• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van Blokland

Blokland

Een hoop hype eromheen maar deze film zuigt gruwelijk. Saai en nogal matige special effects. Ik was echt blij dat de film na 75 minuten voorbij was en dat kan niet de bedoeling zijn geweest, lijkt me.

Blokland schreef:

Nee, er bestaan denk geen films die speciaal worden gemaakt om te floppen, al twijfel ik een beetje aan de Uwe Boll films. Ik ben juist ergens wel blij dat de film maar zo kort duurt. Volgens mij hadden ze met deze film wel degelijk door hoe je een film moet maken die aanslaat. (bij een groot publiek)

Ja toegegeven de eerste 20 min zijn wat slaapverwekkend. Het is geen Indiana Jones die een spectaculaire openingsscene heeft van 35 min. Hier worden de personages eerst rustig geintroduceerd en dat heeft juist een positief effect omdat je dan later in de film echt met ze meeleefd.

Deze film wil realistisch overkomen en dat is ze wat mij betreft heel goed gelukt. Als de kop van het vrijheidsbeeld eenmaal op de straat kletterd, is het niet echt saai meer te noemen. De Brooklyn Bridge die instort. (ziet er wat mij betreft totaal niet nep uit) Militairen die het monster aanvallen met Tanks en ander grof geschut. Dat wordt prachtig in beeld gebracht ondanks de handy-cam manier. De parasieten in de metro zorgen ook voor de nodige aktie en spanning, daarop volgend meteen de scene met de quarantine zone. Ze proberen het meisje te redden in een ingestort flatgebouw waar ook weer een parasiet komt opdraven,.Je ziet het monster gebombadeerd worden door B-2 Bommenwerpers. En dat allemaal in iets van 50 min. Super toch? Goed de constante spanning, paniek, de chaos, het gevoel dat je er zelf bij betrokken ben, het realisme is al geen saaie bedoeling opzich. Af en toe betrapte ik de film wel op een shot waarin het monster er een beetje nep uitziet, maar verder helemaal niets aan te merken op de special effects.

Lekker lulverhaal weer. Misschien moet je de film een 2e kans geven. Nee, deze film is gewoon niet jouw ding dat kan.

SanderSander88

Heb je hem al gekocht JacoBaco?

JacoBaco

Nee nog steeds niet, ik zit namelijk in een financiele crisis.

Nee dat valt wel mee, maar a.s. maandag ga ik 8 dagen naar Griekenland en ik kan me nu zelfs geen dvd'tje van maar.. wat kost hij 19,99 bij Bol.com? veroorloven.

Goeie film trouwens

avatar van kirelam

kirelam

Goeie film alleen ging alles nogal snel.

Feest, opeens worden ze door iets aangevallen,

En dan gebeuren er gruwelijke dingen.

Ik moest eerste wel even wennen aan het zelfgefilmd efect.

Maar dat hoeft van ook niet meer begind even later,

te iriteren ik geef Cloverfield een 4.

ik had er meer van verwacht.

avatar van mdesigning

mdesigning

Aardige film en best goed in elkaar gezet. Ik denk dat je het 't beste zelf kan bekijken en oordelen. Ik vond 'm helemaal niet zo slecht. Het gaat inderdaad nogal snel, maar dat maakt de film ook niet saai. 4.5*!

avatar van Vader81

Vader81

Leuke film, soms wat hektishe beelden !

Maar toch leuk voor een avondje Film.

De eerste 10 a 15 min wennen , maar wie er geen probleem mee had met Blair Witch of The zombie diarees al ook met deze geen problemen ondervinden.

Verwacht er niet veel van en het zal dan zeker de moeite lonen als je hem gezien hebt !

4 * voor de korte tijdsduur !

avatar van madmax8

madmax8

goede film. Zeker het bekijken waard

kirelam schreef:
Goeie film alleen ging alles nogal snel.
Feest, opeens worden ze door iets aangevallen,
En dan gebeuren er gruwelijke dingen.
Ik moest eerste wel even wennen aan het zelfgefilmd efect.
Maar dat hoeft van ook niet meer begind even later,
te iriteren ik geef Cloverfield een 4.
ik had er meer van verwacht.
'

De film heeft een vrij hoog tempo dat klopt en terwijl ze aan het feesten zijn worden ze ineens aangevallen ja..
Misschien had het beter geweest dat het monster van tevoren een e-mailtje had gestuurd ofzo met daarin ''ey ik val jullie over een kwartiertje aan ok?''. Het monster was al bezig nog voor ze het in de gaten kregen, maar dat zie je niet in de film

avatar van kirelam

kirelam

JacoBaco schreef:
'

Ik vond het einde nogal slecht afgezaagd dat had wel wat meer mochen zijn zoals rennen rennen en nog eens rennen verstoppen en klaar film dat had voor wat sterker einde mochen zijn maar voor de rest had ik niks te klagen alleen even wennen aan het camera werk.

avatar van cambal

cambal

Vader81 schreef:

Leuke film, soms wat hektishe beelden !

Maar toch leuk voor een avondje Film.

4 * voor de korte tijdsduur !

The zombie diarees , HaHaHa , Is maar een letter verschil.

kirelam schreef:

Dat is het probleem wanneer je de situatie filmt met een hand-cam, waarbij je ook nog is rekening moet houden met de batterij, moet het bij voorbaat al een korte film worden. Zelfs in de film houden ze rekening met de batterij. Er is paniek en chaos en ze voelen zich nergens veilig. Naar mijn idee wordt er dan juist constant gerent. Ik vind dat het allemaal op een hele natuurlijke manier gebeurd. Het is heel wat dat Hud (de man met de camera) nog zoveel heeft kunnen filmen. Het is lastig en misschien had je inderdaad anders gewild, maar het is nou eenmaal gefimpt door 1 persoon en dan kan je er eigenlijk niet teveel van verlangen. Je kan het nog steeds wel jammer vinden natuurlijk met al dat rennen en het onbevredigende einde, maar ja zo is het leven nou eenmaal. De bal is rond

sorry dat laatste had ik best achterwege kunnen laten

avatar van validius

validius

JacoBaco schreef:

Nee nog steeds niet, ik zit namelijk in een financiele crisis.

Goeie film trouwens

Ik heb geen idee waar ergens jij in het land zit.. maar bij de mediamarkt in Utrecht is de dvd 9,99

ik ben naar de mediamarkt in de buurt geweest (waar hij gewoon geprijst is) en gezegt dat ik hem wel voor 9,99 mee wilde nemen en dat ik anders gewoon naar utrecht ging. Kreeg hem mee voor 9,99!

dus mocht je binnenkort over je financiele crisis heen zijn.

verder mijn mening..

ik vond het hinderlijk.. nee irritant zelfs om te weten dat het gefilmd is door een handycam.. TOT ik hem toch maar heb gekocht en gekeken. toen vond ik dat ik eigenlijk toch wel een beetje een aansteller was die al oordeeld over iets dat hij nog niet gezien heeft.

Ik vond het een hele goede film en misschien was dat wel omdat ik het me zo slecht voorgesteld had.

validius schreef:

dus mocht je binnenkort over je financiele crisis heen zijn.

verder mijn mening..

Met slipcover en de bonusdisc? Niet dat die 10 euro waard is, maar toch.

avatar van Stephan

Stephan

validius schreef:

Ik denk dat het moet LIJKEN alsof alles met een handycam gefilmd is. Ga er iig van uit dat alle shots met CGI NIET met een DV camera gedraaid zijn.

avatar van fanaat

fanaat

Ik ben net klaar met het kijken van deze film en ik moet zeggen dat hij me erg tegenviel. Het was de bedoeling om alles zo realistisch mogelijk te laten lijken maar ik vind dat hen dat niet gelukt is.

Terwijl de hele stad aan het vergaan is ga je toch geen reusachtig gebouw beklimmen dat op het punt staat om in te storten om je meisje te redden. Echt zo Hollywood.

En sommige gelduidseffecten vond ik ook echt verschrikkelijk slecht.

Toen die brug in stortte en de kabels braken, het geluid dat je dan hoort is exact hetzelfde geluid in Jurassicpark als de T-Rex door het hek heen stapt.

Het begin duurde ook veel te lang, je moet een hele poos geduld hebben voordat het eindelijk los barst.

Maar buiten deze negatieve punten vond ik de film ook nog wel iets positiefs hebben. De scene in de tunnel was erg goed gedaan en wat er met die vrouw gebeurde toen ze werd gebeten vond ik ook echt om van te gruwelen. De Special effects konden beter maar ze kunnen er mee door.

Ik geef deze film een 2,0

avatar van Stephan

Stephan

fanaat schreef:

Laat je vriendin het maar niet horen.

En sommige gelduidseffecten vond ik ook echt verschrikkelijk slecht.

het roeren in een kopje koffie klinkt ook altijd maar hetzelfde. Afschuwelijk.

...

Pastichio Rocker

De special effects en actiemomenten zijn fenomenaal, maar de acties en keuzes van de hoofdpersonen zijn erg vreemd. Zoals hierboven al is gezegd is het erg onlogisch dat je terug gaat voor iemand waar je eens een one night stand mee hebt gehad, en dan ook nog eens levensgevaarlijke capriolen uithaalt om bij die flirt te geraken, zoals het beklimmen van een gebouw wat duidelijk op instorten staat. Toch is het allemaal erg goed in beeld gebracht, en is het een goede keuze geweest om hetgeen wat de ramp veroorzaakt (heeft) niet meteen in beeld te brengen. Door het onthouden van achtergrondinformatie hebben we echt het gevoel alsof we naar een homevideo zitten te kijken, hoewel sommige stukjes (zoals het verspringen van het beeld naar eerdere momenten) wel gekunsteld overkwamen. Ook vond ik de persoon die grotendeels de camera bediende erg irritant met zijn domme opmerkingen en geschreeuw. Maar de film is het zeker waard om eens te bekijken, al is het alleen al om de suprieure effecten. Verwacht echter geen diepgaand verhaal of goede acteerprestaties, want dan kun je beter Magnolia opzetten. 3,5*

avatar van krisgs

krisgs

op zich geen slechte film, wel van genoten , beetje spijtig van de nieuwe rage verfilming met die fucking camera die altijd ligt te wiebelen

avatar van gotti

Nieuwe rage? Dat deden we toch al een tijdje?

avatar van Bighead

Bighead

avatar van B100!

B100!

Het is ff wennen in het begin aan de warrige beelden (werd er duizelig van) Het leuke van de film vond ik dat je vrij weinig ziet van het "monster" dat houd t spannend. Verfrissend is ook dat de makers zich niet hebben laten verleiden door massa's achtervolgende "monstertjes".

SanderSander88

Volgens mij wordt er ergens duidelijk verteld dat de twee elkaar al vanaf de kindertijd kennen en jarenlang om elkaar heen gedraaid hebben. [/quote]

Correct

Bighead schreef:

Dan nog.

avatar van Mat_

Mat_

Dan nog.

Dus jij zou één van de belangrijkste mensen uit je leven laten zitten in zijn/haar miserie gewoon om je eigen hachje te redden?

Mat_ schreef:

Geen idee. Als het familie was zou ik ws wel op zoek gaan. Maar ik zou wel 2x denken voordat ik een gebouw zou beklimmen die duidelijk op instorten staat en met een big ass monster in de buurt. En bovendien wisten die gasten helemaal niet of ze nog in leven was, dat namen ze maar aan.

SanderSander88

Ben blij dat ik niet door jou gered zou hoeven worden.

avatar van Mat_

Mat_

Pastichio Rocker schreef:

Ik kan hem wel begrijpen. Zijn broer was al dood en hij wou er voor zorgen dat er niet nog meer mensen zouden sterven die hij graag zag

SanderSander88 schreef:

Ben blij dat ik niet door jou gered zou hoeven worden.

Ik ken jou dan ook niet, dus ik had je ook gewoon laten liggen.

Pastichio Rocker schreef:

Ik ken jou dan ook niet, dus ik had je ook gewoon laten liggen.

Wie had je niet laten liggen?