• 9.374.478 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Richard 'Richie' Gazzo

Dr. Berger

avatar van LZA

LZA

Erg vette film! Goeie cast, mooie opbouw, en vooral ook een mooi begin (die meer en meer motioned pictures intro ).

fahgetabahdit!!!

4 rakkers.

Vandaag weer even gekeken, hoewel ik 'm eigenlijk al wel kan dromen. Al Pacino is gewoon weergaloos in zijn rol. Vooral de scene dat ie in zijn rode trainingspakje thuis Donnie allerlei belangrijke lessen probeert te leren is geniaal. Een schlemiel die toch hoopt ooit nog eens waardering te krijgen en dan maar een jonkie tracht in te wijden. What are you doing?, Wiseguys keep their money in a roll...Beaner on the outside..like this.

avatar van gotti

Zag hem gisteren voor de tweede keer. Pacino en Depp acteren uitstekend, maar het verhaal vond ik toch een beetje aan de lege kant. Daarom een half puntje eraf; 3,5*.

avatar van speedy23

speedy23

Het waargebeurde verhaal van Donnie Brasco is geen heldenverhaal. Zowel van maffiazijde als die van het FBI zijn de personages van vlees en bloed. Ook wordt hier niet het stereotiepe onderscheid gemaakt tussen 'de goede' en 'de slechten'. Verraad en vertrouwen zijn niet te scheiden thema's in Donnie Brasco en als kijker wordt je helemaal mee opgezogen in het dilemma van Pistone. Dat is vooral te danken aan het sympathie opwekkende personage van Lefty. Al Pacino speelt deze rol met verve, een schril contrast trouwens met zijn vertolking van Michael Corleone in The Godfather. Johnny Depp vertolkt heerlijk Joe Pistone. Als regisseur werd de Brit Mike Newell aangezocht, bekend van de succesprent Four Weddings and a Funeral...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Altijd leuk als je een stel topacteurs bij elkaar zet, maar het is en blijft de vraag of er iets goeds uitkomt. In het geval van Donnie Brasco is dat gelukkig het geval. Depp, Pacino, Madsen; stuk voor stuk leveren ze uitstekend werk af. Maar ook de mensen achter de schermen doen goed werk; de film ziet er visueel prima uit en het verhaal wordt goed uitgewerkt. Oké, écht meesterlijk is het dan wel nergens, Brasco is zeker een film om nogmaals te zien.

4 sterren.

avatar van starbright boy

Goede film.
De sfeer was opvallend groezelig, veel minder geromantiseerd dan veel andere maffiafilms. Erg knap getroffen.

Veel films beginnen heel sterk en weten er geen goed einde aan te breien. Deze film heeft juist last van het omgekeerde. Het begin zit niet lekker. Te veel sprongen in het verhaal. Pistone lijkt wat al te eenvoudig de maffia in te rollen.

Juist de tweede helft is veel beter. Hoe Pistone in de maffia wegzakt en de vragen die hij zichzelf stelt.
Goede film dus, maar jammer van het begin.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die Pacino kon weer goed de gangster uithangen

4,5

avatar van italian

italian

Leuke film die het toch vooral moet hebben van de sterk acterende cast en de boeiende personages die ze vertolken dan van het clichéverhaaltje.

Geen vernieuwende film in het mafiagenre maar toch eentje die constant blijft boeien.

De film wordt vooral gedragen door de fantastische vertolkingen van Johnny Depp, die de grote veranderingen in zijn leven en de invloed die de mafia in zijn leven heeft, geloofwaardig laat zien; en van Al Pacino die ondertussen al vertrouwd is geraakt met de rol van de mafiabaas maar die deze keer toch de onderdanige, uitgebluste mafialid moet spelen ipv de grote heerser van een hele wijk. Verder vond ik Michael Madsen, die de rol van stoere gangster weer mag overdoen, en Anne Heche ook goed.

Zoals ik al zei moet de film het niet hebben van een origineel verhaaltje (politieman gaat undercover in de mafia en wordt daar dikke vriendjes met een mafialid) of van de geweldige cinematografie. Vond het allemaal maar (te) gewoontjes gefilmd, zeker als je vergelijkt met The Godfathers die zo mooi in beeld zijn gebracht.

De goed uitgediepte karakters zijn hier het sterkste punt : de relaties tussen de verschillende personages zijn van soapachtig niveau (vriendschapsband, jaloezie...) maar ieder karakter apart en de veranderingen die deze meemaken zijn zo goed uitgewerkt ! Pacino die stilaan toch begrijpt dat zijn tijd over is en dat hij moet plaatsmaken voor een jongere generatie met nieuwere 'werkmethodes' (vb : niet naar Florida gaan ! blijf in je eigen veilige buurt, ga niet verkennen als je het hier goed hebt : de ouderwetse manier van handelen) wordt op het einde mooi in beeld gebracht, dan heeft hij het allemaal begrepen...

Aan de andere kant heb je Depp die het moeilijk heeft om tijd voor zijn job en voor zijn familie vrij te maken en de invloed die de mafia op hem heeft en dus ook op zijn familie. Dit is van soapniveau maar het karakter zelf wordt goed uitgediept en uitgewerkt.

Muziek vond ik erg wisselvallig.

Toch opvallende score voor een film die toch bijna niets te bieden heeft, maar wat het te bieden heeft is dan wel fantastisch materiaal

avatar van Film Pegasus

't Was even wennen om Al Pacino als ondergeschikte te zien van Michael Madsen. Johnny Depp is vooral de uitblinker in deze film en kan zich als hoofdfiguur goed handhaven naast een sterke Pacino in bijrol. Depp is voor een keertje niet te zien als weirdo zoals we dat gewoon van hem zijn, maar in een echt sterke serieuze karakterrol. Verhaallijn is ook sterk en hoort bij de betere maffiafilms. Toch is het af en toe wat licht en scheelt er iets met de montage denk ik. Er zijn wel spannende momenten en knappe dialogen, mar het gebeurt dat de spanning effe verdwijnt door een verkeerde omschakeling naar een volgende scene. Mijn indruk toch... Maar dat zijn maar details uiteraard. Een stevige 4.5 voor deze klassieker.

avatar van Demoniac

Demoniac

Goeie film is dit zeg. Het hele verhaal wordt goed uitgelegd, goed geacteerd en het is mooi gefilmd.

ik vind het alleen een beetje jammer dat Lefty a.k.a. ... ... .. (Pacino) het geld niet aanneemt terwijl hij dit wel heel graag wil. Ook het feit dat Donnie (Depp) en de vrouw (ook zij speelde haar rol goed overigens) niet scheiden vind ik een minpunt.

Nouja.....****.....Forget about it

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Donnie Brasco! Meesterwerk op alle fronten! Wat mij betreft is Donnie Brasco een van de beste maffia films ooit en komt hij in het rijtje van The Godfather en Goodfellas! Johnny Depp en Al Pacino ''are a match made in heaven''. Een van de beste duo's die ik ooit op het witte doek heb zien spelen. Ook vind ik dat Michael Madsen zijn rol perfect invult en toch iets extra's geeft aan de film!

Het verhaal van Donnie Brasco is natuurlijk meesterlijk! En waargebeurd! Joe Pistone die in de mafia van New York infiltreerd en zich daar omhoog weet te werken en echt ''een'' van hun wordt! De humor is echt van de bovenste plank waarin Al Pacino een grote rol heeft en de film is echt een belevenis! Donnie Brasco is een film die bij mij erg hoog staat maar net niet goed genoeg is voor de top 10 denk ik....!

* * * * *

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige film om te zien over hoe Depp zich probeert te infiltreren in een gangster netwerk en onder de hoede van Pacino wordt genomen.

Verder zit het verhaal goed in elkaar.

Ik geef 'm 4 sterren.

avatar van Baggerman

Baggerman

Iron Maiden schreef:
slecht einde, helaas..

Huh??? Juist een goed einde! Een half puntje extra zelfs voor het einde wat mij betreft:

For services to the state: fivehundred dollars and a medal!

Al Pacino speelt inderdaad zeer sterk, maar een veelzijdig acteur zou ik hem niet willen noemen; hij speelt altijd dezelfde soort rollen!
Hier zet hij echt geweldig een karakter neer en inderdaad wel een wat ander karakter dan we van hem gewend zijn (maar wel weer een mafialid!).

Depp is wèl een veelzijdig acteur, vanwege 21 Jump Street heb ik hem altijd miskend, maar hij kan er echt wat van!

Erg slechte film.

Audiovisueel een kerkhof. Newell vergeet gewoon een film te maken.

Verder vond ik Pacino slecht, deed me net als in Heat meer denken aan een blaffende hond dan aan een acteur. Depp vind ik vaak aardig maar is een complete mis-cast, Madsen is niet eens een acteur.

Oeverloos lang en kleurloos verhaaltje dat blijft aanslepen zonder ook maar ergens interessant te worden.

Ik volg JJ_D wel deels, een wiskundig rekensommetje van starelementen dat nergens op uitkomt. Bah bah.

avatar van SilverGun

SilverGun

Beetje simpele rant op deze manier. Kan je echt nergens volgen. Newell vergeet een film te maken, Pacino is slecht, Depp is misscast, Madsen is niet een acteur... Geen idee hoe je dan wel zo'n groot fan van een Asano kan zijn. Vertolkt iedere film weer exact hetzelfde karakterloze personage imo. Ik hou me ook helemaal niet bezig met de sterren in een film, Heat vond ik bijv. vrij zwak ondanks de grote cast. Dus dat deze film het daar van moet hebben slaat nergens op en is bovendien nergens op gebaseerd.

Het verhaaltje mag misschien wel vaker voorkomen, ik vond de wisselwerking tussen pacino en Depp en de ontwikkeling van beide personages in deze film buitengewoon goed gerealiseerd. Dan interesseert het me verder geen moer dat het basisgegeven niet bijster origineel is.

De focus ligt niet op het audiovisuele maar er wordt alsnog een sterke overkoepelende sfeer neergezet met een effectieve combinatie van beelden en soundtrack. Vind ik belangrijker dan dat ik maar vooral zoveel mogelijk mooie plaatjes voorgeschoteld krijg.

avatar van Zinema

Pacino is aandoenlijk in zijn rol, die hij weer eens prachtig neerzet. Spannend maar vooral boeiend misdaaddrama met een prima Depp. Goed.

avatar van wwelover

wwelover

Ook deze maffia film heeft me weten te vermaken. Een leuk verhaal niet te ingewikkeld maar ook niet van het niveau Carlito's way of Goodfellas.Maar zeker niet verkeerd. Had ook niet verwacht dat Johnny Depp in een maffia film zou spelen, en zeker niet zo goed. De spanning zit er goed in, het verhaal is niet voorspelbaar als je de werkelijke gebeurtenissen niet kent, en het blijft gedurende de film boeiend en ook schokkend zo nu en dan, bijv. met de lichaamsdelen die worden doorgezaagd.

Ja wat kan je zeggen over de cast, het is natuurlijk een geweldige cast. Al Pacino is natuurlijk uitermate geschikt voor deze rol, en dat heeft hij al meerdere malen bewezen. Ook Depp heeft laten zien dit soort rollen te kunnen spelen, hij is denk ik de meest veelzijdige acteurs die ik ken. En natuurlijk Michael Madsen, die het altijd leuk doet en ook in deze film blijft hij goed.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Tegenvaller.

Jammer want dit soort films kunnen me meestal wel boeien als het uitgangspunt een beetje slim en onvoorspelbaar uitgewerkt wordt. Eigenlijk vond ik alleen de chemie tussen de twee hoofdpersonages interessant. Het hele gedoe eromheen was vaak saai en erg langdradig.

Pacino laat wederom zien perfect te zijn voor dit soort rollen en hier doet ie het ook weer zeer goed. Meestal kan ik Depp ook wel waarderen maar vind hem nou niet echt een tough guy, kwam wat geforceerd over. De rest van de acteurs hing er eigenlijk maar een beetje bij. Visueel was de film vooral saai en als er dan wat sfeer in kwam werd deze vakkundig afgebroken door de enorm slechte soundtrack.

Het geheel keek wel aardig weg maar denk dat ik deze morgen alweer vergeten ben, 2*

avatar van dave

dave

Pacino speelt een gangster op een atypische manier. Dit doet hij matig, maar ik ben allang blij dat hij probeert af te wijken van personages als Vincent Hanna of zelfs Tony Montana.

Depp speelt bij momenten erg overtuigend, in tegenstelling tot Madsen, die alleen in volle glorie te zien is bij iemand die hem ook zo in beeld kan brengen. (Tarantino bv.)

De regie was echter erg rommelig (of apart?) De bedoeling is alleszinds niet echt duidelijk.

Het verhaal zal in de echte wereld wellicht voor oproer hebben gezorgd, maar deze verfilming slaagt daar niet echt in.

***

avatar van powerman

powerman

Sterke film, leuk dat niet de top van de maffia in beeld blijft maar dat het opwerken van nieuwe maffia in beeld komt. Pacino weet goed wat voor type hij moet spelen in deze film (dit keer is hij niet de Master-Maffia). Johnny depp speelt goed maar heeft wel een braaf gezicht, ook met snor (zul je altijd zien bij de good guy). De film speelt zich in lange tijd (maanden) af, dit is af en toe verwarrend en had naar mijn mening niet verteld hoeven worden in de film.

avatar van schram101

schram101

Eindelijk de hele film gezien! Na een lange tijd de helft gezien te hebben was het nu eindelijk zo ver. Hoewel het maffia genre mij eigenlijk niet zo weet te bekoren is dit toch een alleraardigst filmpje. Uiteraard acteert Pacino weer de sterren van de hemel en ook Depp is heel goed. Zeker twee van de beste acteurs, deze heren.

Het verhaal wordt op redelijk interessante wijze vertelden is ook redelijk boeiend. Toch wordt het verhaal nergens meeslepend en ook niet spannend.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Heel interessante film over een FBI agent die tijdens undercoverwork zo goed als één van hun word. De Mafia-cast is goed uitgekozen met een held als Al Pacino. Michael madson vond ik ook wel weer aardig maar ik zie liever Pacino aan de top. Hij was hier een beetje 'een spaak in het wiel' zoals hij zelf al vermelde in de film. Johnny Depp is goed geschikt voor een rol als FBI agent, maar minder voor een Wiseguy. Het verhaal is erg goed. De film kan me erg lang boeien terwijl er amper actie in voor komt. Ik kon me vaak erg goed inleven in de personages. Opzich meestal in Joe, maar ook vaak in Lefty die soms aan de zijlijn word gezet. Verder vond ik het einde wel een beetje tegenvallen. Toen Joe naar die medaille keek had hij volgens mij het gevoel dat het het allemaal niet waard was geweest. Verder vind ik die einde's waarin met tekst word verteld hoe het verder is verlopen met Joe wel goed maar er mist gewoon iets.

Ps. Toen Al Pacino een keer fuck'n guys riep in de film stond er in de ondertiteling kankerlijers. Beetje raar weergegeven lijkt mij.

avatar van Justinw

Justinw

Goede film over de mafia, en zoals velen hier al zeggen. Is het mooi om te zien dat niet de topguns maar de arbeider de hoofdrol speelt. Beetje american gangster achtig sfeertje(ook hier een Cop en maffia lid in de hoofdrol. Maar ik vond er wat weinig spanning inzitten. Op het einde werd dit wat beter. Ging er waarschijnlijk ook met te hoge verwachtingen in.

Het beeld van de maffia word perfect gebracht en ook het acteerwerk is goed maar mistte de spanning. Het eringezogen worden van Donnie was ook goed. Mischien bij een herziening dat hij wat beter bevalt maar voor nu een 3.5 zat te twijfelen voor een 4 maar toch de 3.5. En weertenaar vind deze beter en ik American Gangster.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het mooie aan deze film is dat het niet zomaar een standaard maffiafilm is, maar een film over liefde en vriendschap tussen mensen binnen de maffiawereld. Genoeg actie en geweld, maar gelukkig ligt de nadruk hier niet op. Depp en Pacino schitteren natuurlijk en zetten hun rol echt perfect neer, ze zijn op het lijf geschreven.

Een van de weinige films die werkelijk vanaf de eerste seconde weet te boeien en je aandacht vast blijft houden..

Ik ben vol lof.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Al Pacino als maar een middelmatig mafialid en Johnny Depp als mol . Deze leuke combinatie zorgt voor een eveneens leuke film. Die obligate familiescenes van Johnny Depp hadden van mij niet gehoeven. Het einde vond ik ook onbevredigend, maar ja het is een waargebeurd verhaal.

avatar van booyo

booyo

Geweldige verhaal met geweldige acteer prestaties van Al Pacino en Depp. Die twee lijken echt geknipt voor elkaar. Johnny Dep weet het allemaal erg realistisch te brengen hoe het is om undercover te gaan, vrienden te worden met degene die je achter slot en grendel moet zien te krijgen, en hoe moeilijk het moet zijn om ze vervolgens te verlinken.. Erg knap! Enige (kleine) minpunt aan Donnie Brasco is voor mij persoonlijk de vrouw van Joe Pistone. Hoort er natuurlijk bij, maar ik ergerde me toch aan hoe ze louter aan het zeuren was. Maar goed, één van mijn favoriete maffia films, dat zeker!

dikke 4,5*

avatar van eltorro

eltorro

Mooie film. Ik heb nog niet veel mafia films gezien, wel eens de godfather films geprobeert te kijken, niet afgezien . Maar deze film was zeker een aangename verassing voor mij.

Via Johnny Depps personage kom je al het fijne te weten over dat wereldje. De spanning bij Joe Pistone van ondekt worden is altijd goed aanwezig. Mede door de geweldig acteerprestatie en Joe Pistones gezin, voel je je erg mee met Joe Pistone. De film is ook niet al te lang waardoor je de volle 2 uur geboeit blijft kijken.

Al Pacino speelt gelukkig niet een standaard maffia gast, maar gewoon een huisvader die van zijn kinderen en vrouw houd, en toch wat hogerop in de maffia wereld probeert te komen. Hij speelt de rol zo goed dat je echt met hem mee gaat voelen, en af en toe vergeet dat hij eigenlijk bij de maffia hoort.

Ook een aanrader voor mensen die niet echt veel van dit soort films houden. 4*

avatar van chevy93

chevy93

Één van de betere maffiafilms. Maar ja.. wat wil je ook met zo'n cast!
Al Pacino vertolkt een (vanzelfsprekende) goede rol en Johnny Depp vond ik verrassend goed acteren als mol. Ook Michael Madsen moet ik een compliment geven. Jammer dat die acteur niet vaker grote rols krijgt.

Ik weet niet wat het is, maar waargebeurde verhalen spreken mij altijd aan. Bij deze film wist ik pas bij de aftiteling dat het een waargebeurd verhaal is. Op de één of andere manier brengen verfilmingen van waargebeurde verhalen net dat beetje extra dat mij (misschien onbewust) raakt.

Setting was erg mooi en complimenten aan Newell voor het maken van deze film. Vooral bij het einde was de combinatie setting, muziek en dialoog perfect. De spanning was om te snijden!
Hoe wisten ze uiteindelijk eigenlijk dat hij de rat was? Van Lefty kan ik verwachten dat hij het wist, maar hoe wist de rest het ook? Want anders was hij toch niet opgeroepen (ik neem aan dat het einde zo geïnterpreteerd moet worden).

Zakte af en toe wat in en daarom net geen topper, maar zeker beter dan de gemiddele (maffia)film.

Op het einde stond There is still a $500.000 open contract on his head. Is dat een beloning die door de huidige maffia uitgezet is?

avatar van Q Jones

Q Jones

Zeer goede film met zowel sterk spel van Depp en Pacino.

De film is wat aan de lange kant maar hij blijft boeien en vervalt niet in een duister dal net zoals Scarface. gewoon weg een uitstekende film.

Ik weet niet of deze film na herzien nog zo leuk is daarom wacht ik er nog even mee maar voor een eerste keer is hij zeer goed

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Op zich redelijk "klassieke" cinema, maar dan tot in de perfectie uitgewerkt wat mij betreft.

Donnie Brasco kan dan ook bogen op een sterke cast, waarbij vooral Depp me verrast. Zie hem liever in dit soort rol dan weer eens als één of ander excentriek personage. Pacino zal nooit mijn favoriete acteur worden, maar past hier prima. Ook Michael Madsen zie ik graag bezig.

De typische maffiahumor is hier bij momenten wel aanwezig (en leuk!), maar ook op dramatisch vlak vind ik deze prent meeslepend.

Visueel dan weer degelijk, maar niks opzienbarends. Geldt misschien een beetje voor de hele film: zeker niet de meest sensationele maffiafilm, maar voor mij wel één van de allerbeste, zelfs bij een vierde kijkbeurt. 4,5*