• 9.377.091 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 20 november 2008

Plot Body of Lies

"Trust no one. Deceive everyone."

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?

avatar van DiCaprio!

DiCaprio!

Voor de trailer van deze film

klik hier

DiCaprio! schreef:

Voor de trailer van deze film

klik hier

Heel aardig bedoeld, maar hij staat hierboven bij ''links'' al

Behoorlijk positieve review.

avatar van TonyMontana

TonyMontana

negatieve review

avatar van The Last

The Last

Net een review gelezen waarin de film wordt bestempeld als een actueel modern James Bond plot, die een realistisch tintje meekrijgt door de fraaie locaties. Niet bepaald negatief, maar ook niet echt positief. Puur vermaak dus.

avatar van Herbie

Herbie

Een hele aardige film. DiCaprio vond ik overtuigend, zijn personage krijgt aardig wat te verduren. Lekker veel vaart in de film ook, en veel psychologische strijd tussen de sterke harde karakters (Mark Strong als hoge Jordaanse intelligence officer maakte indruk).

Het verhaal kwam ook realistisch over op me, zo'n film met veel wereldse settings doet het trouwens altijd goed bij mij (deed me af en toe aan Babel denken, hoewel concrete vergelijkingen verder redelijk mank gaan).

In het genre een aanrader!

(ben aan het reizen en heb 'm vanavond hier in de bios in Cairns gezien, was me er niet van bewust dat deze film echt net pas uit is. Vandaar dan maar gelijk even de eerste stem en in het kort m'n mening )

Mooi, Mark Strong uit The Long Firm maakt carrière. Dat is al reden voor me om deze film te zien.

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Naar mijn mening een aardige tegenvaller.

Begint prima, lekker wat vaart erin, actie.. allemaal goed maar hij zakt op een gegeven moment nogal in, bouwt dan aardig sloom op en valt dan uiteindelijk aardig tegen.

Het verhaal was opzich wel goed, geen overdreven gedoe.. het zou zo maar kunnen gebeuren, maar hoe de film werd opgebouwt lag mij niet zo.

Het acteer werk was wel goed verder. Kan over niemand klagen, Leo zat goed in zijn rol, Crowe deed zijn ding en Mark Strong keek wel goed weg

Kortom; te lang dradig, meer actie gemogen, het had gewoon meer kunnen zijn.

(Heb deze overigens pas geleden in Thailand bekeken)

avatar van ralfsjam

ralfsjam

lekkere iraq thriller! geen overdreven actie's en stunts...

wel een film waar je je koppie bij moet houden.

maar dat is prima. 3.5

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Bla schreef:

Las net dat Carice eruit is... gewoon klote.

Ik snap niet waar al die heisa om is rond haar persoontje. Ja, ze speelde heel goed in Zwartboek, maar verder heeft ze nog wel wat te bewijzen als ze in Amerika écht wil doorbreken en volgens mij is dat niet zo belangrijk voor haar. Ze vindt het belangrijker om goede rollen te spelen dan grote rollen, dat blijkt toch wel uit de films waar ze in speelt. En er zijn zoveel goede actrices in Amerika, dat je toch ook geluk moet hebben, want voor je het weet lig je blijkbaar in

"the cuttingroom". Hopelijk voor haar heeft ze meer geluk in die andere 2 films, anders zijn ze haar daar misschien alweer vergeten, maar ja, je weet het nooit. Ik had de carriere van Rutger Hauer bijv. ook al opgegeven, zit hij ineens in 1 van de beste comic-films die ik ooit gezien heb, Frank Miller's Sin City, gemaakt door R. Rodriquez.

Je weet het nooit in Hollywood, sowieso veel comebacks de laatste 2 à 3 jaar....

(Mickey Rourke, David Carradine, Josh Brolin, Ron Perlman e.a.)

avatar van martin1952

martin1952

een regelrechte tegenvaller, had meer van de film verwacht. het was allemaal te lang van stof. 2 sterren voor de moeite

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

In Thailand bekeken vorige week, mijn Engels is niet super. Ik heb het idee dus ook dat ik het in Nederland zou moeten weerzien.

avatar van cafe1900

cafe1900

Goed in elkaar gezet met zelfs 'n einde waar men tevreden over kan zijn.

sinterklaas

Bioscoop release is een week uitgesteld.

avatar van Prudh

Prudh

Best een tegenvaller. Of eigenlijk niet, verwachtte er toch niet zoveel van. De film is groots opgezet en daar schort het dan ook niet aan, maar de plot is té cliché, de personages té zwart wit (met natuurlijk het politiek correcte pesonage dat alles juist wel snapt) en de film is te moraliserend. Het is allemaal al eerder gedaan. Wel leuk voor tussendoor, maar dit is natuurlijk niet als filmisch snackje bedoeld.

De hoofdrollen zijn overigens wel prima ingevuld. Russel Crowe is leuk op dreef als politiek incorrecte CIA chef met een papzakkerig buikje en vooral Mark Strong imponeert als hoofd van de Jordaanse intelligentie. Maar Ridley kan meer, mits hij wat minder Hollywoodt.

sinterklaas

Klopt toch dat Amsterdam ook deels in de film voorkomt?

In de trailer zag ik dat er een aanslag op Amsterdam was gepleegd. .

avatar van gotti

Ja, ik snap het kos. Had het ook liever op Nijmegen gehad...

? wat is dat nou weer voor achterlijke opmerking?

avatar van gotti

Dat noemen ze een grapje, waar ik je smiley op een andere manier interpreteer dan dat je hem hoogstwaarschijnlijk bedoeld...

Dat denk ik dan.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik interpreteerde het ook zo eigenlijk.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het blijft wel een beetje stil rond deze film vind ik...

avatar van under/the/sea

under/the/sea

JohnWilliams schreef:

Het blijft wel een beetje stil rond deze film vind ik...

wat had je dan verwacht?

De film is een grote flop in Amerika en ook de recensies zijn heel negatief over de film.

under/the/sea schreef:

wat had je dan verwacht?

Wat een onzin weer zeg. Kom jij eerst eens met feiten, voordat je dit soort uitspraken doet.

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Oke, ik zal komen met feiten (dit kon je zelf ook wel onderzoeken eigenlijk, maar goed).

Wat negatieve recensies betreft kunnen we eerst een gokje wagen op rottentomatoes. Daar kan je zien dat Body of Lies niet meer dan 50 procent gescoord heeft. Dit is heel laag, zeker als van te voren werd geschreeuwd dat deze film favoriet zou zijn bij de Oscars. Nu is de film nergens meer favoriet.

Om wat Amerikaanse recensies te lezen raad ik je aan om alle recensies op rottentomatoes door te nemen. Zal je beseffen hoe negatief de recensies zijn over deze film.

even paar voorbeelden;

Premiere >> 2,5 sterren van de 5

EW>> C min (tjah)

New York Post >> 2 sterren van de 5

Variety >> heel negatief over de film (zal wel 1 ster betekenen)

Boxoffice >> 2,5 sterren

thecriticalcritics >> 1 ster van de 5

en ga zo door......................

Nu wat over de box office;

De verwachtingen waren dat deze film in zijn eerste weekend $30 miljoen zou verdienen (en aan het eind van de rit meer dan $100 miljoen in Amerika), maar wat gebeurde? In zijn eerste weekend heeft de film maar een matige $12 miljoen (niets eigenlijk in vergelijking met grote films) opgebracht. En na weken heeft de film maar $38 miljoen opgebracht. Het wordt gezien als een grote flop in Amerika. Zeker als de budget van de film $70 miljoen is (de advertentie kosten niet meegerekend).

Tjah, hier zijn de feiten.

avatar van cokken

cokken

Wanneer komt 'ie hier nou, 20 of 27 november?

avatar van 606

cokken schreef:

Wanneer komt 'ie hier nou, 20 of 27 november?

ik geloof deze donderdag dus 20 november.

staat het hier niet bij ?

sinterklaas

Dan heeft imdb een fout gemaakt. Bij alles bios-sites staat inderdaad 20 november. Moet ook ff gewijzigt worden hiero.

avatar van 606

under/the/sea schreef:

Nu wat over de box office;

waar ligt het toch aan dan ??

de eerste stukken van de film zien er niet slecht uit vind ik.