• 9.378.621 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Richard 'Richie' Gazzo

Dr. Berger

avatar van xangadix

xangadix

It 's true! Maar goed, daar ben ik niet in geweest...

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Één van de minder goeie maffia films! Waar blijft de actie?

Het verhaallijn is al zo kakkig (2uur gepraat, 5 minuten actie), vooral het einde... Het kon beter.

Beoordeling: 3

avatar van Diesel

Diesel

Nikateen88 schreef:

Één van de minder goeie maffia films! Waar blijft de actie?

Kom nou zeg. Veel actie hoeft een misdaad film niet te hebben om goed te zijn. Films als The Long Good Friday en The Godfather maar ongetwijfeld ook Donnie Brasco zijn daar het bewijs voor..

avatar van g0ldfinger

g0ldfinger

Diesel schreef:

Inderdaad....er hoeft niet veel actie in een film te zitten om het een goede film te maken.....juist een slechte film draaid om veel actie omdat ze daarmee het verhaal proberen te verbergen. Het verhaal in deze film is juist goed omdat het zoals je zegt "kakkig" is. Ik ben van mening dat het juist aangeeft hoe hard de maffia werkt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De 1 ziet liever veel actie de ander niet. Dus kan begrijpen als je van films met acties houdt je dit niet een superfilm vindt.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

In het Brabants Dagblad staat een foto van Jake Gyllenhaal met het onderschrift van Donnie Brasco... Die filmtitels lijken tegenwoordig allemaal op elkaar he

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Ik heb mijn dvd's op alfabetische volgorde. En als ik Donnie Brasco wil kijken, pak ik altijd Donnie Darko en omgekeerd. Ik moet er iets aan doen.

Goede film, trouwens. Allebei

Forget about it

avatar van mikey

mikey

Erin stappen blijkt makkelijker dan eruit. Aardige film. 3.5

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit vond ik, onverwacht, een heel erg mooi maffiadrama. Sterker nog, ik vind 'm beter dan de hele Godfathertrilogie in een. Geweldig geacteerd, goede dialogen en een boeiend verhaal. Vooral een voordeel vond ik dat je hier wat meer mee kunt leven dan met bij the Godfather, waarin iedereen zo slecht is dat je er snel een hekel aan krijgt. Dan heb ik liever deze film.

4,5 *

avatar van Mr. M

Mr. M

Ik heb hem net gekeken, en ik vond hem super! Niet beter dan The Godfather trilogy en Goodfellas, maar zeker 4,5 ster waard. Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen zetten uitstekende prestaties neer. Deze komt zeker in mijn dvd-collectie.

avatar van Carow

Carow

Hele goede film. Erg Spannend.. Johnny Depp was geknipt voor deze rol. Vooral dat moment dat ze die japanner vermoorden...

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Volgens mij een spoiler hierboven!!!

avatar van Mark86

Mark86

The One Ring schreef:

Dit vond ik, onverwacht, een heel erg mooi maffiadrama. Sterker nog, ik vind 'm beter dan de hele Godfathertrilogie in een. *

Tsja, dit moest idd haast wel van een LOTR-fan komen

avatar van Jensing

Jensing

Dit klinkt misschien heel sadistisch maar kvond het een heel vermakelijke film ook al met al dat geweld Al dat geweld op tv doet me niet goed... Maarja tis wel lekker Fan-tas-tische acteurs, ik begon echt sympathie voor Pacino te krijgen. Zeer mooie en realistische film over het undercover werk in een maffia-familie. De Godfather films geven volgens mij wel een betere kijk in de maffiawereld.

avatar van opa_paul

opa_paul

dag mensen... ik heb de film vandeweek op tv gezien en ik vond hem wel goed.... maar echt een bagger einde. het zal wel aan mijn iq liggen maar ik snap het niet helemaal. Wat gebeurt er nou met pacino? hij legt al zijn bezittingen weg... en dan? maakt hij zich van kant.... wordt hij van kant gemaakt...
majah ik had dan ook wel een gruwelijke kater toen ik m keek. Dan nog vond ik het verder een hele goede film.

Denk je even om spoilers?!! Ik heb je bericht aangepast en spoiler tags geplaatst. Zie FAQ voor uitleg.

avatar van The One Ring

The One Ring

Mark86 schreef:

Tsja, dit moest idd haast wel van een LOTR-fan komen

Hoezo? Vinden alleen LotR-fans dit leuker dan teh Godfather of zo?

avatar van Kai

Kai

opa_paul schreef:

Hij wordt vermoord door z'n familie. Omdat hij verantwoordelijk was voor Depp. Net als in het begin van de film toen Lefty dacht vermoord te zou gaan worden, maar het niet gebeurde. Maar later gebeurde het dus wel.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Goed om te zien dat een maffia film ook prima geslaagd kan zijn zonder al te veel geweld er in. Depp en Pacino zijn prima op dereef en de ruime twee uur vliegen voorbij. ****

avatar van HiLL

HiLL

goeie film met 2 top top acteurs, wel een tikkeltje traag zo nu en dan...

avatar van Appelmoes

Appelmoes

Goed acteerwerk van Al Pacino&Depp. Monsterlijke dialogen en even een heel ander detail..... check die kleren. Geweldig! Wat mij betreft is deze movie niet te vergelijken met Goodfellas of Godfather. Maar hoort wel in het rijtje thuis van topfilm. Stukje cult! Toevalligerwijs vandaag ook Donnie Darko gezien hahaha is wel even andere koek. Maar eveneens lekkere koek. Maargoed het gaat hier over Donnie B, de koek is op.

avatar van E V

E V

Goede en leuke mafia film, maar hij kan niet tippen aan de Godfather triologie.

Hoewel hier wel wat meer humor in zit. ('For gette about it')

Goed geacteerd door de acteurs.

Er zit ook zeker spanning in.

avatar van HalaMadrid

HalaMadrid

Zalig, echt nen film met stijl.

Diene jap in da restaurant zalt nu ook wel weten, dat ze ulder schoenen niet afdoen

(y) puik werk van Al Pacino en Johny Depp, ook van Mr. Blonde van Reservoir Dogs (wat is zijn echte naam?)

avatar van ricky2612

ricky2612

Paar dagen geleden van een vriend geleend, en gelijk gaan kijken zonder dat ik de reacties hier had gelezen (hecht ik normaal behoorlijk veel waarde aan) en ik moet zeggen; egt een super film. Terwijl ik behoorlijk moe was en eigenlijk geen zin had om film te kijken, zat ik er direct in, en heb ik um eigenlijk in 1 adem uitgekeken..

Het is allemaal minder hard als scarface en ook minder ' groots' als the godfather, maar er word ongeloofelijk goed in geacteerd, met als uitblinker in mijn ogen Depp. En ik vond het op de een of andere manier een heel mooi einde. Redelijk abrupt, maar gaf toch voldoening.

twijfel nog tussen 4 en 4,5..nu maar ff op 4 *

avatar van da_smak

da_smak

HalaMadrid schreef:

Dat is meneer Michael Madsen, zie ook Kill Bill en Free Willy, hee hee: Je kunt niet alleen maar goede films doen he.

avatar van da_smak

da_smak

Sin City doet hij ook... btw

avatar van ricky2612

ricky2612

vind dat btje suffe gozer..!!zoals eerder vermeld vaak zelfde soort rollen, en vind hem niet echt overtuigen..zo standaard

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Veel mensen vergelijken deze film met The Godfather en Goodfellas. Enige overeenkomst is dat het over de maffia gaat. Voor de rest zijn het drie verschillende films. Donnie Brasco een klassieker in zijn genre. Persoonlijk vind ik dit een van de beste rollen van Al Pacino

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Goede film!

Al pacino was geweldig en Johnny Depp ook

Echt een van mijn favorieten

*****

avatar van E V

E V

ricky2612 schreef:

Ik vind Michael Madsen super. Erg onderschatte acteur.