Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Mike Newell
Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen
Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 24 april 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Zondag om 20:00 uur op RTL 7
Plot Donnie Brasco
"Based on a true story."
De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.
Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone
Bruno
Richard 'Richie' Gazzo
Dr. Berger
film88888
Pracht van een mafia film. Pacino laat weer eens zien waar hij goed in is, en hier voelt hij zich helemaal thuis. Ik was trouwens heel erg onder de indruk van Depp. Hij had een zeer andere rol als normaal, maar ik bedoel dat positief hij speelt echt zeer goed in dit genre. De film is een klein mooi meesterwerkje van Mike Newell. Geen elke seconde verveelt. Een 4,0
SLK
Zo goed vind ik deze film nou ook weer niet. Kan zo veel gangsterfilms die zoveel beter zijn.
Statiegeld
Ik had me eigenlijk ingesteld op een gangsterfilm toen ik deze film aanzette (ik hou er niet van om al het halve verhaal te weten voordat de film begonnen is). Al Pacino speelt echt schlemiel maar hij doet wel echt geweldig. Het hele Italiaanse maffia-sfeertje dat er in de film hangt vind ik ook geweldig. Af en toe waren er ook van die geweldige shots van New York. Sommige delen van de film vond ik iets minder overtuigend. Voorlopig zet ik hem op 4* maar het kan nog horen worden.
gideonvdb
Berke
speelt depp dan normaal altijd dezelfde soort rollen?
SLK
Ik bedoel dat zo'n film als deze hoger dan Casino staat bijvoorbeeld is voor mij onbegrijplijk
hefmak
Ik vraag me af of deze film ooit overtroffen wordt. Een schitterende combinatie van spanning en humor! Wat kan die Al Pacino acteren zeg. 5* ik geef ze maar een enkele keer.
Eazyfan
Erg geslaagde film, het einde vond ik wel tof maar niet wat ik wou, natuurlijk kon de maker het einde niet beslissen, het is gebaseerd op waar gebeurde feiten. 2 van mijn favoriete acteurs in een sterke mafiafilm, ook erg mooi om Depp's familieproblemen te zien.
fieko
Voorlopig zet ik hem op 4* maar het kan nog horen worden.
is het ook geworden zie ik
jorkie
wereldfilm prachtig verhaal, degene die zeggen slecht eind: het is waargebeurd!!
waargebeurde verhalen hebben nooit een goed eind, anders worden er ook geen films over gemaakt.. en dan bedoel ik wel gangster films oa
JohnMcLane
Een van de beste maffia films die naar mijn mening is gemaakt , mat geniale acteerwerk van Al en johhny. Ah forget about it, 5 sterre.
rokkenjager
Forget About It!
nillisfr
Dit is echt zo'n goede film!
De film is zeer goed geregisseert, de sfeer is geweldig. Het verhaal is echt aangrijpend.
jimbo79
beginnend vanuit een clichégangsterverhaal maar zo geniaal gebracht met twee schitterende vertolkingen van depp en pacino en schitterende bijrollen van o.a. madsen
briljant gewoon
LaDistancia
Prachtige maffia film!
één van de beste maffiafilms ooit gemaakt...
Al Pacino
Johny Depp
Meesterwerk!
Baggerman
slecht einde, helaas..
Huh??? Juist een goed einde! Een half puntje extra zelfs voor het einde wat mij betreft:
For services to the state: fivehundred dollars and a medal!
Al Pacino speelt inderdaad zeer sterk, maar een veelzijdig acteur zou ik hem niet willen noemen; hij speelt altijd dezelfde soort rollen!
Hier zet hij echt geweldig een karakter neer en inderdaad wel een wat ander karakter dan we van hem gewend zijn (maar wel weer een mafialid!).
Depp is wèl een veelzijdig acteur, vanwege 21 Jump Street heb ik hem altijd miskend, maar hij kan er echt wat van!
rocky I.S
heel goeie film met weeral een geweldige vertolking door al pacino.
het maakt het nog beter omdat het echt gebeurt is en dat de maffia nog altijd die mol nie heeft gevonden.
Wezze
Plaatsje in mn Top 10 verdiend, een van de betere mafia films die ik gezien heb.. forget about it..

Wezze
Briljant ook hoe Joe kijkt, de blik in z'n ogen als hij de 500 dollar en de medaille krijgt.. Zei alles gewoon..
'Ja, leuk.. wat moet ik er mee.. terug naar een leven waar ik niet thuis hoor, 500 dollar en een medaille zonder enige betekenis rijker, een leven als wiseguy armer en m'n maten verraden..'
IJzersterk einde naar mijn mening.
parvus_flamma
Deze vond ik hartstikke leuk. Vond Al Pacino ook echt geweldig in deze film.
frankieman
Net een documantaire gezien over de Amerikaanse mafia, daar werd een heel deel aan de echte Donnie Brasco besteed. Hij sprak voor het eerst over de 6 jaar van zijn opdracht erg interestand om de echte Donnie Brasco te zien. Ook Henry Hill(hoofdpersonage uit Goodfellas)kwam aan het woord, voor de liefhebers Hier voor maar 19,99. Het is een box met 2 dvd's, op elke dvd staan 2 delen...
picah.q
ik heb hem op dvd en nog steeds niet gezien, echt slecht, ga hem binne kort checken ^^
Erg slechte film.
Audiovisueel een kerkhof. Newell vergeet gewoon een film te maken.
Verder vond ik Pacino slecht, deed me net als in Heat meer denken aan een blaffende hond dan aan een acteur. Depp vind ik vaak aardig maar is een complete mis-cast, Madsen is niet eens een acteur.
Oeverloos lang en kleurloos verhaaltje dat blijft aanslepen zonder ook maar ergens interessant te worden.
Ik volg JJ_D wel deels, een wiskundig rekensommetje van starelementen dat nergens op uitkomt. Bah bah.
SilverGun
Beetje simpele rant op deze manier. Kan je echt nergens volgen. Newell vergeet een film te maken, Pacino is slecht, Depp is misscast, Madsen is niet een acteur... Geen idee hoe je dan wel zo'n groot fan van een Asano kan zijn. Vertolkt iedere film weer exact hetzelfde karakterloze personage imo. Ik hou me ook helemaal niet bezig met de sterren in een film, Heat vond ik bijv. vrij zwak ondanks de grote cast. Dus dat deze film het daar van moet hebben slaat nergens op en is bovendien nergens op gebaseerd.
Het verhaaltje mag misschien wel vaker voorkomen, ik vond de wisselwerking tussen pacino en Depp en de ontwikkeling van beide personages in deze film buitengewoon goed gerealiseerd. Dan interesseert het me verder geen moer dat het basisgegeven niet bijster origineel is.
De focus ligt niet op het audiovisuele maar er wordt alsnog een sterke overkoepelende sfeer neergezet met een effectieve combinatie van beelden en soundtrack. Vind ik belangrijker dan dat ik maar vooral zoveel mogelijk mooie plaatjes voorgeschoteld krijg.
rocky I.S
pacino slecht??in donnie brasco was die WEERAL goed.
Dan is iyo waarschijnlijk op een beperkt aantal films gebaseerd. Wat Asano hier verder mee te maken heeft begrijp ik verder niet.
Vond het saai, lelijk, sfeerloos en kleurloos. Wat jij er verder van vindt moet je zelf weten, maar wat een gejank weer ...

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' van Mike Newell verschijnt binnenkort op Netflix

Prime Video schrapt in het aanbod: Diverse hitfilms zullen de dienst snel verlaten

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Bejubelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' verdwijnt binnenkort van Netflix

Heat
Misdaad / Thriller, 1995

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984
new york cityfloridajaren 70undercovercolombiagangstergebaseerd op een waargebeurd verhaalmaffiagangsterdirty copinformantsurveillancecard playinginformantstealing moneymarriage counselorshaving cream drug dealfbi agentbrutal violence