Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 24 januari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cloverfield
"Some thing has found us."
Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.
- Trailer (YouTube)
Jenn
Antonio
Charlie
Mlis
Ik vond hem erg boeiend en orgineel. In het begin vond ik de camara beelden erg vervelend maar het wende wel. Toen de film klaar was had ik echt een gedachte van: ' wowww'. Ik hoef hem niet vaak te zien maar wel interessante film om een keer gezien te hebben.
psycholamp
- 1960 berichten
Wat gebeurde er dan tijdens de crash?
Die camera-kerel was knock-out, en toch skipte er wel een gedeelte en ging ie dus weer aan, als ik het mij goed herinner.
Geen idee, zou ik 'm voor moeten herzien.
Elementofone
Oh mijn god, lieve mensen toch wat is er met jullie, is er geen stem die krieties aangeeft hoe verschrikkelijk slecht deze film is.
1. Erg vermoeiend door erg bewegende cam beelden
2. Slecht acteerwerk
3. verhaal zegt niets, alleen dat er een dino rond loopt
4, einde heeft geen kloe.
je mist echt niets als je hem niet kijkt maar oordeel zelf
Ben het op punt 1, 3 en 4 roerend met je eens.
1.5
tarentino
Ik was wel blij met het einde. had je dan liever gehad dat het monster werd verslagen en iedereen lang en gelukkig leefde?
predator 2
ik merk nu al dat de meeste mensen zitten te zeiken over het beeld ook zag ik iemand die zij ja lekker goedkoop zo.nou het spijt me zeer maar als je zo denkt dan heb je echt de hersens van een koe.
kom op zeg iedereen weet dat het expres is gedaan dat beeld zo het is de bedoeling dat wij mee maken wat hun mee maakten dat maakt het spannender.als het normaal gefilmd zal zijn zal het precies hetzelfde worden als godzilla.dus de mensen die wat te zeiken hebben over het beeld die kunnen beter gewoon hun mond houden en niks plaatsen
deTuinman
daar heb je gelijk in, echter is het ook gewoon een buttfilm
1. zeer slechte acteerprestaties, ik zat naar een soap te kijken.
2. Flinterdun verhaal wat lekker makkelijk is in zo'n genre.
3. Het is een hype. En daar heb ik zo gruwelijke hekel aan. Hype is een vals spel om een film goed te doen laten lijken. Sorry maar daar ben ik te nuchter voor.
Rudeo
Ik vond deze film kwa camera werk een klein kunstwerkje, erg mooie shots kwamen in snel tempo voorbij. Het verhaal daarentegen is niet vernieuwend maar dat vond ik in dit geval niet erg, want dankzij het camera werk kreeg je echt het gevoel dat je er midden in zat en neem je het verhaal wel met een korreltje zout. En wat het einde betreft, daar kon ik ook best mee leven want ik zou het best afgezaagd hebben gevonden dat ze uiteindelijk het monster verslaan en dat ze nog lang en gelukkig leefden, wat trouwens ook totaal niet bij deze film zou passen.
Deze film is eigenlijk samen te vatten in 2 cliché's:
1. Monster valt stad aan
2. Held probeert zijn geliefde te redden.
Met bovenstaande 2 zinnen vertel ik ook het héle verhaal . Verder is er NIETS.
Ook grappig dat je in de reacties hier bijna nergens spoiler tags ziet, er is namelijk niks om te spoileren, omdat er geen verhaal is

Oke...... Volgens mij hebben wij een andere film gezien dan jij..
En ook bedankt dat je, zoals je zelf zegt: '' Met bovenstaande 2 zinnen vertel ik ook het héle verhaal '', voor alle mensen die de film nog niet hebben gezien al het verhaal hebt samengevat.
Je weet volgens mij niet zo goed waarom je spoilers dient te gebruiken, uit de beschrijving van de film (zowel hierboven als op de DVD-hoes) komen deze onderwerpen namelijk NIET aan bod..
iNSaNiaC
Oke...... Volgens mij hebben wij een andere film gezien dan jij..
Ok, misschien heb je gelijk, ik kan echter mijn bericht niet meer wijzigen
Alleen spreek je jezelf tegen, eerst zeg je dat ik geen gelijk heb, daarna zeg je dat ik met die 2 zinnen de hele film samenvat? Wat is het nu?
iNSaNiaC
Ok, Rudeo zegt hier eigenlijk precies wat ik eerder bedoelde met mijn reactie. Hij brengt het alleen wat beter
*Joly*
De trailer lijkt een beetje op Transformers...
Ok, misschien heb je gelijk, ik kan echter mijn bericht niet meer wijzigen
Nee, ik bedoel dat jij toegeeft (a.d.h.v. die 2 zinnen) dat je het hele verhaal samenvat en dus goed wist dat je het hele plot openbaar maakt (zonder de daarvoor bedoelde spoilers)
Vinokourov
Erg jammer dat veel mensen de intentie van de film niet oppikken
iNSaNiaC
Mja aangezien deze film geen plot heeft, zou je inderdaad de door mij vermelde zaken als spoiler kunnen zien. Daarom mijn excuses dat ik geen spoilertags gebruikte
daarnaast lijk jij ook nog niet helemaal de bedoeling van spoilertags te begrijpen, want je quote mijn bericht, inclusief de "spoiler".
'Lucas'
niks te zeiken.
vette film, triest dat mensen sommige mensen het qua camera werk een rip off vinden van the blairwitch project.
en het is juist eens een ander einde als anders, ipv blij en gelukkig.
en er komen nog 2 delen, en daarin wordt vast beter uitgelegd wat het monster precies is, enz. enz.
gewoon geduld hebben ipv gelijk zeiken dat het einde slecht is, en dit, en dat.
Hellfish
Daar ben ik het helemaal eens
Nicholas
Ik ga hem zeker huren aankomende week.
En of hij nu goed is of niet, die rollende kop van het Vrijheidsbeeld in de trailer vind ik wreed.
- 1944 stemmen

Dat heb ik dan maar even vlug aangepast
lagaiske
Deze film was een hype en valt me dus na het zien ervan zwaar tegen.
Waardeloos verhaal,slecht geacteerd en langdradig.
Blairwitch meets godzilla.
NEE ik ga niet mee in de hype.
Op een 3 tal scenes na vind ik deze film zeer matig tot slecht.
Misschien omdat de verwachtingen zeer hoog lagen.
Ook het open einde van de film vond ik maar niks.
Op naar cloverfield 2???
Ik hoop van niet.
Martijnnn
sju
De hype was meer juist vóórdat de film uitkwam, door de vernufte media-technieken van J.J. Abrams rondom de film. Net zo'n beetje als Snakes On A Plane.
proximuss
Vond het ook een slechte film, camera was irritant steeds dat bewegen ook al was dat expres bedoel weet ook wel dat de bedoeling was dat het leekt op een camcorder maarja. Op het einde vond ik het helemaal triest ze gingen op het einde dood maar je weet niet of dat die beesten nou ook dood gingen enzo. Slechte film!
johan166
onzin,deze film is zeker geen 0,5 waard... Wat voor einde wou je dan? bekritiseer de film eens goed.. en geef geen vage antwoorden .
lagaiske
[quote]Martijnnn schreef:
Was deze film een hype? Dat viel wel mee toch, hij werd pas populair nadat de eerste mensen hem gezien hadden. Ik ken heel veel mensen die nog nooit van deze film gehoord hebben.[/quote
Na het uitbrengen van de eerste vage trailer was iedereen in de ban van cloverfield.
Want toen zag je niets van het beest.
Der was weldegelijk een soort hype.
LOESxDIJK
Ik vond de camerabeelden de film wel wat spannend maken, en ik heb me wel vermaakt met deze film
dinal12000
Teleurstellende film. Geen origineel verhaal (mix van Godzilla en The Blairwitch Project) en slecht geacteerd, vooral te merken wanneer er even geen actie is. Gelukkig duurde dit hele gebeuren nog geen anderhalf uur.
centurion81
- 2068 berichten
- 1996 stemmen
Zonder het camerawerk was het maar een matig stukje film, nu zorgde het toch voor een aantal spannende momenten, wat de film mijns inziens toch een bijzondere zit maakt, die vooral op groot scherm tot zijn recht komt.
psycholamp
- 1960 berichten
Want wanneer ben je nog meer een mix van Godzilla en The Blair Witch tegengekomen? Sowieso erg irritant, dat mensen het de hele tijd over een monster/ Godzilla hebben. Zonder dat te voorzien van spoilertags. Ik ben blij, dat ik de discussie hier niet gelezen heb, voordat ik de film zag.
Raffael77
Dat domme gelul over het lijkt op Blair Witch moet eens ophouden.
Heeft er totaal niets mee te maken. Het lijkt er niet eens op.
Ze hebben een hand camera althans zo lijkt het. Nou en dat maakt toch niets uit. Er is ook geen overeenkomst tussen Blair & Clover.
2 totaal verschillende films. Dat ....... is gruwelijk vet gemaakt.
Er moet eens een keer met open mind naar een film geken worden inplaats van kortzichtig reageren.
cubedude
Ben heel tevreden van deze film, ook origineel door cameragebruik etc

The Cloverfield Paradox
2018

10 Cloverfield Lane
2016

Horrorfilm 'Cloverfield' van Matt Reeves vanavond op televisie: 'Nog steeds kippenvel'

Ook deze goed beoordeelde films verdwijnen binnenkort uit het Netflix-aanbod

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix voegt vandaag onder meer deze zes films toe

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993