Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Mike Newell
Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen
Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 24 april 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Donnie Brasco
"Based on a true story."
De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.
Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone
Bruno
Richard 'Richie' Gazzo
Dr. Berger
Jordy
Eén van de beter mafia-films. Erg goed geacteerd door (natuurlijk) Pacino, maar ook Depp speelt erg goed. Je ziet Brasco op een erg overtuigende manier steeds dieper de organisatie binnendringen, en zo zie je het allemaal een keer van een andere kant dan in andere mafia-films. 4 sterren.
neo
erg goeie film.jammer dat michael madsen zo wat altijd dezelfde soort van gangster speelt in misdaad films
smoochie
Deze film is gewoon goed.Het verhaal is leuk en spannend en Johnny D. en Michael Madsen acteren gewoon goed,Al Pacino trouwens ook.I love gangstermovies !!!!
neo
ik heb gisteren de dvd gekocht.die was maar 4 euro.extra zijn ok.tof om al pacino zo geconcectreerd te zien op de set .een echte prof dat zie je zo.
Jordy
Kreeg gisteren de regio1 SE binnen. Zat nog wel te twijfelen om ook de veel goedkopere r2 te kopen, maar ja dan zit ik me weer te ergeren aan de ondertitels die niet uit kunnen. Veel interessante extra's ook op de r1, dus toch die maar gekocht...
Jordy
goede film, maar een 3.5 is toch wel genoeg (ipv de 4 die ik eerst gaf)
Tonyvdb
Al Pacino is hier geweldig goed !!
Je gaat er zowaar medelijden mee krijgen.
****' 4,5 op 5 ****'
FisherKing
Twee favoriete acteurs samen: Al Pacino steelt inderdaad de show in een indrukwekkende film..
Treht
ik heb de DVD voor 7 eurotjes bij de free record gekocht
binnenkort eens kijken
LZA
Erg vette film! Goeie cast, mooie opbouw, en vooral ook een mooi begin (die meer en meer motioned pictures intro ).
fahgetabahdit!!!
4 rakkers.
Hobbes
ik heb deze een tijd geleden gekocht maar 't geluid liep het laatste half uur niet gelijk
heb um bij een of ander ramsj zaakje gekocht in utrecht (5 euro, zelfde als bij de free). heeft iemand hier nog meer last van gehad?
cornelis
Bij mij is-ie ook ayschroon vanaf het moment dat ze die chefs in die kelder aan stukken gaan zagen
Vandaag weer even gekeken, hoewel ik 'm eigenlijk al wel kan dromen. Al Pacino is gewoon weergaloos in zijn rol. Vooral de scene dat ie in zijn rode trainingspakje thuis Donnie allerlei belangrijke lessen probeert te leren is geniaal. Een schlemiel die toch hoopt ooit nog eens waardering te krijgen en dan maar een jonkie tracht in te wijden. What are you doing?, Wiseguys keep their money in a roll...Beaner on the outside..like this.
Banjo
- 2032 berichten
Goede film maar geef mij toch maar
good fellas daar zit toch wat meer actie in.
maar deze film is toch zeker 3 1/2 ster waard.
sydney
Vanavond nog eens in de herhaling gezien. Ik heb hem nl. eindelijk op DVD. Alhoewel ik niet van "gangster" films houd, vind ik deze film erg goed.
www.goeie.tk
hele brute film! Was voor een prikkie te koop ergens, maar heb echt van de film genoten! 1 van de betere maffia/gangsterfilms die ik heb gezien samen met goodfellas. Een 4 van mij!
M. Rodriguez Fan
Nog niet gezien, ik ga hem nu kijken later volgt mijn oordeel.
M. Rodriguez Fan
Goede mafiafilm, Maar met Al Pacino heb je al het halve succes. Goed geacteerd van Depp en Pacino. Laat zien hoe gevaarlijk undercover werk is want je raakt persoonlijk en emotioneel betrokken. 3.5 ster.
sn@ke
- 2077 berichten
Zeer aardige en soms brute gangsterfilm. Het waargebeurde verhaal wordt goed verfilmd en Johnny Depp en Al Pacino leveren prachtwerk af. De film bevat soms wel wat trage momenten en is soms een tikkeltje langdradig. 3,5 sterren moet volstaan voor Donnie Brasco.
landrover
tot in de puntjes goed, alleen michael madsen vind ik nou niet echt de goeie acteur voor deze film...je ziet wel madsen in een gangster-film, maar geen pacino in een bond-film
gandalf
Pacino die ontboden werd, en dan die leeuw krijgt! prachtig!
Een aanrader! Goede sfeer. 4*
empirekees
Viel me wat tegen, sommige stukjes waren wat te lang, of te weinig inhoud.
Wel goed geacteerd, en goed verhaal.
De Knip
Goeie film met een erg goeie Depp, uiteraard Pacino(spreekt voor zich).
Al Pacino in een iets andere rol, was leuk om te zien.
Film blijft de hele tijd boeiend.
****
zappaz
Mooie film, anders ook dan andere maffia-films. Met name doordat ditmaal de wiseguys niet als onaantastbare monumenten worden gepresenteerd. De sfeer van een zekere kansloosheid spookt voortdurend rond, met name bij Lefty. Ik vind vooral de scene dat Lefty en Donnie in het ziekenhuis zitten nadat Lefty's zoon een o.d. had erg mooi om te zien, de machteloosheid van Lefty, Donnie's standvastigheid bij hem te blijven, erg menselijk allemaal. Niet des Hollywoods bij vlagen. Ik heb deze film vele malen gezien, een favoriet van me.
Zag hem gisteren voor de tweede keer. Pacino en Depp acteren uitstekend, maar het verhaal vond ik toch een beetje aan de lege kant. Daarom een half puntje eraf; 3,5*.
the-dude
wat te denken van de scene in het japanse restaurant waar iedereen zijn schoenen uit moest trekken wat een vreselijke toestand als je bedenkt dat ie hier dus echt bijna door de mand viel
Treht
ik heb de DVD voor 7 eurotjes bij de free record gekocht
binnenkort eens kijken
oke intussen al 2 keer gezien en ik vind m nog steeds niet overtuigen..

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' van Mike Newell verschijnt binnenkort op Netflix

Prime Video schrapt in het aanbod: Diverse hitfilms zullen de dienst snel verlaten

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Bejubelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' verdwijnt binnenkort van Netflix

Heat
Misdaad / Thriller, 1995

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984
new york cityfloridajaren 70undercovercolombiagangstergebaseerd op een waargebeurd verhaalmaffiagangsterdirty copinformantsurveillancecard playinginformantstealing moneymarriage counselorshaving cream drug dealfbi agentbrutal violence