• 9.380.672 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van Raffael77

Raffael77

Waar gaat de film over?

Kijk op de cover van de hoes en zie tekst: Something Has Found Us en zie daarna de foto met het vrijheids beeld waar het hoofd vanaf is en je een baan ziet gaan van het beeld naar de stad.

boven aan bij tekst zie je staan. Science-Fiction / Thriller.

Zegt genoeg dus. hij duurt 73 minuten in plaats van 84 maar daar stoorde ik mij niet aan.

avatar van WB

WB

Goeie film. Leuk concept en vele malen beter dan Blair Witch, naar mijn mening. Door de vele actie die in de film zit, is het een echte Hollywoodfilm, maar voor de rest oogt het er niet naar. Dan doel ik op de hoeveelheid doden onder de hoofdrolspelers en natuurlijk op het mysterieuze einde. Het einde kon niet beter denk ik. De oorsprong en de ondergang is niet duidelijk, wat de film ook weer die extra dimensie en reden tot nadenken geeft.
Spannend van 't begin tot het eind, met een paar kleine puntjes die een beetje ongeloofwaardig overkwamen, waaronder het steevast meenemen en vasthouden van de camera in alle situaties.

avatar van marvak29

marvak29

niet gedacht dat er nog iets slechters bestond dan I am Legend, nou dit was een goed voorbeeld, wat een B-film zeg, en hopeloos met die camera en die zogenaamde monstertjes brrr

avatar van swouters

swouters

film is beetje cliché en ook kloppen een aantal dingen niet.

gek dat de lens het niet begeeft gedurende die "terror" in de stad,

gek dat afweersysteem van NYC niets merkt van dat beest...

maar 3,5 vond ik wel gepast.

avatar van faun

faun

Zo zie ik de films graag, het monster was echt wel eng gemaakt en je zit er gewoon helemaal in dat is het mooie eraan.

avatar van Nelinho

Nelinho

WAT EEN ** FILM !!! :@:@

dees staat serieus in de top 5 slechtste films die ik ook heb gezien.

Ga deze film AUB kijken als je van koppijn houd. Maar ik heb nog liever stront in me ogen dan naar zo film moeten kijken. Sjonge jonge jonge. Ik ben gewoon letterlijk boos om hoe slecht het is.

ik ga er niet eens een 0,5 voor geven. opge***

avatar van M21

M21

Vermakelijke film.

In het begin nogal saai, maar waarschijnlijk zit dat deel erin om wat kennis te maken met de hoofdrolspelers. Dat deel had van mij toch wel wat korter gemogen, want het werd iets te langdradig.

Dan de overgang naar de echte actie, dat vond ik dan wel weer erg goed gedaan, best op een onverwacht moment ook.

Verder stoorde ik me in het begin wel aan de bewegende camera, maar hoe verder het verhaal kwam, hoe minder ik me eraan ging storen. Mijn vriendin besloot hierdoor echter wel te stoppen met de film, dus ik denk dat je er wel tegen moet kunnen. Achteraf vind ik het zelfs een goede keuze. Dat maakt het toch een stukje realistischer.

Gedurende de hele film heb ik er met spanning naar gekeken. Af en toe werd het iets te voorspelbaar, maar daar is het nou eenmaal een film voor. De kleine 1,5 uur vlogen voorbij.

Het einde vond ik persoonlijk ook weer erg goed. Alhoewel ik me ook heel goed voor kan stellen dat veel mensen het juist niks vinden. Ik vind zo’n open einde juist wel bij de film passen. Persoonlijk had ik het zelfs nog beter gevonden als het direct na de helikoptercrash gestopt was.

Al met al vond ik het zeker 4* waard.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vind het een hele goeie film die je echt het gevoel geeft dat je er midden in zit.

alles is mooi en realistisch gemaakt en net als bij de film "rec" is het met een handcamera gefilmd zodat de kijker het gevoel heeft dat hij er echt bij is.

ik heb er echt van genoten , na de eerste 20 minuten begint de film pas echt goed dus het is in het begin wel even wennen maar al met al vond ik cloverfield echt geloofwaardig overkomen alsof het zich net allemaal in new york heeft afgespeeld.

krijgt van mij 4*

avatar van g4uth13r

g4uth13r

Ik vond het begin zeer aangenaam, ik zat niet echt op m'n honger tegen wanneer de actie ging komen... Het handy-cam werk is leuk en geslaagd maar wel een beetje te gemaakt: soms opzettelijk onnodige schokbegingen, soms te weinig... Het enige minpunt vind ik het monster, duidelijk een insectachtig iets en duidelijk een vies ding... Ik haat insecten en ik schrik me echt te pletter wanneer ik thuis een spin zie lopen...en dat terwijl ik echt een boom van een kerel ben (198cm, 110 kg) Jammer ook dat het monster zoveel in beeld komt, voor mij hoefde dit echt niet, eigenlijk wou ik stiekem ook niet weten wat het was... De ravage alleen al deed de film meer dan goed...

Voor mij dus een special edition DVD waar het monster en zijn kroost volledig uitgeknipt is (niet de dialogen die het monster beschrijven! )
en dan had deze een dikke 4 gekregen!!

avatar van smettipie

smettipie

had hier toch wat meer van verwacht!!!

toch geef ik die film 3*

avatar van horned_reaper

horned_reaper

-P- schreef:

Aardige film alleen na een half uur heb je het wel gezien. Dan blijf je eigenlijk kijken in de hoop dat er nog wat spectaculairs komt maar dat komt niet. De acteurs doen hun stinkende best om het zo real-life over te laten komen maar dat kwam bij mij niet over. Je zit wel degelijk naar een speelfilm te kijken. Helemaal als je in een piep klein rolletje de bekende B acteur Chris Mulkey tegenkom als een of andere hotemetoot van het leger. Het begin is dus goed daarna is het mooiste eraf en slaat hij een beetje door.

Welke film heb jij gekeken dan ?

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Nelinho schreef:

WAT EEN ** FILM !!! :@:@

dees staat serieus in de top 5 slechtste films die ik ook heb gezien.

ik ga er niet eens een 0,5 voor geven. opge***

TIP kijk deze film niet op een HEEL klein schermpje, dan kan je idd hoofdpijn krijgen van het camerawerk als je er gevoelig voor bent.

Toch een beetje een sneue reactie....

avatar van james_cameron

Aanvankelijk bedriegelijk simpele, zeer goed gemaakte en spannende kruising tussen The Blair Witch Project (gevonden homevideo) en Godzilla (monster vernietigd New York). Net als recente genregenoot [REC] nogal hysterisch en visueel niet voor mensen die snel misselijk zijn. De personages zijn niet erg interessant, maar je kunt nog net voldoende met ze meeleven. De special effects zijn echter geweldig, vooral door de briljante vondst ze te verwerken in de zogenaamde home video-beelden. Hierdoor komen ze veel realistischer en directer over. Ook fijn dat er niets uitgelegd wordt. Slimme, lekker korte film die precies lang genoeg is om de spanning er goed in te houden. Weer een meesterzet van producent J.J. Abrams in ieder geval.

avatar van Livefree70

Livefree70

Toen ik ging kijken was ik erg benieuwd hoe het "homevideo camerawerk" er in Cloverfield zou uitzien, in Blair Witch was het echt verrassend, en daardoor nog pakkender. In Cloverfield pakt deze methode ook geweldig uit! Mooie special effects die door de thuiscamera in beeld gebracht worden alsof ze echt beleefd worden, heel professioneel. Aardig verhaal, ietwat voorspelbaar maar toch heel, heel spannend. Wilde de film eerst 4 * geven maar na een nachtje te hebben geslapen toch maar 3 *, volgens mij had het allemaal toch nét iets beter gekund, vooral het einde. Toch is deze film zeker de moeite waard, en zeer onderhoudend.

avatar van mrhanky

mrhanky

Beetje dubbel gevoel overgehouden aan deze film. Special effects zijn top, de film volledig uit home-video beelden laten bestaan werkt ook goed.

Aan de andere kant is het allemaal meer van hetzelfde. Monster die opduikt in een stad hebben we al eens gezien. Home-video beelden gebruiken hebben we ook al eens gezien. Die home beelden vond ik persoonlijk ook iets te professioneel, als ik ga rennen blijf ik echt niet de camera recht voor me houden. Ik bedoel het lijkt nu net alsof de camera de hele tijd op de schouder van de cameraman was gemonteerd.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Uier schreef:

TIP: Herzie deze film niet op DVD, als je deze in de bios gekeken hebt.

Als je een thuisbioscoop hebt dan?

avatar van Ninto

Ninto

WAT EEN ONGELOOFLIJK VETTE FILM!!! Ik heb in lange tijd niet zo genoten van een film.

avatar van _Vrouwke_

_Vrouwke_

WB schreef:

Ben k wel mee eens eigenlijk! Mr vond het toch 'n super film...
Blairwitch heeft me eigenlijk nooit wat gezegd! Mr deze is een topper

Erg grappig filmpje, vooral de scenes dat er echt 'iets' gebeurt natuurlijk. Verder nogal veel onnozel gekrakeel tussen die mensen, maar dat is ook wel nodig om de spanning wat op te bouwen en het iets 'realistischer' te maken.

Niet echt op het puntje van m'n stoel gezeten (in de tunnel toch bijna), maar absoluut geslaagd, al zie ik liever zoiets als [Rec].

Ik hoop trouwens dat er niet al teveel van dit soort films komen, de gimmick gaat op den duur wel een beetje vervelen denk ik.

avatar van janhero

janhero

Voor mij een verrassende Science-Fiction / Thriller. Special effects komen goed over. Niet teveel ook door de home-video beelden. Verhaaltje lekker dun maar dat past bij dit soort films. Niet alles klopt maar dat maakt niet echt uit.

ps. de zogenaamde filmer kan dingen goed zien maar doet zelf weinig. Mooie egoïst

avatar van daniel187

daniel187

Ik had de film me zelf veel anders voorgesteld.

Dat er constant iemand met een cam rondloopt was voor mij dus ook zeker even wennen.

Ik vond het een leuke film die goed weg keek, maar had er toch wat meer van verwacht.

Het einde vond ik jammer, had wel wat meer van de totale stad-wegvaging willen zien. Volgende keer beter

Al met al zeker de moeite waard

4.0

avatar van Rini24

Rini24

Lang gewacht om te downlo...te kijken.

conclusie:

HIJ WAS WAARDELOOS!

0,5

avatar van Nelinho

Nelinho

horned_reaper schreef:

Toch een beetje een sneue reactie....

22" 1680x1050

klein ?

avatar van puurlijknbatsie

puurlijknbatsie

Film is erg kort, maar zeker de moeite waard.

Het camerawerk werkt goed en zorgt eigenlijk voor de speciale sfeer en spanning. Het verhaal is ook redelijk en met het einde kan ik ook goed leven. Zeker 4 sterren waard!

avatar van Skuller

Skuller

horned_reaper schreef:

De film was goed zeg je maar alleen het einde vond je jammer.

Dus daarom gaan er direct 3 steren af ? :S

Ik snap echt niks van het volk hier, het was een DIJK van een film.

Normaal gesproken ben ik ERG critisch wat betrefd films en geeft ik altijd negatievere recenties en cijfers dan het gemiddelde publiek.

Maar bij deze film vallen de reacties me echt tegen :S lijkt wel iemand met 100 verschillende acounts die propoganda tegen deze film probeert te voeren ofzow

Heb je aandelen in deze film ofzo ,je reageerd zo heftig in je berichtjes.

Probeer ermee te leven dat niet iedereen dit een goeie film vind,das beter voor je hart en je nacht rust.

avatar van MOKUMAN

MOKUMAN

Weer eens wat anders.

Ik moest even wennen aan dit consept..alles opgenomen met de videocamera van/door een van de personen in de film, waardoor het begin nogal rommelig en schokkerig overkomt. Het maakt echter wel dat je beter bij deze film betrokken raakt.

De special effects waren wel ok..hoewel het monster niet echt te zien was. Ondanks dat de film een nogal vaag en plotseling einde heeft, toch leuk om te zien.

avatar van mohe

mohe

wat een bout film zeg en wat een hectiek erover waardeloos zonde van de tijd en dan nog zo'n kort

avatar van Ethicus

Ethicus

Deze film doet het ook alleen in de bioscoop en op grote LCD/plasma schermen met een goed geluidssysteem. Het is een spectakelfilm, niets meer en niets minder. Ik schreef al eerder dat je van deze film zult houden of deze film zult haten. Er is niet echt een middenweg.

Voor mij is dit de beste monsterfilm aller tijden.

avatar van missl

missl

dit is echt een tegenvaller, ik vond het niet eng en ik vind veel eng. en volgens mij moet deze eng zijn dus dat is mislukt.

ziet er wel cool uit enzo maar goed daar win je ook de oorlog niet mee.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

missl schreef:

ziet er wel cool uit enzo maar goed daar win je ook de oorlog niet mee.

Ik denk niet echt dat tie als eng bedoeld is, spannend eerder wel, en dat zit er genoeg in.