Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Mike Newell
Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen
Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 24 april 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Donnie Brasco
"Based on a true story."
De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.
Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone
Bruno
Richard 'Richie' Gazzo
Dr. Berger
FX
Ik heb hem net pas gezien, maar hij is echt briljant. Pacino en Depp vormen een goed duo!Als de prijs vd dvd een graadmeter is voor de verkoop ervan, dan wordt deze film echt ondergewaardeerd (hoewel hier toch op plaats 106). Voor mij nu al een klassieker, 5*
geerthoeben
Ben benieuwd, heb em laatst ook gekocht voor 5,99 .. das geen geld als je bekijkt dat je ik weet niet hoeveel neerlegt voor bagger als bijv. Scary Movie 3.
Ik zal em eens kijken, dan oordelen.
FX
Ik zal em eens kijken, dan oordelen.
Wat een ongebruikelijke volgorde!!!
Treht
Hey ff een vraagje, ik heb een tijdje terug die dvd(die van 7e bij de FRS) gekocht.. maar de laatste 20min oid loopt het geluid asynchroon met het beeld.. Hebben meerdere mensen dat? Of ligt het aan mijn dvd..
Hobbes
ligt aan de schijf. Ik heb exact hetzelfde. Brakke dvd's zijn dat.
geerthoeben

Ach FX ik ben nou eenmaal raar.
Ik heb dat ook heel ff tegen het einde van de film. Het valt wel op, een beetje storend is het wel, maar ja doe je vrij weinig aan.
Donnie Brasco: zeer goede film met opmerkelijke acteurs die een prima prestatie neerzetten. Naarmate de film vordert merk je duidelijk de karakterveranderingen van de hoofdpersoon, terwijl je tevens sympathie op kan brengen voor de maffia personages (tenminste ik dan). Inlevingsvermogen is top, dat het waargebeurd is voegt nog een extra iets toe aan de film.
Enige wat ik raar vond: hoe kan het dat Pacino in zo'n korte tijd Depp vertrouwt en hem overal mee heen neemt en hem alles vertelt? Of gaat dat zo in de maffia kringen?
Notering: 4 **
mister blonde
silent bob
knabobaR
Geweldige film met een meetserlijk maar plotesling einde.
Ja ik heb ook last van dat geluid bij het einde vooral bij de dialogen is dat wel irritant??
t_v_b
[quote]ThaMovieVoter schreef:
ik ook al op dezelfde lijn:
Pacino acteerd zoals altijd weer erg goed maar ik vond ook Johnny Depp en Michael Madsen erg goed acteren.
Ik geef hem *****
donnie B.
Michael Madsen, waanzinnig!! als in kill bill 2, rd, the getaway. moet wel toegeven dat hij ook in een hoop bagger heeft gespeeld. een hele reeks b-films. heeft zelf in interview gezegd dat hij dat ook veel bagger vindt, maar het voor het geld deed omdat ie in rechtzaak verwikkelt was.
al met al een topper!
Chainsaw
Altijd leuk als je een stel topacteurs bij elkaar zet, maar het is en blijft de vraag of er iets goeds uitkomt. In het geval van Donnie Brasco is dat gelukkig het geval. Depp, Pacino, Madsen; stuk voor stuk leveren ze uitstekend werk af. Maar ook de mensen achter de schermen doen goed werk; de film ziet er visueel prima uit en het verhaal wordt goed uitgewerkt. Oké, écht meesterlijk is het dan wel nergens, Brasco is zeker een film om nogmaals te zien.
4 sterren.
Goede film.
De sfeer was opvallend groezelig, veel minder geromantiseerd dan veel andere maffiafilms. Erg knap getroffen.
Veel films beginnen heel sterk en weten er geen goed einde aan te breien. Deze film heeft juist last van het omgekeerde. Het begin zit niet lekker. Te veel sprongen in het verhaal. Pistone lijkt wat al te eenvoudig de maffia in te rollen.
Juist de tweede helft is veel beter. Hoe Pistone in de maffia wegzakt en de vragen die hij zichzelf stelt.
Goede film dus, maar jammer van het begin.
Keira
dit is dus echt een goeie film! Al Pacino en Johnny Depp samen is gewoon perfect!!! 5*ster*
Goede film.
Goede film dus, maar jammer van het begin.
Hij zat al een hele tijd in dat wereldje. Pas toen hij Lefty leerde kennen ging het wat sneller.
donnie B.
Heb ook het boek gelezen waar de film op is gebasserd. Hij is in totaal 6 jaar undercover geweest in het wereldje.
Treht
Er waren ook veel verwijzingen naar dingen die depp voordat de film begint al heeft bereikt/gedaan (reputatie op diamantgebied)
Kijk, dat is nu precies waar het mij om ging. Het woord "lijkt" in mijn bericht is belangrijk. Ik weet ook wel dat hij een tijd in dat wereldje zit, maar in de film worden in het begin slechts hintjes gegeven. En dan nog wel zo sumier dat Lefty wel heel erg als een naieve man overkomt die iemand die voorbij komt waaien bijna meteen meeneemt naar de hoogste bazen. Een beetje een opbouwprobleem, maar ik reken het de film niet zwaar aan.
Hij wordt geintroduceerd door een bekende, wat al twijfel wegneemt, en bovendien kon Lefty een juwelier uit het wereldje goed gebruiken.
Mister_Pink
Op een onbewuste manier voelde Lefty zich mischien als een vader voor Donnie.
Dat is een reden voor het benaderen, niet voor het grote vertrouwen.
Mister_Pink
Natuurlijk heeft hij ook nog zijn eigen 'mislukte' zoon.
Vito Corleone
hele goede onderschate film, gister nog gezien
Dustyfan
Onderschat? Hoe kom je daar nou bij?

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' van Mike Newell verschijnt binnenkort op Netflix

Prime Video schrapt in het aanbod: Diverse hitfilms zullen de dienst snel verlaten

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Bejubelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' verdwijnt binnenkort van Netflix

Heat
Misdaad / Thriller, 1995

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984
new york cityfloridajaren 70undercovercolombiagangstergebaseerd op een waargebeurd verhaalmaffiagangsterdirty copinformantsurveillancecard playinginformantstealing moneymarriage counselorshaving cream drug dealfbi agentbrutal violence