Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Mike Newell
Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen
Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 24 april 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Donnie Brasco
"Based on a true story."
De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.
Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone
Richard 'Richie' Gazzo
Dr. Berger
Ralfke
- 2075 stemmen
In deze film krijg je inderdaad medelijden met Pacino; ik had - lopende de rolprent - overigens nauwelijks in de gaten dat het Pacino was
Zeer overtuigend gespeelde rol, evenals die van Depp. Ik vond dit een spannende, meeslepende film, waarvan de 120 minuten zowat omvlogen. Wat meerdere MM-ers al zeiden: ditmaal eens een verrassende benadering van het maffiagenre. **** meer dan waard!
jedymaster
gewoon een lekkere maffiafilm.....goed geacteerd enz....****
mee eens
Sjoerd
Er is een nieuw dvd-blad in de boekenwinkels: DVD Valley, gekoppeld aan een winkelketen geloof ik... het blad kost 9.95 en erbij zit een gratis DVD-film bij (een beetje zoals bij 'DVD Gratis' bij de FRS dus). Bij de #1, die nu in de winkels ligt, zit dus deze film, Donnie Brasco. Dit is dezelfde DVD als diegene die in de aanbiedingen bakken bij o.a. FRS staat.
Moet hem in ieder geval maar gauw eens gaan kijken, lijkt me wel een goede film.
sydney
Ik ben geen liefhebber van mafia films. Dat zal ik niet onder stoelen of banken steken. Donnie Brasco is echter een positieve uitzondering.
Hmm.. vond het maar een lege film met veel Hollywoodiaanse onlogica.
Nee hoor, geweldig gemaakte film
Superieur acteerwerk van Pacino en Depp die echt in hun rol verdwijnen, erg goed verhaal, spannend, humoristisch, emotioneel en allesbehalve onlogisch.
speedy23
Het waargebeurde verhaal van Donnie Brasco is geen heldenverhaal. Zowel van maffiazijde als die van het FBI zijn de personages van vlees en bloed. Ook wordt hier niet het stereotiepe onderscheid gemaakt tussen 'de goede' en 'de slechten'. Verraad en vertrouwen zijn niet te scheiden thema's in Donnie Brasco en als kijker wordt je helemaal mee opgezogen in het dilemma van Pistone. Dat is vooral te danken aan het sympathie opwekkende personage van Lefty. Al Pacino speelt deze rol met verve, een schril contrast trouwens met zijn vertolking van Michael Corleone in The Godfather. Johnny Depp vertolkt heerlijk Joe Pistone. Als regisseur werd de Brit Mike Newell aangezocht, bekend van de succesprent Four Weddings and a Funeral...
Sjoerd
Erg sterk geacteerd door zowel Pacino als Depp. Jammer dat het verhaal op een gegeven moment een beetje inkakte, maar verder prima film...
sequi
Ik vind dit een van mijn favoriete films. Het verhaal zit goed in elkaar. Over een undercoveragent die bevriend raakt met een gangster. Vooral de uitspraak: "Just forget about it". Of "Friend of me, friend of ours" als het goed is. Al en Johnny spelen goed en ik kijk ook met plezier naar deze film. Het komt er gewoon op neer dat deze film geen "Fugazi" is.
mafiabaas
Dit is ook een hele goeie film.
Ook al wat sequi zei over de taalgebruik is gewoon meester.
Deze film is 1 van mijn lievelings films
De Maestro
Om even terug te komen op de discussie op de eerste pagina: ik heb de dvd gewoon bij de Free gekocht en ik heb hetzelfde probleem: een groot deel van de film lopen beeld en geluid niet synchroon. Vond het een sterke film; hoe een undercover agent steeds dieper in de gangsterwereld terecht komt (cliché trouwens) is op overtuigende manier neergezet. De laatste scene in de film was echt aangrijpend voor me, hoewel ik best wat gewend ben. Drie ***
De Maestro
Vind bij nader inzien drie sterren een beetje karig. Deze film is meer dan voldoende. Doe er een halfje bij.
Derkje
Goede film ,met (natuurlijk) een sterke Depp. 3
Gabriel
hele goede film idd! Pacino en Depp
toch vraag ik me nog iets af: Bijna op het einde zie je Sonny Black, Lefty en de rest bij elkaar en dan komt de fbi vertellen dat donnie brasco helemaal niet bestaat en dat hij iemand van de fbi was. Dat geloofden ze toen niet. Maar op het einde voor de aftiteling komt nog wel in beeld: er staat 500.000 op zijn hoofd. Geloofden ze de fbi uiteindelijk dan toch?
En heeft Lefty nou zelfmoord gepleegd toen hij wegging op het einde? (na al zijn waardevolle spullen in een kastje te hebben gelegd)
Zelva
Maar zo is het dus niet gegaan. Lefty Ruggiero is in 1989 gestorven aan kanker, nadat ie kort daarvoor was vrijgelaten. De FBI had hem eerder te pakken dan zijn boze bazen.
speedy23
Jongens, wie verklapt er nu een van de beste plots van deze film? Gebruik toch de spoilertags...
*marjo*
wow wow wow. dit is dus een film met inhoud! echt heel erg mooi. heel mooi neerget ook door depp en natuurlijk pacino. wauw!!
speedy23
Waar zie jij geen spoilertags dan?
Sorry, maar het was wel op het bericht van Gabriel...
waar heb je dat op gebaseerd?? dat werd in de film niet duidelijk
Zelva
Er wordt wel degelijk de suggestie gedaan dat Lefty elk moment de pijp uit kon gaan. (zeker ook met dat schot na die waardevolle-dingen-in-la-stoppen-actie, wat Joe op de schietbaan blijkt te zijn). Waarschijnlijk vonden de filmmakers het niet spannend genoeg om te vertellen dat ie doodgegaan is aan kanker. Op deze manier vertellen ze ook geen onwaarheid.
mister blonde
onzin. het is en blijft een film. dat het verhaal gebaseerd is op feiten , betekend niet dat de makers er niets bij mogen verzinnen.
zonder rot over te willen komen, denk ik echt dat je niet goed hebt opgelet Zelva.
heel duidelijk werd dat als Joe Pistone er uit zou stappen, het lot van Lefty bezegeld was (it's like pulling the trigger myself).
het eind was ook heel helder. Lefty 'was send for'. wat zoveel betekende dat hij vermoordt zou worden. hij deed zijn waardevolle spullen af en liet ze achter voor Annette. Hij nam afscheid en liet een boodschap achter voor Donnie.
het eind was heel duidelijk. Lefty 'was send for'. wat zoveel betekende dat hij vermoordt zou worden.
Ja, dat dacht ik dus ook.
Zelva
Uiteraard werd duidelijk gemaakt, dat het gebeurd is met Lefty. Wat ook echt gebruikelijk was in de maffia. En natuurlijk zou Lefty vermoord worden, alleen is dat niet in het echt en ook in de film niet gebeurd.
Hoezo heb ik niet goed zitten op letten? Jij mag me het moment aanwijzen waarop Lefty daadwerkelijk in de film doodgeschoten wordt. Nergens dus.
Ik vind het juist heel mooi gedaan dat als Lefty de deur uitstapt, er een schot klinkt, maar dat dat Joe op de schietbaan blijkt te zijn. Natuurlijk mogen filmmakers er dingen bij verzinnen, maar dat hebben ze hier niet gedaan en daar is toch niets mis mee? Zeker niet als het mooi en suggestief wordt afgerond zoals hier.
Gabriel
ja oke, zo dacht ik er ook wel over. Maar toch, Lefty kreeg een telefoontje, maar je hoorde niet wat diegene zei. Tegen zijn vrouw zei hij dat hij nog laat een klusje had, dus dat "was send for" zal ongetwijfeld zo zijn, maar dat werd niet met die woorden zo gezegd.

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' van Mike Newell verschijnt binnenkort op Netflix

Prime Video schrapt in het aanbod: Diverse hitfilms zullen de dienst snel verlaten

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Bejubelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' verdwijnt binnenkort van Netflix

Heat
Misdaad / Thriller, 1995

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984
new york cityfloridajaren 70undercovercolombiagangstergebaseerd op een waargebeurd verhaalmaffiagangsterdirty copinformantsurveillancecard playinginformantstealing moneymarriage counselorshaving cream drug dealfbi agentbrutal violence