• 9.375.109 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

ligt voor n koopje voor 7 eur in de free record shop, ma damn khem geen geld

VERVLOEKT !!

avatar van Hobbes

Hobbes

Die ligt al bijna 2 jaar voor 6 euro bij zo'n beetje iedere budget store. Dus als je weer wel geld hebt ligt ie er zeer waarschijnlijk ook nog wel

avatar van gotti

eerdekes schreef:

ligt voor n koopje voor 7 eur in de free record shop, ma damn khem geen geld

VERVLOEKT !!

Ik heb hem voor je...Voor vijf euro is 'ie van jou. Hooguit twee keer gedraaid (nog niet eens denk ik...)

avatar van Diesel

Diesel

Stem verhoogd naar 5*

Elke keer als ik deze meesterwerk bekijk krijg ik de hele film door constant kippenvel, een prachtige film.

avatar van Newbie

Newbie

Jep, ook gekocht bij free record shop. Nu, ik vond de film niet zo spetterend, maar het kan ook liggen aan mij op het moment slecht werkende dvd-speler. Tot dan voeg ik mijn score nog niet toe.

avatar van Benninf

Benninf

Zeer goede film met puik acteerwerk van zowel Al Pacino als Johnny Depp.

4 sterren.

avatar van jacom

jacom

gotti schreef:

voor 4.50 euro gekocht in de mediamarkt

avatar van nirvana

nirvana

één van de beste maffiafilms die ik gezien heb, vooral ook omdat het op waargebeurde feiten is gebaseerd, sterke cast. 4 sterren

avatar van Muldertje

Muldertje

Geweldige film, pacino en depp is een geweldige combo

jassonn

Maffiafilms liggen mij niet zo,deze was wel te doen

maar vond het niet echt spetterend.

De enige maffiafilms die ik echt leuk vond waren Goodfellas en Once upon a time in America (is dit wel een maffiafilm,kan me niet meer zo goed herinneren).Voor deze 3*

Meesterlijke film gewoon...

De acteurs, de muziek, de sfeer....A.L.L.E.S

Kortom een ruime 4,5 *

p.s: was het het nou allemaal waard voor een beloning van 500 dollar, die Joe Pistone had er werkelijk alles voor over om het te laten slagen....hij zette zelfs zijn huwelijk ervoor op het spel en later ook zijn eigen leven...

Wat een ongeloofelijke *********** waren die mensen van het NYPD!!!

jassonn

Ze zullen het hier en daar ook wel aangedikt hebben denk ik.

avatar van Wicked

Wicked

Waanzinnig goede film. Mooi verhaal, realistisch gebracht.

btw, dat aandikken lijkt me wel logisch anders is de film geen drol aan natuurlijk . Als je dan de FBI in de zeik wilt nemen moet je het ook goed doen

avatar van John Doe

John Doe

Als ik de echte Joe Pistone hoor praten lijkt het me niet zo erg aangedikt. Het enige aangedikte is dat er in het echt misschien niet zulke eigenzinnige maffiapersonen als die Michael Madsen en Al Pacino rondliepen. De film onderschied zich van maffiafilms door de tweestrijd in het leven van Joe Pistone, aan de ene kant de maffia en aan de andere kant het familieleven dat verwaarloost wordt. Mike Newell brengt een frisse wind in de film met zijn ervaring in films als Four Weddings and a Funeral. Zijn expertise op het romantische/komische vlak geeft de film net die extra dimensie zodat het een zeer goede film is geworden. 4 sterren.

Lelijk en nog lelijker

avatar van DieGo

DieGo

Ik vind die Japanse wel stoer

avatar van tovenaar

tovenaar

jassonn schreef:

Lelijk en nog lelijker

Die Duitse is inderdaad lelijk, die Japanse vind ik wel aardig hoor.

Had het inderdaad moeten omdraaien. Lelijker en Lelijk

avatar van Freud

Freud

Sfeervolle, goedgeacteerde film, maar ik had toch ook de indruk dat het scenario wat gaten vertoonde, in de trend van 'we tonen het niet, dan kunnen ze er zelf van denken wat ze willen en is onze film ineens wat moeilijker (en dus (?) beter)' Dan heb ik het niet over het einde, dat was echt goed gedaan, maar over dingen zoals (bijvoorbeeld) hoe het komt dat Lefty en Donnie direct zo vertrouwelijk met elkaar omgaan, dat soort dingen stoort me niet echt, maar het maakt de film er niet beter op ook niet. 3 sterren krijgt hij zeker, 3.5 wordt in overweging genomen.

avatar van Take One

Take One

Topfilm met verassende rol van Pacino; dit keer als onderkruipsel van de maffia ipv de Don. Daarnaast zetten Depp en Madsen ook een puike prestatie neer.

Een van de betere prentjes uit dit genre.

Cancer in the prick!

avatar van vache

vache

Erg goede film. Twee van mijn favoriete acteurs in 1 film. Toch wel een sterretje of 4,5

Voor wie er niet mee eens is; FORGET ABOUT IT!!!!

Kai

Meest onderschatte film allertijden.

*****

Kai schreef:

Meest onderschatte film allertijden.

*****

Is dat zo?

avatar van vache

vache

Wil ik ook wel weten

Kai

Vind ik wel, maar iedereen heeft zijn mening.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vind dit echt een goede film.. Goede rol van Depp

Kai schreef:

Vind ik wel, maar iedereen heeft zijn mening.

Nou kwa mening liggen wij wel op dezelfde lijn met deze film

(4,5 *)

Maar ik ben dus wel benieuwd wat je daarmee precies bedoelt, 'meest onderschatte film'...

Kai

Meest is misschien een te groot woord maar de bioscoop opbrengsten vielen tegen.

Vergeleken met andere al pacino films.

de dvd Donnie Brasco is zeer goedkoop (waar ik persoonlijk niets op tegen heb) maar het zegt wel iets over hoe vaak de film gekocht word.

En de film heeft amper prijzen gewonnen ondanks de goede acteerprestaties van Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen.