• 9.378.710 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Dr. Berger

avatar van Remi

Remi

E V schreef:

Ik vind Michael Madsen super. Erg onderschatte acteur.

Ja inderdaad, hij speelt erg goed, maar bijna nooit de hoofdrol (of 1 van de hoofdrollen)

avatar van E V

E V

Remi schreef:

Dat is waar, hij is wel een bijrolacteur.

Ik zou hem best eens in een hoofdrol willen zien.

avatar van xangadix

xangadix

Papertrail... bleh.

avatar van Addicted*

Addicted*

Ik ben ook zeker geen liefhebber van mafiafilms, maar deze was wel erg goed!

Geweldig geacteerd van Pacino&Depp . Goede sfeer.

4.5 ster!

Donnie Brasco is 1 van de beste misdaad films tot nu toe.

Het is een meesterwerk van Mike Newell.

Al Pacino is The King.

4sterren.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Persoonlijk vond ik dit een wat mindere film, of ik had te hoge verwachtingen van 2 van mijn favoriete acteurs. De film mist de grootsheid wat wel in andere maffiafilms te zien is.

Hopelijk is the Departed van Scorsese wat beter. Het lijkt me dat de verhalen te vergelijken zijn met elkaar.

avatar van frankstruijk

frankstruijk

Sterke film alleen vond ik dat het einde beter had kunnen uitgewerkt!

Ik had een beetje het gevoel dat het einde wat afgeraffelt was, van mij had die nog wel een half uurtje langer mogen duren.... Nu dan 4*

avatar van olivier

olivier

Co Jackso schreef:

Kijk maar eens naar "infernal affairs" en je zal merken dat er een pak minder overeenkomsten zijn dan je wel zou denken hoor...

avatar van Lenn

Lenn

vond dit een goede film en zalig in zijn branche.

Hoewel het als een cliché overkomt kan hij echt niet tippen aan de top vd mobfilms. Het acteerwerk was-hoe kan het ook anders- zeer goed maar qua verhaal stelt hij te weinig voor. Gelukkig is het mafiasfeertje heerlijk met madsen, pacino (die ik al beter heb gezien) en depp. Toch een heerlijk filmpje.

3.85

fabbyke

erg goede film!! dit bewijst dat er in een maffia film niet altijd geweld moet inzitten om goed te zijn 4*

Tony Montanja

Forget about it! geweldige film!

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

fabbyke schreef:

Noem je mensen in de kelder uitelkaar snijden geen geweld?

fabbyke schreef:

Die Japanner dan die in elkaar wordt getrapt?

Dus voortaan mogen wij alle Japanners in elkaar trappen zonder dat het geweld is? en de man waarvan de porsche afhandig wordt gemaakt, dat gebeurd volgens mij ook niet zonder geweld.

Tony Montanja

A wiseguy is always right, even when he is wrong he is right!

avatar van AHWA

AHWA

Gisteren gezien. Erg realistisch gespeeld van zowel Depp als, maar eigenlijk vooral Pacino.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Mijn 2 favoriete acteurs in 1 film

avatar van hansbreda

hansbreda

Deze film wordt gedragen door Al Pacino. Meesterlijke rol.

avatar van jessis

jessis

drie top acteurs in een film!

Niet echt spannend ,maar wel een interessante film omdat het naar waarheid gebaseerd is

avatar van Julie

Julie

Ik heb hem juist voor een spotprijsje gekocht op dvd en ga hem vanavond kijken. Aan de goede comentaar te zien moet ik dat zeker doen

fabbyke

ik bedoel maar dat er in bijna al die maffia films toch veel meer geweld inzit zoals goodfellas,the untouchables,once upon a time in america,... in deze film zit niet zo overdreven veel geweld in vind ik buite 2 of drie scenes

fabbyke schreef:

Ik denk dat er meer geweld in Donnie Brasco zit, dan in Once upon a time in America.....

avatar van Nubis

Nubis

Ik heb deze film een paar maanden geleden zomaar een keer op tv gezien, omdat ik zin had in Johnny Depp-films.

Ook met dit genre heb ik niet zoveel. Maar uiteindelijk was het echt wel een hele goede film. Aan het eind was ik toch wel een beetje verbaasd dat het zo in elkaar zat, want ik had geen samenvatting ofzo gelezen.

Verder natuurlijk erg goede acteurs en spannend. Oja, en mooie sfeer neergezet.

Ik wil eigenlijk 3,75* geven, maar dat kan niet.. dus doe nog maar even 3,5*. Verander ik later misschien wel.

Tony Montanja schreef:

we zwijge er gewoon over

avatar van AHWA

AHWA

Tom Cruise was originally set to play the role of Joseph D. Pistone, but the release of Goodfellas (1990) pushed back the release of this movie so the role eventually went to Johnny Depp.

Yikes...*telt z'n gelukkige sterren*

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Tom Cruise zou het nooit zo goed hebben gedaan als Depp in deze film..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb de helft gezien, toen hield de (originele nog wel) DVD er mee op. Ben zeker van plan de rest te gaan kijken want hij is erg interessant en Pacino is best. Maar al dat ge-fuck dat hoeft niet, het komt ook dom over. Depp doet het idd beter dan Cruise. Depp doet de exentrieke rollen en Cruise is toch boven alles een actiefilm held.

avatar van Julie

Julie

perfecte gangsterfilm die liefhebbers niet mogen missen. geweldige rollen van Pacino en Depp

Tony Montanja

Tegenwoordig is deze film zelfs voor 3.99 bij de Music Store te halen....onbegrijpelijk wat een laag prijsje voor zo'n goede film...

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ze moeten maar eens komen met een S.E. die er in Amerika al is. Er zitten namelijk een aantal compressiefoutjes op deze disc..

avatar van The Watcher

The Watcher

Meesterwerk, geweldige film. Super goed acteer werk door Depp en Al pacino. Zit prachtig verhaal in.

Deze film staat zeker in mijn top 10.