• 9.375.076 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Richard 'Richie' Gazzo

Dr. Berger

avatar van FX

FX

Ik heb hem net pas gezien, maar hij is echt briljant. Pacino en Depp vormen een goed duo!Als de prijs vd dvd een graadmeter is voor de verkoop ervan, dan wordt deze film echt ondergewaardeerd (hoewel hier toch op plaats 106). Voor mij nu al een klassieker, 5*

avatar van Kai

Kai

Ben het helemaal met je eens.

avatar van geerthoeben

geerthoeben

Ben benieuwd, heb em laatst ook gekocht voor 5,99 .. das geen geld als je bekijkt dat je ik weet niet hoeveel neerlegt voor bagger als bijv. Scary Movie 3.

Ik zal em eens kijken, dan oordelen.

avatar van FX

FX

geerthoeben schreef:

Ik zal em eens kijken, dan oordelen.

Wat een ongebruikelijke volgorde!!!

avatar van Treht

Treht

Hey ff een vraagje, ik heb een tijdje terug die dvd(die van 7e bij de FRS) gekocht.. maar de laatste 20min oid loopt het geluid asynchroon met het beeld.. Hebben meerdere mensen dat? Of ligt het aan mijn dvd..

avatar van Hobbes

Hobbes

ligt aan de schijf. Ik heb exact hetzelfde. Brakke dvd's zijn dat.

avatar van geerthoeben

geerthoeben

FX schreef:Wat een ongebruikelijke volgorde!!!

Ach FX ik ben nou eenmaal raar.

Treht schreef:

Ik heb dat ook heel ff tegen het einde van de film. Het valt wel op, een beetje storend is het wel, maar ja doe je vrij weinig aan.

Donnie Brasco: zeer goede film met opmerkelijke acteurs die een prima prestatie neerzetten. Naarmate de film vordert merk je duidelijk de karakterveranderingen van de hoofdpersoon, terwijl je tevens sympathie op kan brengen voor de maffia personages (tenminste ik dan). Inlevingsvermogen is top, dat het waargebeurd is voegt nog een extra iets toe aan de film.

Enige wat ik raar vond: hoe kan het dat Pacino in zo'n korte tijd Depp vertrouwt en hem overal mee heen neemt en hem alles vertelt? Of gaat dat zo in de maffia kringen?

Notering: 4 **

avatar van mister blonde

mister blonde

geerthoeben schreef:

de film was niet realtime, Geert.

avatar van silent bob

silent bob

Treht schreef:

ik heb er ook een paar min last van!

avatar van knabobaR

knabobaR

Geweldige film met een meetserlijk maar plotesling einde.

Ja ik heb ook last van dat geluid bij het einde vooral bij de dialogen is dat wel irritant??

avatar van t_v_b

t_v_b

[quote]ThaMovieVoter schreef:

ik ook al op dezelfde lijn:

Pacino acteerd zoals altijd weer erg goed maar ik vond ook Johnny Depp en Michael Madsen erg goed acteren.

Ik geef hem *****

avatar van donnie B.

donnie B.

Michael Madsen, waanzinnig!! als in kill bill 2, rd, the getaway. moet wel toegeven dat hij ook in een hoop bagger heeft gespeeld. een hele reeks b-films. heeft zelf in interview gezegd dat hij dat ook veel bagger vindt, maar het voor het geld deed omdat ie in rechtzaak verwikkelt was.

al met al een topper!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Altijd leuk als je een stel topacteurs bij elkaar zet, maar het is en blijft de vraag of er iets goeds uitkomt. In het geval van Donnie Brasco is dat gelukkig het geval. Depp, Pacino, Madsen; stuk voor stuk leveren ze uitstekend werk af. Maar ook de mensen achter de schermen doen goed werk; de film ziet er visueel prima uit en het verhaal wordt goed uitgewerkt. Oké, écht meesterlijk is het dan wel nergens, Brasco is zeker een film om nogmaals te zien.

4 sterren.

Goede film.
De sfeer was opvallend groezelig, veel minder geromantiseerd dan veel andere maffiafilms. Erg knap getroffen.

Veel films beginnen heel sterk en weten er geen goed einde aan te breien. Deze film heeft juist last van het omgekeerde. Het begin zit niet lekker. Te veel sprongen in het verhaal. Pistone lijkt wat al te eenvoudig de maffia in te rollen.

Juist de tweede helft is veel beter. Hoe Pistone in de maffia wegzakt en de vragen die hij zichzelf stelt.
Goede film dus, maar jammer van het begin.

avatar van Keira

Keira

dit is dus echt een goeie film! Al Pacino en Johnny Depp samen is gewoon perfect!!! 5*ster*

starbright boy schreef:

Goede film.

Goede film dus, maar jammer van het begin.

Hij zat al een hele tijd in dat wereldje. Pas toen hij Lefty leerde kennen ging het wat sneller.

Precies.

avatar van donnie B.

donnie B.

Heb ook het boek gelezen waar de film op is gebasserd. Hij is in totaal 6 jaar undercover geweest in het wereldje.

avatar van Treht

Treht

Mister_Pink schreef:

Er waren ook veel verwijzingen naar dingen die depp voordat de film begint al heeft bereikt/gedaan (reputatie op diamantgebied)

avatar van starbright boy

Kijk, dat is nu precies waar het mij om ging. Het woord "lijkt" in mijn bericht is belangrijk. Ik weet ook wel dat hij een tijd in dat wereldje zit, maar in de film worden in het begin slechts hintjes gegeven. En dan nog wel zo sumier dat Lefty wel heel erg als een naieve man overkomt die iemand die voorbij komt waaien bijna meteen meeneemt naar de hoogste bazen. Een beetje een opbouwprobleem, maar ik reken het de film niet zwaar aan.

Mister_Pink

Het is toch ook waargebeurd?

Ja

Hij wordt geintroduceerd door een bekende, wat al twijfel wegneemt, en bovendien kon Lefty een juwelier uit het wereldje goed gebruiken.

Mister_Pink

Op een onbewuste manier voelde Lefty zich mischien als een vader voor Donnie.

kos schreef:

Dat is een reden voor het benaderen, niet voor het grote vertrouwen.

Mister_Pink schreef:

Op een onbewuste manier voelde Lefty zich mischien als een vader voor Donnie.
Bovendien was hij allang blij dat hij eindelijk iemand onder zich had, die hij wat kon leren en als een soort mentor kon optreden. Hij wordt nogal minderwaardig behandeld door de andere maffiosi en krijgt van Pistone het respect dat hij nodig heeft.

Mister_Pink

Natuurlijk heeft hij ook nog zijn eigen 'mislukte' zoon.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

hele goede onderschate film, gister nog gezien

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Onderschat? Hoe kom je daar nou bij?

Mister_Pink

Die vraag wou ik net stellen.