• 9.374.079 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 20 november 2008

Plot Body of Lies

"Trust no one. Deceive everyone."

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?

avatar van Hankieh

Hankieh

Volgens mij speelt Carice de vrouw van Leonardo, dit zal ze vast totaal niet erg vinden xD

Ze staat ook niet bij "Other Cast", dus neem aan dat ze toch wel een noemenswaardig aantal screentijd krijgt

Chayenn

Ik las dit op het internet :

Tom Cruise of Leonardo DiCaprio?

Binnenkort is Carice van Houten te zien aan de zijde van Hollywoodsterren Tom Cruise en Leonardo DiCaprio in respectievelijk Valkyrie en Body Of Lies.

In een interview met Sp!ts deze week krijgt Carice een dilemma voorgeschoteld: Tom of Leonardo?

Carice kiest voor Tom Cruise: “Toch Tom. Daar heb ik intensiever mee samengewerkt. Ik voelde me bij hem erg welkom. Hij was gul, vriendelijk en ondersteunend. Overigens. Met Leonardo heb ik getongd. Ook bijzonder, al was het alleen maar omdat ik wist dat mijn vriendinnen helemaal gek zouden worden.”

Ik kijk erg uit naar deze film Leonardo DiCaprio En Carice van houten mijn favoritie acteurs !

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik zag Carice niet één keer op de trailer, hoe komt dat?

• 2067 berichten

Omdat ze vermoedelijk uit de film geknipt is. Maar Scott kennende komt er vanzelf wel een extended/director's cut waarin ze te bewonderen valt.

Chayenn

Maar er kwamen alleen de hele tijd

Crowe en DiCaprio in de trailer voor..

ik denk niet dat er maar 2 personen in de film spelen...

als je snapt wat ik bedoel

ze heeft ook maar een kleine rol he !

JohnWilliams

Inderdaad en daarom zou ze eigenlijk van de lijst moeten naast de cover.

avatar van thunderball

thunderball

Een beetje nationalistisch moet kunnen, toch?

Trouwens, Rutger Hauer zijn naam staat ook regelmatig groot af gebeeld, terwijl ie dan slechts een klein rolletje blijkt te hebben.

Het is leuk om te weten dat er Nederlanders in een internationale productie zitten. Wat kan mij het schelen dat er verder nog een of andere onbekende Amerikaan mee doet, als derde naam vermeld.

avatar van Agaroth

Agaroth

Op Imdb staat ze als vijfde bij de cast dus denk wel dat ze een redelijk rol heeft in deze film.

avatar van Quentin

Quentin

Carice van Houten uit Hollywood-film geknipt

De rol die de Nederlandse actrice Carice van Houten in de thriller Body of Lies speelt, heeft de bioscoopversie niet gehaald. Dat heeft Van Houten donderdag gemeld. Ze speelde de vrouw van Leonardo DiCaprio, die in de film een CIA-agent is.

"Het klinkt veel zieliger dan het is", nuanceert de actrice. "Het gebeurt in Hollywood aan de lopende band dat scènes of rollen de film niet halen."

Volgens Van Houten bleek aan de montagetafel dat het plot rond haar personage niet werkte. "Als ik eerlijk ben, begrijp ik dat wel. Toen ik op de set stond, vroeg ik me ook regelmatig af wat mijn karakter eigenlijk aan het verhaal toevoegde."

Body of Lies telt twee vrouwelijke personages. Het andere vrouwelijke karakter is ook voor het grootste deel uit de film gehaald, aldus de Nederlandse actrice. "Regisseur Ridley Scott was heel erg gelukkig met wat ik heb gedaan. Dat vind ik belangrijker dan of ik wel of niet in de film zit."

Bovendien heeft ze met DiCaprio mogen zoenen. "Het is heel vreemd en ingewikkeld om zo'n scène te draaien", legt ze uit.

"Je moet opeens intiem doen met iemand die je nog nooit van je leven hebt ontmoet. Als je in een Nederlandse film met iemand moet vrijen, ken je diegene op z'n minst uit de kroeg of van castings."

Haar rollen in twee andere Hollywood-films, Valkyrie met Tom Cruise en Repossession Mambo met Jude Law, is substantiëler. "Al ben ik nu wel weer klaar met dat soort rolletjes als de vrouw van", bekent de actrice.

"Dat klinkt arroganter dan het bedoeld is, want het waren stuk voor stuk geweldige ervaringen. Er zijn honderdduizenden actrices die dolgraag mijn plaats zouden willen innemen. Maar ik ga liever voor stevige rollen waar ik echt mijn tanden in kan zetten."

Body of Lies draait vanaf half november in de Nederlandse bioscopen.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Wij geven hoog op omdat Carice meedoet:P. Heel Nederland op zijn kop. Carice in een film met Leo, maar ze mag niet eens meedoen. Een flater

avatar van gotti

Ze mag niet meedoen? Nu maak je het erger dan het daadwerkelijk is.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Barrie vd Laan schreef:

Maar goed, als we alles mogen geloven is ze er pas bij de montage uitgeknipt omdat haar verhaallijn niet zoveel toevoegde en heeft ze zelf ook aangegeven dat ze tijdens de opnames dat gevoel ook al had. Als het dus uiteindelijk de film ten goede komt kun je het alleen maar positief noemen. Alleen jammer voor Carice zelf, maar ze krijgt vast nog meer kansen.

avatar van movieking

movieking

Kan niet anders dan een goede film zijn

avatar van Judiith^

Judiith^

Carice speelt niet langer in deze film.. lees Telegraaf bericht van vandaag.

avatar van little_lOve

little_lOve

Ik las ook net het bericht over Carice van Houten, dat ze eruit is geknipt. Jammer, maar helaas.

link artikel

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

little_lOve schreef:

link artikel

DVD maar kopen; is ze extra'tje bij de 'deleted scenes'!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Twee meesterlijke quotes.

Dogie Hogan schreef:

DVD maar kopen; is ze extra'tje bij de 'deleted scenes'!

Ridley Scott kennende komt er vanzelf een Director's Cut/Extended Cut (zie al zijn andere films) waar haar scènes er vast wel ingestopt zijn.

JohnWilliams

Wel jammer maar wat ze zei was wel goed:

"Dat vind ik belangrijker dan of ik wel of niet in de film zit..."

Chayenn

Ach deze film is ze er miss. uitgeknipt

ze speelt ook nog in 2 andere films

1 met tom cruise

en een met Jude law..

*ze zij ook dat ze ook wel eens een sterke rol wil spelen

inplaats van alleen ''de vrouw van''

Chayenn

“Ik ben nu wel klaar met rolletjes als de vrouw van", zegt Carice vandaag in een artikel op de website van De Telgraaf.

“Dat klinkt arroganter dan het bedoeld is, want het waren stuk voor stuk geweldige ervaringen. Er zijn honderdduizenden actrices die dolgraag mijn plaats zouden willen innemen. Maar ik ga liever voor stevige rollen waar ik echt mijn tanden in kan zetten.”

Carice speelt de vrouw van Tom Cruise in Valkyrie en die van Jude Law in Repossession Mambo. Ook speelde ze vrouw van Leonardo DiCaprio in Body of Lies, maar die rol haalde uiteindelijk de bioscoopversie niet.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Ziet er vet uit!:D

avatar van Bla

Bla

Las net dat Carice eruit is... gewoon klote.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Bla schreef:

Las net dat Carice eruit is... gewoon klote.

Tja maar misschien ook beter voor haar. Als haar verhaallijn inderdaad weinig toevoegde aan haar film en ze was er wel ingebleven had men misschien gezegd: Van Houten voegt weinig toe aan de film. Had nadelig voor haar carrière in Hollywood kunnen zijn. Zoals ze zelf ook zegt: Ze is klaar met het spelen van 'de vrouw van'. Als zij goed genoeg is voor het echte grote werk daar, komen haar kansen vanzelf wel.

avatar van Hankieh

Hankieh

3x de vrouw zijn van...

Dat is ook niet al te fijn als je daar steeds voor kan op komen dagen.

Ik hoop ook dat ze de grotere rollen gaat krijgen. Dat heeft ze meer dan verdiend!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Carice van Houten staat anders nog wel op IMDB in de acteurslijsje van Body of Lies.

sinterklaas schreef:

Informatie op IMDb komt voornamelijk van bezoekers en is dus niet bijkans correct. Sowieso, haar scènes zijn wel gewoon gefilmd dus ze blijft er instaan (hooguit wordt vermeld dat haar scènes eruit geknipt zijn).

avatar van otherfool

otherfool

Hoe dan ook, de trailer deed m'n oogleden naar elkaar toekruipen. Hoe kun je een filmpje van 2 minuten zo saai maken...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Komt door de kater zeker? Trailer is wat mij betreft allesbehalve saai...

JohnWilliams

ik vond hem ook erg goed!