bevatte eindelijk eens een flinke dosis spanning, spanning die zijn andere films ook altijd schijnen te beloven maar uiteindelijke valse beloftes blijken te zijn. Shyamalan zo mag je er meer maken 4,5

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze morgen stuurde één van de twee vrienden waarmee ik op maandag thuis filmpje kijk en pintjes drink me een sms om te laten weten dat we deze keer naar de cinema zouden gaan en wel naar The Happening.

Ik had al wel een trailer gezien van de film en het leek me wel ok, maar voor de rest wist ik er niets van. Ik dus eens op internet naar wat reviews gaan zoeken en ik vond voor het merendeel negatieve besprekingen.

Op Metacritic geraakt hij maar aan 35/100 en op Rotten Tomatoes geraakt hij amper aan 20%. Niet al te best dus.

Maar als fan van slechte films dacht ik wel dat ik hier op een "andere" manier wel plezier aan zou kunnen beleven.

Groot was mijn verrassing dat dit een écht goede film bleek te zijn. Ik geef het toe, er zitten gaten in het verhaal en de acteerprestaties zijn niet altijd even goed, maar dat neemt niet weg dat ik me met deze film geen seconde verveeld heb. Ik vond hem trouwens een pak beter dan het schromelijk overschatte TheSixth Sense.

Vergeet al die negatieve kritieken en ga deze film onbevooroordeeld kijken. War of the Worlds van Spielberg vond blijkbaar ook iedereen slecht, maar dat vond ik ook een zeer geslaagde film. Ook voor deze film, beoordeel zelf en trek je niets aan van wat anderen er over zeggen. In weze is The Happening niet meer dan een lange aflevering van TheTwilight Zone of een B-film met een dik budget, maar dit is een goede film,ongeacht wat anderen zeggen.

avatar van chiquita

chiquita

Slechtste film van Shyamalan, samen met Lady in the Water. Leuk idee, maar daarvan hebben we er 13 in een dozijn. Een film is goed wanneer de uitwerking van een idee slaagt. Deze film is teleurstellend, zeker wanneer je de eerdere prestaties van Shyamalan kent. I hate to say it: Marky Mark was niet leuk om te zien. 2*

avatar van Macmanus

Macmanus

South Park episode 908

Tsja, wat te zeggen. Shyamalan zijn nieuwste is sinds Signs zeker zijn leukste imo. Maar waarom de film wordt afgebrand is te begrijpen.

Waar de film onheilspellend en spannend begint. Is dat na verloop van tijd een beetje weg. En dat komt eigenlijk doordat het hele er waait een wind idee, moeilijk spannend te filmen is eigenlijk, en al snel op je lachspieren werkt.
De humor die doorheen de film zit maakt het draagzamer, maar het gevolg daarvan is wel dat er dus totaal geen spanning meer is. Vermakelijk blijft de film verder wel, en de vele close shots van gezichten werkten voor mij wel.

Shyamalan maakt het zichzelf ook wel lastig. Maar ik geloof dat Starbright Boy ooit al eens zei, dat zijn films in de toekomst best wel eens cult classics kunnen worden.

3 sterren hiervoor. Ik geef het met Shyamalan nog niet op, maar wellicht is het verstandiger om nu iets echt totaal anders te maken, waardoor hij wellicht niet meer in 1 hokje wordt geplaatst.

avatar van Fonk

Fonk

Lol wat een aparte film. Totaal niet wat ik verwacht had. De acteurs komen inderdaad nogal houterig over, alsof ze doelbewust acteren als B-acteurs. Vooral die vriendin van Mark Wahlberg was een wazige vrouw waarbij ik me afvroeg of ze dit doelbewust deed óf ze kon gewoon niet acteren.

De chaos en de vlucht naar veiligheid doet me denken aan War of the Worlds, alleen is het hier nog iets bizarder weergegeven met al die freaky acteurs (de kweker en die oude vrouw) en die rare manier van opnemen.

Het einde vond ik wel vreemd, met die vrouw, wat even deed vermoeden dat zij er allemaal achter zat. Dat bleek dus niet zo te zijn. Iemand die kan uitleggen wat die pop deed in dat bed? Was het haar ''gestorven'' dochter die ze mist?

Wel interessant vond ik de theorie van die planten, ze kunnen inderdaad niet vluchten zoals dieren dat kunnen, daarom de verspreiding van het gif op de parasiterende mensheid.

Het is gewoon een vreemde film met spannende momenten. Niet iedereen zal er van houden, maar ik kon het wel waarderen.

avatar van Lad

Lad

Ik heb, na de meeste laatste posts, terug helemaal zin in deze film!

Dank!

Nee Nee Nee !.

Verwachtingen vooraf worden niet waargemaakt, Shyamalan onwaardig al begint hij z'n reputatie langzaam maar zeker te vernietigen. Het begint allemaal goed, maar zakt als drilpudding in de zon ineen naarmate de film vordert. Vond Wahlberg niet geloofwaardig overkomen, en daar moet je dan de gehele film mee leven. Ook de verklaring van '' the happening '' was niet bevredigend voor me, al komt de laatste scené wel sterk over.

En waarom maakte Wahlberg en de rest zichzelf niet van kant toen de wind hun had ingehaald op dat veld ?

Rianneke_Dan

@ Materny toen stopte het gewoon zo ineens, tsjah dat is de onverklaarbare natuur

Materny

Onzin. Bij die laatste scené in dat veld kan ik dat misschien nog begrijpen, maar 50meter verder op knallen ze lood door het hoofd terwijl de rest eraan ontsnapt ?. Ze werden toch duidelijk door die wind omgeven.

Zo'n gebeurtenis resulteert in stemverlaging Shyamalan !.

Toen waren ze in een groepje dat klein genoeg was om aan de aandacht van de planten te ontsnappen.

Wordt toch redelijk op gehamerd tijdens de film.

Rianneke_Dan

Oh excuus, ik dacht dat je die laatste scene ook bedoelde. Die scene in het veld dat was doordat ze toen ik een kleinere groep verdeeld waren, de wind pakte eerst de grote groepen mensen, dus doordat hun maar met z'n vieren ofzo daar liepen, merkte de wind hun niet op ofzoiets (als ik het goed uitleg)

Edit: precies, Onderhond legt het wat beter uit, maar ik doel natuurlijk op hetzelfde

Onderhond schreef:

Wordt toch redelijk op gehamerd tijdens de film.

Dan hadden ze die oude heks niet moeten laten sterven. Brengt nogal verwarring met zich mee dan.

Wel, want het gaat er nu net om dat de planten steeds kleinere groepen van mensen targetten. Wanneer die oude vrouw doodgaat raken ze zelfs individuen, dat is het moment waarop het plots allemaal stopt.