• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van Zoeter

Zoeter

Ik ga deze film maandagavond bij UPI zien. Ben benieuwd

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Horror-Tijger schreef:

Welk monster is het nou?!

Geen bestaand monster maar een nieuw monster speciaal voor de film gecreëerd.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Ik ben interesse is gewekt. Maar toch twijfel ik of ik hem ga zien. Als het een standaard Godzilla verhaal is (jaja, het een nieuw monster) hoef ik hem niet te zien.

Ik hoop er echter op dat het verhaal fucked upter is dan gewoon een monster dat plots opduikt en NY vernietigd.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

De trailer ziet er veel belovend uit, maar het wordt totaal niet duidelijk wie of wat de vijand/bedreiging is.

Gefilmd in The Blair Witch Project stijl met een beetje meer budget, geweldige kijkervaring!!

Kan niet wachten om deze film te zien!!

avatar van Danny2379

Danny2379

schijnt n goed project te zijn en toch knap dat ze t verhaal geheim wisten te houden.

ga deze film zeker kijken.

avatar van kichou

kichou

heey heey mensen..

ik heb de film net gezien als voorpremiere in Tuschinski en ik vond m erg goed.

het is op t begin wel ff wennen aangezien t allemaal met een handycam is gefilmd, maar op een gegeven moment zit je zo erg goed in de film dat je t niet meer merkt..

ik weet nog niet hoe je een gedeelte van de tekst onzichtbaar kunt maken,maar zodra k daar achter ben wil ik wel wat meer over de film zeggen...

dus, hele boeiende film 4 sterren

avatar van Knisper

Knisper

kichou schreef:

[ spoiler ] ... [/ spoiler ] (zonder de spaties dan )

avatar van Sandor

Sandor

Erg goeie film... aanrader dus...

heel erg mooi special effects...

Ik heb 'm vandaag in de voor premiere gezien...

avatar van Word_Play

Word_Play

Tja, ik kan niet anders zeggen dat het een van mijn boeiendste en meest bijzondere bioscoopervaringen was.

Als ik aan chaotische momenten denk in films dan komt bij mij als eerste de D-Day scene in Saving Private Ryan op. Deze film had een soortgelijke intensiteit, maar dan vrijwel de hele film lang (einde vergelijking). Hiervoor zijn de belangrijkste twee factoren de keuzes geweest om alles vanuit een first-personsview te filmen en het verhaal vanuit een klein groepje mensen te vertellen. Geen stoere helden hier (wel 'mooie' mensen), maar personages die geen idee hebben wat hun overkomt. Dit zorgt ervoor dat je wanneer de hel losbreekt helemaal meegezogen wordt in de paniek, spanning en onzekerheid.

De film begint op een mooie onbezorgde dag met enkele flashbacks dmv oude opnames, die door de gehele film voor enkele leuke visuele grapjes en een heerlijk ironisch en compromisloos einde zorgden. Daarnaast zorgt dit ook voor wat diepte in een van de personages. Dit is echter alles wat je ook maar als achtergrondinfo kan beschouwen, want verder zijn de castleden gezichten met namen. Dit is overigens totaal niet storend, daar het ook niet is wat de film om draait. De chaos is het belangrijkste, en die is erg, erg overtuigend. Chapeau ook voor de onbekende acteurs, hun spel is naturel en realistisch, zonder een Hollywood-air.

De mooie economische speelduur zorgt ervoor dat de film niet verveelt, en hoewel de film bij lange na niet zo mysterieus en conspiracy-based is dan wat de nu al geniale marketingcampagne doet vermoeden, was dit toch wel een heerlijke achtbaanrit.

Oh ja, het 'monster'? Om daar meer te weten over te komen moet je toch echt de film (het liefst op groot scherm) zien.

Als bioscoopervaring 5* waard, maar als film begin ik op een veilige 4*. Volgende week weer kijken, misschien wordt het nog een 4,5*.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Nauw, ik ben benieuwd:D

avatar van ewalk

ewalk

Is deze film van de makers van Lost?

Word_Play schreef:

Of verklap je dat liever niet?

We begrijpen intussen wel dat je schijt hebt aan de hele hype rond deze film, zeurpiet. Eén regeltje had intussen wel voldoende geweest.

zephyr schreef:

Wat zeg jij dan?

Ik heb helemaal geen schijt aan de hype rond deze film, hoe kom je daarbij?

Denk aub na voordat je iets zegt..

Of verklap je dat liever niet?

Je hengelt de hele tijd naar spoilers : Ja, natuurlijk is er een monster.

zephyr schreef:

Je hengelt de hele tijd naar spoilers : Ja, natuurlijk is er een monster.

Dat wil nog niet zeggen dat ik schijt heb aan de hype..
Dus nogmaals, denk na voordat je iets zegt!

The Last schreef:

Dat wil nog niet zeggen dat ik schijt heb aan de hype..

Dus nogmaals, denk na voordat je iets zegt!

Nee, maar ondertussen, na al jouw herhalingen begon het er sterk op te lijken. Ik vraag me dan ook af of het allemaal serieus bedoeld was. Maar goed, waar 't op neer komt is dat ik erg naar deze film uitkijk en dan hoef ik helemaal geen spoilers te weten.

The Last

Is de openingweekend in de VS sterk geopend met 41 miljoen Dollar.

avatar van Word_Play

Word_Play

The Last schreef:

Is de openingweekend in de VS sterk geopend met 41 miljoen Dollar.

Nu al de productiekosten dik terugverdiend.

avatar van starbright boy

Ik had niet anders verwacht. De slimste filmmarketing sinds The Blair Witch Project.

avatar van guylopez93

guylopez93

lijk mij een te gekke film en ik kan ook niet wachten om em te zien.

avatar van Danny19

Danny19

Persoonlijk denk ik dat dit Godzilla 2 is.

avatar van roeligun

roeligun

hier ben ik echt op aan het wachten

trailer en de hele hype rondom deze film belooft ontzetten veel

ook dat het gefilmt is met een handycam vind ik goed op zun plaats..:D

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Lijkt me niet verkeerd, die poster ziet er ook mooi uit overigens.

avatar van Voodoo

Voodoo

Snap niet, dat er al mensen stemmen, terwijl ze de film nog niet gezien hebben.

avatar van The One Ring

The One Ring

starbright boy schreef:

Inderdaad slimme marketing, maar tevens een marketing die mij op de een of andere manier irriteert. Lijkt me verder ook een afschuwelijke film.

avatar van Seifer

Seifer

Ik heb al een klein stukje gezien, als ik de tijd heb kijk ik de hele film wel af. Het is gelukkig niet zo als Godzilla, maar dit baseer ik op een klein stukje.

avatar van The Oceanic Six

Ik wil deze zien!

avatar van dennis1979

dennis1979

Dit kan alleen maar tegenvallen, ik noem een I am Legend.........