• 9.377.963 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

Thom1994

Ja, maar ik vond het niet geslaagd. Dat kan aan mij liggen hoor

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Vertel.

Thom1994

Dat heb ik een aantal berichten geleden al geprobeerd duidelijk te maken.

Tonypulp

Je hebt gezegd dat het niet spannend is, dat is nou niet bepaald uitleggen waarom. Je vond het niet goed omdat je het niet goed vond is een gelijkwaardige reactie .

Thom1994

Ik vond de film ongeloofwaardig, en het einde was slap. Dat kan mijn mening zijn.

Tonypulp

Kan, maar dat zijn geen argumenten natuurlijk. En dan leg je nog niet uit wát er zo slecht is aan het einde.

MoFeDu

Sommige vinden het misschien mooi dat deze film gemaakt is vanuit een handcamera perspectief, maar ik weet nog wel dat toen ik deze film zag me daar mateloos aan ergerde. De film wist me nooit echt mee te slepen en ik was ook totaal niet onder de indruk van wat er allemaal met de hoofdpersonen gebeuren. Het verhaal kan ik me niet echt goed meer herinneren wat al wel wat zegt over de indruk die de film op me maakte(geen). Wat ik me wel herinner is dat het allemaal maar langzaam op gang kwam. Toen het verhaal eenmaal op gang was gekomen was mijn aandacht allang verslapt en werd ik niet echt meer meegesleept.

Wel een paar mooie sfx van die kometen ofzo die inslaan. Voor de rest niet echt bijzonder, 2.5 sterren.

Snelle reactie zeg.

Ik heb geen zin om hier verder nog op in te gaan.

Tonypulp

De jouwe is sneller . Maar goed, als jij toch met geen argumenten kan komen is het idd vrij kansloos om door te gaan.. vraag me dan wel af wat je hier zoal doet ?

MoFeDu

We gaan hier toch niet ook al een TomaskeX achtige discussie houden toch.

Tonypulp

Ik kreeg het zelfde idee .

Thom1994

Ik beoordeel films en discussieer met andere gebruikers. Maar ik heb al heel vaak gezegd wat ik van deze film vond, en ik heb geen zin om dit allemaal uitgebreid te gaan vertellen.

MoFeDu

Als je dan je bericht als mening markeert, hoeven wij niet 79 pagina's door te spitten om te zien wat je mening was.

Tonypulp

Heb z'n berichten nagelezen...het staat echter nergens

avatar van canciser

canciser

Houd maar op. Ik kan me heel goed inbeelden dat je deze film niet helemaal spannend kan vinden. Het is maar hoe je zo'n film ervaart, vandaar ook dat de sterren uiteenlopen van 1.5'en naar 4.5'en.

avatar van Minotaures

Minotaures

Raar vraag, maar wat betekent en waarom Cloverfield?

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

IMDB schreef:

What does the title "Cloverfield" mean?

The director, Matt Reeves, explained in a USA Today article that Cloverfield is the name of the military operation dispatched to battle the monster. This is spelled out in the film, at the very start: "Multiple sightings of Case designate 'Cloverfield.'" The phrase is superimposed over a backdrop that says "US Department of Defense - Do Not Duplicate."

Why "Cloverfield"? Fans have many ideas, including the notion that the three-toed monster's footprints make the ground he walks on look like a field of clover.

Originally, "Cloverfield" was reported to be nothing more than an early working title, derived from the name of a street near J.J. Abrams's office.

In an Entertainment Weekly article (Issue #975, "A New York State of...Panic!" 1/25/08), Drew Goddard, the screenwriter for Cloverfield, says the title was his creation. And the meaning behind the title? "I've never told anyone my reasons," he says. "Not even J.J."

Matt Reeves, in an LAist interview, confirms that the title Cloverfield did come from Goddard. He says it's a confused version of the name of a corporation Paramount owns.

avatar van Minotaures

Minotaures

avatar van Tiepie

Tiepie

Eigenlijk zeer makkelijk gemaakte film om het maar zo te zeggen...gefilmd met een handcamera...maar t doet t m zeker voor deze film. Van mij mocht alles wat meer verhuld blijven, het is een beetje de tendens om bedreigingen te laten zien..hoe miniem ook. Zou ook eens leuk zijn als je tot en met het eind van de film geen idee hebt wat er nou achter de personages aan heeft gezeten. Maar das mijn mening.

Al met al...goede film...hoewel ik dat niet verwacht had.

Kijken dus.

Minotaures schreef:

Ps. wat een lelijke monster is dat ding, zeg

Je zult 'm dan ook niet of nauwelijks zien, krachtig gegeven is dat .

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Behalve op het einde natuurlijk. Erg indrukwekkend.

avatar van Spirou

Spirou

Tiepie schreef:

Deze film is niet echt met een handycam gefilmd hoor. En heel veel (verwoeste) omgevingen komen rechtstreeks uit de computer.

avatar van Freckles

Freckles

Minotaures schreef:

Ps. wat een lelijke monster is dat ding, zeg

Je zag het monster ook maar twee keer echt duidelijk. Daarbij vond ik zijn kleine baby monstertjes of wat het ook mag zijn veel spectaculairder. Snap alleen nog altijd niet wat er met dat meisje is gebeurd. Ze werd gebeten op die spoorwegen en dan..?

avatar van Freckles

Freckles

Metalfist schreef:

De hele Cloverfield hype had ik grotendeels gemist maar toen ik de film 'ontdekte' zeiden mensen dat ik hem beter in de cinema had gezien. *

Ik had ook 'm ook pas in 2009 bekeken, hij draaide tegelijk met Jumper, dus was ik voor die gegaan

avatar van Spirou

Spirou

Freckles schreef:

Ik denk dat je Marlena bedoelt? Zij werd geinfecteerd door een van die monsters in de tunnel wat tot gevolg had dat haar lichaam explodeerde achter dat gordijn.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond er niet zo veel aan. De manier van filmen vond ik eerder irritant dan vernieuwend of leuk. Verder vond ik het verhaal niet slecht, maar heeft me niet echt kunnen vermaken.

avatar van Gish

Gish

Nog maar eens opnieuw gekeken. Blijft een prachtig idee om dit verhaal ZO te verfilmen. Ik hou ook van vage monsters. Had men er een normale Godzilla of King Kong achtige film van gemaakt, dan was het mogelijk uitgelopen op een Hollywood vehikel.

De stijl van filmen is origineel, dynamisch en levert spannende en volkomen onverwachte wendingen op. Nergens ziet het er bedacht uit, terwijl het script waarschijnlijk tot in de puntjes uitgewerkt is.

De vondst om de beelden van de oude videofilm die op de tape staat, incidenteel voorbij te laten komen, werkt buitengewoon goed en ze zijn van toegevoegde waarde. De film trekt als een rollercoaster voorbij. Rest slechts mijn stem. Natuurlijk de volle mep.

avatar van AC1

AC1

Ik had een beter War Of The Worlds gevoel bij Cloverfield dan met War Of The Worlds zelf. Ik weet nog steeds niet of die bende saaie, rijke, mooie, MTV yuppies nu een min- of pluspunt zijn voor de film.

avatar van canciser

canciser

pluspunt, want ze gaan dood .

avatar van puckb96

puckb96

Hey moviemeter's!

Ik heb eindelijk de kans gehad om deze een keer te kunnen kijken, omdat ik er heel benieuwd naar was. Het was het zeker waard want de film was te gek! Ik vind het plot interessant , want de film is geproduceerd door J.J. Abrams die ook de creator was van Lost, die televisieserie. Het is geregisseerd door Matt Reeves en geschreven door Drew Goddard. Sinds de trailer was uitgekomen waren er veel fans benieuwd naar deze film. Ik ook dus. Zelf vond ik deze film 100% gaaf! Ik had niet verwacht dat hij niet beter was dan ik dacht, en dat was dus ook zo! Maar het was gewoon echt geweldig! Ik had gehoord dat Paramount dacht het 20 miljoen waard zal zijn, maar dat de film nog veel meer had opgeleverd toen die uitkwam. Deze film was gewoon, nog een keer, te gek! Het is onvoorspelbaar, intense, emotioneel en af en toe ook wel wat eng om dat het af en toe heel erg realistisch was. De effecten waren geweldig en de dialoog zal wel paniekerig zijn, maar die waren ook super goed! Ik zal jullie en iedereen deze film aanraden, want hij is gewoon gaaf! Ga em gewoon maar kijken!